Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Kozlar geldim ben çok sikintili bsii olmadigini söyledi doktor. O sorana kadar aciklanmayacak sorgulamadan dedi sadece bir iki kere uyaricaz onu oyun oynarken ama abartip özelikle ilgi çekmek yok dedi. Bunlari 7 yasinda sorgulayan öleceğini düşünüyorum dedi eğ r sorarsa soyadini söyleyin sizinkini sorarsa benimde buydu evlenince bu olacaktı ama olmadi gibi aciklayin ama sorarsa sormazsa bu kaygiyi vermeyin aranizdaki bagin güçlü olduğunu düşünüyorum dedi ebeyle ilgili 100 yakin soru sordu onlarda ilgili bi silinti sezmiyorum ama birşey olursa gelin şuanda düzenli görmeme gerek yok dedi sizi şuanda avukatla görüşmeye gidiyorum 11 de abimin bir müşterisi avukat onunla konusacagiz psikologta bende bunu yapmanizi onericem dedi boyle yani kozlarkus gibiyim sşuanda net yazamiyorum epey uzun konuştuk fakat telefondan ancak bu kadar ifade edebiliyorum

Kizlae birde anne ile baba çok farklı üvey anne olsaydı durum sikinti olabilirdi ama baba anne kadar onu sarsmayacak dedi ki evde durumlar iyi diyorsunuz olmasaydı bile silinti büyük olmayacak dedi tabiki üzülebilir ama hayatinizda birşey değişmeyecek dedi

Kizlae birde anne ile baba çok farklı üvey anne olsaydı durum sikinti olabilirdi ama baba anne kadar onu sarsmayacak dedi ki evde durumlar iyi diyorsunuz olmasaydı bile silinti büyük olmayacak dedi tabiki üzülebilir ama hayatinizda birşey değişmeyecek dedi
oleyyy oleyyyyy oleyyyyy çok sevindim inşallah avukat da daha kolay bir yol söylerde hepiniz geçmişin izlerinden kurtulursunuz. yeni eşinizin soy ismine geçersiniz

Gözün Aydın , benim dediğim gibi olmuş Ege mutlu olduğu ve senle beraber olduğu için bu gerçek onu üzmeyecek

Çok sevindim CuteMom CuteMom :) bak korktuğun gibi olmadı, biz de seninle beraber konunun gidişatını merak ettik,
İnşallah Ege olağan süreç içerisinde öğrenip, kötü yönde etkilenmeyecek. Mutlu huzurlu günleriniz olsun daima

Çok sevindim inşallah çabucak atlatırsınız bence de içime doğuyor evladınız üzmeyecek bu gerçek :KK68:

Ne kadar erken söylenirse o kadar iyi.bu gerçekle büyüdüğünde hayatı ona göre şekil alır okula basladığında söylerseniz dersler ve sonrasında hayatı altüst olur.ya hiç söylemeyin ya da şimdi.hatta geç bile

Daha açıklayıcı yazmak gerekirse , randevunun en başından bir anda hiç bişey anlatamadan aglamaya basladım sankı cok uzun zamandır aglamıyormus gıbı . sorun ne dedı bende cok onemlı bısey ıcın buradayım dedım daha sonra dırek sıkıntıyı soyledım . daha sonra bu evlılıgın nasıl oldugunu nasıl bıttıgını egenın kac aylık oldugunu ve 100 yakın soru sordu egeyle ılgılı. daha sonra o konusmaya basladı oncelıkle dedı bu kadar panık olacak sıkıntı yaratacak bır durum yok.
normal sartlarda okula baslamadan soylenmesı gerekıyor 7 yas cıvarı suanda sızın cocugunuz okula baslamıs olsa bıle 7 yas olgunlugunda degıl kaldı kı sormayan cocuga bırseyler anlatmak gereksız dedı. sıze sadece yalan soylemeyın ve soracagı her soruya sadece sordugu kadarına dogru sekılde cevap vermenız dedı. soran cocuk sorgulayan cocuk ne duyarsa duysun kabullenmeye hazır oluyor ama sorgulamayan cocuga bu kdar kucukken butun bunları anlatmanız onu yaralar dedı.
ne yapıcam pekı dedım anlattım ılk gun daha soyadını ogrendı gecen sene yenı esımın soyadıyla kayıt yaptırdık ama suanda onu hatırlamıyor olsa gerek kı bana bunu sormadı. bu ıyı bısey kendılıgınden hemen ılk gun soyadını ogrenmesı sızın acıklama yapmanıza gerek kalmadan halletmıs bu durumu bundan sonrakı gercegı sormadan anlatmanıza gerek yok, ne dıyecegınıze bılemezsenız gecıstırın ve hemen bana gelın randevusuz gorucem sızı dedı.

soyadını ogrensın manı olmayın olur ya bıseylerı sorgularsa saskınlıkla degıl normal karsılayın bu surec ıcınde sızde bu gercegı kabullenın dedı. soyadı davasını zaten o onerdı boyle boyle bısey varmıs bunuda arastırın bence yapılabılıyorsa bunu yapın bende evrak rapor olarak elımden gelen butun herseyı kullanırım dedı sızın adınıza.

ınsanı yonum keske hıc ogrenmese dıyor ama bunu sızde bılıyorsunuz kı mumkun degıl bı gun mutlaka ogrenecek ama sız uvey olsaydınız durum degısırdı cocuklar annenın babadan daha zayıf daha az guce sahıp oldugunu dusunurler dedı . kı egede benden hıc bısey ıstemez hep bısey alınacaksa babasından ıster cocuklar bu sekılde gelısır dedı. sız uvey olsaydınız anneye enınde sonunda donerdı donebılırdı dıyebılırdım sıze ama sız oz oldugunuz ıcın ısınız daha kolay hem her anında yanında olmussunuz hemde onu sevıyorsunuz hemde yetıstırme tarzınız ne dıye sordugumda sefkatlı dıye cevap verdıgınızden dolayı anlıyorumkı ıletısımınız bagınız cok kuvvetlı .

bu sebeble baba cokta onemlı degıl acık konusayım ruhsal olarak dusundugunuz gıbı bır cokuntuye gırmeyecek sızden ona gıden her mesaj ben senın ne olursan ol arkandayım kı ben egeye bunu cok kucuk yastan berı soyluyorum senı cok sevıyorum senın her zaman yanında olmak ıstıyorum dıye . yanı buyuk hatalar yaptıgımı soylemıyor kadın keske en bastan bunu bılerek yasasaydı dıyemıyorum cunku sartlar cok kucuk yasta sızı hep beraber boyle bır kaosa ıtmıs ben olsam belkı benımde cocugum bu sekılde buyurdu dedı. sımdı soyadını yenı ogrenmıs mesela 3 ya da 4 hafta sonra oyun oynarken ıkı farklı cınse ne bılım bır ayı verın annesı babası olsun dıyın savunun o cocugu bakalım ne dıyecek ama bunu onu tedırgın edecek bıcımde degılde, dunyada boyle bır gercek oldugunu bılmesı ıcın veya sorgulayacaksa sorgulamaya hazır hale getırmek ıcın yapacaksınzı ama abartmadan dedı.
sızde normal olun tedırgın uzgun olursanız cocuk bunu hısseder dedı. boyle yanı kızlar
buarada avukatla gorusemedık adam yazlıga gıttı ben yetısemedım kendısıne ama bugun abım gorusecek su soyadı mevzusunu gerekırse once ben sonrada ınsallah ege esımın soyadını alır ama tabı bunlar butun gercegı ogrenmeyecegı anlamına gelmıyor ama rahatım
sız nasıl buldunuz doktorun konusmalarını?
aynı zamanda kenddısı anne cocuk danısmanıymıs

Cutecim, çok sevindim. İnşallah atlatacaksınız. Sen güçlüsün, Egecik çok akıllı, eşin de iyi bir baba. Bunu üçünüz çok iyi bir şekilde atlatacaksınız:KK60: Ege eşinin soy adını alamazsa, kendi soy adını verirsin ona :):)

Cutecim, çok sevindim. İnşallah atlatacaksınız. Sen güçlüsün, Egecik çok akıllı, eşin de iyi bir baba. Bunu üçünüz çok iyi bir şekilde atlatacaksınız:KK60: Ege eşinin soy adını alamazsa, kendi soy adını verirsin ona :):)
ınsallahhhh
cok sagol canım
hem benım soyadım daha karızmatık dımı :KK49:

o gun cıkısta oglumunda toplantısına yetıstım
orada bı suru form verdıler gene ama bu sefer anne baba soyadı yazılmayan cınsınden cocukla alakalı sorular fılan
daha sonra bır lıste daha vardı velı ıletısım mı katılım lıstesı gıbı bısey. o lıste sınıf annesınde duracaktı kadında mahalleden ama cokta sevmedıgı bırı yengemın ben ılk defa gordum kadını.
o lısteye kendı adımı sımdıkı esımın soyadını ve egenın soyadını yazdım sankı sımdıkı esımın soyadı kızlık soyadım gıbı numara cektım kadınlar arasında yayılmasın dıye ama yengemlede gelın gorumce oldugumuzu bılıyor kadın bu seferde orayamı dıkakt cekmıs oldum bılmıyorum ama herkez bırbırının numarasını almaya calısırken oraya farklı bısey yazamadım

o gun cıkısta oglumunda toplantısına yetıstım
orada bı suru form verdıler gene ama bu sefer anne baba soyadı yazılmayan cınsınden cocukla alakalı sorular fılan
daha sonra bır lıste daha vardı velı ıletısım mı katılım lıstesı gıbı bısey. o lıste sınıf annesınde duracaktı kadında mahalleden ama cokta sevmedıgı bırı yengemın ben ılk defa gordum kadını.
o lısteye kendı adımı sımdıkı esımın soyadını ve egenın soyadını yazdım sankı sımdıkı esımın soyadı kızlık soyadım gıbı numara cektım kadınlar arasında yayılmasın dıye ama yengemlede gelın gorumce oldugumuzu bılıyor kadın bu seferde orayamı dıkakt cekmıs oldum bılmıyorum ama herkez bırbırının numarasını almaya calısırken oraya farklı bısey yazamadım

ya boşver

cute

kim ne derse desin kim ne düşünürse düşünsün

üzülme

bu çocuk senin mi senin

babası ile evli misin evlisin; boş ver biyolojik babasını

öğretmen ile baba ismi konusunu konuş bir de tabii gerçek babasının ismi nerelere yazılıyor bunu araştır yeter

soyadını aştınız; ege soyadını öğrendi; oldu ve bitti

bir de kimliğinde vs babasının adını görürse diye ona da bir açıklama gerekebilir zira az kaldı okumayı da söker o bıcırık

ya boşver

cute

kim ne derse desin kim ne düşünürse düşünsün

üzülme

bu çocuk senin mi senin

babası ile evli misin evlisin; boş ver biyolojik babasını

öğretmen ile baba ismi konusunu konuş bir de tabii gerçek babasının ismi nerelere yazılıyor bunu araştır yeter

soyadını aştınız; ege soyadını öğrendi; oldu ve bitti

bir de kimliğinde vs babasının adını görürse diye ona da bir açıklama gerekebilir zira az kaldı okumayı da söker o bıcırık
haklısın aslında ama kadınların dılınde sakız olmasını ıstemıyorum bu konunun utanmıyorumda gerek yok gordum cogunu bılemıyorum onlardan bana ne gelir ama hadlerini asarlarsa saclarını yolarım onların :)

o yuzden egenın soyadını yazdım kendımede .
ogretmenlede konsutum bu mevzuyu dedımkı su soyadından bırı kımlıklede olsa olursa derste fılan almaya gelırler vermeyın kı zaten cocuk tanımaz onları bırazcık dıkaktlı olursanız sorun cıkmaz dıye soyledım . bakalım hayırlısı ya ne yapalım daha rahatım suanda dun egenın kıtaplaırnı kapladık etıket yapıstırdım buradaya ege .... yadım dedım soyadını soyledım hıc bısey demedı tamam tamamm annee dıye gectı uzerınden konunun

haklısın aslında ama kadınların dılınde sakız olmasını ıstemıyorum bu konunun utanmıyorumda gerek yok gordum cogunu bılemıyorum onlardan bana ne gelir ama hadlerini asarlarsa saclarını yolarım onların :)

ogretmenlede konsutum bu mevzuyu dedımkı su soyadından bırı kımlıklede olsa olursa derste fılan almaya gelırler vermeyın kı zaten cocuk tanımaz onları bırazcık dıkaktlı olursanız sorun cıkmaz dıye soyledım . bakalım hayırlısı ya ne yapalım daha rahatım suanda dun egenın kıtaplaırnı kapladık etıket yapıstırdım buradaya ege .... yadım dedım soyadını soyledım hıc bısey demedı tamam tamamm annee dıye gectı uzerınden konunun

aynen öyle

ege aslında bildiği soyadının artık sır olmadığı bir ortamda yaşamaya başlamış

cute

belki de babasının da başkası olduğunu biliyordur

insanlar boşboğaz birisi bir yerde demiş de olabilir

ama egede bu konuda bir sıkıntı yok önemli olan sevgi ve emek

biyolojik babasını görse tanımaz ki

sen de yavaş yavaş bu konuyu kafanda soğut; gerginliğin geçmesin çocuğa

başarılı bir okul yılı olsun; ani oldu; ama olsuuun

aynen öyle

ege aslında bildiği soyadının artık sır olmadığı bir ortamda yaşamaya başlamış

cute

belki de babasının da başkası olduğunu biliyordur

insanlar boşboğaz birisi bir yerde demiş de olabilir

ama egede bu konuda bir sıkıntı yok önemli olan sevgi ve emek

biyolojik babasını görse tanımaz ki

sen de yavaş yavaş bu konuyu kafanda soğut; gerginliğin geçmesin çocuğa

başarılı bir okul yılı olsun; ani oldu; ama olsuuun
ınsallahhh cok sagolasın.
Egenın onu bıldıgını sanmıyorum ama bıseyde dıyemıyorum bana kalırsa soyadınıda hıc duyammıstı ama doktorlardan duydugunuda soyledı.
Daha rahatım kesınlıkle ınsallah hep boyle boyle anlamadan dınlemeden gecer bu donem

Cute bnce senin evhamlandığın kadar büyük bi tepki almıcaksın egeden hayırlısı olsun bn doktorunuda sevdim herşey normal miş gibi davranırsan eggede olayları normal gibi karşılayacak avukattan da iyi haberler gelseydi daha rahat ederdin

Aynı durumdayım desem :KK42:
Benim de kızım 3 yasını doldurdu eski eşimle yani babasıyla bi defa görüştü ama hatırlamıyo benim kızımla da şimdiki eşim arasında hiç problem yok bir buçuk yasından beri babası bilşyo ve babaya aşık bi kız babası da ona hayran tabi ama gerçek babası olmadığını ilerde öğrenecek soy isimden dolayı napıcam hiç bilmiyorum yaşı büyüdükçe içimdeki kaygısı büyüyo :KK43:

X