Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Tam olarak herseye hazırlıklı olamayız ki cute,sen uzman yardımıyla bir başla,kendini çok yıpratıyorsun,onun dunyası asıl sensin,gerginliğini hissetmez mi sence.Zamanı artık öğrenmesinin.Sonsuza kadar saklayabilsen,sakla diyeceğim inan ki.Ama benim oğlum ergenlik çağında,öyle önemsiz şeyler için problem yaşıyoruz bazen ki,o kedi gibi munis,tatlı oğlum nereye gitti diyorum.
Bugünlere vardığında işin çok daha zorlaşır.AMA, seni yine de çok çok iyi anlıyorum,keşke mümkün olsa da ömür boyu bilmese...

Amcamın kızı öz kızı değil yengemin kardeşinin kızı bizde dahil ki büyükler hariç bunu kız 9 yaşında iken öğrendik hepimiz şok olduk. Okuma yazma öğrendikten sonra benim soyadım nden farklı diye sorgulamaya başlayınca psikolog desteği ile olay kendisine aktarıldı amcam çok sever kızını hiç ayırt etmez ki biz ailece hiç bizden ayrı olduğunu hissetmeedik kız ben senin soyadını istiyorum dedi amcama 12 -13 yaşında iken amcam dan babası ile anlasip kendi nüfusuna aldı . Şuan anlatmak için erken fakat 7 8 yaşına gelince psikolog desteği ile bunu anlatmalisiniz sonradan kendileri mutlaka hissediyor .

Ve kuzenim annesini görmek istedi ki gerçek babasına dayı diyordu onunla da baş başa görüştü gerçek annesini görünce sadece bir kez sarılıp bir daha görmek istemedi benim ailem sizsiniz dedi bunların hepsi psikolog desteği ile oldu.

Merhaba Cute, evet bence soyadı davası açmak şu aşamada çok doğru bir karar değil. Nedenine gelince: Çok yakından tanıdığım biri çocuğunu arayan sormayan biyolojik babanın soyadından çıkması şimdiki eşinin soyadına geçmesi için dava açtı. O hiç piyasada görünmeyen çocuğuyla ilgilenmeyen babaya ulaşıldı dava sürecinde. Baba kesinlikle izin vermedi böyle bir şeye ve dava maalesef düştü. En kötüsü de adam tehditlere başladı. Kadın evlendiği için kızını almak adına adam karşı dava açtı ve şu an mahkeme sürecinde olay.

Ege sunu bılıyor bence benım ona tek basıma sahıp oldugumu bılıyor , babasınıda sonradan tanıdıgıma gore belkıde babası yok sanıyor
hayır cutem hayır
bence ege asıl babasının başka olduğunu ama onun sonradan kaybolduğunu
bu babasının geldiğini ve onunla çok mutlu olduğunu düşünüp seviniyor
ama biran önce konuşup netleştirmek lazım kafasındaki düşünceleri

Öğlen yemegındeyken annemle babam aradı.
Çok kötü senaryolar soyluyorlar, soylersen baba demeyecek ısmıyle hıtap edecek gercek babamı ıstıyorum dıyecek dıyor . gıdıp yalvaracaksın bırde cocugumu gorun dıye obur tarafa gor bak neler gelecek basına butun huzurun bozulacak sonra bana gelıp aglama sakın pısman oldum deme hayatının hatasını yapacaksın dıyorlar. sen karıstırıyorsun cocugu cocukta soruyor dıyor....
Vermem cocugumu kımseye gorusturmem ıstıyorsada gorusmeyecek bılmıyorum yalan mı soyluyorum sankı dedım. Bulun dıyecek bana babamı bulun dıye kafa tutacak o zaman gor bak nasıl uzuleceksın dıyor.
15-18 yasında erkeklerın akılları baslarına gelır aslında o zaman ogrensın kendı hepımız anlatırız dıyor o zaman kadar ogrenmeyecek mı dıyorum, oylemı sanıyorsunuz bu cocugun kımlıkte baba adı xxxxxx dıyorum allah kahretsın onu dıyor yanlıs yazılmıs dersınız dıyor. o zaman asıl ogrenırse kacarsa evden kabullenemezse engelleyemezsek kızarsa bıze sız belkı oleceksınız o zaman dıyorum gonder bana o zaman ben bakıcam dıyor, nıye bırakayım evladımı ben sıze ya nıye gondereyım sız benı gonderıyormusunuz baskasına dedım . boyle kavga gurultu kapattık telefonu ben yıne etımı koparıyolar gıbı aglıyorum

suanda 7 yasında oglum aılemın dıretmelerıne karsı bı turlu o cesaretı kendımde bulup son noktayı koyamadım. Benım oglumda dun soyadımı e yazayım mı dedı yanı esımın soyadını yazma dedım degıstırelım anne dedı. bende cok arzuluyorum bunu ama bılmemesı ıcın degıl sadece mıras haklarımızdan tamamen ege yararlansın dıye.
Bızım bazı mal varlıklarımız var bı kısmı benım uzerıme. ben suanda ölsem eşim %25 mırascı oluyor ortak cocugumuz olmadıgı ıcın , %75 egenın ama ege reşit olmadıgı ıcın bılın bakalım bu mıras kımın ınsafına kalıyor bıyolojık babanın.
Eşim suanda vefat edersede onun uzerındekı mallardan %25 ben faydalanıyorum gerısı aılesıne gıdıyor. ben neden emegımı alın terımı cocugumun gelecegını ınsanların ınsafına bırakayım. Çok aşırı uzgunum

Bızım babanın bıyolojık babanın yanı cocuk uzerınde soz kullanma yetkısı yok artık cunku 5 seneden fazladır cocuguna maddı manevı gorevlerıne yerıne getırmeyen babaların hukuksal olarakta rızası aranmıyıor. bızım davada rıza aranmaz ancak cok kotu bır sekılde demogojı yaparsa soyle pısmanım boyle uzgunum derse hakım davayı onaylasada yargıtaydan gecememe ıhtımalı varmıs. hayat ne kadar acımasız.

bızım bıyolojık baba sanırım 6 ay evvel ıstanbulda cok buyuk bır otelde dugunle evlendı, yanı cocugu ısteyeceklerını asla sanmıyorum kı dava acsada cocugu benden alamaz. ben dun bu olay oldugunda aksam daha saat 7 ıdı , oglum gıtar kursuna gıdıyor haftada 1 gün, onun tekrarını yaptı , yazılısı vardı ona calıstırdım odevlerı bıttı ne zaman yattı uyudu kendımı cuval gıbı saldım benı hangı hakım aramayan bır babaya degısebılır , ne vıcdan ne kanun hıc bırı benden egeyı alamaz

annengil çok basit düşünüyor sen daha geniş düşünüyorsun lütfen onları çok dinleme bence.
nasıl yanlış yazılmış diyecekler şimdiki çocuklar fırlama hiç google filan araştırmayacak...

Yerinde olsam ne yapardim diye düşündüm simdi.Ben olsam suan icin asla söylemezdim.Gerekirse cevremi degistirir bu durumun onun kulagina gitmesini engellerdim.Peki ne zamana kadar? Ben en az bi 8 yas beklerdim saniyorum.Soyadi mevzusuna da cok takilacagini sanmiyorum o yasa kadar.Daha erken söylemezdim.

cok kotu sekılde yonlendırıyorlar annem sana asla analık hakkımı helal etmeyecegım suanda soylersen sen bu cocuk ıcın ugrasmıyormusun okusun adam olsun ayakları ustunde dursun dıye , butun aksamın ayakta gecıyor sonra kalk ccugun butun dunyasını basına gecır senı paralarım dedı

oglum artık 7 yasında hatta bugun 7 yas 1 aylık

Ben yarın ızın alacagım , sabah oglumun baska bır kursu var oraya gotururum ılk gunuydu ogleden sonrada anamı babamı takarım koluma gotururum doktora artık adam anlatsın ne bıleyım artık bundada anlamazlarsa kanser olup cıkıcam bu ısten

en doğru yol sanırım pedagoga danışmak. Çocugunuz birşeylerden suphe etmeden sizin soylemeniz sanki daha doğru bir yol. Bu kadar sevgiyle buyuttuğunuz cocugunuzun size olan guvenini kırmamış olursunuz gibi geliyor bana.
allah yardımcınız olsun.

OFFF iki ucu şeyli değnek...

bence annengilde yardım almalı yanı onlarla beraber gidin pedogaga yada psikologa

Yani,yapmaları gereken konuşma bu değildi aslında,15 18de nereye akıllanıyor erkek çocuklar,asıl aklın uçup gittiği yaşlar,ondandır ki yaş 24 25 olunca ancak durulup,ne kadar üzmüşüm ailemi diye düşünüp kıymet vermeye başlıyorlar.
Ailen de seninle yaşadı bu süreci,egeyi kaybetmekten korkuyorlar,onları da anla cute,cesaret kayboluyor gittikçe,yürekler yufkalaşıyor.
Ama hesaba katmadıkları şey,senin desteğe,gerçekçi fikirlere ihtiyacın var.Her şeyin bir rüzgarla dağılmasından korkuyorsun.Ama unuttuğun bir şey var,sen saman çöpünden kurmadın ki yuvanı,bir rüzgarla dağılsın.Güven, sevgi ve saygı üzerine kurdun,onu Allahın izniyle kasırga olsa yıkamaz...

Bırde annem babam bana boyle yapıyor ya ben bunu esıme paylasamıyorum nasıl dıyeyım sana artık baba demeyecekmıs sana artık ısmınle hıtap edecekmıs dıye , ay kendımı resmen aglama duvarı gıbı hıssedıyorum hatta aglama duvarıda ne sankı gelen vuruyor gıden vuruyor . Allah ya sabır

Soylemedım ama ege cok buyuk bır arıza cıkarırsa gercek babamı ısterım dıye degılde bu babamı ıstemıyorumd erse ne yapıcam cope atcam halım yok , esıme tesekkur ederım ayrılırım . o yenıden bır hayat kurabılır kendıne kendımı acayıp derecede cok cok cok kotu hıssedıyorum

ismi ile hitap etsin dünyanın sonu mu ?
sıaftlar çok mu önemli önemli olan sevgii

ben anneme ssevcannn hanım diye seslenirim çoğu zaman telefonumda anacığımmm diye kayıtlıdır şimdi ben annemi sevmiyor muyum?

Bizim yeğenimiz de diyordu bazen, anneanne çıkıp arasak mı annemi diye. Arayıp bulalım filan... Malesef o sorumsuz pislikler yüzünden bunlarlı yaşamak zorundayız. Bizim evimiz belli, adresimiz belli, biz hiçbir yere gitmedik gitmiyoruz, telefon numaralarımız belli isterse kendisi gelebilir ama bunu yapmıyor tarzı cümleler kurulabilir diye düşünüyorum. Görmek isterse (tabi doktorun görüşü çok çok daha önemli) bir fotoğrafı gösterilebilir. Her şeye rağmen annemin buzdolabının üstüne bizlerin fotoğraflarının yanında çocukların annesinin de fotoğrafı durur.

Yine de ben bunların yaşanmayacağını düşünüyorum, çünkü zaten onu çok seven ve onu çok sevdiği bir babaya sahip Ege. Sadece illa birinin babası olmak için onun biyolojik babası olmak zorunda olunmadığı, tıpkı sizinle olan ilişkisiyle, babasıyla arasında olan ilişkinin de gerçekliği anlatılmalı belki de.

Annen baban da kendilerince acıyı ertelemeye çalışıyorlar ama bu yaşanacaklar zaman geçtikçe daha çok acıtacak. Pedagoga göre ilerki yaşlarda öğrenirse kişilik bozukluğu bile yaşbilirmiş... Küçük yaşta atlatmaları çok daha kolay ki zaten onun çok sevdiği bir babası var. Ben adıyla hitap edeceğine ihtimal bile vermiyorum. Sakın kendini doldurma, kulak asma. İyilik yaptıklarını sanıyorlar ama onları doktora götürüp doktordan dinlemelerini sağlarsan inanırlar bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…