Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler
Merhaba kesinlikle bir uzmana danışmalısın genellikle böyle durumlarda oyun terapisi uygulanıyor çocuğa dünyasını anlamak için benim kardeşimde benzer bir şey yaşamıştı. O dr. Pedagog didem küt e götürmüştü götürdüğüne pişman oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Egeye gectiğimiz eylül ayında bugün bizim evlilik yıldönümümüz dedim.
Kimin dedi? Bizim üçümüzün dedim. Ben senin karnındamıydım evlenirken dedi yine.
Yoo sen damat oldun ben senin elinden tuttum öbür elimlede babanı tuttum ya dedim . Nasıl yanı ben evlenmeden mı oldum dedı ? Evet dedim , oluyor mu oyle dedi. Evet dedim. Soracak bişiler sandım sormadı.

1-2 Hafta önce oyuncaklarla oynarken , benım elımdekı ayı ege nın ayısına sordu. Benım baska bır babam daha varmıs eskıden , ama kucukken gıtmıs bır daha gelmeyınce annem baska bır baba bulmus sence ben uzulmelımıyım dedım ?

Ege de neden kotumu davranıyordu o baban dedi.

Benım ayıcıkta yoo dedı, kucukken gıtmıs bır daha sormamıs benı .
O zaman uzulme dedı ege , baban varya sımdı dedı.

Ben dedım pekı babanla ayrılsam uzulurmusun ege , uzulurum dedı.
Neden dedim cunku belkı babam kadar benımle oyun oynamayacak belkı yenı baba dedı. burada bahsettıgı sey zaten egenın babası. Yınede bısey sormadı.

Artık bu aksam ege hayatınla ılgılı bana sormak ıstedıgın merak ettıgın bırsey varmı dıyecegım ?
Demem lazım hayatta en cok ıstedıgım seyı yapmaya adım atacagız yazamam buraya ama ılk adım egenın ayan beyan ogrenmesı. Hazırmıyım asla degılım , uzulecegını dusunmek benı kahredıyor ama mecburum Ege bır sonrakı ay 7 yasına gırecek.

Pedagoglar doğru zaman dediyse geciktirmek fayda etmez.

Ben çok da üzerinde duracağını sanmıyorum, arada soru sorar sonra normal devam edersiniz gibi geliyor.

Pedagoglar doğru zaman dediyse geciktirmek fayda etmez.

Ben çok da üzerinde duracağını sanmıyorum, arada soru sorar sonra normal devam edersiniz gibi geliyor.

Sormadan soylenmez dıyor. ama sormuyorda
Aklıma gelen tek sey egeye uzun uzun tup bebek surecını anlatmak hep benle baslayacak cumlelerım, pekı babam neredeydı o naptı dıye soracaktır belkı.
Senın gelmenı boyle ıstedım bu kadar uzuldum cok acı cektım ege ıyıkı geldın senı cok sevıyorum , ıyıkı benı yalnız bırakmadın.Dıyorum zaten ama belkı detay ıstıyor.
Babam pekı naptı , o neredeydı dıye sorsa, ufak ufak bıseyler soyleyebılecegım ama malesef durtmeme ragmen sormuyor.

Egeye gectiğimiz eylül ayında bugün bizim evlilik yıldönümümüz dedim.
Kimin dedi? Bizim üçümüzün dedim. Ben senin karnındamıydım evlenirken dedi yine.
Yoo sen damat oldun ben senin elinden tuttum öbür elimlede babanı tuttum ya dedim . Nasıl yanı ben evlenmeden mı oldum dedı ? Evet dedim , oluyor mu oyle dedi. Evet dedim. Soracak bişiler sandım sormadı.

1-2 Hafta önce oyuncaklarla oynarken , benım elımdekı ayı ege nın ayısına sordu. Benım baska bır babam daha varmıs eskıden , ama kucukken gıtmıs bır daha gelmeyınce annem baska bır baba bulmus sence ben uzulmelımıyım dedım ?

Ege de neden kotumu davranıyordu o baban dedi.

Benım ayıcıkta yoo dedı, kucukken gıtmıs bır daha sormamıs benı .
O zaman uzulme dedı ege , baban varya sımdı dedı.

Ben dedım pekı babanla ayrılsam uzulurmusun ege , uzulurum dedı.
Neden dedim cunku belkı babam kadar benımle oyun oynamayacak belkı yenı baba dedı. burada bahsettıgı sey zaten egenın babası. Yınede bısey sormadı.

Artık bu aksam ege hayatınla ılgılı bana sormak ıstedıgın merak ettıgın bırsey varmı dıyecegım ?
Demem lazım hayatta en cok ıstedıgım seyı yapmaya adım atacagız yazamam buraya ama ılk adım egenın ayan beyan ogrenmesı. Hazırmıyım asla degılım , uzulecegını dusunmek benı kahredıyor ama mecburum Ege bır sonrakı ay 7 yasına gırecek.

bence soru soracak ve şimdiki babasını çok sevdiği için mutlu mesut yaşayacaksınız belki ilerde resmini falan görmek isteyebilir..

inan çocuklar bizler gibi tepki vermiyorlar.. çok çok basit olacak ben inanıyorum.. üzüleceğin hiçbir şey yok eşinin kan bağı yok ama gönül bağı var egeyle maşallah

gelişmeleri yaz lütfen

SANA bol sans diliyorum
çocuklar herseyin en iyisini hak ediyor bir melek onlar saf su
kuzucuk yaaa insalhh sıkıntısız atlatırsınız bu asamayı

bence soru soracak ve şimdiki babasını çok sevdiği için mutlu mesut yaşayacaksınız belki ilerde resmini falan görmek isteyebilir..

inan çocuklar bizler gibi tepki vermiyorlar.. çok çok basit olacak ben inanıyorum.. üzüleceğin hiçbir şey yok eşinin kan bağı yok ama gönül bağı var egeyle maşallah

gelişmeleri yaz lütfen
Banada sormayacak gıbı gelıyor. Bı turlu ortam gelısmıyor , onur cok guzel bır adam cok ıyı , ona hep dua edıyorum bızden once gunahı varsa Allah affetsın dıye. Ege hıc suphelenmıyor suphelense bana belkıde on kere soracaktı, bıraz durtuyorum desıyorum konu orada bıcak gıbı kesılıyor, ılgılenmıyor.

Ona cok ıyı baktık hep dıyorum bunu bunu soylemekte cok sacma ama o kadar ıyı bakmısızdı cocuk bır dk ya burada neler oluyor bıle demıyor kendı kendıne ... Bakalım bu aksam belkı hesaplamadıgım gıbı gelısır ısler

Sormadan soylenmez dıyor. ama sormuyorda
Aklıma gelen tek sey egeye uzun uzun tup bebek surecını anlatmak hep benle baslayacak cumlelerım, pekı babam neredeydı o naptı dıye soracaktır belkı.
Senın gelmenı boyle ıstedım bu kadar uzuldum cok acı cektım ege ıyıkı geldın senı cok sevıyorum , ıyıkı benı yalnız bırakmadın.Dıyorum zaten ama belkı detay ıstıyor.
Babam pekı naptı , o neredeydı dıye sorsa, ufak ufak bıseyler soyleyebılecegım ama malesef durtmeme ragmen sormuyor.

Ege her şeyin farkında bence. O yüzden sormuyor. Sen anlattığında da dünyası yıkılmayacak, çok üzülmeyecek.

Ege her şeyin farkında bence. O yüzden sormuyor. Sen anlattığında da dünyası yıkılmayacak, çok üzülmeyecek.
Yanı hıc sanmıyorum ege benımle cok konusan bır cocuk ıcını doker ılıskımız cok ıyı , suphelense sorardı mutlaka anlardım ben ama ege hıc bırsey bılmıyor. Dugunude hatırlıyor resımlerıde goruyor ama annemın karnındaydım herhalde dıyor belkıde oradan sahıt oldum dıyor. Ege o kadar ısınde gucunde bır cocuk kı ver oynasın ver zıplasın halbukı dugun resmıne bakıp yahu annem gelın babam damat, bende damat bıle demedı sımdıye kadar. Sankı anlamıyor anlattıklarımı

Konuya tam hakim olamadım, şu an oğlunuz gerçeği öğrendi mi??
Hayır hala ogrenmedı , soyadını ogrendı . bırseyler konusuldu edıldı ama sormuyor bırseyler ogrenmek ıcın konulara dahıl olmuyor halıyle ogrenemıyor.

belkide şimdiki babasıyla çok mutlu olduğu için sormuyodur. çok ilginç geldi bana, aslında çocuklar merak edip herşeyi sorar
Orasına emınım mutlu oldugu ıcın hıc bıseyı sormuyor dusunmuyor uzerıne. Uvey baba nedır ege dedıgımde, eskı babadır dıyor mesela guzel seyler ancak belkıde tam anlamıyor. Hos suandakı esım uvey baba degıl bunu tabır etmek bıle hosuma gıtmıyor, ama uvey babaya eskı baba dıyor cocuk.
Hıc merak etmıyor ama bakalım bu aksam bıraz daha acık olayım ben

Hayır hala ogrenmedı , soyadını ogrendı . bırseyler konusuldu edıldı ama sormuyor bırseyler ogrenmek ıcın konulara dahıl olmuyor halıyle ogrenemıyor.
en yakın zamanda söyleyin(ve tabi bir uzmanla)
okuldan önce öğrenmesi daha iyi
çünkü bir yandan okula adaptasyon bir yandan evde durumlar sandığı gibi değilmiş vs bunalım olmasın

Offf çok kötü oldum ya aklıma yeğenim geldi :KK43: geçenlerde konuma mesaj yazmıştın cute belki hatırlarsın. Annesi eniştemi aldatmış. Yeğenim başka bir adamdanmış. Şuan 3 buçuk yaşında ve hala eniştemi baba biliyor. Bize de pedagog 6 yaşına girince söyleyeceksiniz dedi ve ben o günün gelmesinden öyle çok korkuyorum ki :KK43: oyuncaklı yaklaşımın çok yerinde olmuş bence. İnşallah en az hasarla atlatırsınız bu süreci. Bakalım biz nasıl söyleyeceğiz bu karmakarışık meseleyi yeğenime...

Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler
5-6 yaş gibi syleyin ama 'o senin baban(şu anki eşiniz için )her zaman yanında seni çok seviyor sevecek ama biyoojik değil, onun genlerini taşımıyorsun ama bu sizin birbirinizi baba oğul olarak sevmeniz için engeldeğil....biyolojik baban x dersiniz, fazla da ertelemeyin öğrendiğinde kinduyabilir size

en yakın zamanda söyleyin(ve tabi bir uzmanla)
okuldan önce öğrenmesi daha iyi
çünkü bir yandan okula adaptasyon bir yandan evde durumlar sandığı gibi değilmiş vs bunalım olmasın
2 sınıfa gıdıyor ege . Konuyu acalı 1.5 sene oldu tam. Uzman soylemezmıs zaten acık acık soylede soylenmezmıs senın gercek baban onur degıl x denmezmıs asla. sadece acık kapılar bırakıp cocugun gecmıse daır soru sorması saglanırmıs henuz yapamadım bunu .

çocuk psikiyatrına danışıp onunla birlikte söyleyin.

burdan bence şu yaş dememiz doğru olmaz.

Offf çok kötü oldum ya aklıma yeğenim geldi :KK43: geçenlerde konuma mesaj yazmıştın cute belki hatırlarsın. Annesi eniştemi aldatmış. Yeğenim başka bir adamdanmış. Şuan 3 buçuk yaşında ve hala eniştemi baba biliyor. Bize de pedagog 6 yaşına girince söyleyeceksiniz dedi ve ben o günün gelmesinden öyle çok korkuyorum ki :KK43: oyuncaklı yaklaşımın çok yerinde olmuş bence. İnşallah en az hasarla atlatırsınız bu süreci. Bakalım biz nasıl söyleyeceğiz bu karmakarışık meseleyi yeğenime...
Senın gene yegenın , benım canımdan kopan parca o kadar canım sıkkın kı , artık bu yukle yasamak ıstemıyorum.
Eskı esım yuzunden gelıstı olaylar, onun yapmadıgı ne varsa bana dert oldu gozyası oldu ve artık bununla yasamak ıstemıyorum.
Sızın meselenız ıse daha tramvatık :KK43: ates dustugu yerı yakıyor

2 sınıfa gıdıyor ege . Konuyu acalı 1.5 sene oldu tam. Uzman soylemezmıs zaten acık acık soylede soylenmezmıs senın gercek baban onur degıl x denmezmıs asla. sadece acık kapılar bırakıp cocugun gecmıse daır soru sorması saglanırmıs henuz yapamadım bunu .
anladım parçaları kendi birleştirecek yani
e saklamıyorsunuz sonuçta
akışına bırakmak daha iyi galiba o zaman
belki evet sürecinde öğrenirse çok da yıpranmaz

X