- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yok Allah razı olsun eşim öz babanın yapmadıklarını yaptı ve yapıyor kolay degıl zor ama dedıgım gıbı bız cok mutluyuzEğer ki bir bebek düşünüyorsanız bekleyin söylemek için, çünkü kardeşi doğmadan önce öğrenirse kıskançlığı tavan yapar ve psikolojik anlamda çok sarsılır. Hem söylemek için henüz erken, onun dünyasını hayallerini altüst edersiniz. bir okuluna başlasın, şöyle 2. sınıfa falan geçtiğinde pedegog eşliğinde söylenebilir. Eşinizde anlayışlı gibi o yüzden bebeğiniz olduğunda ayrımcılık yapmazsa bu durum oğlunuz üzerindeki psikolojiyi etkileyen asıl unsur olacaktır. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun ama fazla üzülmeyin, siz sevginizi verdiğiniz sürece oğlunuz için sonuç değişmeyecektir inşallah.
akrabalarımız bızı sever , oglanıda severler,Konu hakkında bi fikrim yok. Ama etrafınızdaki insanları takdir ettim. Bu zamana kadar bi yerlerden duymamış olması çok iyi.
Ben eniştemin kuzeninin evlatlık olduğunu çok alakasız birinden duymuştum. Eniştem ablama bile söylemediği halde,başkaları fütursuzca konuşabiliyordu.
yok zaten bunu soylemeye hazır oldugumda bende pedagogla gorusmeye baslacayız oncesınde bende nasıl soylenmesını cok bılemıyorum acıkası
sızın anlattıgınız durumda babayla oldugu ıcın cocuk soyadı aynı bızımde boyle bır ornegımız var cocuk hıc ogrenmedı annesının uvey oldugunu .
soyadını alabılıyoruz mahkemeyle ama hakim bıyolojık babayada fıkrını soracak fakat bızım elımızde babalık vazıfelerını yerıne getırmedıgıne daır belgeler var soyadını alırız mırastan red olur ama hıc bır zaman cocugu gorme hakkını kaybetmıyor ıste yasalar karsısında gorebılır . sımdı durup dururken sırf bu sebebten arasınlar ıstemıyorum o gayet gunluk hayatına devam ederken kendını gezdırırken elalemın adamı temızledı topladı bızı .
ote yandan soyadını almak ıcın sunuda bekleyebılır oglum ogrenır , davayı acarım soyadını alırım adam arasada oglum ıstemedıgı surece gıtmez. ben arayacaklarııcın korkuyorum cunku onu bu noktada paylasmak ıstemıyorum ne hakkı var bogazından bır lırası gecmedı ınanmak cok guc ama yazdıklarım hepsı dogru
yok Allah razı olsun eşim öz babanın yapmadıklarını yaptı ve yapıyor kolay degıl zor ama dedıgım gıbı bız cok mutluyuz
balayından geldık ve oglumu aldık ve oylece basladı hayatımız . ben 2 sene once bır ölü dogum yaptım o yuzden oglum kardesı olsun cok ıstıyor sureklı karnına bebek geldımı geldımı dıyor buna ragmen kıskanırmı bılmıyoruma ma ben zaten yarın obur gun bana bısey olursa yalnız kalmasın dıye ona bır kardes vermek ıstıyorum. yaz sonu gıbı korunmayı bırakacagım hemencık olursa seneye yaza denk gelıyor hem ılkokul hem kardes hem bu gercekler nasıl olur bılemıyorum.
pedagoga danısacagım zaten ama onceden bı soyle bu konu hakkında konusmak ıstedım konuyu o yuzden actım
Cnım ben çocuk gelişimi mevzunuyum ve şuanda bir çocuk ve ergen psikiyatrisi doktorunun yanında çalışıyorum ence önce bir psikologla görüşmelisinMerhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
bu yazdan baslanabılır dıyorsunuz cok tesekkur ederımben bir eğitim kurumunda çalıştığım zaman oradaki uzman bunun gibi vakalarla karşılaşıyordu ve velilere hep 5 yaşında bir uzaman ile birlikte anlatılmalı diyor kesinlikle evde anne baba açıklamaya çalışmasın diyorlar 5 yaşında anlatıllmaya başlanmalı diyor .. hatta çocuk okula başladığında herşeye hazır bilerek olarak başlaması onun için daha iyidir diyordu.. yalanız bir kere gittik uzmana söyledik bitti değil demişti bir yıl boyunca ara ara gidilmesi uzmana diyordu..
Açıkcası fazla vakit geçirmeden bir uzmandan randevu alın ve gidin derim....Kesinlikle çocuğunuz yeni eşinizi daha çok sever çünkü önemli olan biyolojik baba olmak önemli değil bu anne içinde geçerli önemli olan ilgi sevgi oğlunuzda bunu eşinizde bulmuş....
evet televızyonlardada boyle seyler gorebılıyor hatat bır keresındeselam cute..bence erken söylenmeli....ata da egeyle aynı yaşta biliyosun..çocuklar çok acımasızlar..bir soyadı durumu olur,çocuklar bilen birinden birşeyler duyarlar ve ege nin kulağına gide rbu durum....hele devlet okulunda bu kadar anlayışlı ve özverili değiller ..dikkat etmeyeceklerdir.
ilkokul başlı başına zor bir dönem çocuklar için,o zaman denk gelirse travma yaşaması normaldir..o yüzden bence erken yaşta öğrenip kabullenmesi daha kolay olur diye düşünüyorum..
ama pedagog dan nasıl söylenmesi gerektiği hakkında bilgi alın mutlaka..
şuanda egeyi duygusal görmüyorumÇocuğun dıuygusal durumuna bağlı bence aşırı duygusalsa eline mesleğini aldıktan sonra derim ben çünkü niye derseniz bunun ergenliği var ya ergenlikte zaten sen benim babam değilsin seni dinlemek zorunda değil derse bu ykım 2 taraflı olur bence iyi yapayım derken , kötü olmuş olur çok iyi düşünülmesi gerek zaman ve duygusal durum ,şartlar
Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler