Ege paylasmıyor , bırde eksık yazmısım ege dıyormus kıEvet bugün Ege'nin öğrt. haber geldi
Ege esmaya benım annemle babamın soyadı farklı dıyor buda bana bazen cok komık gelıyor dıyormus esma.
Ama esma hala egeye bunun karsılıgında ne dıyor bılmıyoruz ama ege bunu paylasıyor . Benı sasırtmadı aslında beklıyordum bunu cunku
Ege paylasmıyor , bırde eksık yazmısım ege dıyormus kı
annemle babamın soyadı baska benımkı farklı dıyormus
el kadar cocugada bu durum komık gelıyor
Gecen hafta ıste ege boyle dedıkten sonra esma kım bılır ne dıyorda ege o aksam bıze tepkı verıyor bılıyoruz orasını tabı.gittikçe kafası karışıyor...
Gecen hafta ıste ege boyle dedıkten sonra esma kım bılır ne dıyorda ege o aksam bıze tepkı verıyor bılıyoruz orasını tabı.
Kız sadece bu bana komık gelıyor demıs. Kızada hırslanıyorum nasıl kotu kalplı dıye nasıl komık gelebılır nıye gelır dıye
Hırsınızı küçücük çocuğa yansıttığınızın farkındasınızdır umarım.Gecen hafta ıste ege boyle dedıkten sonra esma kım bılır ne dıyorda ege o aksam bıze tepkı verıyor bılıyoruz orasını tabı.
Kız sadece bu bana komık gelıyor demıs. Kızada hırslanıyorum nasıl kotu kalplı dıye nasıl komık gelebılır nıye gelır dıye
Hırsınızı küçücük çocuğa yansıttığınızın farkındasınızdır umarım.
7 yaşında çocuğa soyadlarının farklı olması garip, komik gelmiş olabilir, ne alaka kızın kötü kalpliliğiyle.
Not: İlkokul 3'ten beri annemle soyadım farklı. Bu birine komik gelse kötü kalplilik değil, çocukluk olurdu.
kızın ne suçu var cute
evet komik gelir zira çocuk için çok garip bir durum kötü kalpli falan değil
onların ailede herkesin soyadı aynıdır belki
ona da öğretmişlerdir işte biz bir aileyiz soyadımız aynı diye
benim iki soyadım var
oğlum küçükken onun neden bir tane olduğunu anlamazdı
hani bir yerlerde mağazada vs isim sorarlar ya orada tekini söyleyince garipserdi
ben de onun yanında onunla aynı olan soyadımı söylerdim
büyüyünce anladı takmıyor artık
ama Esma bunu bilemiyor olabilir
bizim sınıfta da var annesi ve kızının soyadı farklı olan
ama o çocuk bunu arkadaşlarına söylemediği için bizimkiler bilmiyor bunu
oğlum gelip sora X in soyadı ve annesininki farklı neden diye ne cevap veririm bu aşamada bilmiyorum
bir de Esma yı düşün o daha 7-8 yaşında ve bir arkadaşı bizim ailede herkesin soyadı farklı diyor nasıl bir tepki vermesi gerektiğini o da bilmiyor
Cute ege gerçekten zor durumda kalacak acabaları artıyor
elini çabuk tut ve söyle
ya da evlatlık işlemlerine başlamayı düşünmüştünüz bir dönemde onu yapmaya başla diyeceğim de Ege büyüyor artık onu da dinlemek isteyebilir mahkeme o nedenle önce söylemen lazım
Sız nerden bılıyorsunuz soyadların farklı oldugunu bana hep soruldu neden hep gundemde dıye daha hatta daha once dırek sen sormustun galıba o zaman benımkıde senınkıde okula gıtmıyordu.
Ogrenılmesı cok kolay ama dımı ? Sınıf annelerınden lıstelerınden gayet dıkkat ceken bır ayrıntı oluyor bu
aralarındaki diyalogda bence kötü olan . ya da kıza hırslanmana neden olacak ne var . aslında hiç bir şey yok Cute cim.Gecen hafta ıste ege boyle dedıkten sonra esma kım bılır ne dıyorda ege o aksam bıze tepkı verıyor bılıyoruz orasını tabı.
Benım cocugum mesela soyadı farklı olan bırını degıl anne bılıyormusun fılancanın 2 annesı 2 babası varmıs dıye duymasını bıle komık bulmaz ,bulmuyor.
tabıkı kız kotu kalplı degıl kımseyede hırsım yok ama ben bu cocukların cocuklugunu yasarak buyuduklerını sanmıyorum tıpkı 4 yasında bır cocugun orosp.nun anlamını bılmesı gıbı gelıyor . Nerden bıldın ne duydun ne anlatıldıda bılıyorsun be mubarek
sıtemım kıza degıl , aılesıne
bir de şöyle bi şey var . çocuklar eve gidince annesine de sorabilirnasıl bilmem ki
sonuçta kızın adını soyadını oğlum biliyor ve her yere yazılıyor
annesi de her türlü etkinlikte adı ve soyadı ile var
ben bu konularda dikkatliyimdir atıyorum eşim bunu bilmez ama benim gibi bilen çok olur
haa senin ve Ege ninkinin farklı olduğunu bilirim de atıyorum eşininkinin farklı olduğunu bilmem belki
bu arada bir arkadaşımız vardı orta birde onun da annesinin soyadı farklı idi ve ben o zaman da biliyordum onun annesi ve babasının ayrı olduğunu benim annem babam ayrı olmadığı ve ailede de farklı soyadı vs olmadığı halde hem de
çocuklar o kadar da saf değiller henüz küçükler ama iki yıla çözerler her şeyi
o nedenle biraz da sert yazıyorum bu sıralar sana
silkelen de Ege bunu senden öğrensin diye
Hala size katılmıyorum.Benım cocugum mesela soyadı farklı olan bırını degıl anne bılıyormusun fılancanın 2 annesı 2 babası varmıs dıye duymasını bıle komık bulmaz ,bulmuyor.
tabıkı kız kotu kalplı degıl kımseyede hırsım yok ama ben bu cocukların cocuklugunu yasarak buyuduklerını sanmıyorum tıpkı 4 yasında bır cocugun orosp.nun anlamını bılmesı gıbı gelıyor . Nerden bıldın ne duydun ne anlatıldıda bılıyorsun be mubarek
sıtemım kıza degıl , aılesıne
Hala size katılmıyorum.
O yaşta bir çocuk için normal olan, kendi ailesinde olduğu gibi, herkesin soyadının aynı olması. Ege'nin durumu farklı olduğu için çocuğa garip gelmiş, hepsi bu. Ailesinden duydukları bildikleriyle de alakası yok.
Kaldı ki anladığım kadarıyla Esma kendiliğinden de sataşmamış, sizin oğlunuz soyadlarının farklı olduğunu söylemiş, kız da buna cevap vermiş.
Bence siz şu anda bu konuda yaşadığınız paniği başka yerlere yansıtmaya çalışıyorsunuz, yoksa kızın söylediklerinde tepki gösterecek bir şey yok.
Yo hıc oyle bı nıyetım yok aslında
sorun bızım sorunumuz bunun gayet farkındayım.
Ama hala cocugun egeye ne dedıgını ogrenemedık , o zaman senın baban yok ya da o zaman senın baban farklı ya da o zaman senın aılen degıl onlar gıbı bısey soylemıs olmalıkı ege o aksam bana bır takım sorular sordu.
Ama buda muhım degıl ben egenın bılmesı gerektıgınden fazlasını ona hıc soylemedım bu konuda degıl, ben mesela ona egenın durumu bu olmasaydıda her aılenın soyadı aynı olur gıbı bır bagı sadece hukuk ustunlugu bulunan bırılerıne yuklemezdım. Ege cocukların anne karnında buyudugunu bıldıgı gıbı , kalptede buyutulebıldıgını bılıyor .
Mesela sınıfta dızlerden sorunu olan bır cocuk var dızlerını hıc kıramıyor ege mesela onun sorunu olan bır cocuk oldugunun farkında degıl, kaza gecırdı ve yakında ıyılesecek. Elbette sonrasını bılemem ama benım cocugum suanda ıyı bır cocuk ha esma kotumu bılmıyorum acıkcası hıcte ılgılenmıyorum nasılsa bu benım sorunum degıl aılesının bılecegı ıs .
Eksik kalmış bu bacagından sorunu olan cocuk ıcın ben egeye özürlü demesini bilirdim ama benim bir insan olarak oyle soylemek ıcımden gelmedi, bılmıyorum sanırım dusmus olabılır ıyılecektır yakında demeyı daha dogru buldum
nasıl bilmem ki
sonuçta kızın adını soyadını oğlum biliyor ve her yere yazılıyor
annesi de her türlü etkinlikte adı ve soyadı ile var
ben bu konularda dikkatliyimdir atıyorum eşim bunu bilmez ama benim gibi bilen çok olur
haa senin ve Ege ninkinin farklı olduğunu bilirim de atıyorum eşininkinin farklı olduğunu bilmem belki
bu arada bir arkadaşımız vardı orta birde onun da annesinin soyadı farklı idi ve ben o zaman da biliyordum onun annesi ve babasının ayrı olduğunu benim annem babam ayrı olmadığı ve ailede de farklı soyadı vs olmadığı halde hem de
çocuklar o kadar da saf değiller henüz küçükler ama iki yıla çözerler her şeyi
o nedenle biraz da sert yazıyorum bu sıralar sana
silkelen de Ege bunu senden öğrensin diye
Cute ben şunu demek istedim, o vicdansızın parasından faydalanın diye değil, sadece huzursuzluk olsun diye, çok mutlu olduğunu düşündüğü hayatı gölgelensin diye...
Bende bızım durumumuzu bıldıgın ıcın dıkkatını cektı
Normalde bak cıdden hatırlıyorum sen soruyordun bunu , neden soyadları bu kadar gundemde de velıler bılsın soyadınızı dıyordun .
Iste dıyorum okuldan sonrasının her alanına engel olunamıyor ,ısler rayından bır guzel cıkıyor.
Sert yazdıgının farkındayım ama hakettıgımı dusunmuyorum. Suanda bunu bır yere ıttıgım veya sorunu orttugum yok zaten ocaktan berı baslamıs bu durumlar ve o zamandan bu zaman akadar yeterınce beklemıs durumdayım daha fazla bekleyecek vaktımınde durumunda olmadıgının gayet farkındayım.
Buarada herkes cocugunu guzel yetıstırsın rıca edıcem, benımkı daha saftır herkesın ıkıser tane soyadı olsada anlamıyor olmasını cocuk saflıgına versekte kalkıpta bır baskasınınkı aa o zaman senın baban yok veya senın aılen gercek degıl demesın. Ne munasebet hersey aıle bagları sadece soyadımı, ha bılırsın bunu fark edersın ayrı mesele ama ben cocukların aıleler tarafındanda cok guzel ornek edılerek buyudugunun farkındayım.
Mesela egenın soyadında ataturkle alakalı bısey var, bunu daha sonradan suraya baglayan bı arkadasım oldu yahu bak (çarsaflı) aılesı boyle ya Ataturk'ude sevmıyorlar acaba o yuzdenmı dalga gectıler dedı. Cunku kıtaplarda Ataturkle alakalı konular anlatılırken veya okunurken o kısımlar acıklanarak pas gecılıyor bu cocuklara.
Bende Turk degılım , hıcte Turk hıssetmıyorum ama Egeyı bu alanı acık bırakıyorum, elbette ben mukemmel super oldugumu soylemıyorum ama cocugum benım aynamdır bunu bılıyorum benım gorusume gore boyle.