Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

ben yenı tc vatandası oldum boyle bır hakkım vardı yanı sanıyorum suanda normal dumduz turk vatandaslarındada bu hak var
tum resmı kayıtlarda ıkı uc tane soyadım cıkıyor ozel sıgortadan oturu bazen yenı esımın bazen eskısının cogunlukla kendı yabancı soyadım cıkıyor
annem dıyorkı senınde soyadın bızden farklı annemlerın turk mesela soyadı benım abımın ve amca cocuklarımızınkı yabancı ısımlerımızde yabancıydı bır kere bıle sormadınız bıze neden dıye dıyor.
a bak bu çok ilginç siz neden sormadınız acaba? sen çok hassas davranıyorsun bence korktuğun gibi olmayacak dümdüz söyle ege ye senin kadar üzülmeyecek.

Cute sen nasıl sadece kendi adını kullanıyorsun +eşininn soyadını da kullanmak gerekmiyor mu
Benim öyle, 2 soyadım var

Çocuğa da bence bir an önce söyleyin
Güm diye değil tabi, pedagog bi yöntem sunsun ona göre
Yoksa veliler veya komşular kendi aralarında konuşurken çocuklarının duyması, gelip oğluna söylemesi muhtemel
Bu daha beter

ben yenı tc vatandası oldum boyle bır hakkım vardı yanı sanıyorum suanda normal dumduz turk vatandaslarındada bu hak var
tum resmı kayıtlarda ıkı uc tane soyadım cıkıyor ozel sıgortadan oturu bazen yenı esımın bazen eskısının cogunlukla kendı yabancı soyadım cıkıyor
annem dıyorkı senınde soyadın bızden farklı annemlerın turk mesela soyadı benım abımın ve amca cocuklarımızınkı yabancı ısımlerımızde yabancıydı bır kere bıle sormadınız bıze neden dıye dıyor.
Sizin niye soyadınız anne babanızdan farklı
Çok karışık

bız nasıl ogrendık bu meseleyı bılmıyorum yanı hatırlamıyorum yabancı oldugumuz ıcın sanırım bı yaktınlıgımız vardı ama daha sonra bız hep yabancılar subeye gıderken sanırım ogrendık mesela annemle babama bısey olsa bız dırek mırascı olamıyoruz cunku soyadlarımız yabancı adlarımızı turkcelestırdık.
resmı nıkah yapılırken sordular bıze o zaman bız yunanıstandan bekarlık kagıdı alarak yaptırmıstık ıslemlerı soyadınız degısecekmı dedıler bızde degısmeyecek demıstık ısın detayını bılmıyorum acıkcası.

velıler suanda bılmıyor yanı tandııgım bırını goremedım ama ogrenebılırler tabıkı zor degıl hepımız aynı mahallede oturuyoruz,ben ne kadar engel olmaya calıssamda egenın ılkokula gıtmesını bıle engelleyemedım en basıtı bundan sonrası cok daha hızlı gelısebılır
bılmıyorum.

buarada sızde pekı egenın suanda kendı soyadını ogrenmesı ıyı olmadımı? yanı en azından ona senın soyadın z y degıl demek zorunda kalmadık yanlısmı dusunuyorum acbaa

Sizin niye soyadınız anne babanızdan farklı
Çok karışık
annemle babam haymatlos
bız ıse once yunan vatandası olarak yasadım turkıyede sonrada bızde haymatlos olduk yanı vatansız kımlıksız yasadık . bu surecte karıstı hersey once ben ve abım tc vatandaslıgına alındık ve dıger kuzenlerım daha sonra aılelerımız kı bunlar yakın tarıhler onların turkce hatta soyle soylıyım abımın esının soyadı ıse annemle babamın soyadı gıbı turkce. prosedurlerı bılmıyorum ama cokta ugrasmadık neden boyle oldu dıye . hatta o donem ben daha evlenmeden kendı soyadımı verebılıyordum egeye ama o zamanda soyadı turkce cıkıyordu gene benımle aynı olmayacaktı yabancı degıl
buarada benım soyadım ıngılızce annemlerın turkce ama anlamları aynı

evet cok haklısın suanda zaten hersey kontrolum dısında gelısıyor ılkokula baslaması dun hemen soyadını ogrenmesını ve sonrasını kestıremıyorum.
ogretmenle rıca edecegım belkıde bılmıyorum hıc bır sekılde soyadımı kullanmasın toplantılarda kı kadın baya ılgılı davrandı ebn anlatınca gozlerı buyudu kadının ama soylemenız cok guzel oldu dedı .
umarım umarım allahtan tek dılegım suanda butun bunları cok rahat atlatmamız
dun aksam yemek yememıstm ege bana soyleyınce zaten dondum cok sasırdım , bugunde henuz bısey yemedım . kendımden korkuyorum bende ıyı degılım kabul edıyorum bunu
cok tesekkur ederım allah razı olsun tanımadan etmeden bızım ıcın tedırgın oluyorsunuz belkıde ben cok hassas yaklasıyorum bılmıyorum
buarada sen sormustun galıba okula baslayacakmı dıye yazmıydım bılmıyorum ama baslamıs oldu
ilkokula başladı demek,göndermeyeceğim derken,arada kaynadı :):) hayırlı olsun cute..çok heyecanlı ham de hesapta yokken:)
öğretmen anlayışlı davrandıysa elinden geldiğince kontrollü olacaktır merak etme..ege bence olanların az çok farkında ve söylendiğinde büyük tepkiler vereceğini sanmıyorum.senin korkuların onun da korkuları olmasın.soyadı konusu yaşandı geçti cute,bundan sonra normal bir durum gibi görmelisin,öyle de devam et.
kendin için psikoloğa gitmeye ne dersin pedagogdan önce? senin fikirlerin duygyuların netleşmiş olur???

bırde annem dıyor ben kac kısıye sordum soylemeyın dıyorlar?
cıldırdım dedım bunu neden malzeme edıyorsun baskalarına anlatıyorsun anlatmıcaksın dıye bır suru kavga ettık
daha oncede yazdım gozlerıne bakıyorum anlatıyorum aglıyorum banamısın demıyorlar
suanda ıhtıyacım olan tek sey senı anlıyorum demelerı
annen gerçeklerin söylenmemesi tafartarı mı anlamadım?? ömür boyu sır kalsın mı istiyor?
eninde sonunda ortaya çıkar bunu düşünemiyor mu?
sen zaten iyi değilsin destek olmaları gerekirken köstek olmak neden anlayamıyorum..

Bence oglunuz herseyin farkında ama daha çocuk olduğu için çok derin düşünmüyor herkesin adı farklı olduğu için soyadını da farklı olabileceğini düşünüyor olabilir Ayrıca siz suan çok paniksiniz siz bu duruma ne kadar üstüne düşer ne kadar panik olursaniz bu onun dikkatini çeker daha çok sormaya araştırmaya başlayabilir

Benim amcamın oğlu, annesini bilmiyordu
Amcamın ikinci eşini annesi sanıyordu
Ben bunu biliyordum ama söylemiyordum
Sonra kızları oldu, öz kızları diye ayırım yaptılar
Bir değil iki değil bende haksızlığa gelemem 'aslında o senin annen değil' dedim
Tabi bende çocuktum iyilik yaptığımı sandım ama böyle şeyler çabuk duyulur
Ve çocuklar bilmezler, temizlerdir neden nasıl bilmezler direk söylerler..

ilkokula başladı demek,göndermeyeceğim derken,arada kaynadı :):) hayırlı olsun cute..çok heyecanlı ham de hesapta yokken:)
öğretmen anlayışlı davrandıysa elinden geldiğince kontrollü olacaktır merak etme..ege bence olanların az çok farkında ve söylendiğinde büyük tepkiler vereceğini sanmıyorum.senin korkuların onun da korkuları olmasın.soyadı konusu yaşandı geçti cute,bundan sonra normal bir durum gibi görmelisin,öyle de devam et.
kendin için psikoloğa gitmeye ne dersin pedagogdan önce? senin fikirlerin duygyuların netleşmiş olur???

annen gerçeklerin söylenmemesi tafartarı mı anlamadım?? ömür boyu sır kalsın mı istiyor?
eninde sonunda ortaya çıkar bunu düşünemiyor mu?
sen zaten iyi değilsin destek olmaları gerekirken köstek olmak neden anlayamıyorum..
gıdecegım doktor anne cocuk danısmanıymıs acıkcası ben kendım ıcınde destek almak ıstıyorum butun bu gecmısı artık egenın herseyı ogrenmesıyle bıtırmek ıstıyorum
sureklı olarak bu korkularla yasamak cok zor kızlar gercekten bakın okuldan kacırılmasından bıle korkuyorum bıtsın ıstıyorum rahat nefes almak aldıgım nefesı vucudumda hıssetmek ıstıyorum.

annem gıttıgı yere kadar gıtsın dıyor yanı buyudugunde herseyı nasılolduysa ogrensın dıyor. soyadın yanlıs yazılmıs dıyın dıyor ben bunu zaten dusunmuyorum ama olduda boyle dedım bırının yannda soyledı cocugu dınlerler hayır derler senın soyadın dogru bılmem ne yanı ıs bır yerde sarpa saracaksa bır an once ne kadar acıda olsa sonrasına kalmadan ıhale suanda ogrenmesını tercıh edıyorum
ben sadece korkuyorum yoksa baska bısey degıl yasadıgım.

Benim amcamın oğlu, annesini bilmiyordu
Amcamın ikinci eşini annesi sanıyordu
Ben bunu biliyordum ama söylemiyordum
Sonra kızları oldu, öz kızları diye ayırım yaptılar
Bir değil iki değil bende haksızlığa gelemem 'aslında o senin annen değil' dedim
Tabi bende çocuktum iyilik yaptığımı sandım ama böyle şeyler çabuk duyulur
Ve çocuklar bilmezler, temizlerdir neden nasıl bilmezler direk söylerler..
sankı daha oncede yazmıstın bunu
haklısın bu sekılde bır ayrıma gırmek artık az cok tanımıssınızdır benı cılgına cevırır
ama o babada oldugu ıcın daha kolay zıra evlenen kadın babanın soyadında cocuk babanın soyadında. bızımkı ıcsellestırılmeden bır an once ogrenılmesı gereken bırsey . duygusal olarak egenınde gecmısı bılmesıne gerek var oda onun babası gıbı dusunmuyorum ben sadece onun bırey olarak sahıp oldugu bılgılerı bılmesını ıstıyorum ve kendım artık rahat yasamak ıstıyorum

CuteMom CuteMom , bak sana bir şey anlatayım belki faydası olur, benim eşimin halasının kocası vefat etmiş genç yaşta, kadının 2 yaşında ve yeni doğmuş iki küçük çocuğu 2 de liseye ve ortaokula giden çocuğu varmış. 4 çocukla kadın oratada kalınca küçük kızlardan birini bir tanıdığına, diğerini kendi öz abisine vermiş. kızı büyüten anne o kadar kafaya takıyor ki bu mevzuyu asla kıza söylemiyor misafir gelirse eve almadan tembihliyor ve kadın hayatı kendine kocasına zehir ediyor, kız öğrenir diye gerçekleri çok korkuyor bu yüzden memeleketten 1000km öteye taşınıyor kız resmi olarak onların buarada soyadı vs sorunu da yok. kız büyüyor yetişiyor ve genel cerrah oluyor,birgün kadın büyük olan çocuklarını bindiriyor otobüse yolluyor kızın yanına, gidin söyleyin halan aslında senin öz annen diye diyor.abileri kızı üniversitede bulup kıza söylüyor baban aslında senin amcan annen aslında senin yengen sen aslında bizim öz kardeşimizsin halan da senin öz annen diyor. tabii o an neler yaşandı bilemiyoruz, bu olayın kahramanı şuan 40 yaşında neredeyse 20 sene önce olan mevzu yani. elbette üzülmüştür ama ben yıkıldığını sanmıyorum. sana sonucu söyleyeyim tatlım bu kız öz anne ve abilerini hiiiiiiçççç aramadı , öz anne defalarca aramış niye beni aramıyorsun diye kız da demiş ki 'benim annem sizinle görüşürsem çok üzülür onu üzmek istemiyorum ayrıca içimden sizi görmekte gelmiyor 'demiş. haa buarada hikyede ki diğer kız var ya bir tanıdığa verilen , öz anne o kızı hiç aramıyor çünkü o kız doktor olmamış liseden sonra evlenmiş.
not: eşimin halasından nefret ederim eşim de sevmez sırf bu olay yüzünden !!!!!

sankı daha oncede yazmıstın bunu
haklısın bu sekılde bır ayrıma gırmek artık az cok tanımıssınızdır benı cılgına cevırır
ama o babada oldugu ıcın daha kolay zıra evlenen kadın babanın soyadında cocuk babanın soyadında. bızımkı ıcsellestırılmeden bır an once ogrenılmesı gereken bırsey . duygusal olarak egenınde gecmısı bılmesıne gerek var oda onun babası gıbı dusunmuyorum ben sadece onun bırey olarak sahıp oldugu bılgılerı bılmesını ıstıyorum ve kendım artık rahat yasamak ıstıyorum
Olabilir
Benzer konu varsa paylaşmışımdır
Sonra amcam gitmiş babama şikayet etmişti beni, babamda bana kızdı ama ben yapılması gerekeni yapmışım bence
Pişman değilim sadece adabıyla babası anlatsaydı daha iyi olurdu

Siz kendiniz açıklayın , medeni insanlarsınız

annen de orda haklı ama biz eski çocuklarız sormayız

zamane veletleri soruyor

evlenince eski soyadını kullanma imkanın vatandaşlarda yok

yani yeni kimlik çıkartmazsın vs ama kayıtlarda çıkıyor fakat ülkede sözde otomasyon var ama örneğin SGK ya kendin bildiriyorsun ama banka direkt nüfus müdürlüğünden alıyor vs vs

her neyse bu çok da önemli değil; madem herkesin farklı soyadı var; o zaman Ege'ye en başta soyadını öğretseydiniz keşke

şimdi, geçen seneki okulda soyadı şimdiki eşinin soyadı idi, bu seneki okulda biyolojik babanın soyadı

ama ben sana bir şey söyleyeyim mi; sen bunu çok önemsiyorsun haklısın da ama Ege daha kolay atlatacak, öyle miymiş deyip geçip gidecek yanii

çok fazla üzülüp kendini germe; bir de sonuçta gerçek bu; yıllardır dimdik duran annesi ve babası var; bu nedenle de gerçeği öğrense de Egenin hayatı aynı rayında gidecek

CuteMom CuteMom , bak sana bir şey anlatayım belki faydası olur, benim eşimin halasının kocası vefat etmiş genç yaşta, kadının 2 yaşında ve yeni doğmuş iki küçük çocuğu 2 de liseye ve ortaokula giden çocuğu varmış. 4 çocukla kadın oratada kalınca küçük kızlardan birini bir tanıdığına, diğerini kendi öz abisine vermiş. kızı büyüten anne o kadar kafaya takıyor ki bu mevzuyu asla kıza söylemiyor misafir gelirse eve almadan tembihliyor ve kadın hayatı kendine kocasına zehir ediyor, kız öğrenir diye gerçekleri çok korkuyor bu yüzden memeleketten 1000km öteye taşınıyor kız resmi olarak onların buarada soyadı vs sorunu da yok. kız büyüyor yetişiyor ve genel cerrah oluyor,birgün kadın büyük olan çocuklarını bindiriyor otobüse yolluyor kızın yanına, gidin söyleyin halan aslında senin öz annen diye diyor.abileri kızı üniversitede bulup kıza söylüyor baban aslında senin amcan annen aslında senin yengen sen aslında bizim öz kardeşimizsin halan da senin öz annen diyor. tabii o an neler yaşandı bilemiyoruz, bu olayın kahramanı şuan 40 yaşında neredeyse 20 sene önce olan mevzu yani. elbette üzülmüştür ama ben yıkıldığını sanmıyorum. sana sonucu söyleyeyim tatlım bu kız öz anne ve abilerini hiiiiiiçççç aramadı , öz anne defalarca aramış niye beni aramıyorsun diye kız da demiş ki 'benim annem sizinle görüşürsem çok üzülür onu üzmek istemiyorum ayrıca içimden sizi görmekte gelmiyor 'demiş. haa buarada hikyede ki diğer kız var ya bir tanıdığa verilen , öz anne o kızı hiç aramıyor çünkü o kız doktor olmamış liseden sonra evlenmiş.
not: eşimin halasından nefret ederim eşim de sevmez sırf bu olay yüzünden !!!!!
ne yalan soylıyım bende boyle bu sıra uzun zamandır yogun olarak bu konuları dusunup gızlı gızlı aglıyorum
sonrada tasınayım ya gıdeyım cekeyım gıdeyım buralardan ne olur dıyorum
ama malesef hayat bu ev burda ıs burada para burada.
sızın olayada uzuldum ama kız cok saglam durmus masallah ona

bırde annem dıyor ben kac kısıye sordum soylemeyın dıyorlar?
cıldırdım dedım bunu neden malzeme edıyorsun baskalarına anlatıyorsun anlatmıcaksın dıye bır suru kavga ettık
daha oncede yazdım gozlerıne bakıyorum anlatıyorum aglıyorum banamısın demıyorlar
suanda ıhtıyacım olan tek sey senı anlıyorum demelerı

annenin sordukları uzman mıymış ya da yaş ortalamaları kaç

onlar da annen gibi eskiden bunu kimse sormazdı diyordur

burada bak kaç kişi var kimse de "aaa ne olcak canım" diyemiyor işte

uzmana danış vs deniyor hep; anneni biraz dinleme; söyleyeceğin zaman da annenin haberi olmasın seni vazgeçirir; söyleyince "söyledim" dersin en fazla bir kaç gün trip atar

dün ılk duydugum an ımkanımda vardı neden ozel bır okula vermedım dıye dusundum
ama bugun bu sabah suanda en azından bunu bu sekılde ogrendı hanı kotu bı tepkı gıbı vermedı bılmıyorum hanı anlamadım uzgun degıldı sankı duygusuz bır sekılde soyledı benım gercek adım xyz bılıyorum dedı.
gecen sene sımdıkı esımın bu senede bıyolojık babanın soyadını duydu hata yaptık bız daha gecen sene yaptık. yapmayalım yapmayalım dıye dıye yaptık bunu ustelık.en azından bunu ogrendı belkı bundan sonrası daha guzel olur hem Allah ıyılerın yanındadır derler ben sanmıyorum kı aslında kotu bı suprız olsun bıze. vardır bı bıldıgı o ayarlamıstır herseyı teslımde olamıyorum olsam keske olsam

bız nasıl ogrendık bu meseleyı bılmıyorum yanı hatırlamıyorum yabancı oldugumuz ıcın sanırım bı yaktınlıgımız vardı ama daha sonra bız hep yabancılar subeye gıderken sanırım ogrendık mesela annemle babama bısey olsa bız dırek mırascı olamıyoruz cunku soyadlarımız yabancı adlarımızı turkcelestırdık.
resmı nıkah yapılırken sordular bıze o zaman bız yunanıstandan bekarlık kagıdı alarak yaptırmıstık ıslemlerı soyadınız degısecekmı dedıler bızde degısmeyecek demıstık ısın detayını bılmıyorum acıkcası.

velıler suanda bılmıyor yanı tandııgım bırını goremedım ama ogrenebılırler tabıkı zor degıl hepımız aynı mahallede oturuyoruz,ben ne kadar engel olmaya calıssamda egenın ılkokula gıtmesını bıle engelleyemedım en basıtı bundan sonrası cok daha hızlı gelısebılır
bılmıyorum.

buarada sızde pekı egenın suanda kendı soyadını ogrenmesı ıyı olmadımı? yanı en azından ona senın soyadın z y degıl demek zorunda kalmadık yanlısmı dusunuyorum acbaa

doğru bence de iyi oldu

hatta ege doktorlar da öyle diyor diyerek zaten bildiğini de ifade etmiş

bu konu ilk açıldığında ben Ege nin zaten biliyor olduğunu düşünmüştüm

ege öğrenmiş işte; bir de neden diye bile sormamış

sizin ailede herkesin farklı soyadı var işte

neden sorusunun cevabı da annem suyun öbür tarafından gelmiş :=) der olur biter

ne yalan soylıyım bende boyle bu sıra uzun zamandır yogun olarak bu konuları dusunup gızlı gızlı aglıyorum
sonrada tasınayım ya gıdeyım cekeyım gıdeyım buralardan ne olur dıyorum
ama malesef hayat bu ev burda ıs burada para burada.
sızın olayada uzuldum ama kız cok saglam durmus masallah ona
ee tabi duracak şimdi ege ye milyonları versen seni bırakıp gider mi?? o hayatını ebeveynlerini seviyor bir çocuk için mühim olan bu ,çocuklar düz düşünür ona düz yani basit bir şekilde anlat büyüdükçe duygular girecek için içine kafasında farklı sorular belirecek bu gerçeği bilerek büyüsün zaten ilkokul bitmeden unutur bile bu mevzuyu. ege de büyür yetişir ondan sonra babası ve ailesi sahiplenmeye çalışır maalesef böyle kanı bozuklar çok memlekette. ama bir çocuğa küçükken ne kadar emek verirsen o kadar seviyor seni ve belli bir yaştan sonra da olmuyor bu. benim babaannem beni ve kızkardeşimi hiç sallamazdı küçükken babamla da hep kavgalılıardı çocukluğumda babaannemle ilgili anım o kadar az ki ne zaman biz büyüdük yetiştik maddi manevi güçlendik şimdi beni arayıp ağlıyor beni neden aramıyorsun gelmiyorsun diye. babaanneme karşı hiçbir kinim yok ama bayramda bile kadını aramayı unutuyorum çünkü aklıma yok beynim de yok hiç olmamış ki, bir çocuğa 0-6 yaş ne emek edersen o sonradan akrabalık OLMUYORRRRR!!!

dün ılk duydugum an ımkanımda vardı neden ozel bır okula vermedım dıye dusundum
ama bugun bu sabah suanda en azından bunu bu sekılde ogrendı hanı kotu bı tepkı gıbı vermedı bılmıyorum hanı anlamadım uzgun degıldı sankı duygusuz bır sekılde soyledı benım gercek adım xyz bılıyorum dedı.
gecen sene sımdıkı esımın bu senede bıyolojık babanın soyadını duydu hata yaptık bız daha gecen sene yaptık. yapmayalım yapmayalım dıye dıye yaptık bunu ustelık.en azından bunu ogrendı belkı bundan sonrası daha guzel olur hem Allah ıyılerın yanındadır derler ben sanmıyorum kı aslında kotu bı suprız olsun bıze. vardır bı bıldıgı o ayarlamıstır herseyı teslımde olamıyorum olsam keske olsam

aynen öyle; öğrendi bitti; ama artık ısrarla eşinin soyadını söylemeyin; sorarsa vs annenin içi acısa da gerçek soyadını söyleyin

umarım XXXXXXXxXoğlu gibi uzun bir şey değildir

ama baba adını da netleştirin

kayıtlardaki ad sadece orada kalacaksa iyi ama bazen öğretmenler vs de sorar baba adlarını o zaman Ege söyleyince sıkıntı olmasın

ha bu arada toplumda kimliğindeki adı ile gerçek ismi uyuşmayan binlerce kişi de var

benim dayım'ın kimlik adı 3 aylardan biri ama ailede başka bir isimle seslenilir; eşinin de öyle kimlik adı ve aile içi adı farklı

çocuklar okulda ne yaptılar acaba; diğer adlarını hiç duymamış olabilirler çünkü

aynen öyle; öğrendi bitti; ama artık ısrarla eşinin soyadını söylemeyin; sorarsa vs annenin içi acısa da gerçek soyadını söyleyin

umarım XXXXXXXxXoğlu gibi uzun bir şey değildir

ama baba adını da netleştirin

kayıtlardaki ad sadece orada kalacaksa iyi ama bazen öğretmenler vs de sorar baba adlarını o zaman Ege söyleyince sıkıntı olmasın

ha bu arada toplumda kimliğindeki adı ile gerçek ismi uyuşmayan binlerce kişi de var

benim dayım'ın kimlik adı 3 aylardan biri ama ailede başka bir isimle seslenilir; eşinin de öyle kimlik adı ve aile içi adı farklı

çocuklar okulda ne yaptılar acaba; diğer adlarını hiç duymamış olabilirler çünkü
yok yok degıl :) hatta ıkı soyadı anlam olarak bırbırıne benzıyor yanı cagrıstırdıgı seyler.
buarada baba adı olarak yenı esımın adı gecıyormus kayıtlara bılgı formunda oz uvey gıbı secenekler var uvey olarak ısaretledım ama kımlıktekı baba adı tabı farklı
onada sıra gelecek
bıraz sıkıntı cekıcez bellıkı
allahım benı yanlıs yollara yoneltmesın ınsallah

X