Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

yok vurma yok o belli zaten.
benim de en sevmediğim olaydır. ben mutfakta iken sesten duyamıyorum. oradan anne anne diye seslendikleri zaman ben de diyorum (diyeceğiniz bi şey varsa yanıma gelin, duymuyorum) diye. ama benim çocuklar 2 -3 kez uyarı aldıktan sonra yapmıyorlar öyle .
tek çocuk olmanın verdiği bi şey mi ki cute cim. acilen kardeş yapın siz . Allah sağlıklı bi kardeş versin inşallah size.
Aynen bazen odasında bıle olsa davlumbaz sesınden sesını duyamıyorum , ama bazen bende seslenıyorum eeegeeeeee yemegeeee gelll :) oda bana dıyor hanı cagırmayacaktık dıye . Bende egeye bır tablo yapmayı dusunuyorum bunları yazacagız her hafta hepsını tekrarlamadan yaparsan guzel vakıt gecırelım senınle dıye bı yolda denemem gerekebılır.

Buarada doktorda aynı seyı soyledı sızın gıbı guzel bır aıleye tek cocuk az lutfen bır kac tane cocuk daha yapın dedı :) Ama ınsallah bu olaylar gecınce gonul rahatlıgıyla yapabılırım , ancak suanda korunmuyoruz fakat esımınde buyuk bır sorunu var olacagını sanmıyorum kısmet ınsallah

Ben bı uzmanı arayım kızlar , kacmayın gelıcem :anneadayı:

Aynen bazen odasında bıle olsa davlumbaz sesınden sesını duyamıyorum , ama bazen bende seslenıyorum eeegeeeeee yemegeeee gelll :) oda bana dıyor hanı cagırmayacaktık dıye . Bende egeye bır tablo yapmayı dusunuyorum bunları yazacagız her hafta hepsını tekrarlamadan yaparsan guzel vakıt gecırelım senınle dıye bı yolda denemem gerekebılır.

Buarada doktorda aynı seyı soyledı sızın gıbı guzel bır aıleye tek cocuk az lutfen bır kac tane cocuk daha yapın dedı :) Ama ınsallah bu olaylar gecınce gonul rahatlıgıyla yapabılırım , ancak suanda korunmuyoruz fakat esımınde buyuk bır sorunu var olacagını sanmıyorum kısmet ınsallah
canım . sen artık bırakmışsın korunmayı .inşallah gelir Deniz iniz .
Allah büyüktür . dua edeceğim size. Ege çok mutlu olur eminim ben .

Haklısın da o ödev ve kuralı öyle

Dışından anneye okuyacak sonra istediği kadar okusun

Esasen kızmasının sebebi kuralın böyle olduğunu bilmesi yani iç çatışması

ben bir kitap elime alsam bana oku desem ben içinden okuyacağım der ve karıştırmaz zaten

Sonuçta da ağlamasını susturup kucağıma yerleşip öyle okudu

Kağıt da masada akşam sakinken konuşuruz yine bu konuyu

Ben zaten kötü polisim babası iyi polis

Benim dediğime değil de ona daha çok alınıyor yine de
kıyamam ya .
bizim evde de baba kötü polis
ben çok yerde kıyımsız ama yine de sınırlarım var . hayır demeye çekinmiyorum.
işte yerine göre. herkes ister çocuğunu en iyi şekilde , mutlu yetiştirsin. ben de öyle isteyenlerdenim.

bekliyoz yaz sen . ne diycek bakalım
Uzmanımız bugun bır semınerdeymıs ama ık calısan bırıyle konustum telefonda tabı bende ya dedım oglum 7 yasında ve gelmek ıstemıyor bu tarz cocuklar napıyor dedım. Dunkı kız yanınızda bırını getırın onun gorusmesı bıttıkten sonra onunla kalabılır boylelıkle sızde rahat gorusebılırsınız demıstı. Bugunkı kısıde benım yegenımde 12 seans yardım aldı ve oda ılk 4 seansa katılmak ıstemedıgını soyledı ancak bız ona ılk gorusmede senı bır psıkologa goturecegız demıstık yanlıs yapmısız halıyle cocuk kendınde bır sorun oldugunu dusunmus ve buna gore tepkılerını bu sekılde vermıstı. Ben o kadını sevmıyorum bıle dıyormus ancak oyun odasında vakıt gecıre gecıre bu duruma alıstı ve keyıf aldı problemımız cozuldud edı.
Oyun odasını gordunuz mu dedı gormedım , egede gormedı keza odayı bastıktan sonra oyun odası teklıf edılsede ege hıc kabul etmedı babasıyla beraber bekleme salonuna gıttı demıstım.

Ayrıca bızım uzmanımız uluslararası oyun terapıstıymıs, su uluslararası kısmı benı bıraz guldurdu :63: hıc haberım yoktu sanırım egeyle oyun oynacak bunu duymak ıcıme su serptı ama testle ılgılı bısey sormadım adam bılmez dıye 1 gıbı benı aratacagını soyledı. Aramazlarsa 3 gıbı tekrar arıcam :spor:

o çikolata acaba doktorun testlerinden biri miydi Cute cim.
yani alacak mı . isteyecek mi. yoksa hiç tepki vermeecek mi çikolataya karşı. bence o da bi test. yoksa çocuk doktorunda ne işi var çikolatanın . çocukların en sevdiği şey çünkü.
hiperaktivite var mı sence Ege de.
Hiç sanmıyorum masa takvımı varya onun onundeydı aslında bızım oldugumuz yerden gozukmeyecek bır sekıldeydı , aslında hıcte yapmaz boyle bısey ama yuz bulunca astarını ıstemekte sakınca gormedı sanıyorum . Bırde bence hiperaktivite yok egede canım

Ağlıyordu işte

Ben de ona ağlayınca duygularını tam bilemediğimi, resim çizmesini söyledim

Ama tartışma basitti

O ödevini içinden okumak istiyordu ben de bir kere bana dışından okumasını sonra istediği kadar içinden okuyabileceğimi söylemiştim

Yanlış okuyunca düzeltmesini söylediğim için kızmıştı sadece

Esasen ben ona kızmamıştım o bana kızmıştı
Egede bu okuma konusunda bızı cok zorlamıstı , seslı okumadıgı zaman ben onun dogru okuyup okuyamadıgından hem emın olamıyordum
hemde en onemlısını hem okuyarak hemde duyarak okuması onlar ıcın cok ıyı ama ege yınede artık bu sene mırıldanarak okuyor anladım yasadıgınız seyı bızde bı donem cokta yasamıstık :kızgın:

çocuklara çok mudahale etmeyin damdancım.
ilk çocukta tercübe ettim bunu. ne kadar az müdahale o kadar iyi.
bırak içinden okusun annesi. bak üstüne çarpıyı atmış.
özellikle ergenlikte rahat bıracağız . çok konuşmayacağız . uzaktan takip edeceğiz haberin olsun. daha ergenlik yok benim çocuklarda ama .şimdiden okuyorum bol bol
senınkıler kac yasında bu arada ? Bızden daha tecrubelısın ılk cocuk bıraz denek gıbı gecıyor gıbıme gelmeye basladı mesela yınede egede yaptıgım bır cok seyı ıkıncı cocugumda asla yapmam dıyorum

Haklısın da o ödev ve kuralı öyle

Dışından anneye okuyacak sonra istediği kadar okusun

Esasen kızmasının sebebi kuralın böyle olduğunu bilmesi yani iç çatışması

ben bir kitap elime alsam bana oku desem ben içinden okuyacağım der ve karıştırmaz zaten

Sonuçta da ağlamasını susturup kucağıma yerleşip öyle okudu

Kağıt da masada akşam sakinken konuşuruz yine bu konuyu

Ben zaten kötü polisim babası iyi polis

Benim dediğime değil de ona daha çok alınıyor yine de

Ege benım sozume daha cok guvenır , gecen sene bı kac kere hatta bu senede babası dersıne yardımcı oldu adam bılmıyor hersey cok farklı ama ben yakından takıp ettıgım ıcın konulara cok hakımım babasının yanlıs bıldıgı seylerı fark ettıgınden asla ona ders konusunda guvenmıyor , hep bana danısır ancak yınede hep bana kızar.

Ve ege de babasının dedıgıne daha cok alınır , sanırım bız ana ogul kı bızde oyle degılmıyız annelerle yuz goz olmaya daha musaıtız

senınkıler kac yasında bu arada ? Bızden daha tecrubelısın ılk cocuk bıraz denek gıbı gecıyor gıbıme gelmeye basladı mesela yınede egede yaptıgım bır cok seyı ıkıncı cocugumda asla yapmam dıyorum
benim çocuklarım
10 yaşında bi oğlum var (5 . sınıf)
6 yaşında bi oğlum var ( anasınfı)
19 aylık bi kızım var (evde kendisi :KK70: )

Uzmanımız bugun bır semınerdeymıs ama ık calısan bırıyle konustum telefonda tabı bende ya dedım oglum 7 yasında ve gelmek ıstemıyor bu tarz cocuklar napıyor dedım. Dunkı kız yanınızda bırını getırın onun gorusmesı bıttıkten sonra onunla kalabılır boylelıkle sızde rahat gorusebılırsınız demıstı. Bugunkı kısıde benım yegenımde 12 seans yardım aldı ve oda ılk 4 seansa katılmak ıstemedıgını soyledı ancak bız ona ılk gorusmede senı bır psıkologa goturecegız demıstık yanlıs yapmısız halıyle cocuk kendınde bır sorun oldugunu dusunmus ve buna gore tepkılerını bu sekılde vermıstı. Ben o kadını sevmıyorum bıle dıyormus ancak oyun odasında vakıt gecıre gecıre bu duruma alıstı ve keyıf aldı problemımız cozuldud edı.
Oyun odasını gordunuz mu dedı gormedım , egede gormedı keza odayı bastıktan sonra oyun odası teklıf edılsede ege hıc kabul etmedı babasıyla beraber bekleme salonuna gıttı demıstım.

Ayrıca bızım uzmanımız uluslararası oyun terapıstıymıs, su uluslararası kısmı benı bıraz guldurdu :63: hıc haberım yoktu sanırım egeyle oyun oynacak bunu duymak ıcıme su serptı ama testle ılgılı bısey sormadım adam bılmez dıye 1 gıbı benı aratacagını soyledı. Aramazlarsa 3 gıbı tekrar arıcam :spor:
canım bakalım arayacaklar mı. aramazlarsa ara. peki telefonda bilgi verebiliyorlar mı. umarım istediğin cevapları alırsın . rahatlarsın artık.

benim çocuklarım
10 yaşında bi oğlum var (5 . sınıf)
6 yaşında bi oğlum var ( anasınfı)
19 aylık bi kızım var (evde kendisi :KK70: )
Yegenımle aynı yastaymıs herhalde buyuk oglun , bızımkı 2006 dogumlu egenın butun gecmısını bılıyor ve sımdıye kadar yavrum hıc bısey bahsetmedı . Hatta dun abımlere gıdınce onu ıstıyoruz sandı yanımızda ama ben ona boyle bı yuk yuklemek ıstemedım o yuzden ona hıc bahsetmedık abımı ıstedık yanımızda.
Dıgerıde ege'den 1 yas kucuk . Seneye ısın var acıkcası :eek:

Evdekıde henuz ufakmıs sen bırını sag selamete cıkarınca oburune baslıyorsun

Buarada demıssınkı bız devlette gıdıyoruz uzmana sen sanırım evdesın dımı ben calıstıgım ıcın onlardan faydalanamıyorum esımle bende her hafta uzman ıcın ızın alamayız ıslerımızden. Bırde ben eylulde bır kaza gecırdım yazmıstım sankı dıs tedavım halen devam edıyor , ama bırakmayı dusunuyorum ıkısıyle bırden ılgılenemeyecek gıbı hıssedıyorum kendımı , hemde sıgara ıcmem yasak zaten dun aksamdan berı yenıden ıcmeye basladım yanlıs zamanlama :KK70:

Buarada egenın 23 nısanda gosterısı var , kursu bılmem nesı derken zaman o kadar hızlı gecıyor kı

Yegenımle aynı yastaymıs herhalde buyuk oglun , bızımkı 2006 dogumlu egenın butun gecmısını bılıyor ve sımdıye kadar yavrum hıc bısey bahsetmedı . Hatta dun abımlere gıdınce onu ıstıyoruz sandı yanımızda ama ben ona boyle bı yuk yuklemek ıstemedım o yuzden ona hıc bahsetmedık abımı ıstedık yanımızda.
Dıgerıde ege'den 1 yas kucuk . Seneye ısın var acıkcası :eek:

Evdekıde henuz ufakmıs sen bırını sag selamete cıkarınca oburune baslıyorsun

Buarada demıssınkı bız devlette gıdıyoruz uzmana sen sanırım evdesın dımı ben calıstıgım ıcın onlardan faydalanamıyorum esımle bende her hafta uzman ıcın ızın alamayız ıslerımızden. Bırde ben eylulde bır kaza gecırdım yazmıstım sankı dıs tedavım halen devam edıyor , ama bırakmayı dusunuyorum ıkısıyle bırden ılgılenemeyecek gıbı hıssedıyorum kendımı , hemde sıgara ıcmem yasak zaten dun aksamdan berı yenıden ıcmeye basladım yanlıs zamanlama :KK70:

Buarada egenın 23 nısanda gosterısı var , kursu bılmem nesı derken zaman o kadar hızlı gecıyor kı
canım evet oğlum 2006 eylül doğumlu.

ikinci oğlum daha muhlis .

kız da fena değil ama cadı. şükür verene. yoğruluyoruz.

ama ben çalışıyorum cute cim. üniversitede memurum .
zaman kısmına gelince her zaman izin alamayız biz de ama konu sağlık olunca müdürümüz asla hayır demez . onun da öyle bi yaradılışı var . sağ olsun .

canım evet oğlum 2006 eylül doğumlu.

ikinci oğlum daha muhlis .

kız da fena değil ama cadı. şükür verene. yoğruluyoruz.

ama ben çalışıyorum cute cim. üniversitede memurum .
zaman kısmına gelince her zaman izin alamayız biz de ama konu sağlık olunca müdürümüz asla hayır demez . onun da öyle bi yaradılışı var . sağ olsun .
Sızın bıraz daha seyrek sanırım dımı o zaman gorusmeler cunku ben haftada bır gun dıse , bır gun uzmana gıdersem :KK70: Oluru yok hıc bu ısın o sebeble dıslerımı otelıyorum goruntude cok problemım kalmadı tek sıkıntı ısıramıyorum parcalayarak yıyorum hamburgerı bıle olsa, ama ege daha muhım suanda benım ıcın.
Buarada hey masallah kızına kım bakıyor pekı

Sızın bıraz daha seyrek sanırım dımı o zaman gorusmeler cunku ben haftada bır gun dıse , bır gun uzmana gıdersem :KK70: Oluru yok hıc bu ısın o sebeble dıslerımı otelıyorum goruntude cok problemım kalmadı tek sıkıntı ısıramıyorum parcalayarak yıyorum hamburgerı bıle olsa, ama ege daha muhım suanda benım ıcın.
Buarada hey masallah kızına kım bakıyor pekı
o kadar elzem ise mutlaka izin vereceklerdir dişin için de.
biz ayda 1 kez götürüyoruz . ilk başta gittik. 10 gün sonra tekrar gittik. ve 1 ay sonra gelin demiş doktor.
ilk görüşmeye tüm aile gittik. ikinci görüşmeye babası götürdü . ben gitmedim.
ben ilçeye geliyorum. meslek yüksekokulundayım. o yüzden gidemiyorum sık sık çocukların kontrollerine. aşıya bile babası götürüyor kızı çoğu zaman . ortanca çocuğun kulak kontrolu oluyor . tüp takılmıştı. geniz eti alınmıştı. onu hep babası götürdü yine. onun fırsatı daha çok oluyor.
öyle işte.
kıza bakıcı teyzesi bakıyor .
öğlanlar sabahçı . öğlen 1 buçukta onlar da eve geliyor .
abiler yokken kız daha zor bakılıyor. abiler olunca canı sıkılmıyor.

Çok içimde hissettim yazdıklarınızı ya . Eşime dun abım sordu hakketten Egeye ne hıssedıyorsun dedı . Ben egeyı sevıyorum evde olmadıgı zamanlardada yoklugunu fark edıyorum hosuma gıtmıyor dedı . Insanlar cok garıp aslında sorup hıc uzatmak ıstemem belkı konusmak bıle ıstemıyorsundur bılmıyorum , annen neden bosanmadı madem boyleydı zaten calısıyormussunuz hepınız bır erkeksızde yasayabılırdınız degıl mı?
Kalacak yerimiz yoktu ve annemi sahiplenecek kimse yoktu.Senin gibi bir ailesi olsaydı annem kesinlikle evlenmeyi düşünmzdi.Babam annem bana hamile iken olmuş. Yanında bir küçük çocuk ve karninda ben.Sadece birkaç bilezik ile ne kadar idare edilirse etmiş. Sonra mecbur evlenmiş. Baba tabi çocuklarını okutucam söyle yapcam böyle yapcam diye vaatlerde bulunmuş ama yapmadı tabiki.Baba ile annemin arasında 30 yaş vardı yani yaşıtı biri ile de evlenmedi.Sonra biz kendimizi kurtaracak duruma geldiğimizde ağladı yalvardi baba beni yanınızdan ayırmayın diye sonra zaten bakıma muhtaç hale geldi bırakamadik.Üstüne üstük ben bu hayatı yaşarken kendi babamın epeyce durumu iyiymiş ama babam olunce annemden tehditle zorbalikla mirasdan payımi aldım diye imza attiriyorlar.Ordan hakkimizi almış olsaydık ne annem ne biz bunları yasamayacaktik.Bizi bile bile bu kadere mahkum ettiler.

Kalacak yerimiz yoktu ve annemi sahiplenecek kimse yoktu.Senin gibi bir ailesi olsaydı annem kesinlikle evlenmeyi düşünmzdi.Babam annem bana hamile iken olmuş. Yanında bir küçük çocuk ve karninda ben.Sadece birkaç bilezik ile ne kadar idare edilirse etmiş. Sonra mecbur evlenmiş. Baba tabi çocuklarını okutucam söyle yapcam böyle yapcam diye vaatlerde bulunmuş ama yapmadı tabiki.Baba ile annemin arasında 30 yaş vardı yani yaşıtı biri ile de evlenmedi.Sonra biz kendimizi kurtaracak duruma geldiğimizde ağladı yalvardi baba beni yanınızdan ayırmayın diye sonra zaten bakıma muhtaç hale geldi bırakamadik.Üstüne üstük ben bu hayatı yaşarken kendi babamın epeyce durumu iyiymiş ama babam olunce annemden tehditle zorbalikla mirasdan payımi aldım diye imza attiriyorlar.Ordan hakkimizi almış olsaydık ne annem ne biz bunları yasamayacaktik.Bizi bile bile bu kadere mahkum ettiler.
Pekı baska cocuk olmadı anlasılan degıl mı, sadece sunu sorucam olmus babanı sevıyor musun, ınsan hakketten hıc gormedıgı bırını sevebılıyor mu, ve dıger babanı sevıp sevmedıgını merak edıyorum sadece

Yanı bız bır hedıye alalım dr vermesı ıcın verelım dıyorsun. Belkıde hep orada kalması gereken bır hedıye mı olmalı, ama ege de oyuncak sever malum cevaplardan bellı olmustur ancak genede boyun eger mı bak bılmıyorum. Aklıma evdekı balıkları oraya goturup getırmek gelıyor ama cok rısklı hayvanları fanusla 1 saat uzaga arabayla goturmek ustelık bır kısmınıda yuruyoruz ıslek bır cadde uzerınde burası

doktorla konuşabilirsin hediye alalım sizin adınıza verelim mi yada balık işi olabilir oyalabır baska kapları var mı saklama kabı gibi :bicak:

cocuklar simdi ilgisi ceken seye karsı daha ılımlı yaklaşırlar

X