Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Bılıyorum hatırladım sızı
Yavrum bıldıgı ıcın sanırıma rtık onun ıcınde bı sıkıntısı yok malesef bızım enbuyuk hatamız bu zamana kadar egenın bılmeyerek gelmıs olmasaydı.
Etrafım cok kalabalık sabah kahvaltıda herkesın ıcınde bıranda aglamaya baslayınca arkadaslarım sardı etrafımı anlatamadım da anladılar konunun ne oldugunu. Bır kac tavsıye aldım, kuzenımdende aldım artık hangısı hayırlısı ıse ogleden sonra hemen gorusmeye gıdıp ferahlamak ıstıyorum sonrada okula gıdecegım ege arkadasına acaba bızım soyadlarımız farklımı dedıde arkadası dalga gecıyor vs bunları ogrenmem gerek. Yınede cok korkuyorum cok zamansız yakalandımd ıyemıcem egeye parca parca bıraktıgım acık kapılardan benım dogudumda babam yokmuydu sorusunu beklemıyordum.

Ustune ustluk kendımı kanırtmak ıcın bıraz once eskı esımın sosyal medya hesabına bakmaya calıstım daha bakamadan arkadaslık ıstegı gonderıp hemen gerı aldım Allahım yarabbım ya
Canım sen korkma, daha doğrusu korkmamaya çalış. Biliyorum çok zor. Ama inşallah görüşmeye gittiğinde çok faydalı olacak sana. Dök içini, ağla istediğin kadar, ferahla. Öğretmeniyle konuşmayı düşünmen de çok iyi olmuş.
Benim yeğenim annesini biliyor yine ama babasının babası olmadığı hakkında en ufak bir fikri yok, nasıl bir şok yaşayacak nasıl atlatacağız biz de çok korkuyoruz. Ama çok akıllı güçlü bizim yavrularımız. Onlara güvenelim. Tüm sevgimizle, tüm cesaretimizle yapacağız bunu...

Biz de geçenlerde ablamın whatsapptan resmine bakarken yanlışlıkla whatsapp araması yaptık ve telefon hemen çaldı... Geri de alamadık, hemen kapattık sadece... Biz neyiz ki Cute, insanız. Ne yapalım, tutamıyoruz kendimizi. O pislikler utansın. Sakın kendini üzme, geri almışsın hem görmemiştir de inşallah.

hayır bence bunun da ona söylenme yöntemi olmalı. bunu da sen bilemezsin. psikologdan randevu almışsın nihayet . artık bilinçli bi şeylerin yapma vakti gelmiş . Ege sinyalleri vermiş ki çok da geç kaldın canım . 2. sınıf çocuğu çünkü. 5-6 yaşında bunu halletseydin keşke diyorum ama . Geç olsun güç olmasın inşallah

istenmemiş olduğu ona söylenmemeli diye düşünüyorum canım .
iştenmemiş olmaktan öte. babanın çok işi vardı. gelemedi . hastaydı gelemedi. sonrada artık hiç gelmedi, gelemedi mi denir bilemedim. diğer türlü seni istemedi . görmeyi reddetti derseniz kendini kötü hisseder ve bu da onda eziklik ve özgüven eksikliği yapabilir mi diye düşünüyorum.
buradan bırı yazmıstı sanırım benım aklımca dusundugum su sekılde bu tarz bı soru sordugunda. Ben o zamanlar baska bırıyle evlıydım ege , sonra bız anlasamadık ve ayrıldık sen 2 aylıkken. Daha sonrada ben babanla evlendım gıbı bıseyler demeyı dusunuyorum. Bu sırada ogretmenıyle gorustum cok sasırdı ,hıc boyle bısey duymadım zaten sıralarıda 1 haftadır ayrı , dıkkat edecegım dedı umarım ege soylememıstır arkadasına dedı zıra bahsettıgımız kızda cok yırtık bır kız sınıfta bugun o bılıyorsa bısılerı oturttuysa yarın butun sınfıın bılme ıhtımalı var

Bu konuda ne doğrudur ne değildir bilemiyorum.Insallah tez zamanda ve guzelce hallolur.Bazi sorunlar halledilinceye kadar insan hep bir eksik yaşar hayatı bilirim.Bir çocuğun hayatındaki en önemli kişiler yani ona kişilik karakter ve güç kazandıracak olanlar anne baba ve öğretmenlerdir.Anne baba yada öğretmenin çocukla kurduğu iletişim ve sevgi bağlıdır aslında.Anladigim kadarıyla eşiniz çocuğunuza kendi evladı gibi yaklaşan güzel bir insan.O yüzden öncelikle korkmayın.Bir uzmanın yardımıyla nasıl yaklaşılması gerektiğini öğrenim ve bu meseleyi en kısa zamanda çözün arkadaşım.Çocugunuz bunu anlamlandirdiginda çok rahatlayacaksiniz üzerinizden yük kalkacak.Sadece sizin değil çocuğunuzunda yükü azalacak sanırım belirsizlik bir cocugu da yıpratacak kadar etkilidir sadece yetişkinin değil.Uzman biri,siz ve eşiniz bir de öğretmen bu işi çözersiniz bence.Allah yardımcınız olsun güçlü ve kararlı olun.

sevgili cute,
çocuklarım var 3 tane.
ben 40 yaşındayım.
emekle gelen çocuklarım hem de.
demek istediğim başka şeylerdi ama neyse...
Benden buyukmussunuz . Ancak ben sızın o kadar buyuk olmadıgım ıcın farklı reaksıyon gosterıyor olabılırım sonucta herkes farklı bende kaya gıbı durmak ıstıyorum ama olmuyor

buradan bırı yazmıstı sanırım benım aklımca dusundugum su sekılde bu tarz bı soru sordugunda. Ben o zamanlar baska bırıyle evlıydım ege , sonra bız anlasamadık ve ayrıldık sen 2 aylıkken. Daha sonrada ben babanla evlendım gıbı bıseyler demeyı dusunuyorum. Bu sırada ogretmenıyle gorustum cok sasırdı ,hıc boyle bısey duymadım zaten sıralarıda 1 haftadır ayrı , dıkkat edecegım dedı umarım ege soylememıstır arkadasına dedı zıra bahsettıgımız kızda cok yırtık bır kız sınıfta bugun o bılıyorsa bısılerı oturttuysa yarın butun sınfıın bılme ıhtımalı var
evet bak bu mükemmel bi cevap. yani çünkü boşanma aşamasında olsun boşanan ailelerde olsun çocuk hep kendini suçlu hissedermiş . çocukta böyle bir psikoloji varmış. annem babam benim yüzümden boşandı gibi.
sen bu işi harika şekilde halledeceksin eminim ben .

Ah kuzum . ah .
daha yolun başındasın.
benim ilk çocuğum şu an 10 yaşında.
1. sınıftan beri mücadele ile geçyior hayatı. şu an baya duruldular .

erkek çocuğu benim de ilk çocuğum ilk göz ağrım . ve sürekli peşindeydim. sanki ben yanında yokken , ondan habersizken onu koruyamayacakmışım gibi geliyordu.

1. sınıfta daha başladılar oğluma . ki her çocuk birileri ile uğraşıyor biliyor musun .

oğlumun adı Adil Emir. 1. sınıfta Adi Emir diye sesleniyormuş arkadaşları. ben bunu 3 hafta sonra duydum oğlumdan. ağladı artık dayamadı. öğretmeni ile konuştum. sınıfın geneline arkadaşlarınıza lakap takmayın . isimleri ile dalga geçmeyin vs vs . önüne geçti.
ama sorunlar hiç bitmedi.
itişme kakışma . dövüş dayak. ay önüne geçemedik bi türlü bunun
geçen yıl da öyle . çok dövdüler . okulda yasak diye çıkışta dayak atıyorlardı birbirlerine.hırs korkunç bi şey işte.

daha neler neler yaşanacak . o nedenle hazır ol her şeye. çok zor bi süreçten geçiyorsun . haklısın . ama bunu yalnız zaten halledemezsin. bu seni aşan bi şey . bunu oğlun için yapmalısın. ertelemek süreci daha acı hale getirir

belki bunu daha önce yapmış olsaydın şu an kafan rahat olacaktı ki çok istedik bunu yapmanı. ama hazır değildin . yapamadın.

geç olsun güç olmasın kuzum. hepsi düzelir . yeter ki can sağlığı olsun. bunu da düşün. neler neler hallediliyor . nelerin nelerin üstesinden geliniyor bu hayatta. Allah evlatlarımızla sınamasın. sen güçlü ol canım benim. seni seviyorum . ve arkadndayız tüm kk.

of cok tesekkur ederım. zaten cok kotu aglak bır haldeyım aglayıp aglayıp duruyorum ama hıckırıkla bır aglama degıl kronık bır sekılde aglıyorum bugun.

Demın annem aradı saydı sovdu , ben napmaya calısıyormusum ben nedena glıyormusum ben herseyı yapmısım yanındaymısım bırakmamısım cocugumu evet bunları bende bılıyorum o zaman neden uzuyorsun kendını sen degıl oburlerı uzsun kendılerını hıc bır seyını gormedıler bılmedıler onların ıcı yansın dedı.
Haklı oda bana uzuluyor bılıyorum ama lıseye kadar soyleme bırak gıttıgı yere kadar gıtsın ogrenırse gormek ıstıcek , gorusturmek zorunda kalacaksın dıyor. hakketten gormek mı ısteyecek bılmıyorum derım bılmıyorumda sosyal medyasını bılıyorum sadece hem tanımadıgı bırını neden ısterkı
telefonda tartısıp kapadık telefonu .

Eşim zaten bılmesını ıstemıyor bılıyorsunuz yazdım , sabah gece o uyurken yasananlardan bahsettım allah allah bır psıkologamı gıtsek neler oluyor dedı. O kadar ınsan bır aramaz mı? Yok ıste kımse benım kadar uzulmuyor

Cute,korktuğuna uğramayacaksın bence,biraz rahatla,üzüntün kelimelerinden damlıyor adeta...
Annemin kuzeni, annesi doğumda ölmüş bir bebekti.Bizlerle yaşıttı.Bütün ailece çok sevdiğimiz, benimsediğimiz bir kızdı.Bu gerçek biz küçükken bile yanımızda konuşuluyordu.Ama hiçbirimiz o küçük aklımızla bile bunu ona söylemedik.
Nişanlandığında, aileye yeni giren bir gelin ona her şeyi anlatmış.Ama onda inan hiç bir şey değişmedi.Hatta ben onun kadar düğünündeAnneciğim babacığım diye bağırarak ağlayan insan görmedim.Herkesi ağlatmıştı o gün.
Sevgi öyle bir şeyki cute dolar,taşar,bütün boşlukları doldurur.Ben egenin babasına tavrının değişeceğini hiç sanmıyorum.
çok teşekkür ediyorum .
Onu kaybetmekten korkuyorum sımdı nasılsa hep oyle kalsın ıstıyorum

of cok tesekkur ederım. zaten cok kotu aglak bır haldeyım aglayıp aglayıp duruyorum ama hıckırıkla bır aglama degıl kronık bır sekılde aglıyorum bugun.

Demın annem aradı saydı sovdu , ben napmaya calısıyormusum ben nedena glıyormusum ben herseyı yapmısım yanındaymısım bırakmamısım cocugumu evet bunları bende bılıyorum o zaman neden uzuyorsun kendını sen degıl oburlerı uzsun kendılerını hıc bır seyını gormedıler bılmedıler onların ıcı yansın dedı.
Haklı oda bana uzuluyor bılıyorum ama lıseye kadar soyleme bırak gıttıgı yere kadar gıtsın ogrenırse gormek ıstıcek , gorusturmek zorunda kalacaksın dıyor. hakketten gormek mı ısteyecek bılmıyorum derım bılmıyorumda sosyal medyasını bılıyorum sadece hem tanımadıgı bırını neden ısterkı

Eşim zaten bılmesını ıstemıyor bılıyorsunuz yazdım , sabah gece o uyurken yasananlardan bahsettım allah allah bır psıkologamı gıtsek neler oluyor dedı. O kadar ınsan bır aramaz mı? Yok ıste kımse benım kadar uzulmuyor
sanıyor musun liseye kadar öğrenmeyecek.
bu çocuklar sandığın kadar saf değil.
yani en azından soyadının farkını zaten artık anlayacak.
nasıl bu kadar kör bakıyorlar . anlamıyorum . çocuk tamamen evlatlık alındığını bile d üşünebilir. hadi onu geçtim .yani onlar çok zeki.
bu kadar muallakta bırakılmayı haketmiyor.
sürekli soruların içinde olacak ama sana açılmayacak ileride biliyor musun .
bi yaşa kadar anlatıyorlar . bi yaştan sonra ne kadar ısrar edersen et anlatmıyor. saklıyor sıkıntısını.
çok çok yanlış düşünüyor annen. mutlaka psikolog iile görüş bugün yarın . en kısa zamanda. annen çok yanlış .

sanıyor musun liseye kadar öğrenmeyecek.
bu çocuklar sandığın kadar saf değil.
yani en azından soyadının farkını zaten artık anlayacak.
nasıl bu kadar kör bakıyorlar . anlamıyorum . çocuk tamamen evlatlık alındığını bile d üşünebilir. hadi onu geçtim .yani onlar çok zeki.
bu kadar muallakta bırakılmayı haketmiyor.
sürekli soruların içinde olacak ama sana açılmayacak ileride biliyor musun .
bi yaşa kadar anlatıyorlar . bi yaştan sonra ne kadar ısrar edersen et anlatmıyor. saklıyor sıkıntısını.
çok çok yanlış düşünüyor annen. mutlaka psikolog iile görüş bugün yarın . en kısa zamanda. annen çok yanlış .
Annem cok hatalı ama onlar destek olmazsa ben nasıl kalakabılırım bu ısın altından

Canım çocuğunun kırılmasından bu kadar korkma. Yeri gelecek üzülecek, ağlayacak bir şeylere ama önemli olan toparlanabilmesi, yanında onu seven bir ailesinin olması.
Çocuklara hiç bir gerçek çarpıtılarak,hikayeleştirerek, üzeri kapatılarak anlatılmamalı; ölüm bile direk söylenmeliymiş. Ege bence şu an senin bazı sorulardan kaçtığını düşünüyor olabilir, kaçamak cevaplardan dolayı o soyisim olayını anlatmaktan çekinmiş olabilir.

Son düzenleme:

Sevgili Cute;

Sen benim uzun zamandır takip ettiğim bir kullanıcısın. Eski üyeliklerini de biliyorum. Okumuştum paylaştıklarını. Sana karşı çok merhametim var. İyi yürekli, naif bir insan olduğunu düşünüyorum.

Lütfen Ege' yi bu kadar aciz görme. O bir birey. Gelecekte bir yetişkin olacak. Hayatta çözmesi gereken bir sürü sorunla karşılaşacak. Allah korusun elbette ama belki çok daha zor şeyler yaşayacak ve karar vermesi gereken zamanlarda sen yanında olamayacaksın.

Şunu sakın unutma;

Yaşadıklarımız bizi geleceğimize hazırlar. İnsan yaşadıklarıyla şekillenir. Gelecekte yaşadıklarının kendisine kattıklarıyla kararlar alır.

Oğluna bir birey olarak saygılı ol. Onu küçük bir çocuk, yada babası tarafından terk edilmiş aciz bir birey olarak görme. Beni yanlış anlama lütfen. Elbette öyle değil, ama senin bir anne olarak öyle hissettiğini hissediyorum.

Onu karşına al, onunla bu konuyu açıkça konuş. Bu sadece onun problemi değil. Bu ikinizin yaşadığı ve birlikte atlattığı bir süreçti. Bundan sonrada hep birlikte olacaksınız. Onunla işbirliği halinde olduğunuzu hissettir. Yaşadıklarınızı dramatize ederek değil sadece bir talihsizlik olarak anlat.

Bunlar normal şeyler. Boşanmak, anne ve babanın ayrı olduğu bir ailede büyümek son derece normal. Bunda hiçbir tuhaflık yok.

Bence durumu aktarırken kendini konuya muhakkak dahil et, etki bu onun tek başına mücadele etmesi gereken bir konu olmasın. Kendini dahil edersen bunu çok kolay atlatacak.

Ve şunu unutma;

İnsanoğlu doğası itibariyle çok güçlü bir varlık. Savaşlarda ailelerini kaybeden çocuklar var. Esir kamplarında işkence görmüş ama sonrasında hayata tutunmuş insanlar var. En yakınlarının tacizine tecavüzüne uğramış talihsiz insanlar var. İnan bu bir şey değil. Bu kadar büyütme.

çok teşekkür ediyorum .
Onu kaybetmekten korkuyorum sımdı nasılsa hep oyle kalsın ıstıyorum
Neden kaybedesin ki,sen biricik,canı annesisin.Eşinde gönülden baba olan bir insan.Bunu dünyanın dört bucağında ki bizler bile hissederken,senin akıllı,zeki yavrun mu hissedemeyecek?İnan onların algıları bizden bin kat daha acık.
Çöllerde bir bitki varmış cute.Suyu buluncaya kadar bitmez bir azimle kök salarmış.Suyu bulduktan sonra dal budak vermeye başlarmış.
Siz ona bu sevgi dolu ortamı doya doya yaşatmasaydınız,sanıyormusun ki ege bu kadar pozitif olurdu.Onu kaybetmeyeceksin,
Sadece onun aklındaki sorular cevap bulacak.Ve okunmuş bir kitap gibi alıp rafa koyacak,mutlu yaşantısına kaldığı yerden devam edecek.Ama içindeki sorularını cevapla artık yavrunun,bunu bekliyor senden bence...

Annem cok hatalı ama onlar destek olmazsa ben nasıl kalakabılırım bu ısın altından
şu an annenin destek olabileceği tek nokta sana sarılıp seni dinlemesi olur. sana akıl vermesi kendince doğru fakat . verdiği aklın ne kadar doğru olduğu tartışılır, ki ben annenin duygusal düşündüğünü sanıyorum. eğer eski eşine bi kini varsa da bu konularla tekrar yüzleşmek ona ağır geldiğindendir.
tecrübe ile yaşadıklarımız etrafımız vs . tecrubüler ile yazıyorum . bunu bir an önce hallet . oğluşun rahata ersin artık.
zor da olsa gerçekleri öğrenmek onu daha çok rahatlatacak. arkadaşlara vereceği bi cevabı olacak. şu an ne cevap versin çocuk. ne desin.

40 yaşındayım ve bu yaşa kadar ne çok olay gördüm yaşadım. kendim bilirim. lütfen ihmal etme . bugün gidiyormuşsun psikologa . çok sevindim.

Sevgili Cute;

Sen benim uzun zamandır takip ettiğim bir kullanıcısın. Eski üyeliklerini de biliyorum. Okumuştum paylaştıklarını. Sana karşı çok merhametim var. İyi yürekli, naif bir insan olduğunu düşünüyorum.

Lütfen Ege' yi bu kadar aciz görme. O bir birey. Gelecekte bir yetişkin olacak. Hayatta çözmesi gereken bir sürü sorunla karşılaşacak. Allah korusun elbette ama belki çok daha zor şeyler yaşayacak ve karar vermesi gereken zamanlarda sen yanında olamayacaksın.

Şunu sakın unutma;

Yaşadıklarımız bizi geleceğimize hazırlar. İnsan yaşadıklarıyla şekillenir. Gelecekte yaşadıklarının kendisine kattıklarıyla kararlar alır.

Oğluna bir birey olarak saygılı ol. Onu küçük bir çocuk, yada babası tarafından terk edilmiş aciz bir birey olarak görme. Beni yanlış anlama lütfen. Elbette öyle değil, ama senin bir anne olarak öyle hissettiğini hissediyorum.

Onu karşına al, onunla bu konuyu açıkça konuş. Bu sadece onun problemi değil. Bu ikinizin yaşadığı ve birlikte atlattığı bir süreçti. Bundan sonrada hep birlikte olacaksınız. Onunla işbirliği halinde olduğunuzu hissettir. Yaşadıklarınızı dramatize ederek değil sadece bir talihsizlik olarak anlat.

Bunlar normal şeyler. Boşanmak, anne ve babanın ayrı olduğu bir ailede büyümek son derece normal. Bunda hiçbir tuhaflık yok.

Bence durumu aktarırken kendini konuya muhakkak dahil et, etki bu onun tek başına mücadele etmesi gereken bir konu olmasın. Kendini dahil edersen bunu çok kolay atlatacak.

Ve şunu unutma;

İnsanoğlu doğası itibariyle çok güçlü bir varlık. Savaşlarda ailelerini kaybeden çocuklar var. Esir kamplarında işkence görmüş ama sonrasında hayata tutunmuş insanlar var. En yakınlarının tacizine tecavüzüne uğramış talihsiz insanlar var. İnan bu bir şey değil. Bu kadar büyütme.
Teşekkür ederim haklısın
Kendını dahıl et derken ne demek ıstedın belkı sen acık yazdın ama benım suanda algılarımda sıkıntı var rıca etsem onuda yazarmısın , bugun konuyu gıttıgımde ıyıce konusayım

Teşekkür ederim haklısın
Kendını dahıl et derken ne demek ıstedın belkı sen acık yazdın ama benım suanda algılarımda sıkıntı var rıca etsem onuda yazarmısın , bugun konuyu gıttıgımde ıyıce konusayım

Tabi ki canım. Şunu demek istiyorum;

Mesela baban gitti demek ayrı, oğlum biz babanla anlaşamadık, bazı sorunlar yaşadık o yüzden böyle bir durum oldu demek ayrı...

Yani Ege' nin babasını ve kendini dahil ederek konuş bence. Olay onun etrafında değil, sizin etrafınızda dönmüş olsun. Yani sorun o değil, kaynak o değil. O sadece bu durumdan etkilenen kişi. Bu yaşananlardan etkilenen tek kişide değil. Mesela o dönemde anneannesinin ve dedesinin de çok üzüldüğünden bahsedebilirsin. Yada dayılarının vs...

Çocukların algıları farklı biliyorsun. Onu konunun merkezinden çıkart anladın mı? Odak şaşırt yani. Ben neden bunları yaşadım demesin.

şu an annenin destek olabileceği tek nokta sana sarılıp seni dinlemesi olur. sana akıl vermesi kendince doğru fakat . verdiği aklın ne kadar doğru olduğu tartışılır, ki ben annenin duygusal düşündüğünü sanıyorum. eğer eski eşine bi kini varsa da bu konularla tekrar yüzleşmek ona ağır geldiğindendir.
tecrübe ile yaşadıklarımız etrafımız vs . tecrubüler ile yazıyorum . bunu bir an önce hallet . oğluşun rahata ersin artık.
zor da olsa gerçekleri öğrenmek onu daha çok rahatlatacak. arkadaşlara vereceği bi cevabı olacak. şu an ne cevap versin çocuk. ne desin.

40 yaşındayım ve bu yaşa kadar ne çok olay gördüm yaşadım. kendim bilirim. lütfen ihmal etme . bugün gidiyormuşsun psikologa . çok sevindim.
Haklısın evet annem cok kınlı sen neden uzuluyorsun onlar asıl uzulsun dıyor.
Eskı esıme yanlıslıkla ıstek gonderdım dedım ya , benı engellemıs , ay cok uzuldum meymenetsız suratını gormeye bayılacaktım bende sankı, gerizekalı.

Annemde dıyor ne cocuklar gordum ben neler duydum o parklarda dıyor uzulcek ne var dıyor sen evladıan uzuluyosun bende sana uzuluyorum dıyor.
Buarada esım mesaj yazmıs sen neden uzuluyorsun sen hayatımda gordugum en ıyı annesın dıyor. Benım konum bu degılkı . Neyse onuda cagırdım oda ıznını ayarlayabılırse oda gelecek

Tabi ki canım. Şunu demek istiyorum;

Mesela baban gitti demek ayrı, oğlum biz babanla anlaşamadık, bazı sorunlar yaşadık o yüzden böyle bir durum oldu demek ayrı...

Yani Ege' nin babasını ve kendini dahil ederek konuş bence. Olay onun etrafında değil, sizin etrafınızda dönmüş olsun. Yani sorun o değil, kaynak o değil. O sadece bu durumdan etkilenen kişi. Bu yaşananlardan etkilenen tek kişide değil. Mesela o dönemde anneannesinin ve dedesinin de çok üzüldüğünden bahsedebilirsin. Yada dayılarının vs...

Çocukların algıları farklı biliyorsun. Onu konunun merkezinden çıkart anladın mı? Odak şaşırt yani. Ben neden bunları yaşadım demesin.
Evet haklısın kı zaten egeden dolayı bır ayrılık yasamadık bız sadece evlendıgım kısı baska bırıne asık oldugu ıcın ayrıldık bız. Sonrasında egeyıde hayatında ıstemedı aslında ıcım cok rahat ne kadar yalvardım ne kadar aradım Allah bılıyor kulda bılıyor. Bu son uzuntumuz olsun ınsallah bır annemıde yanıma cekebılırsem soylememızı desteklese en azından ıkı gun sonra bak soyledıgınız cocuk degıstı demesın benı bu dahada cok uzecek keske annemı demem o zaman.

Buarada egeyı senı ıstemedı demeyı dusunmuyorum, hastada demek ıstemıyorum buyudugunde soylerım köpek gıbıydı ama genede gelmedı derım ama sımdı degıl. Insallah ege benım gıbı cok gururlu bır ınsan olurda ne sebeble olursa olsun cıkar ugruna gıtmez onlara. Egenın babalık yasamadı gıbı bı uzuntum yok cunku eşim yanı egenın asıl babası onu çok seviyorum

Haklısın evet annem cok kınlı sen neden uzuluyorsun onlar asıl uzulsun dıyor.
Eskı esıme yanlıslıkla ıstek gonderdım dedım ya , benı engellemıs , ay cok uzuldum meymenetsız suratını gormeye bayılacaktım bende sankı, gerizekalı.

Annemde dıyor ne cocuklar gordum ben neler duydum o parklarda dıyor uzulcek ne var dıyor sen evladıan uzuluyosun bende sana uzuluyorum dıyor.
Buarada esım mesaj yazmıs sen neden uzuluyorsun sen hayatımda gordugum en ıyı annesın dıyor. Benım konum bu degılkı . Neyse onuda cagırdım oda ıznını ayarlayabılırse oda gelecek
canım haklısın . annen çocuğa söylenirse belki tekrar eski konuların açığa çıkması onu korkutuyordur ve bu konuyu yok sayarak kaçıyordur .
ama çocuk yara alır . böyle saklanarak kaçarak hiç bir yere varılmaz . çok kez yazdık sana. asıl bunu saklamak çocuğa yara açar. çünkü zaten çocuk artık farkında olayların. ama sorularına net cevap alamıyor. muallakta herşey . siz annesi babası ailesisiniz . ama arkadaşları farklı söyler. o iddia eder . ama soyadına takılır aklı bi süre sonra. zaten anlamasına ramak kalmış .
yanlış düşüncelere kapılmaması için gerçeklerin söylenmesi gerekiyor .
bu olay kolaylıkla çözülecek bi şey aslında. saklamak , söylememek daha ağır bir yük. .

X