Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Pedagog la görüşün önemli olanın biyolojik baban değil seçemiyorsun zaten ne güzel kendi çocuğu gibi sahiplenip sevmiş zaten araları çok iyiyse sorun olmaz dediğim gibi asıl baba odur biyolojik babanın zaten aradığı sorduğu yoksa çoçuk için yabancı dan öte olmaz sadece 2 soru sorar nasıl biri filan tanıştırabilirsin eğer biyolojik baba tamam diyorsa bana göre onun da babasını görmeye hiç olmazsa 1 kereliğine hakkı var

Forumda pedagog var mı?
Böyle hassas bir şeyi bizim aklımıza göre yapacak değilsiniz sanırım içinize dert olduğu için konu açtınız diye düşünüyorum.

En kısa süre içersinde bir uzmana gidin.

Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler
Kendisi ne zaman bisiler sormaya baslarsa durustce cevap verin. Fotografa nasil cevap verdiyseniz oyle. Biz senin babanla anlasamadik dersiniz ayrildik dersiniz

Bir uzmanla birlikte anlstin genellikle bu oneriliyor.
Birde benim evlatlik bir ogrencim vardi.Maalesef bosbogaz insanimiz cok.Cocuk disaridan ogrendi.Ergenlik sorunlari falan.zor surecler yani.
Kesinlikle bir uzmanla olmali fikrimce.

Kesinlikle bir çocuk psikoloğu ile görüşmelisiniz. Psikolog yine çocuğunuzun bu bilgiyi sizden öğrenmesi gerektiğini söyleyecek muhtemelen ama söyleyiş şekliniz ve seçmeniz gereken kelimeler konusunda çok yardımcı olacaktır. Bence de bu gerçeği sizden duymalı. Zaten eşinizden baba sevgisi gördüğü için yaşı da küçük olduğu için yadırgamaz.

Ben bildiğini düşünmüyorum .
Dün akşam dedim ki Ege bana sormak istediğiniz bişey varmı ? daha önce hiç konuşmadığımız ama merak ettiğin?
Var dedi.
Top neden yapılır, sert top neden yapılır ?
Başka türlü mesele sorun var mı dedim ?
Yine var dedi, nedim(bebeklıgınden berı uyku arkadası) ı gercekten sevıyormusun sende , o gercek olsa ona bagrırmıydın , evde köpek alabilirmiyiz vs sordu.

Yatarken tekrar merak ettıgın ne varsa bana sorabılırsın ben sana anlatırım olur mu düşün sen bunu dedim. Tamam dedi uyuduk

Kesinlikle padagogla gorusun ama benim gorusum daha fazla büyümeden bir şekilde söylemek.senin baban x ama seni ben başka biriyle beraberken dogurdum o zaman o babandı ama o gitti artık senin baban o değil seni x çok sevdiği için senin baban o oldu.biz çok mutlu bir aileyiz ve sen artık x ve benim çocuğumuzsun diyebilirsin.sen de mutlusun değil mi x baban olduğu için o seni çok seviyor sen de onu seviyor musun diye devam edersin konuşmaya.simdilik böyle bilir.

bence sormadan anlatmamalısın CuteMom CuteMom . çünkü ege o zaman diyecek ki aa bu ilk adam pek bir mühimmiş.
ama çöyle yapabilirsin gel sana bu akşam babanla nasıl evlendiğimizi anlatayım . buradan girip ilk tanışma döneminde eşinizin egeyi nasıl sevdiğini, onunla nasıl oyunlar oynadığını ve düğünde neler olduğunu anlatabilirsiniz.
yani hem gizlemeyeceksin hemde çocuğun hayatında hiç etkisi olmayan bir adamı mühimmiş gibi anlatmayacaksın canım.

Bu ıkı fıkırde aklımda kalsın

Dün akşam dedim ki Ege bana sormak istediğiniz bişey varmı ? daha önce hiç konuşmadığımız ama merak ettiğin?
Var dedi.
Yine var dedi, nedim(bebeklıgınden berı uyku arkadası) ı gercekten sevıyormusun sende , o gercek olsa ona bagrırmıydın , evde köpek alabilirmiyiz vs sordu.

Yatarken tekrar merak ettıgın ne varsa bana sorabılırsın ben sana anlatırım olur mu düşün sen bunu dedim. Tamam dedi uyuduk
Yerim ben onu . Bu çocuklar çok masumlar.

Yerim ben onu . Bu çocuklar çok masumlar.
Yanı bıldıgını dusunmuyorum ben bılsemı bılmese mı bılemıyorum ama ıcınde tutamayacagını dusunuyorum cunku ege o kadarda olgun bır cocuk degıl. Cocuk gıbı cocuk yanı buyumus kuculmus dıyemeyecegım onun ıcın :KK43:

Bence ısrarla sormak ıstedıgın bırsey varmı dıye sorma egeye
Cocuk suc ısledıgını sanacak

Illa su yasa kadar bılmelı dıye bı kural yok
Zaten saklamıyorsunuz kı bence akısına bırakılmalı kendı kendıne farkeder isterse 20 yasında olsun nasılsa bıgun anlıcak saklamadıgınız ıcın sorun yok

Kendısı cok mutlu hatta emın ol babamla ıyıkı ayrılmıssınızda bu adam benım babam olmus dıye bıle dusunebılır

Ama zamanla

Yanı bıldıgını dusunmuyorum ben bılsemı bılmese mı bılemıyorum ama ıcınde tutamayacagını dusunuyorum cunku ege o kadarda olgun bır cocuk degıl. Cocuk gıbı cocuk yanı buyumus kuculmus dıyemeyecegım onun ıcın :KK43:
Kıyamam ben ona.
Bence ege sormadan konuyu açmayın.
Çünkü zaten siz ona nasılsa söylediniz ve o onun aklında bir yerlerde var.
Ama ege aile olarak şu an ki ailenizi biliyor ve diğeri ilgisini çekmiyoR. Çünkü mutlu illaki onunla alakalı detay vermek zorunda değilsiniz

Egeye gectiğimiz eylül ayında bugün bizim evlilik yıldönümümüz dedim.
Kimin dedi? Bizim üçümüzün dedim. Ben senin karnındamıydım evlenirken dedi yine.
Yoo sen damat oldun ben senin elinden tuttum öbür elimlede babanı tuttum ya dedim . Nasıl yanı ben evlenmeden mı oldum dedı ? Evet dedim , oluyor mu oyle dedi. Evet dedim. Soracak bişiler sandım sormadı.

1-2 Hafta önce oyuncaklarla oynarken , benım elımdekı ayı ege nın ayısına sordu. Benım baska bır babam daha varmıs eskıden , ama kucukken gıtmıs bır daha gelmeyınce annem baska bır baba bulmus sence ben uzulmelımıyım dedım ?

Ege de neden kotumu davranıyordu o baban dedi.

Benım ayıcıkta yoo dedı, kucukken gıtmıs bır daha sormamıs benı .
O zaman uzulme dedı ege , baban varya sımdı dedı.

Ben dedım pekı babanla ayrılsam uzulurmusun ege , uzulurum dedı.
Neden dedim cunku belkı babam kadar benımle oyun oynamayacak belkı yenı baba dedı. burada bahsettıgı sey zaten egenın babası. Yınede bısey sormadı.

Artık bu aksam ege hayatınla ılgılı bana sormak ıstedıgın merak ettıgın bırsey varmı dıyecegım ?
Demem lazım hayatta en cok ıstedıgım seyı yapmaya adım atacagız yazamam buraya ama ılk adım egenın ayan beyan ogrenmesı. Hazırmıyım asla degılım , uzulecegını dusunmek benı kahredıyor ama mecburum Ege bır sonrakı ay 7 yasına gırecek.
Keşke oluyor mu öyle diye sorduğunda evet demeseydiniz.Demek ki gerçekten oluyor sandı.O an söylenebilirmiş aslında.

Bırde baban senı bıraktı gıttı hıc sormadı gelmedı gıbı bı anlatım sakın yapmayın
Bu cok yıkıcı su yasımda ben duysam yıkılırım

Oz babam neden yanımızda degıl derse hayatın bazen boyle oldugunu babanla sızın ayrı kalmak zorunda oldugunuzu sımdı bı aıle oldugunuzu soylersınız

Baban hıc senı sormadı bıraktı gıttı demeyın babanla anlasamadık ayrıldıkda demeyın sızı suclar anlassaydın der

Var dedi.

Kendini bu kadar üzme bu konuya eminim ki Ege senin kadar takılmayacak. Bildiğinde de pek bir şey değişeceğini sanmıyorum. Belki merak edip resmini görmek ister, büyüyüp aklı erdiğinde gerçekleri tam olarak öğrendiğinde de görmek isteyeceğini sanmıyorum. Kendimi Ege'nin yerine koydum bir an görmek istesem bile en fazla yüzüne tükürmek için görmek isterdim herhalde.

Var dedi.

Ne tatlısın sen Ege maşallah!:KK54:
Konu hakkında bir bilgim yok,Allahım kolaylık versin inşallah.:KK60:

canım.
hayırlı olsun ikinci evliliğinde mutluluğu bulmuşsun
psikolog ile iletişdesindir diye düşünüyorum bu durum için ya da umuyorum

uzmanların dediği ve benim bildiğim yanlış olabilir miyim bilmiyorum ama çocuk 7 yaşında iken söylenmeli.
mesela evlatlık çocuklar için falan da olabilir bu durum.
hatta daha küçük yaşta söylüyorlar ki kanıksıyor . şoke olmuyor.
sen de uzman ile bi görüş.
ileri ki yaşlarında şoke olmasın. çocuklar her şeyin üstesinden kolay geliyor.ama ergenler vs daha ters tepiyor.
uzmana git .

ve biyolojik baba için de kötüleme yapmaman lazım bunu da biliyorsundur bence.
yani öyle oldu gitti. nedenini bilmiyorum vs mi denmeli yoksa bi sebep mi göstermeli bilemedim.
çünkü çocuklar anne baba ayrıldıklarında genellikle kendilerini suçlarlarmış. oğluşunda da o olmaması için yine uzman diyorum.

X