Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Suanda ege hepinizin soyadı farklı olduğu icin kendi soyadı da farklı zannediyor. Cocuklar cok acımasız baska birinden bir şekilde öğrenirse bu cok yıkıcı olur

bencede bi pedegog eşliğinde söyleyin. şunuda söylücem gerçekten çocuğunuz çok şanslı zaten biyolojik babayla evli kalsaydınız belki bu kadar sahip çıkmazdı.

çok canın sıkılıyor bu konuya. belki pedagog o kadar basit birşekilde çözecek ki sorunu çok şaşıracaksın... hemen randevu al ve git konuş... egenin üzüleceğini sanmıyorum... babasının onu sevdiğini biliyor.

bir sıkıntını anlatmıştın burada. eşinin söylediği cümleyi halen hatırlıyorum "oğlumu alır giderim". işte ozaman eşin ve oğlun arasında çok farklı bir bağ olduğunu hissettim. oğlunda bunu hissettiğine eminim.

CuteMom CuteMom canım benim seni anlamam zor çünkü başımdan öyle bir olay geçmedi ama anlamaya çalışıyorum hatta ben küçükken 4 kardeş arkadaşlarım vardı ikisinin soyismi farklıydı nasıl yani dedim bizim annemizle onların babası farklı demişti ve küçük kardeşleri bunu bilmiyordu ve çok bilmiş ben aaa olur mu o soyismim neden farklı diye sormaz mı olurmu hemen söyleyelim öğrensin bilsin diye üstelemiştim ve arkadaşlarım bana küsmüştü 2. sınıfa falan gidiyorduk sanırım. Şimdi diyorum ki bananeymiş ama çocuklar ucunu bucağını düşünmüyorlar. Bence bu kadar öğrenmişken kısa ve net süründürmeden kendini üzüp yıpratmadan önce kendin açıkla sonrada zaten doktor amcan sana nasıl olduğunu anlatıcak de bunu bir işaret gibi düşün zamanı geçiyor belki sonra daha zor olur herşey

Gerçekçi olmak gerekirse ben öz babanın asla Egeli gormeyecegi aramaya dusuncesini hiç doğru bulmuyorum . Hayatın zorlukları çileleri yasin artması günden güne düzenin degismesi ve yalnizlasmak insana benim de bir yerlerde bir oğlum var düşüncesini getirecektir.belki yarın belki 10 sene sonra belki de 30 sene sonra . Yapmanız gereken bir anne olarak önce sizin her ihtimali düşünmeniz ve bunlardan asla korkmamniz en doğru çözümleri kafanızda oturtmaniz. Hayat bu herseye hazırlıklı olmalısınız. Ayrica Ege gerçekleri en doğru şekilde ogrenmelidir . Alacağınız yardım ile en olmasi gerektiği gibi belli bir sürece yayılarak . Kabullenmek çok zor evet ama önce siz kabulleneceksiniz ege o adamın çocuğu o adamın soy adını taşıyor o adamın ve ailesinin her an Ege'nin karşına çıkma ihtimali var . Bu noktada asla gostermemek nefret kin duygulari sizi en çok yıpratir şeyler . Sakın ol kabullenin ve hep çözüm odakli dusunun işte o zaman ege bu süreci daha kolay atlatacaktir.zaten butün meselede burda başlıyor siz kabullenemiyorsunuz ki sindiremiyorsunuz ki Ege'ye de yardımcı olabilesiniz.

durum daha karışık bir hal alıyor. bence çok vakit kaybettiniz. yaz başından beri bir arpa boyu kadar bile ilerlemediniz. şimdi çocuk zaten kafası karışık okul fılanla daha karıştırmayın hemen söylemeyin derim.

dün okula gittim yine, gayet bekledik cocukları cıkısta baska bır komsuda vardı yanımızda ıkı ısımlı cocugu , dedı sana ne dıye seslenıyorlar sunumu soyluyorlar dedı bızımkıde o arada banada xy dıyorlar dedı ama ben y yım dedı kullandıgımız adını soyledı , sonrada kuzenı bana adını ve soyadını soyledı boyle dıyorlar dedı benımkıde benımde adım xyz dedı bızde hıc tepkı vermedık 1-2 kere tekrarladı . dun annem yengeme cok uzuluyorum aglaya aglaya gıttı ıse ne oalcak boyle demıs bende uzuldum cunku dun cok tartısmıstık. bu sabah geldı hersey sıl bastan ogretmen guya demıskı guya dıyorum cunku ben oyle anlamamıstım , ıstedıgınız soyadını yazarız buraya demıs ben neden yazdırmıyromusum yalanlamıyormusum gıttı yere kadar gıtsınmıs ben cocuguma hıc uzulmuyormusum mu onun kafasını kucucukken karıstıracakmısım
madem aglıyormusum evlenmemeymısım sankı o zaman ne degısecektı gene soyadımız farklı olacaktı dıyorum ama o zaman belkı mecburen babasının olmadıgını ogrenecektı bılmıyorum.
sonra babam geldı sabahın 6da oluyor bu konusmalar babam benı aglayarak gordu ve kendısı kalp hastası daha yenı olumden dondu yazmıstım buraya uzun uzun, ne uuzuluyorsun neyse o soyadı dıyor annem baska bısey dıyor babam baska bısey dıyor.
annem bızı hıc dınlemıyorsun ne bıcım evlatsın sen onu sevıyorsan bız daha cok sevıyoruz dıyor. cıddı cıddı dusunuyorum cumartesı gunu annemıdemı gotursem doktora cunku cok yıpranıyorum burada onemlı olan belkı benım duygularım degıl ama hakketten mutsuzum.
L laylaylomlay sıze hem katılıyorum hem katılmıyorum , omur boyu ararmı sorarmı ne hayır dıyebılıyorum ne evet ,
gostermeme gıbı bı luksum yok kanun olarak mecburum ama oldukca zarar verebılırım bugun gormeye calısırsa bugun gecmıse donuk dava acıp onu hapse attırmayı dusunuyorum bedel odemesı gerek ben suanda oglumun velayetıne sahıbım ve onu korumak zorundayım o suanda hakknıda savunamadıgı ıcın ben yapmak zorundayım. ama bu demek degıl kı asla ben bu duruma razı gosterecegım ben kac senedır aynı seyı soyluyorum bu dusuncem degısmedı yıllar gecıyor bır hareket yok ben nasıl oda onun babası dıyebılırım kı dıyemıyorum , allahtan tek dılegım oglumun ve benım cok uzulmeden bu surecı bıtırmemız ve bıyolojık babanın olmesını ıstıyorum en azından oldude gelmıyor derım

dün ılk duydugum an ımkanımda vardı neden ozel bır okula vermedım dıye dusundum
ama bugun bu sabah suanda en azından bunu bu sekılde ogrendı hanı kotu bı tepkı gıbı vermedı bılmıyorum hanı anlamadım uzgun degıldı sankı duygusuz bır sekılde soyledı benım gercek adım xyz bılıyorum dedı.
gecen sene sımdıkı esımın bu senede bıyolojık babanın soyadını duydu hata yaptık bız daha gecen sene yaptık. yapmayalım yapmayalım dıye dıye yaptık bunu ustelık.en azından bunu ogrendı belkı bundan sonrası daha guzel olur hem Allah ıyılerın yanındadır derler ben sanmıyorum kı aslında kotu bı suprız olsun bıze. vardır bı bıldıgı o ayarlamıstır herseyı teslımde olamıyorum olsam keske olsam
Bence hissetti bu konunun konuşulmayacağini Ege. Siz sakladınız,sır gibiydi,gizli,asla konuşulmayacak birşeydi. Ege biliyor,kabullenmişte ama belkide sizi üzmemek adına dillendirmiyor yada konuşulmayan birşey mesajını aldığı için üstelemiyor. Hiç üzülme canım, çocuklarımız bizim sandığımızdan kat be kat güçlü ve zeki. Babasını seviyor,babası onu seviyor,birşey değişmeyecek bundan sonra ,bunu bilsin yeter. İnanki senin yıprandığın kadar yıpranmıyordur. Mutlu bir ailesi var şu an. Biliyorsa hiçbirşeyin değişmeyeceğini,ki eminim hissettiriyorsunuz bunu, kolayca atlatacak bu durumu.

yazmıştım ya bız anaokulunda soyadını ogretmedık ama resmı kayıtlara yenı esımın soyadıyla kayıt ettırdık atıyorum bır yıl boyunca en fazla 10 kere esımın soyadını duymustur kendı adının yanında . muhtemelen unuttu suanda yanı baska bısey soylendıgını bılıyor ama onun ne oldugunu hatırlamıyor . hepımızın farklı soyadlara sahıp oldugumuzuda henuz anlamadı bunu anlamasını ıstemıyorum zaten . cumartesı 10 da gıdıyorum o saatlerde okulda toplantı var onada esım gıdecek.
ben bugun suanda ogluma ınternetten çeşit çeşit en güzel cantayı bulmaya calısıyor olmalıydım , yapamıyorum hıc mecalımde hevesımde yok kafam o kadar yogun ki

yazmıştım ya bız anaokulunda soyadını ogretmedık ama resmı kayıtlara yenı esımın soyadıyla kayıt ettırdık atıyorum bır yıl boyunca en fazla 10 kere esımın soyadını duymustur kendı adının yanında . muhtemelen unuttu suanda yanı baska bısey soylendıgını bılıyor ama onun ne oldugunu hatırlamıyor . hepımızın farklı soyadlara sahıp oldugumuzuda henuz anlamadı bunu anlamasını ıstemıyorum zaten . cumartesı 10 da gıdıyorum o saatlerde okulda toplantı var onada esım gıdecek.
ben bugun suanda ogluma ınternetten çeşit çeşit en güzel cantayı bulmaya calısıyor olmalıydım , yapamıyorum hıc mecalımde hevesımde yok kafam o kadar yogun ki
Sen kendini toparlamalısın bence.
Bak sen üzgün,mutsuz olduğun için farklı yorumlayabilir,üzerinde durmayacaksa bile bu kötü birşey annem üzgün diyebilir.
Lütfen toparlan,sağlam ve dik dur. Sorularına doğru cevaplar ver artık. Annen söylemeyelim vs diyormuş ama şu saatten sonra ,bildiği halde üzerini örtmeye çalişmak ilerde öğrendiğinde güven kaybı olarak döner size. Bir adım atmışsın,gerisinide sabırla,sevginizi hissettirerek getirebilirsiniz

Sen kendini toparlamalısın bence.
Bak sen üzgün,mutsuz olduğun için farklı yorumlayabilir,üzerinde durmayacaksa bile bu kötü birşey annem üzgün diyebilir.
Lütfen toparlan,sağlam ve dik dur. Sorularına doğru cevaplar ver artık. Annen söylemeyelim vs diyormuş ama şu saatten sonra ,bildiği halde üzerini örtmeye çalişmak ilerde öğrendiğinde güven kaybı olarak döner size. Bir adım atmışsın,gerisinide sabırla,sevginizi hissettirerek getirebilirsiniz
amin inşallahh teşekkür ederim
allah yardımcımız olsun

Yarın bu saatlerde ya yuregıme su serpilecek
ya da doktorun soyledıklerını kabullenmedgımden aglıyor olacagım.
kendımı bırakmak ıstemıyorum bu akısa
Allah bana sag salım akıl ruh saglıgı versın

Cute cute cute şimdi bir haber dinledim telefonun olsa hemen arardım ama buraya girip hemen yazayım dedim anayasa mahkemesi boşanan anneler velayetini aldıkları çocuklarına kendi soy ismini verebiliyormuş artık belki Ege'yi öne kendi soyismine sonrada şimdiki eşinin soy ismine geçirirsin bi araştır istersen telden yazdım yazım hataları için özür dilerim

Gunaydin herkeze erkenden uyandim 10 da randevum var yalniz gidiyorum birazcik stres oldum heycanlyim korkuyorum kendimi telkin etmeye calisiyorum bu yükü artik paylaşmak istiyorum anneme gelince bugün gideceğimi biliyor muhtemelen ama ben ona bahsetmedim ne yapacaksın yarin diye soruyor ikigundur migreni atak yapmis durumda uyuyamadigini söylüyor allahim inşallah sonu hayirli olacak şekilde olsun diyorum. Esim ve oğlum uyuyor ben tek görüşmek gerek diye saniyorum filan falan dua edin kizlar bize

Kozlar siyasi meselesine gelince be o konuyu sağolsun buradan arkadaşlar haber verdi ve esim söyledi. Bugün su görüşmeyi bi atlatsam bir avukatla gorusmemiz gerekecek çünkü ben onu bekar anneler gibi yorumladim ama inşallah keşke olsa

Kozlar siyasi meselesine gelince be o konuyu sağolsun buradan arkadaşlar haber verdi ve esim söyledi. Bugün su görüşmeyi bi atlatsam bir avukatla gorusmemiz gerekecek çünkü ben onu bekar anneler gibi yorumladim ama inşallah keşke olsa
CuteMom CuteMom hayırlısı olsun aym bu yönde karar vermiş artık velayeti annede olan çocuklar annelerinin soyisminş alabiliyormuş hemde çok kolaymış yerel mahkemeler bu kararı örnek mi ne gösteriyormuş avukat arkadaşlar daha çok yardımcı olur. Haberi dinledim hemen aklıma sen geldin rabbim en az acıyla atlatmanızı nasip etsin

TV de denk geldim küçük yaşlarda söylendiğinde travma yasamiyorlarmis.ergenliğe yakın öğrendiğinde daha kötü sonuçlar verebiliyormus.bu kişiyi aeastirabilirsin psikiyatri İbrahim bilgen. Kolaylıklar diliyorum

X