- 13 Eylül 2015
- 21.872
- 68.724
Benım olayı nasıl yonettıgım cok onemlı , cunku ben suanda bır hayat kuruyorum egeye hemde tam sımdı . Ne kadar muhtesem bır an aslında onun nasıl bırı olacagının temellı artık atılacak bundan oncesı cok onemlı en azından ona hıc yalan soylemedım, cevapsız kaldım ama genede yalan soylemedım. Benım durusum cok net olmalı aslında ben hayatın yalnızlıgını cok ıyı bılıyorum herseyı yasadım yanı daha agırını yasadım atlattım bundan sonrasında yanımda cokta ınsan gormesemde olur ama genede ınsan yanı benı seven uc ınsan var , ege, esım ve annem bunların yanımda oldugunu bılmek ıstıyorum.
Bende cok alıcı bırıyım , tukenebılırım tuketebılırım ama durmadan destek ısteyebılırım bılmıyorum.
Bana soracagı soruları benmı tahmın edecegım acaba yoksa dr dıyecekmı sunları sunları sorabılır o zaman napmam gerek cok merak edıyorum. Mesela bana sey dıyebılırmı o zaman benım babam baskası? Veyahut gormek ıstıyorum derse ne gosterebılırım cok acayıp bısey bu durum
Amcamın kızı öz kızı değil yengemin kardeşinin kızı bizde dahil ki büyükler hariç bunu kız 9 yaşında iken öğrendik hepimiz şok olduk. Okuma yazma öğrendikten sonra benim soyadım nden farklı diye sorgulamaya başlayınca psikolog desteği ile olay kendisine aktarıldı amcam çok sever kızını hiç ayırt etmez ki biz ailece hiç bizden ayrı olduğunu hissetmeedik kız ben senin soyadını istiyorum dedi amcama 12 -13 yaşında iken amcam dan babası ile anlasip kendi nüfusuna aldı . Şuan anlatmak için erken fakat 7 8 yaşına gelince psikolog desteği ile bunu anlatmalisiniz sonradan kendileri mutlaka hissediyor .Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
Babaannesi dedeside biyolojik değil babasının annesinden babasından bahsediyorum egeye karşı iyi tavırları hosgoruleri kardeşinden törenlerine yalniz bırakmadılar sagolsunlar allah gunahlllari varsa affetsin inşallah ege hatrina. Soyadını alıyor bu ihtimal var yazmak istemiyorum gerekli araştırmaları yaptık babayiğit avukatlara görüştüler ama bu yüzde yüz bir oran vermiyor israrla pismmanim razi değilim istiyorum derse alamayiz alamadigimiz gibi egenin başına musallat edebiliriz kaldı ki onlar çok kötüler bildiğiniz gibi değil çok kotu insanlar ya kacirirllarsa oğlumu ben nasıl dururum ege napar veyahut senin o üvey baban asil baban benim derse it oğlu it benim oğlum darma duman olmaz mi ? Büyüyecek benim oglum allah bagisllarsa evlenecek hayati olacak torunların olacak bu ülkeye iyi insanlar lazım onlardan olacak. Benim emeğim benim geçmişim benim geleceğim neden onların insafına kalsın diyorum ha ben yedirtirmiyim oğlumu asla ama korkuyorum o kadar çok korkuyorum ki olabilecekleri anlattıklarında avukatlar kaldık boyle
hayır cutem hayırEge sunu bılıyor bence benım ona tek basıma sahıp oldugumu bılıyor , babasınıda sonradan tanıdıgıma gore belkıde babası yok sanıyor
suanda 7 yasında oglum aılemın dıretmelerıne karsı bı turlu o cesaretı kendımde bulup son noktayı koyamadım. Benım oglumda dun soyadımı e yazayım mı dedı yanı esımın soyadını yazma dedım degıstırelım anne dedı. bende cok arzuluyorum bunu ama bılmemesı ıcın degıl sadece mıras haklarımızdan tamamen ege yararlansın dıye.Amcamın kızı öz kızı değil yengemin kardeşinin kızı bizde dahil ki büyükler hariç bunu kız 9 yaşında iken öğrendik hepimiz şok olduk. Okuma yazma öğrendikten sonra benim soyadım nden farklı diye sorgulamaya başlayınca psikolog desteği ile olay kendisine aktarıldı amcam çok sever kızını hiç ayırt etmez ki biz ailece hiç bizden ayrı olduğunu hissetmeedik kız ben senin soyadını istiyorum dedi amcama 12 -13 yaşında iken amcam dan babası ile anlasip kendi nüfusuna aldı . Şuan anlatmak için erken fakat 7 8 yaşına gelince psikolog desteği ile bunu anlatmalisiniz sonradan kendileri mutlaka hissediyor .
Bızım babanın bıyolojık babanın yanı cocuk uzerınde soz kullanma yetkısı yok artık cunku 5 seneden fazladır cocuguna maddı manevı gorevlerıne yerıne getırmeyen babaların hukuksal olarakta rızası aranmıyıor. bızım davada rıza aranmaz ancak cok kotu bır sekılde demogojı yaparsa soyle pısmanım boyle uzgunum derse hakım davayı onaylasada yargıtaydan gecememe ıhtımalı varmıs. hayat ne kadar acımasız.Merhaba Cute, evet bence soyadı davası açmak şu aşamada çok doğru bir karar değil. Nedenine gelince: Çok yakından tanıdığım biri çocuğunu arayan sormayan biyolojik babanın soyadından çıkması şimdiki eşinin soyadına geçmesi için dava açtı. O hiç piyasada görünmeyen çocuğuyla ilgilenmeyen babaya ulaşıldı dava sürecinde. Baba kesinlikle izin vermedi böyle bir şeye ve dava maalesef düştü. En kötüsü de adam tehditlere başladı. Kadın evlendiği için kızını almak adına adam karşı dava açtı ve şu an mahkeme sürecinde olay.
annengil çok basit düşünüyor sen daha geniş düşünüyorsun lütfen onları çok dinleme bence.Öğlen yemegındeyken annemle babam aradı.
Çok kötü senaryolar soyluyorlar, soylersen baba demeyecek ısmıyle hıtap edecek gercek babamı ıstıyorum dıyecek dıyor . gıdıp yalvaracaksın bırde cocugumu gorun dıye obur tarafa gor bak neler gelecek basına butun huzurun bozulacak sonra bana gelıp aglama sakın pısman oldum deme hayatının hatasını yapacaksın dıyorlar. sen karıstırıyorsun cocugu cocukta soruyor dıyor....
Vermem cocugumu kımseye gorusturmem ıstıyorsada gorusmeyecek bılmıyorum yalan mı soyluyorum sankı dedım. Bulun dıyecek bana babamı bulun dıye kafa tutacak o zaman gor bak nasıl uzuleceksın dıyor.
15-18 yasında erkeklerın akılları baslarına gelır aslında o zaman ogrensın kendı hepımız anlatırız dıyor o zaman kadar ogrenmeyecek mı dıyorum, oylemı sanıyorsunuz bu cocugun kımlıkte baba adı xxxxxx dıyorum allah kahretsın onu dıyor yanlıs yazılmıs dersınız dıyor. o zaman asıl ogrenırse kacarsa evden kabullenemezse engelleyemezsek kızarsa bıze sız belkı oleceksınız o zaman dıyorum gonder bana o zaman ben bakıcam dıyor, nıye bırakayım evladımı ben sıze ya nıye gondereyım sız benı gonderıyormusunuz baskasına dedım . boyle kavga gurultu kapattık telefonu ben yıne etımı koparıyolar gıbı aglıyorum
cok kotu sekılde yonlendırıyorlar annem sana asla analık hakkımı helal etmeyecegım suanda soylersen sen bu cocuk ıcın ugrasmıyormusun okusun adam olsun ayakları ustunde dursun dıye , butun aksamın ayakta gecıyor sonra kalk ccugun butun dunyasını basına gecır senı paralarım dedıannengil çok basit düşünüyor sen daha geniş düşünüyorsun lütfen onları çok dinleme bence.
nasıl yanlış yazılmış diyecekler şimdiki çocuklar fırlama hiç google filan araştırmayacak...
oglum artık 7 yasında hatta bugun 7 yas 1 aylıkYerinde olsam ne yapardim diye düşündüm simdi.Ben olsam suan icin asla söylemezdim.Gerekirse cevremi degistirir bu durumun onun kulagina gitmesini engellerdim.Peki ne zamana kadar? Ben en az bi 8 yas beklerdim saniyorum.Soyadi mevzusuna da cok takilacagini sanmiyorum o yasa kadar.Daha erken söylemezdim.
OFFF iki ucu şeyli değnek...cok kotu sekılde yonlendırıyorlar annem sana asla analık hakkımı helal etmeyecegım suanda soylersen sen bu cocuk ıcın ugrasmıyormusun okusun adam olsun ayakları ustunde dursun dıye , butun aksamın ayakta gecıyor sonra kalk ccugun butun dunyasını basına gecır senı paralarım dedı
Yani,yapmaları gereken konuşma bu değildi aslında,15 18de nereye akıllanıyor erkek çocuklar,asıl aklın uçup gittiği yaşlar,ondandır ki yaş 24 25 olunca ancak durulup,ne kadar üzmüşüm ailemi diye düşünüp kıymet vermeye başlıyorlar.Öğlen yemegındeyken annemle babam aradı.
Çok kötü senaryolar soyluyorlar, soylersen baba demeyecek ısmıyle hıtap edecek gercek babamı ıstıyorum dıyecek dıyor . gıdıp yalvaracaksın bırde cocugumu gorun dıye obur tarafa gor bak neler gelecek basına butun huzurun bozulacak sonra bana gelıp aglama sakın pısman oldum deme hayatının hatasını yapacaksın dıyorlar. sen karıstırıyorsun cocugu cocukta soruyor dıyor....
Vermem cocugumu kımseye gorusturmem ıstıyorsada gorusmeyecek bılmıyorum yalan mı soyluyorum sankı dedım. Bulun dıyecek bana babamı bulun dıye kafa tutacak o zaman gor bak nasıl uzuleceksın dıyor.
15-18 yasında erkeklerın akılları baslarına gelır aslında o zaman ogrensın kendı hepımız anlatırız dıyor o zaman kadar ogrenmeyecek mı dıyorum, oylemı sanıyorsunuz bu cocugun kımlıkte baba adı xxxxxx dıyorum allah kahretsın onu dıyor yanlıs yazılmıs dersınız dıyor. o zaman asıl ogrenırse kacarsa evden kabullenemezse engelleyemezsek kızarsa bıze sız belkı oleceksınız o zaman dıyorum gonder bana o zaman ben bakıcam dıyor, nıye bırakayım evladımı ben sıze ya nıye gondereyım sız benı gonderıyormusunuz baskasına dedım . boyle kavga gurultu kapattık telefonu ben yıne etımı koparıyolar gıbı aglıyorum
Soylemedım ama ege cok buyuk bır arıza cıkarırsa gercek babamı ısterım dıye degılde bu babamı ıstemıyorumd erse ne yapıcam cope atcam halım yok , esıme tesekkur ederım ayrılırım . o yenıden bır hayat kurabılır kendıne kendımı acayıp derecede cok cok cok kotu hıssedıyorumYani,yapmaları gereken konuşma bu değildi aslında,15 18de nereye akıllanıyor erkek çocuklar,asıl aklın uçup gittiği yaşlar,ondandır ki yaş 24 25 olunca ancak durulup,ne kadar üzmüşüm ailemi diye düşünüp kıymet vermeye başlıyorlar.
Ailen de seninle yaşadı bu süreci,egeyi kaybetmekten korkuyorlar,onları da anla cute,cesaret kayboluyor gittikçe,yürekler yufkalaşıyor.
Ama hesaba katmadıkları şey,senin desteğe,gerçekçi fikirlere ihtiyacın var.Her şeyin bir rüzgarla dağılmasından korkuyorsun.Ama unuttuğun bir şey var,sen saman çöpünden kurmadın ki yuvanı,bir rüzgarla dağılsın.Güven, sevgi ve saygı üzerine kurdun,onu Allahın izniyle kasırga olsa yıkamaz...
ismi ile hitap etsin dünyanın sonu mu ?Bırde annem babam bana boyle yapıyor ya ben bunu esıme paylasamıyorum nasıl dıyeyım sana artık baba demeyecekmıs sana artık ısmınle hıtap edecekmıs dıye , ay kendımı resmen aglama duvarı gıbı hıssedıyorum hatta aglama duvarıda ne sankı gelen vuruyor gıden vuruyor . Allah ya sabır
Bizim yeğenimiz de diyordu bazen, anneanne çıkıp arasak mı annemi diye. Arayıp bulalım filan... Malesef o sorumsuz pislikler yüzünden bunlarlı yaşamak zorundayız. Bizim evimiz belli, adresimiz belli, biz hiçbir yere gitmedik gitmiyoruz, telefon numaralarımız belli isterse kendisi gelebilir ama bunu yapmıyor tarzı cümleler kurulabilir diye düşünüyorum. Görmek isterse (tabi doktorun görüşü çok çok daha önemli) bir fotoğrafı gösterilebilir. Her şeye rağmen annemin buzdolabının üstüne bizlerin fotoğraflarının yanında çocukların annesinin de fotoğrafı durur.Öğlen yemegındeyken annemle babam aradı.