canım benim çocuk bi şeyleri farketmiş ki bu kaçınılmaz . ve anladığını da belli etmiş . babam yanımda mıydı yok muydu derken. artık zaten kaçamazsın bundan . yani 2. sınıf çocuğu ve artık sana kızabilir mi içten içe . onu da düşün. hani arkadaşları ona derse ki annem ile babamın ve benim soyadım aynı . neden senin anneninki farklı diye. Ege farklı olduğunu söylemiş olabilir gayri ihtiyarı. çünkü herkes böyle sanıyor olabilir . o orada bi şok yaşamış olabilir. ona sen o zaman annen ve babanın çocuğu değilsin diye söylenmiş bile olabilir. bunların önüne geçmen için artık bi şeyler yapman şart görünüyor.Ben oo zaman tanimiyordumki babanın demiştim. O zamanda nasıl evlenmeden çocuğun oldu ki diyip konuyu apar topar kapamiati ege aklında oldurdu da anladı da babamı söylemiyor kaçıyormu benim küçük oğlum kaldiramiyormu bunları çok üzülüyorum çok üzülüyorum anlatamam asla anlamayacaksiniz.
Simdi düşünüyorum bir kaç gün önce esmlle konuşuyorlardı eşim ona seni seviyorum dedi oda ne kadar dedi çok desi herkesdenmi çok dedi evet annendende cok dedi oda inanmiyorumkionce annemi seviyosun sonra beni dedi şımarık şımarık aslında başka bi şeyden dolayı mı dedi niye öyle dedi ne zAman bu sıkıntı kalkacak allahım nolur oğlum üzülmesin lütfen. Yaşadım yaşıyorum yaşayacağım bana gelsin nolur. Anlıyor musunuz bir küçük gidim bile olsa ha kızlar?
Bizim konumuzu biliyorsundur Cute, "Yeğenim başka adamdanmış" diye @EmiraSalih ablam açmıştı. Kimse bunu yaşamıyor gibi hislere kapılıp sankın ola sakın kendini yalnız hissetme. Dünya küçük ama dertleri büyük ve bu dertler birbirine çok benziyor, emin ol sen de yalnız değilsin.
Bizim farklılığımız; Biyolojik anne bir yılı aşkındır evi ve çocukları terk etti, biyolojik babanın yalnızca adını biliyoruz soyadını bile bilmiyoruz, nüfusa kayıtlı baba en iyi ihtimal ayda bir geliyor(Bu yeğenimin değil ama diğer büyük iki yeğenimin öz babası. Onları da aynı aralıklarla görüyor).
Bizim yeğenimiz de kreşe başladı. Annesi gittikten sonra da götürmüştük kreşe. Fakat o gitmek istememişti, hem yaşı küçük hem de taşınma durumu olduğu için o kreşten ayrıldı. Şimdi bu kreşini çok seviyor, çok şükür. Müdire Hanım da çok anlayışlı sağolsun. Ama ne oldu biliyor musun, yeğenim ilk günler kreşin bitme saatlerinde "artık annem gelsin, annem niye gelmedi" diye ağlayan çocuklara; sizin anneniz önünde sonunda gelecek, bakın benim annem hiç gelmiyor, ben ne yapacağım, demiş... Yavrum, hala o kadar küçük ki ama büyüyorlar. Kendi dünyalarında bazı cevapları vardır mutlaka ama oturamıyorlar işte bir şekilde. Bizim görevimiz onlara en sağlıklı şekilde yardımcı olmak. Yaralarını sarmak...
Ege çok güçlü bir çocuk, sen de güçlü Ege'nin güçlü annesisin. Bunu şimdi başaracaksın, biliyorum, inanıyorum.
Biz de ileride yeğenim 6 yaşına gelince bu süreçleri yaşayacağız, pedagog öyle önerdi... Ve biz de başaracağız, buna da inanıyorum. Dualarım seninle...
Bir de güzellikle bitireyim sözümü. Geçen annem kreşteki bir başarısı için hediye vermiş ve sen ne hediye istersen söyle bana, sana onu alırım ben canım yavrum diyerek sevmiş. Yeğenim de; ben başka hediye istemem çünkü sen benim en güzel hediyemsin canım anneanneciğim diyerek boynuna sarılmış annemin...
Bılıyorum hatırladım sızıBizim konumuzu biliyorsundur Cute, "Yeğenim başka adamdanmış" diye @EmiraSalih ablam açmıştı. Kimse bunu yaşamıyor gibi hislere kapılıp sankın ola sakın kendini yalnız hissetme. Dünya küçük ama dertleri büyük ve bu dertler birbirine çok benziyor, emin ol sen de yalnız değilsin.
Bizim farklılığımız; Biyolojik anne bir yılı aşkındır evi ve çocukları terk etti, biyolojik babanın yalnızca adını biliyoruz soyadını bile bilmiyoruz, nüfusa kayıtlı baba en iyi ihtimal ayda bir geliyor(Bu yeğenimin değil ama diğer büyük iki yeğenimin öz babası. Onları da aynı aralıklarla görüyor).
Bizim yeğenimiz de kreşe başladı. Annesi gittikten sonra da götürmüştük kreşe. Fakat o gitmek istememişti, hem yaşı küçük hem de taşınma durumu olduğu için o kreşten ayrıldı. Şimdi bu kreşini çok seviyor, çok şükür. Müdire Hanım da çok anlayışlı sağolsun. Ama ne oldu biliyor musun, yeğenim ilk günler kreşin bitme saatlerinde "artık annem gelsin, annem niye gelmedi" diye ağlayan çocuklara; sizin anneniz önünde sonunda gelecek, bakın benim annem hiç gelmiyor, ben ne yapacağım, demiş... Yavrum, hala o kadar küçük ki ama büyüyorlar. Kendi dünyalarında bazı cevapları vardır mutlaka ama oturamıyorlar işte bir şekilde. Bizim görevimiz onlara en sağlıklı şekilde yardımcı olmak. Yaralarını sarmak...
Ege çok güçlü bir çocuk, sen de güçlü Ege'nin güçlü annesisin. Bunu şimdi başaracaksın, biliyorum, inanıyorum.
Biz de ileride yeğenim 6 yaşına gelince bu süreçleri yaşayacağız, pedagog öyle önerdi... Ve biz de başaracağız, buna da inanıyorum. Dualarım seninle...
Bir de güzellikle bitireyim sözümü. Geçen annem kreşteki bir başarısı için hediye vermiş ve sen ne hediye istersen söyle bana, sana onu alırım ben canım yavrum diyerek sevmiş. Yeğenim de; ben başka hediye istemem çünkü sen benim en güzel hediyemsin canım anneanneciğim diyerek boynuna sarılmış annemin...
neden bu haldesin anlayamadım.Nasıl güçsüz bir insanım ben cok kızıyorum kendıme. bugunluk planım su . once hemen psıkolog randevusuna gıtmek sonrada okula gıdıp ogretmenle konusmak.
Bu bahsettıgı arkadasının parmagı kırık suanda okulda yok , bu olduysa gecen hafta oldu veyahut bır oncekı hafta cunku sıraları yerlerı degsıtırdı baska sorunlardan dolayı ogretmen ayırmıstı onları.canım benim çocuk bi şeyleri farketmiş ki bu kaçınılmaz . ve anladığını da belli etmiş . babam yanımda mıydı yok muydu derken. artık zaten kaçamazsın bundan . yani 2. sınıf çocuğu ve artık sana kızabilir mi içten içe . onu da düşün. hani arkadaşları ona derse ki annem ile babamın ve benim soyadım aynı . neden senin anneninki farklı diye. Ege farklı olduğunu söylemiş olabilir gayri ihtiyarı. çünkü herkes böyle sanıyor olabilir . o orada bi şok yaşamış olabilir. ona sen o zaman annen ve babanın çocuğu değilsin diye söylenmiş bile olabilir. bunların önüne geçmen için artık bi şeyler yapman şart görünüyor.
Ege yi bu karmaşık , çözemediği soruların arasında bırakmamalısın.
bunu ona yapma.
hayır bence bunun da ona söylenme yöntemi olmalı. bunu da sen bilemezsin. psikologdan randevu almışsın nihayet . artık bilinçli bi şeylerin yapma vakti gelmiş . Ege sinyalleri vermiş ki çok da geç kaldın canım . 2. sınıf çocuğu çünkü. 5-6 yaşında bunu halletseydin keşke diyorum ama . Geç olsun güç olmasın inşallahİ
Ben egenin bazı şeylere anlam yukleyecegini sanıyorum mesela ben daha kuralciyim ama bana daha bağlı istediği şeyi yapmiyoruz her zaman patronun o olmadığını anladım hayatin çokta pembe olmadığını kavrasin diye acaba bunlara hep iste bu yüzden mi diyecek diye çok üzülüyorum zaten ege iyi bir çocuk gerçekten iyi biri o cokmu uzulecek istememiş olmak aranmamis olmak
Sizin cocugunuz var mı?neden bu haldesin anlayamadım.
biraz fazlaca hassassın bu konuda.
çocuğuna gerçekleri söylemelisin.
eşin seni etkiliyormuş bu konuda ama doğru düşünmüyor.
çocuk gerçek ne ise onu bilmeli.
benim bildiğim 4-5 yaşlarında iken söylenmesi gerektiği.
bilemiyorum psikologlarınız ne öneriyor?
geçiktirmeyin.
daha sancılı hale getirmeyin.
ne kadar erken öğrenirse kabullenmesi o kadar kolay olacaktır.
sevgili cute,Sizin cocugunuz var mı?
Var olabılır elbette , bır cok ınsanın cocugu var ama o cocuk ıste bır gunde gelen bır cocuk degıl 3 senede bın turlu emekle gelmıs bır cocuk o bunları yasamamalı onun cok guzel bır hayat hıkayesı var hıc bıseyın bunu golgelemesını ıstemıyorum
sabah sabah konun içimi yaktı cuteBiz esimle çocuk sahibi bile olamadık ben egeyi çok sevdiğim için ve bu belirsizliği asamadigimiz için cani gönülden yeniden anne olmayı arzulayamadim bile ancak ve ancak bunu geçtiğimiz haftalarda oturtrum kendi içimde. Kimseyi sucllamiyorum ama niye niye yine biz uzulelim niye hep ben agliyayim . niye benim kiyamadigim oğlum uzulsun istemiyorum ama mecburen olacak artik ne olacaksa. Sanki içim gocuyor bu aksam ağırlık üstüne ağırlık biniyor kalbime
bunu öğrenmen hiç bir şeyi değiştirmez ki canım benim .Sabah oldu gorusecegim terapisti öğrendim hemen randevu alacağım. İçimdeki öküz kalkmış ama çok bayat bi hisle yaşıyorum şuanda basımda agriyor içim çürümüş gibi egenin sıra arkadaşıyla birşey paylaşıp paylasmadigini öğrenmem gerek
bana da hep böyle geliyorege içinde aynı şey.o seni ve babasını çok seviyor.mesela okula başladığımda anne adı farklı baba adı farklıydı
Ah kuzum . ah .Bu bahsettıgı arkadasının parmagı kırık suanda okulda yok , bu olduysa gecen hafta oldu veyahut bır oncekı hafta cunku sıraları yerlerı degsıtırdı baska sorunlardan dolayı ogretmen ayırmıstı onları.
Icten ıce kızada cok kızıyorum cadı sacını basını yolasım var. Ayrıca ege bunu ne zaman yanı kendısıyle ne zaman alay edıldıde bana bunu dun soyledı. Neden hemen soylemedı ıcındemı tuttu , yoksa aklınamı gelmedı umarım ege benım kadar duygusal bır cocuk degıldır
Cute,korktuğuna uğramayacaksın bence,biraz rahatla,üzüntün kelimelerinden damlıyor adeta...Babaannesi dedeside biyolojik değil babasının annesinden babasından bahsediyorum egeye karşı iyi tavırları hosgoruleri kardeşinden törenlerine yalniz bırakmadılar sagolsunlar allah gunahlllari varsa affetsin inşallah ege hatrina. Soyadını alıyor bu ihtimal var yazmak istemiyorum gerekli araştırmaları yaptık babayiğit avukatlara görüştüler ama bu yüzde yüz bir oran vermiyor israrla pismmanim razi değilim istiyorum derse alamayiz alamadigimiz gibi egenin başına musallat edebiliriz kaldı ki onlar çok kötüler bildiğiniz gibi değil çok kotu insanlar ya kacirirllarsa oğlumu ben nasıl dururum ege napar veyahut senin o üvey baban asil baban benim derse it oğlu it benim oğlum darma duman olmaz mi ? Büyüyecek benim oglum allah bagisllarsa evlenecek hayati olacak torunların olacak bu ülkeye iyi insanlar lazım onlardan olacak. Benim emeğim benim geçmişim benim geleceğim neden onların insafına kalsın diyorum ha ben yedirtirmiyim oğlumu asla ama korkuyorum o kadar çok korkuyorum ki olabilecekleri anlattıklarında avukatlar kaldık boyle