Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Kizinizmivefat etti. Başınız sağolsun kucukmuydu varmiydi küçük kızınız çok üzüldüm kusura bakma yazacak paylaşılacaktır onca şey var ancak şuanda duyguların akıp gidiyor her yazilani okudukça içimde duran sıkıntı bin parçaya bölünüp dağılıyor. Esim yani egenin asil babası ve onun ailesi çok iyiler omur boyu onlara borçlu kalacağım ama egenin babannesine ve dedesine bunu hissetmesini istemiyorum tepelerine tepelerine çıkarken durup düşünmesin benim oğlum.
Evet 1,5 yaşındaydı hep resimleriyle büyüdü ablam şöyle yapardı değilmi beni korurdu değilmi. Hayalinde bi kahraman yarattı ve herkese heryerde konuşmak anlatmak istiyor gururlanarak. Ama içerden ve dışardan ister istemez şahit olduğu şeyler olunca merakını cezbediyor. Çocuklara anlatmak hem çok kolay hem çok zor bazı konular.

Babanne ve dedeyle hala görüşüyorlarmı? Bence zannettiğinden daha güçlü Ege. Lafı dolandırdıkça senaryo kötüye gidiyor akıllarında. Ufak ufak tatmin edici cevaplar ver.
Senin soyadına alınmıyor mu yokmu öyle bi ihtimal.

Evet sorunca açıklayın denmişti sormaya başladı bi turlu olmuyor simdi niye ağlıyorum derseniz o gecitirme hali beni üzdü çok uzdu. Önceden sormuyordu simdi soruyor bütün tüp bebek sürecini biliyorsa orada niye bir baba yok anlamıyor . kuzenime mesaj attım sabah okuyacak gittimiz danışman hastaneden ayrıldı başka birine başlayıp bitirmek lazim

Birde kendimi çok yalnız hissediyorum bazen aslında sikintimi paylastigim insanlarla bile konuşmuyorum icimden gelmiyor bir turlu derdimi açmak senelerce var olan bir mevzu sikildilar diye düşünüyorum. Bazen hic böyle olmasaydı esimle biyolojik çocuğumuz ege olsaydı diyorum içim sizliyor bazen eski eşim ölseydi keşke diyorum olseydide ufacık bi tanecik ogluma bu acilari yasatamasaydi diyorum .
Hiç öyle düşünme. Evet biraz şanssız gibi dursada ne babalar okuyoruz burda. Bi spermden ibaret değil babalık, eşin babalığın alasını yapıyor Maaşallah. Ömrü boyunca birtek seni seviyorum cümlesini duymayan nice çocuk var. O yüzden ordaki eksikliği fazlasıyla tamamlıyordur içinde.

Şuan içinde aklında bi puzzle var onu tamamlamaya çalışıyor sadece.

Evet 1,5 yaşındaydı hep resimleriyle büyüdü ablam şöyle yapardı değilmi beni korurdu değilmi. Hayalinde bi kahraman yarattı ve herkese heryerde konuşmak anlatmak istiyor gururlanarak. Ama içerden ve dışardan ister istemez şahit olduğu şeyler olunca merakını cezbediyor. Çocuklara anlatmak hem çok kolay hem çok zor bazı konular.

Babanne ve dedeyle hala görüşüyorlarmı? Bence zannettiğinden daha güçlü Ege. Lafı dolandırdıkça senaryo kötüye gidiyor akıllarında. Ufak ufak tatmin edici cevaplar ver.
Senin soyadına alınmıyor mu yokmu öyle bi ihtimal.
Babaannesi dedeside biyolojik değil babasının annesinden babasından bahsediyorum egeye karşı iyi tavırları hosgoruleri kardeşinden törenlerine yalniz bırakmadılar sagolsunlar allah gunahlllari varsa affetsin inşallah ege hatrina. Soyadını alıyor bu ihtimal var yazmak istemiyorum gerekli araştırmaları yaptık babayiğit avukatlara görüştüler ama bu yüzde yüz bir oran vermiyor israrla pismmanim razi değilim istiyorum derse alamayiz alamadigimiz gibi egenin başına musallat edebiliriz kaldı ki onlar çok kötüler bildiğiniz gibi değil çok kotu insanlar ya kacirirllarsa oğlumu ben nasıl dururum ege napar veyahut senin o üvey baban asil baban benim derse it oğlu it benim oğlum darma duman olmaz mi ? Büyüyecek benim oglum allah bagisllarsa evlenecek hayati olacak torunların olacak bu ülkeye iyi insanlar lazım onlardan olacak. Benim emeğim benim geçmişim benim geleceğim neden onların insafına kalsın diyorum ha ben yedirtirmiyim oğlumu asla ama korkuyorum o kadar çok korkuyorum ki olabilecekleri anlattıklarında avukatlar kaldık boyle

Babaannesi dedeside biyolojik değil babasının annesinden babasından bahsediyorum egeye karşı iyi tavırları hosgoruleri kardeşinden törenlerine yalniz bırakmadılar sagolsunlar allah gunahlllari varsa affetsin inşallah ege hatrina. Soyadını alıyor bu ihtimal var yazmak istemiyorum gerekli araştırmaları yaptık babayiğit avukatlara görüştüler ama bu yüzde yüz bir oran vermiyor israrla pismmanim razi değilim istiyorum derse alamayiz alamadigimiz gibi egenin başına musallat edebiliriz kaldı ki onlar çok kötüler bildiğiniz gibi değil çok kotu insanlar ya kacirirllarsa oğlumu ben nasıl dururum ege napar veyahut senin o üvey baban asil baban benim derse it oğlu it benim oğlum darma duman olmaz mi ? Büyüyecek benim oglum allah bagisllarsa evlenecek hayati olacak torunların olacak bu ülkeye iyi insanlar lazım onlardan olacak. Benim emeğim benim geçmişim benim geleceğim neden onların insafına kalsın diyorum ha ben yedirtirmiyim oğlumu asla ama korkuyorum o kadar çok korkuyorum ki olabilecekleri anlattıklarında avukatlar kaldık boyle
Ozaman onlara bulaştırmadan pedagoglarla durumu kabullenmesini sağlamak tek çare. Evet zor bi süreç ama çocuk için önemli olan sevgidir ilgidir.
Asıl zor olan sana kalıcak psikolojik olarak ama atlatılamayacak birşey değil emin ol.
Üzülme ağlama dicem ama ağlamak bile rahatlatıyor biliyorum. Ben taş kestim ağlayamıyorum bile ağlayabilenleri kıskanıyorum bak ağlama :)

Kendini yalnız hissetme asla, içinden konuştuklarını bile duyan var kimseye bişey anlatmak zorunda hissetmiyo öyle düşününce insan.

Daha önce belki yazdim eşim egenin gerçeği bilmesini istemiyor. Kaldıramamış diyor bana başka turlu bakarsa basedemem k duyguyla diyor ama mecbur olduğumuzu biliyor susuyor ben anlatıyorum o dinliyor ben ağlıyorum o yine susuyor belkide bu yüzden adim atamiyorum. Bana bir suru mesaj geliyor çok sanslisiniz benimki biyolojik baba hic böyle ilgilenmiyor diyor. Ayrıca ben egeyle ayri soyadında olmayı istemiyorum bahsettiğimz davayı acamazsak şayet ege gerçekleri öğrendiğinde onun soyadıyla kendi soyadimizi değiştiremez mıyız acaba yani o gelemiyorsa biz gidelim yeterki ayni soyadını taşıyıp tamamlanalim

Ozaman onlara bulaştırmadan pedagoglarla durumu kabullenmesini sağlamak tek çare. Evet zor bi süreç ama çocuk için önemli olan sevgidir ilgidir.
Asıl zor olan sana kalıcak psikolojik olarak ama atlatılamayacak birşey değil emin ol.
Üzülme ağlama dicem ama ağlamak bile rahatlatıyor biliyorum. Ben taş kestim ağlayamıyorum bile ağlayabilenleri kıskanıyorum bak ağlama :)

Kendini yalnız hissetme asla, içinden konuştuklarını bile duyan var kimseye bişey anlatmak zorunda hissetmiyo öyle düşününce insan.
Biliyorum Allah var ona güveniyorum hep dua ediyorum ege doğduğundan beri duam hep ayni çok şükür şimdiye kadar egeyle hayatımız iyi gitti ah benim canım sonra diyorum bak ne dertler var bir benmiyim baksana koca forumda egeyle ayni durumu yasayan kimse yok olmasında allah kimseye vermesin ama benim gibi birilerine ihtiyacım o kadar çok var ki.
:KK43:

Biliyorum Allah var ona güveniyorum hep dua ediyorum ege doğduğundan beri duam hep ayni çok şükür şimdiye kadar egeyle hayatımız iyi gitti ah benim canım sonra diyorum bak ne dertler var bir benmiyim baksana koca forumda egeyle ayni durumu yasayan kimse yok olmasında allah kimseye vermesin ama benim gibi birilerine ihtiyacım o kadar çok var ki.
:KK43:
Yaşayan illaki vardır ama sende +1 eşin var. Onlar genelde çocuklarıyla başbaşa kalmışlardır hayat telaşı bakım derdi falan soyadını bile dert edemeyecek durumdalardır. Ve şuan Allah bilir kaç kadın elimden alıcaklar korkusundan çocuğuyla birlikte bilinmeze kaçma yollarını arıyorlardır. Olumsuza odaklanma pozitif ol bardağın dolu tarafı boş olan tarafından daha fazla.
Evladın tırnağı kopsa annenin yüreği kopar yerinden için o yüzden çok yanıyor ama Allah sana çok güzel bi çıkış kapısı vermiş. Sadece kapının ardında kalanları temizlemen gerek onuda Eminim en iyi şekilde anlatacaksın, Ege de en iyi şekilde kabullenip kaldırabilecektir.

canım benim ben doğarken annem ölmüş.bana amcamlar baktı.bu arada babam almanyada yaşıyordu.amcamın hanımına anne dedim amcama baba .onlar bana hiç söylemediler annemin öldüğünü.onların gerçek ailem olmadığını.ama ben daha 4 5 yaşındayken bilirdim

ege içinde aynı şey.o seni ve babasını çok seviyor.mesela okula başladığımda anne adı farklı baba adı farklıydı

cutecim ben seni hep takip ediyorum.senin ve eşinin çok güzel insanlar olduğunuzu düşünüyorum.herşey yoluna girecek.inş. hiç üzülme

Cute bence Ege'ye bu durumu açıklamalısın. Çünkü yaşı ilerledikce bazı şeyleri daha derin düşünecektir. Ama şimdiden öğrenirse mutlaka sorular soracaktır ama çoksa kompleks düşünemeyecektir. Hem böylece daha aklı tam yetmezken öğrendiği için ilerde ki kabullenemeyen sorgulama gibi şeyleri yaşayacaksa da çok daha kolay atlatacaktır. Çünkü bu şekilde büyüyecek gittikçe alıştığı bildiği için basit ve gereksiz bir mevzuya dönüşecektir ilerleyen yaşlarda. Eğer bir şok yaşayacaksa da şuanda yaşanası ve atlatması ilerleyen yaşlara göre daha kolay. Bu yüzden söylenmesi gerektiği taraftarıyım.ufak parçalar atın onu yaklaştırın duruma pat diye de söylemeyin. Misal
Akşam yemek yedikten sonra sen ve eşin Ege'ye normal sohbet eder gibi ortamı kalmadan ve en önemlisi ağlamadan( sen ağlarsan çocuk bunu kötü birşey zanneder. Sizin etkiniz onun size vereceği tepkiyi şekillendirir)

Biliyor musun benim çok sevdiğim bir arkadaşım vardı.(anneler çocuklarıyla arkadaştırlar yalan yok) babasını hiç görmemiş çocuk. O daha çok küçükken annesiyle hiç anlaşamamışlar, kavga etmişler, hep mutsuz olmuşlar. Bu yüzden arkadaşım daha bebekken annesiyle babası bir daha hiç görüşmemiş. Hiç aramamışlar birbirlerini. Nerde olduğunu falanda bilmiyorlarmış. Ama sooonnraaaaa( şimdi baba deyince aklına kendi babası eşin geldiği için olayı dramatize edip üzülecektir. Bundan sonrasında masal anlatır gibi anlatıp hem ortamı neşelendirmek hemde neşeli güzel bir hava vermek için şartlara böyle sslerle hareketlerle masal gibi işte ) sonraaaaaaaaaaa bir tane kahraman çıkmış ortaya. Arkadaşa isim verelim(ela). Hergün Ela'ya şekerler alıyormuş oyuncaklar alıyormuş. Annesiyle da çok mutluymuş. Sonra Ela ona demişkiiiii sen bizim babamız olur musun. Ela o kahraman ve annesi çok mutlularımıs. Ela artık hiç ağlamıyormuş, annesinde ne güzel değil mi? gibi senaryolarla tepkisini ölçerdim ben yavaş yavaş durumu normalleştirmeye çalışırdım ben

Cute Allah yardımcınız olsun eşin ne güzel bir baba maşallah sende çok güzel annesindir süphesiz karar ne olursa olsun altından kalkacaksınız insallah hayırlısıyla.

X