Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Aslına bakarsan kendine zindan ediyorsun zamanı. Hiç öyle mahkemelermis,soyadı almaları uğraşmana değmez. Gerçeğin üstünü ortmemelisin.Oğluna kendin anlatmalisin.Emin ol senin dert ettiğin kadar birsey olmayacak. Çünkü çocuk suan mutlu sizinle.
Benzer bir şeyi bende oğlunun yaşında kendi kendime çözmeye baslamis,annemi sorularımla sıkıştırinca annem olanı biteni anlatmış o hafta belki biraz uzulmus sonra hayatıma kaldığım yerden aynı düzende devam etmiştim. Çocukluğumdan çoğu şeyi hatırlamam ama o günleri iyi hatırlıyorum.
Demem o ki gerçekleri başka şeylerle kapamaya çalışma, bizzat kendin anlat bir bir.Pedagog da aynı şeyi söylemiş sanırım.
Zaten kötü bir durum olursa yardım alacaksın, gerekeni yapacaksın evladin için. Ki bence olmayacak babayı da görme gibi bir talebide olmayacak en azından şimdilik. İlerde olursa o zmn bakarsın çaresine.
Kendini bu kadar yıpratma,istiyorsun ki oğlun hiç üzülmesin hele ki öyle insanlar için anliyorum ama hepimizin evlatları illa ki zaman gelecek acı çekecek zaman gelecek gülecek biz anne olarak hep yanlarında olacağız elimizden ne geliyorsa destek olacağız.

Sabah oldu gorusecegim terapisti öğrendim hemen randevu alacağım. İçimdeki öküz kalkmış ama çok bayat bi hisle yaşıyorum şuanda basımda agriyor içim çürümüş gibi egenin sıra arkadaşıyla birşey paylaşıp paylasmadigini öğrenmem gerek

CuteMom canım önce bir rahat ol lütfen. Sence çocuğum yok diyen bir adam çocuğu kaçırır mı?
İkincisi ege'yi çok sorgulama arkadaşına anlatmışsa kendisini suçlu hissedecektir.
Rabbim inşallah içini ferahlatsın.

bunu internette buldum benzer bir durum

konu;
arkadaşlar 5. sınıfa giden bir öğrencim var,çocuk 3 aylıkken babası vefat etmiş annesi de birkaç sene sonra başkasıyla evlenmiş ama imam niktahıyla,dolayısıyla soy isimler farklı şimdi çocuk 5. sınıfa gidiyor ve çeverden çocuğa soyisimin neden farklı vb. o kişi senin baban değil ( şu an ki babası) gibi sözler söylenmiş. Son zamanlarda hırçınlık, sürekli ağlama gibi sıkıntıları başlamış. Annesi çocuğunun üvey babasıyla çok iyi anlaştığını onun öz olmadğını öğrenirse çok yıkılacağını düşündüğünü söyledi. Ancak kızının da şüphelerinin başladığını söyledi, ne zaman ve nasıl söylemeliyim diyor.
Benim düşüncem 10-12 yaş civarı uygun gibi ama sizler nedersiniz
teşekkür ederim

cevap;
öncelikle uygun yaş dilimi 06-10 yaş arasıdır. benim bu konuyla ilgili vakam vardı. 9 yaşında söymiştik. Tabiki eğer anne üvey ise baba söylemeli. Bu güne kadar neden söylenmediği önceden konuşulmalı.
yaz tatilinde konuşulmalı.Söylendikten sonra ise görüşmelere devam edilmelidir.

Serhat yabancı
Psik.Dan.

Nasıl güçsüz bir insanım ben cok kızıyorum kendıme. bugunluk planım su . once hemen psıkolog randevusuna gıtmek sonrada okula gıdıp ogretmenle konusmak.

Bizim konumuzu biliyorsundur Cute, "Yeğenim başka adamdanmış" diye @EmiraSalih ablam açmıştı. Kimse bunu yaşamıyor gibi hislere kapılıp sankın ola sakın kendini yalnız hissetme. Dünya küçük ama dertleri büyük ve bu dertler birbirine çok benziyor, emin ol sen de yalnız değilsin.

Bizim farklılığımız; Biyolojik anne bir yılı aşkındır evi ve çocukları terk etti, biyolojik babanın yalnızca adını biliyoruz soyadını bile bilmiyoruz, nüfusa kayıtlı baba en iyi ihtimal ayda bir geliyor(Bu yeğenimin değil ama diğer büyük iki yeğenimin öz babası. Onları da aynı aralıklarla görüyor).

Bizim yeğenimiz de kreşe başladı. Annesi gittikten sonra da götürmüştük kreşe. Fakat o gitmek istememişti, hem yaşı küçük hem de taşınma durumu olduğu için o kreşten ayrıldı. Şimdi bu kreşini çok seviyor, çok şükür. Müdire Hanım da çok anlayışlı sağolsun. Ama ne oldu biliyor musun, yeğenim ilk günler kreşin bitme saatlerinde "artık annem gelsin, annem niye gelmedi" diye ağlayan çocuklara; sizin anneniz önünde sonunda gelecek, bakın benim annem hiç gelmiyor, ben ne yapacağım, demiş... Yavrum, hala o kadar küçük ki ama büyüyorlar. Kendi dünyalarında bazı cevapları vardır mutlaka ama oturamıyorlar işte bir şekilde. Bizim görevimiz onlara en sağlıklı şekilde yardımcı olmak. Yaralarını sarmak...

Ege çok güçlü bir çocuk, sen de güçlü Ege'nin güçlü annesisin. Bunu şimdi başaracaksın, biliyorum, inanıyorum.
Biz de ileride yeğenim 6 yaşına gelince bu süreçleri yaşayacağız, pedagog öyle önerdi... Ve biz de başaracağız, buna da inanıyorum. Dualarım seninle...

Bir de güzellikle bitireyim sözümü. Geçen annem kreşteki bir başarısı için hediye vermiş ve sen ne hediye istersen söyle bana, sana onu alırım ben canım yavrum diyerek sevmiş. Yeğenim de; ben başka hediye istemem çünkü sen benim en güzel hediyemsin canım anneanneciğim diyerek boynuna sarılmış annemin...

canım benim çocuk bi şeyleri farketmiş ki bu kaçınılmaz . ve anladığını da belli etmiş . babam yanımda mıydı yok muydu derken. artık zaten kaçamazsın bundan . yani 2. sınıf çocuğu ve artık sana kızabilir mi içten içe . onu da düşün. hani arkadaşları ona derse ki annem ile babamın ve benim soyadım aynı . neden senin anneninki farklı diye. Ege farklı olduğunu söylemiş olabilir gayri ihtiyarı. çünkü herkes böyle sanıyor olabilir . o orada bi şok yaşamış olabilir. ona sen o zaman annen ve babanın çocuğu değilsin diye söylenmiş bile olabilir. bunların önüne geçmen için artık bi şeyler yapman şart görünüyor.
Ege yi bu karmaşık , çözemediği soruların arasında bırakmamalısın.
bunu ona yapma.

Oyy kuzum benim. Bazı çocuklar maalesef erken büyümek zorunda kaliyor. Bende size ve egeye buradan kocaman sevgiler gönderiyorum.

Bılıyorum hatırladım sızı
Yavrum bıldıgı ıcın sanırıma rtık onun ıcınde bı sıkıntısı yok malesef bızım enbuyuk hatamız bu zamana kadar egenın bılmeyerek gelmıs olmasaydı.
Etrafım cok kalabalık sabah kahvaltıda herkesın ıcınde bıranda aglamaya baslayınca arkadaslarım sardı etrafımı anlatamadım da anladılar konunun ne oldugunu. Bır kac tavsıye aldım, kuzenımdende aldım artık hangısı hayırlısı ıse ogleden sonra hemen gorusmeye gıdıp ferahlamak ıstıyorum sonrada okula gıdecegım ege arkadasına acaba bızım soyadlarımız farklımı dedıde arkadası dalga gecıyor vs bunları ogrenmem gerek. Yınede cok korkuyorum cok zamansız yakalandımd ıyemıcem egeye parca parca bıraktıgım acık kapılardan benım dogudumda babam yokmuydu sorusunu beklemıyordum.

Ustune ustluk kendımı kanırtmak ıcın bıraz once eskı esımın sosyal medya hesabına bakmaya calıstım daha bakamadan arkadaslık ıstegı gonderıp hemen gerı aldım Allahım yarabbım ya

Nasıl güçsüz bir insanım ben cok kızıyorum kendıme. bugunluk planım su . once hemen psıkolog randevusuna gıtmek sonrada okula gıdıp ogretmenle konusmak.
neden bu haldesin anlayamadım.
biraz fazlaca hassassın bu konuda.
çocuğuna gerçekleri söylemelisin.
eşin seni etkiliyormuş bu konuda ama doğru düşünmüyor.
çocuk gerçek ne ise onu bilmeli.
benim bildiğim 4-5 yaşlarında iken söylenmesi gerektiği.
bilemiyorum psikologlarınız ne öneriyor?
geçiktirmeyin.
daha sancılı hale getirmeyin.
ne kadar erken öğrenirse kabullenmesi o kadar kolay olacaktır.

Bu bahsettıgı arkadasının parmagı kırık suanda okulda yok , bu olduysa gecen hafta oldu veyahut bır oncekı hafta cunku sıraları yerlerı degsıtırdı baska sorunlardan dolayı ogretmen ayırmıstı onları.
Icten ıce kızada cok kızıyorum cadı sacını basını yolasım var. Ayrıca ege bunu ne zaman yanı kendısıyle ne zaman alay edıldıde bana bunu dun soyledı. Neden hemen soylemedı ıcındemı tuttu , yoksa aklınamı gelmedı umarım ege benım kadar duygusal bır cocuk degıldır

hayır bence bunun da ona söylenme yöntemi olmalı. bunu da sen bilemezsin. psikologdan randevu almışsın nihayet . artık bilinçli bi şeylerin yapma vakti gelmiş . Ege sinyalleri vermiş ki çok da geç kaldın canım . 2. sınıf çocuğu çünkü. 5-6 yaşında bunu halletseydin keşke diyorum ama . Geç olsun güç olmasın inşallah

istenmemiş olduğu ona söylenmemeli diye düşünüyorum canım .
iştenmemiş olmaktan öte. babanın çok işi vardı. gelemedi . hastaydı gelemedi. sonrada artık hiç gelmedi, gelemedi mi denir bilemedim. diğer türlü seni istemedi . görmeyi reddetti derseniz kendini kötü hisseder ve bu da onda eziklik ve özgüven eksikliği yapabilir mi diye düşünüyorum.

Sizin cocugunuz var mı?
Var olabılır elbette , bır cok ınsanın cocugu var ama o cocuk ıste bır gunde gelen bır cocuk degıl 3 senede bın turlu emekle gelmıs bır cocuk o bunları yasamamalı onun cok guzel bır hayat hıkayesı var hıc bıseyın bunu golgelemesını ıstemıyorum

sevgili cute,
çocuklarım var 3 tane.
ben 40 yaşındayım.
emekle gelen çocuklarım hem de.
demek istediğim başka şeylerdi ama neyse...

sabah sabah konun içimi yaktı cute
yalnız şu bir gerçek ki etrafta hep örnekleri var
çocuklar küçük yaşta duyarsa fazla etkilenmiyorlar hatta hiç etkilenmiyorlar
beni neden aramadı babam v.s. falan diye şimdiki mutluluklarına bakıyorlar

söyle CuteMom söyle biran önce
ege de alışsın bilsin yavaş yavaş
önce sen konuş sonra babasıyla konuşsun

Lütfen daha fazla gecikmeyin. Belliki arkadaşlarında dediği gibi ege bazı şeyleri anlıyor gibi, kendini tamamen yabancı yani evlatlık sanabilir ve daha çok yaralanabilir. Ona bi insanı sevmek için illa onun soyadını taşıması gerekmedigini anlatin. Daha fazla vakit gecirmeyin. Elbette önce şaşırır korkar bi kaç gün sarılır ama bunu erkenden atlatmasi lazim, yoksa ege büyüdükçe daha çok tepki verir diye düşünüyorum.

bunu öğrenmen hiç bir şeyi değiştirmez ki canım benim .
büyük oğlum 5. sınıfa gidiyor ve ben onu artık takip edemedim 2. sınıftan sonra. sıra arkadaşları ile çok şeyler yaşadı. çok acımasızdır çocuklar bunu da anladım ben. ve kendileri arasında halledecekleri şeyler bunlar . ancak öğretmeni ile konuşup yerini değiştirtebilirsin. ama çocuklar acımasızdır . o nedenle bu olayı senden öğrenip onlara cevabını yapıştırması kendine kalmış artık. üzülme. hayat öyle bi şey ki. biz de büyürken nelerneler yaşadık. ama hatırlamıyoruz . umarım ege de yaşadığ zorlukları hatırlamayacak.

Ah kuzum . ah .
daha yolun başındasın.
benim ilk çocuğum şu an 10 yaşında.
1. sınıftan beri mücadele ile geçyior hayatı. şu an baya duruldular .

erkek çocuğu benim de ilk çocuğum ilk göz ağrım . ve sürekli peşindeydim. sanki ben yanında yokken , ondan habersizken onu koruyamayacakmışım gibi geliyordu.

1. sınıfta daha başladılar oğluma . ki her çocuk birileri ile uğraşıyor biliyor musun .

oğlumun adı Adil Emir. 1. sınıfta Adi Emir diye sesleniyormuş arkadaşları. ben bunu 3 hafta sonra duydum oğlumdan. ağladı artık dayamadı. öğretmeni ile konuştum. sınıfın geneline arkadaşlarınıza lakap takmayın . isimleri ile dalga geçmeyin vs vs . önüne geçti.
ama sorunlar hiç bitmedi.
itişme kakışma . dövüş dayak. ay önüne geçemedik bi türlü bunun
geçen yıl da öyle . çok dövdüler . okulda yasak diye çıkışta dayak atıyorlardı birbirlerine.hırs korkunç bi şey işte.

daha neler neler yaşanacak . o nedenle hazır ol her şeye. çok zor bi süreçten geçiyorsun . haklısın . ama bunu yalnız zaten halledemezsin. bu seni aşan bi şey . bunu oğlun için yapmalısın. ertelemek süreci daha acı hale getirir

belki bunu daha önce yapmış olsaydın şu an kafan rahat olacaktı ki çok istedik bunu yapmanı. ama hazır değildin . yapamadın.

geç olsun güç olmasın kuzum. hepsi düzelir . yeter ki can sağlığı olsun. bunu da düşün. neler neler hallediliyor . nelerin nelerin üstesinden geliniyor bu hayatta. Allah evlatlarımızla sınamasın. sen güçlü ol canım benim. seni seviyorum . ve arkadndayız tüm kk.

Cute,korktuğuna uğramayacaksın bence,biraz rahatla,üzüntün kelimelerinden damlıyor adeta...
Annemin kuzeni, annesi doğumda ölmüş bir bebekti.Bizlerle yaşıttı.Bütün ailece çok sevdiğimiz, benimsediğimiz bir kızdı.Bu gerçek biz küçükken bile yanımızda konuşuluyordu.Ama hiçbirimiz o küçük aklımızla bile bunu ona söylemedik.
Nişanlandığında, aileye yeni giren bir gelin ona her şeyi anlatmış.Ama onda inan hiç bir şey değişmedi.Hatta ben onun kadar düğünündeAnneciğim babacığım diye bağırarak ağlayan insan görmedim.Herkesi ağlatmıştı o gün.
Sevgi öyle bir şeyki cute dolar,taşar,bütün boşlukları doldurur.Ben egenin babasına tavrının değişeceğini hiç sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…