Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Orasına emınım mutlu oldugu ıcın hıc bıseyı sormuyor dusunmuyor uzerıne. Uvey baba nedır ege dedıgımde, eskı babadır dıyor mesela guzel seyler ancak belkıde tam anlamıyor. Hos suandakı esım uvey baba degıl bunu tabır etmek bıle hosuma gıtmıyor, ama uvey babaya eskı baba dıyor cocuk.
Hıc merak etmıyor ama bakalım bu aksam bıraz daha acık olayım ben
çocuğu kimseviyorsa, güven veriyorsa arkasında duruyorsa baba odur, diğeri sperm baba işte :), eşiniz üvey baba değil, gerçek babadan da değerli, başkasının çocuğuna babalık yapıyor bu çok değerli bişi

Yanı hıc sanmıyorum ege benımle cok konusan bır cocuk ıcını doker ılıskımız cok ıyı , suphelense sorardı mutlaka anlardım ben ama ege hıc bırsey bılmıyor. Dugunude hatırlıyor resımlerıde goruyor ama annemın karnındaydım herhalde dıyor belkıde oradan sahıt oldum dıyor. Ege o kadar ısınde gucunde bır cocuk kı ver oynasın ver zıplasın halbukı dugun resmıne bakıp yahu annem gelın babam damat, bende damat bıle demedı sımdıye kadar. Sankı anlamıyor anlattıklarımı

Seninle ilişkisi değil ki burda önemli olan. Hani bişeyleri duymak istemezsin de sormazsın bazen. Egeninki de o gibi geldi bana. Çocuk deyip geçmemek lazım. O da bilinçli hareket ediyor bence.
Ki frakında olmasa bile ilk mesajda dediğim gibi öğrenince yıkılacağını sanmıyorum. İki soru soracak sonra unutacak oyununa dönecek.

Senın gene yegenın , benım canımdan kopan parca o kadar canım sıkkın kı , artık bu yukle yasamak ıstemıyorum.
Eskı esım yuzunden gelıstı olaylar, onun yapmadıgı ne varsa bana dert oldu gozyası oldu ve artık bununla yasamak ıstemıyorum.
Sızın meselenız ıse daha tramvatık :KK43: ates dustugu yerı yakıyor

yeğenim ama öz evladımdan farkı yok emin ol canım. Çok şükür senin oğlunun yanında onu çok seven bir annesi var ve dna sını vermese bile kalbini verecek babası var. Benim yeğenim 1 yildir annesini gormedi kim bilir belki bir daha hic görmeyecek. Babası bildiği adamsa aslında babası bile değil. Oz babası kim o da belli değil. Söylediğimizde bu çocuk nasıl bir travma yasayacak? Senin yine verebileceğin cevaplar var biz soru sorarsa ne cevap vereceğiz bu çocuğa? Offf offf.... Keşke şu günahsız yavruları bizim düşündüğümüzün yüzde biri kadar düşünseydi şu vicdandılar :KK43:

Konuyu takipteyim. Süreçle ilgili vereceğin tavsiyeler olursa bilmek isterim...

Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler
bence bu olayın sizcesi bizcesi olmaz
pedegogla görüşüp anlatıp onun yönlerdirmesiyle zamanlamasıyla soylemelisiniz
mevzu hassas

Merhaba

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler

bence bunu bir uzmana sorun ama kesinlikle sorun, ciddi bir konu!

Ege'nin nüfus cüzdanında biyolojik babanın ismi yazıyor sanırım. Artık okuma yazma da öğrendi yakın zamanda dikkatini çekecektir bu diye düşündüm. Ama bana da Sephora arkadaşımızın dediği gibi geldi sanki farkında ama bilmek daha fazlasını şimdilik öğrenmek istemiyor gibi.

Yanı hıc sanmıyorum ege benımle cok konusan bır cocuk ıcını doker ılıskımız cok ıyı , suphelense sorardı mutlaka anlardım ben ama ege hıc bırsey bılmıyor. Dugunude hatırlıyor resımlerıde goruyor ama annemın karnındaydım herhalde dıyor belkıde oradan sahıt oldum dıyor. Ege o kadar ısınde gucunde bır cocuk kı ver oynasın ver zıplasın halbukı dugun resmıne bakıp yahu annem gelın babam damat, bende damat bıle demedı sımdıye kadar. Sankı anlamıyor anlattıklarımı

anlıyor ve yüzleşmek istemiyor olabilir mi ?
banada biliyormuş gibi geliyor..

Bana da biliyormuş gibi geliyor, ama anlattığın kadarıyla zaten normal bir ailede yetişti eşini babası bildi o yüzden travma yaşayacağını sanmıyorum. Eşine de helal olsun valla bu zamanda çok az insan kendisinden olmayan çocuğa babalık yapar, adammış eşin.

konu hortlamış :-)
Hala söylemediyseniz tavsiyem .
Oğlunuzu ilk önce bir pedagogla görüştürün .
O size oğlunuz için en doğru yöntemi anlatır . ( Oğlunuzla görüştükten sonra )

yeğenim ama öz evladımdan farkı yok emin ol canım. Çok şükür senin oğlunun yanında onu çok seven bir annesi var ve dna sını vermese bile kalbini verecek babası var. Benim yeğenim 1 yildir annesini gormedi kim bilir belki bir daha hic görmeyecek. Babası bildiği adamsa aslında babası bile değil. Oz babası kim o da belli değil. Söylediğimizde bu çocuk nasıl bir travma yasayacak? Senin yine verebileceğin cevaplar var biz soru sorarsa ne cevap vereceğiz bu çocuğa? Offf offf.... Keşke şu günahsız yavruları bizim düşündüğümüzün yüzde biri kadar düşünseydi şu vicdandılar :KK43:

Konuyu takipteyim. Süreçle ilgili vereceğin tavsiyeler olursa bilmek isterim...

Ablan nerde şu an canım

Ablan nerde şu an canım

işin aslı tam olarak nerede yaşadığını bilmiyoruz. Bir yıl önce evi ve 3 çocuğunu terkedip gitti. Şimdi yanında olduğunu tahmin ettiğimiz bir adam var. (Adamı da şahsi olarak tanımıyoruz, polis o adam aracılığıyla ablamla irtibat kurduğu için öyle tahmin ediyoruz yani.)

Kesinlikle padagogla gorusun ama benim gorusum daha fazla büyümeden bir şekilde söylemek.senin baban x ama seni ben başka biriyle beraberken dogurdum o zaman o babandı ama o gitti artık senin baban o değil seni x çok sevdiği için senin baban o oldu.biz çok mutlu bir aileyiz ve sen artık x ve benim çocuğumuzsun diyebilirsin.sen de mutlusun değil mi x baban olduğu için o seni çok seviyor sen de onu seviyor musun diye devam edersin konuşmaya.simdilik böyle bilir.

işin aslı tam olarak nerede yaşadığını bilmiyoruz. Bir yıl önce evi ve 3 çocuğunu terkedip gitti. Şimdi yanında olduğunu tahmin ettiğimiz bir adam var. (Adamı da şahsi olarak tanımıyoruz, polis o adam aracılığıyla ablamla irtibat kurduğu için öyle tahmin ediyoruz yani.)
Sizin konunuzu okumuştum çok zor sizin için.ablanızdan hala haber olmaması da üzücü hadi sizi aramasın ama o üç çocuğunu nasıl aranmazki:KK43:
Rabbim yardımcınız olsun inşallah

Sizin konunuzu okumuştum çok zor sizin için.ablanızdan hala haber olmaması da üzücü hadi sizi aramasın ama o üç çocuğunu nasıl aranmazki:KK43:
Rabbim yardımcınız olsun inşallah

Aminnn... malesef herkes anne olamıyor canım... Neyse konu sahibinin konusunu da dağıtmayalım...

Cute bence ege biliyor. Ama acikca konusmak istemiyor. 7 yasinda bir cocuk farkında olmali. Cokta uzatmadan bence anlatmanin yolunu bul.

Çok zor...aynı ana babadan nasıl oldunuz siz

Merhaba

teşekkürler
Zor bir durum allah kolaylik versin. Bir cocuk psikologuna danissaniz daha iyi olmazmi biz burda ne dersek diyelim çocuğun ne denli etkilenebilecegini bilemeyiz cünkü çok hassas bir konu bu

bence sormadan anlatmamalısın CuteMom CuteMom . çünkü ege o zaman diyecek ki aa bu ilk adam pek bir mühimmiş.
ama çöyle yapabilirsin gel sana bu akşam babanla nasıl evlendiğimizi anlatayım . buradan girip ilk tanışma döneminde eşinizin egeyi nasıl sevdiğini, onunla nasıl oyunlar oynadığını ve düğünde neler olduğunu anlatabilirsiniz.
yani hem gizlemeyeceksin hemde çocuğun hayatında hiç etkisi olmayan bir adamı mühimmiş gibi anlatmayacaksın canım.

X