Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Evet bugün Ege'nin öğrt. haber geldi
Ege esmaya benım annemle babamın soyadı farklı dıyor buda bana bazen cok komık gelıyor dıyormus esma.
Ama esma hala egeye bunun karsılıgında ne dıyor bılmıyoruz ama ege bunu paylasıyor . Benı sasırtmadı aslında beklıyordum bunu cunku

Ege paylasmıyor , bırde eksık yazmısım ege dıyormus kı
annemle babamın soyadı baska benımkı farklı dıyormus
el kadar cocugada bu durum komık gelıyor

gittikçe kafası karışıyor...
Gecen hafta ıste ege boyle dedıkten sonra esma kım bılır ne dıyorda ege o aksam bıze tepkı verıyor bılıyoruz orasını tabı.
Kız sadece bu bana komık gelıyor demıs. Kızada hırslanıyorum nasıl kotu kalplı dıye nasıl komık gelebılır nıye gelır dıye

kızın ne suçu var cute

evet komik gelir zira çocuk için çok garip bir durum kötü kalpli falan değil

onların ailede herkesin soyadı aynıdır belki

ona da öğretmişlerdir işte biz bir aileyiz soyadımız aynı diye

benim iki soyadım var

oğlum küçükken onun neden bir tane olduğunu anlamazdı

hani bir yerlerde mağazada vs isim sorarlar ya orada tekini söyleyince garipserdi

ben de onun yanında onunla aynı olan soyadımı söylerdim

büyüyünce anladı takmıyor artık

ama Esma bunu bilemiyor olabilir

bizim sınıfta da var annesi ve kızının soyadı farklı olan

ama o çocuk bunu arkadaşlarına söylemediği için bizimkiler bilmiyor bunu

oğlum gelip sora X in soyadı ve annesininki farklı neden diye ne cevap veririm bu aşamada bilmiyorum

bir de Esma yı düşün o daha 7-8 yaşında ve bir arkadaşı bizim ailede herkesin soyadı farklı diyor nasıl bir tepki vermesi gerektiğini o da bilmiyor

Cute ege gerçekten zor durumda kalacak acabaları artıyor

elini çabuk tut ve söyle

ya da evlatlık işlemlerine başlamayı düşünmüştünüz bir dönemde onu yapmaya başla diyeceğim de Ege büyüyor artık onu da dinlemek isteyebilir mahkeme o nedenle önce söylemen lazım

Hırsınızı küçücük çocuğa yansıttığınızın farkındasınızdır umarım.

7 yaşında çocuğa soyadlarının farklı olması garip, komik gelmiş olabilir, ne alaka kızın kötü kalpliliğiyle.

Not: İlkokul 3'ten beri annemle soyadım farklı. Bu birine komik gelse kötü kalplilik değil, çocukluk olurdu.

Benım cocugum mesela soyadı farklı olan bırını degıl anne bılıyormusun fılancanın 2 annesı 2 babası varmıs dıye duymasını bıle komık bulmaz ,bulmuyor.

tabıkı kız kotu kalplı degıl kımseyede hırsım yok ama ben bu cocukların cocuklugunu yasarak buyuduklerını sanmıyorum tıpkı 4 yasında bır cocugun orosp.nun anlamını bılmesı gıbı gelıyor . Nerden bıldın ne duydun ne anlatıldıda bılıyorsun be mubarek
sıtemım kıza degıl , aılesıne

Sız nerden bılıyorsunuz soyadların farklı oldugunu bana hep soruldu neden hep gundemde dıye daha hatta daha once dırek sen sormustun galıba o zaman benımkıde senınkıde okula gıtmıyordu.
Ogrenılmesı cok kolay ama dımı ? Sınıf annelerınden lıstelerınden gayet dıkkat ceken bır ayrıntı oluyor bu

nasıl bilmem ki

sonuçta kızın adını soyadını oğlum biliyor ve her yere yazılıyor

annesi de her türlü etkinlikte adı ve soyadı ile var

ben bu konularda dikkatliyimdir atıyorum eşim bunu bilmez ama benim gibi bilen çok olur

haa senin ve Ege ninkinin farklı olduğunu bilirim de atıyorum eşininkinin farklı olduğunu bilmem belki

bu arada bir arkadaşımız vardı orta birde onun da annesinin soyadı farklı idi ve ben o zaman da biliyordum onun annesi ve babasının ayrı olduğunu benim annem babam ayrı olmadığı ve ailede de farklı soyadı vs olmadığı halde hem de

çocuklar o kadar da saf değiller henüz küçükler ama iki yıla çözerler her şeyi

o nedenle biraz da sert yazıyorum bu sıralar sana

silkelen de Ege bunu senden öğrensin diye

aralarındaki diyalogda bence kötü olan . ya da kıza hırslanmana neden olacak ne var . aslında hiç bir şey yok Cute cim.
yani o yaştaki çocukların sıradan muhabbeti.
oğlun bi şey demiş . o da onun karşılığında onu demiş. belki neden farklı olabileceğini bile bilmiyor esma daha.
yani komik bulmuş o kadar.
yanlış düşünmene neden olabiliyor belki kızgınlıkların.
esma nın burada hiç bir çirkin lafı olmamış . çirkin bi şey dememiş. ama daha başka ne olmuş olabilir bilmiyorum ama özel hayata müdahale edemezsin. esma için yani.
senin yapman gereken tek şey Ege yi güçlendirmek . kimsenin dediğine , oturduğuna , kalktığına karışma lüksümüz yok.
yanlış anlama lütfen . ama burada yanlış düşünüyorsun.

ama yapma ailesi anne baba ve çocuğun soyadı aynı olur demiştir bu gayet olağan bir anlatım değil mi

ben şahsen benimkine böyle anlatıyorum

Ege de ısrarla ama bizimkiler farklı deyince anlamlandıramadığı garipliği komik kelimesi ile ifade etmiştir

esasen Esma komik değil garip demek istiyor

ve Ege de bu durumu anlamlandıramayıp sağa sola sarmaya başlayacak

bir de şöyle bi şey var . çocuklar eve gidince annesine de sorabilir
anne neden ... nın annesi ile babasının soyadı aynı değil . bizim aynı. ?

sınıf arkadaşları da bunu farkedip ailesine sorabilir .

benim oğlumun sınıfında 5 tane anne baba ayrı çocuk var . 21 kişilik sınıfta.
sonuçta anneleri ile yaşayanların soyadları farklı. bunu zaten çocuk biliyor . baba evde değil çünkü. anne bekar. ya da büyüdükçe anlıyorlar . zamanla da kabuklaşıyor yara. ve önemsemiyorlar belki. onu yaşayan bilir . içinde neler oluyor Allah bilir . ama sen oğlunu dışarıya karşı güçlendirmen lazım. bi pedegog ile görüştürmen lazım oğlunu.

Hala size katılmıyorum.
O yaşta bir çocuk için normal olan, kendi ailesinde olduğu gibi, herkesin soyadının aynı olması. Ege'nin durumu farklı olduğu için çocuğa garip gelmiş, hepsi bu. Ailesinden duydukları bildikleriyle de alakası yok.

Kaldı ki anladığım kadarıyla Esma kendiliğinden de sataşmamış, sizin oğlunuz soyadlarının farklı olduğunu söylemiş, kız da buna cevap vermiş.

Bence siz şu anda bu konuda yaşadığınız paniği başka yerlere yansıtmaya çalışıyorsunuz, yoksa kızın söylediklerinde tepki gösterecek bir şey yok.

Yo hıc oyle bı nıyetım yok aslında
sorun bızım sorunumuz bunun gayet farkındayım.

Ama hala cocugun egeye ne dedıgını ogrenemedık , o zaman senın baban yok ya da o zaman senın baban farklı ya da o zaman senın aılen degıl onlar gıbı bısey soylemıs olmalıkı ege o aksam bana bır takım sorular sordu.

Ama buda muhım degıl ben egenın bılmesı gerektıgınden fazlasını ona hıc soylemedım bu konuda degıl, ben mesela ona egenın durumu bu olmasaydıda her aılenın soyadı aynı olur gıbı bır bagı sadece hukuk ustunlugu bulunan bırılerıne yuklemezdım. Ege cocukların anne karnında buyudugunu bıldıgı gıbı , kalptede buyutulebıldıgını bılıyor .

Mesela sınıfta dızlerden sorunu olan bır cocuk var dızlerını hıc kıramıyor ege mesela onun sorunu olan bır cocuk oldugunun farkında degıl, kaza gecırdı ve yakında ıyılesecek. Elbette sonrasını bılemem ama benım cocugum suanda ıyı bır cocuk ha esma kotumu bılmıyorum acıkcası hıcte ılgılenmıyorum nasılsa bu benım sorunum degıl aılesının bılecegı ıs .

Eksik kalmış bu bacagından sorunu olan cocuk ıcın ben egeye özürlü demesini bilirdim ama benim bir insan olarak oyle soylemek ıcımden gelmedi, bılmıyorum sanırım dusmus olabılır ıyılecektır yakında demeyı daha dogru buldum

benim oğlumun da uyku problemleri var.
1 aydır pedagoga gidiyoruz. bunca zamandır gitmediğime çok pişmanım.

oğlumuza form doldurttu doktoru
onun üzerinden gitti doktor . soruları öyle yöneltmiş.
korkularını anlatmış .
anne babayı kaybetme korkusunun olduğunu söylemiş .
ve arkadaşları oğlumu hiç rahat bırakmıyor 4 yıldır.
kah dövdüler . kah sövdüler . kah yumrukladılar .
ne ettiysek ne yaptıysak başademedik
yıllarca dövdüler. öğretmenlerle görüştüm. çok çare aradık . bulamadık. oğlanı tekvandoya yazdırmayı istedim . oğlum kabul etmedi.
ve ben üzüntüden kendi kendimi yedim yıllarca. her gün bi vaka vardı

neyse şu ara dayak olayları bitti. azaldı ya da

ama arkadaşları tipsiz . çirkin . karaktersiz vs vs gibi çirkin şeyler söylüyor. ki benim oğlum çok yakışıklı ve sınıfın en başarılı öğrencisi .bunu bile bile böyle söyleyip oğlumu da üzüyorlar.

ben ne kadar söylesem de onu güçlendirmeye çalışsam da olmadı.

en son doktor randevusunda doktoru ile bu konuyu konuşmuş . fakat bize anlatmadı. sizi ilgilendirmez . bizim aramızda dedi

sordum . oğlum arkadaşlarını anlattın mı. evet dedi
peki sana yöntem söyledi mi ne yapman gerektiğini o anda. evet dedi ve güldü.
bize de söyler misin . kardeşlerini öyle yetiştirelim ki onlar aynı şeyleri yaşamasın. hayır dedi . söyleyemem . doktor ile benim aramda. tamam dedim.
ve o günden sonra daha güçlendi. ki doktora gideli 1 hafta oldu.

demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir CuteMom

eee iyileşmeyecekse

bazı insanların rahatsızlıkları olduklarını onların da mevcut halleri ile hayata katılmaları gerektiğini

o arkadaşımıza ihtiyacı olduğunda özel özen gösterip yardımcı olmamız gerektiğini söyleyince bizim çocuklarımız kötü çocuk mu olacaklar Cute

ben gözlük kullanan arkadaşlarına bile daha özenli davranması gerektiğini söylüyorum

özel durumu olan çocuklara da özverili olarak yaklaşması gerektiğini de anaokulundan beri vurgularız hem evde hem okulda

bilmesi gerekenden fazlası demişsin de bunu her zaman sağlayamıyoruz işte zira toplum içinde yaşıyor ve bizden değil dışarıdan da birçok şey öğreniyor bir de acaba bilmesi gereken dediğimizin sınırı ne çocuk o kadar farklı bir sonuca ulaşıyor ki ağzımız açık kalıyor

aileye ilgili bilgileri de bu nedenle senden öğrenmeli yoksa dışarıdan duydukları onu daha kırabilecek

çocukları çok konuşturmaya birilerinin diyaloğunu anlatmaya çalışmak . ya da sana nasıl davrandı . nasıl dedi. ne dedi. ne zaman dedi gibi şeyleri anlattırmak için uğraşmak . çocukları ispiyonculuğa alıştırıyor . bunu zaten biliyorsundur diye düşünüyorum cute cim.
bu da karakterine kötü bi etki.

Bende bızım durumumuzu bıldıgın ıcın dıkkatını cektı

Normalde bak cıdden hatırlıyorum sen soruyordun bunu , neden soyadları bu kadar gundemde de velıler bılsın soyadınızı dıyordun .
Iste dıyorum okuldan sonrasının her alanına engel olunamıyor ,ısler rayından bır guzel cıkıyor.

Sert yazdıgının farkındayım ama hakettıgımı dusunmuyorum. Suanda bunu bır yere ıttıgım veya sorunu orttugum yok zaten ocaktan berı baslamıs bu durumlar ve o zamandan bu zaman akadar yeterınce beklemıs durumdayım daha fazla bekleyecek vaktımınde durumunda olmadıgının gayet farkındayım.

Buarada herkes cocugunu guzel yetıstırsın rıca edıcem, benımkı daha saftır herkesın ıkıser tane soyadı olsada anlamıyor olmasını cocuk saflıgına versekte kalkıpta bır baskasınınkı aa o zaman senın baban yok veya senın aılen gercek degıl demesın. Ne munasebet hersey aıle bagları sadece soyadımı, ha bılırsın bunu fark edersın ayrı mesele ama ben cocukların aıleler tarafındanda cok guzel ornek edılerek buyudugunun farkındayım.

Mesela egenın soyadında ataturkle alakalı bısey var, bunu daha sonradan suraya baglayan bı arkadasım oldu yahu bak (çarsaflı) aılesı boyle ya Ataturk'ude sevmıyorlar acaba o yuzdenmı dalga gectıler dedı. Cunku kıtaplarda Ataturkle alakalı konular anlatılırken veya okunurken o kısımlar acıklanarak pas gecılıyor bu cocuklara.
Bende Turk degılım , hıcte Turk hıssetmıyorum ama Egeyı bu alanı acık bırakıyorum, elbette ben mukemmel super oldugumu soylemıyorum ama cocugum benım aynamdır bunu bılıyorum benım gorusume gore boyle.

E empatizm buarada o danısmanla konustugum seyler 1.5 sene oncekı konusmalar emınıms uandakı konusmalar bundan daha farklı olacaktır. Oda ozeldı buda ozel olacak
Cute ben şunu demek istedim, o vicdansızın parasından faydalanın diye değil, sadece huzursuzluk olsun diye, çok mutlu olduğunu düşündüğü hayatı gölgelensin diye...
Aslında bende kötülük gördüğüm insanların canını yakmam, ben Allah'a sığınıp bir gün mutlaka ama mutlaka cezasını çekeceğine inanırım.
O şahıs da cezasını çekecek elbet.
Şuan ki eşin inan bana ender bulunan bi karaktere sahip, ve böyle bi insanla karşılaştığın için Allah'a her zaman şükret.

Cute biliyorum senin için zor ama, o adamı takip etme lütfen...bırak içindeki ateş kül olsun.
Herşey gönlünce olsun...

hayır canım ben ortaokul arkadaşımınkini de biliyordum yazdım ya

hatta bir arkadaşın babası ölmüştü mesela o her şeyde annesini söylerdi işte annemden izin alayım anneme söyleyeyim vs

biz de onun yanında babamızdan söz etmezdik

orta son lise bir falandık o zaman

benimki mesleki deformasyon

ben soyadlara vs dikkat ederim

bir de kişi yüzü değil de isim öğrenirim vs vs

hatta ikinci çocuklara vs bakıp ne zaman ayrılmışlardır diye de düşünürüm ben manyağım boş ver sen beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…