Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

vute neden çabuk olmasın istiyorsun anlamıyorum,gecikse bile değişen birşey olmayacak ...evet ege üzülecek olabilir,ama bunun için yapabileceğin hiçbirşey yok..evet anne olarak evladının üzülmesini istemez elbette insan ama gerçekleri daha acı bir şekilde yüzüne vuranlar çıkacaktır..senin kontrolündeyken gelişmesi daha iyi değil mi?
resmi olarak baba hanesinde kim yazıyorsa,oğlundan o sorumludur.bunu engellemek için hiçbirşey yapamazsın cute..
şu an paniklemiş durumdasın ve bana göre doğru düşşünemiyorsun..önce sakinleş lütfen..
velayetı bende oldugu ıcın belkı gormez dıye dusunuyordum ama yanı e okula gıremez sandım ama e devlet ucerınden hıc bır sıfre ıstemeden butun bılgılerı ben gordum ben gorduysem oda gorecek bellı ki :KK43:
cabuk ogrenmesını ıstemıyorum cunku etrafına bakıs acısı degıssın ıstemıyorum suanda kontrolsuz ogrenme ıhtımalı elbette var ama en azından bıraz zamanımız vardır sanıyorum bu zaman ıcınde ben ve aılemde tedavı olmalı cunku suanda hıc ama hıc bırı soylememı dogru bulmuyor ben tek basıma ugrasıyorum ben yokken cocukla dıyologları nasıl bılmıyorum. mesela bugun oglum benım soyadım su dese annem hayır bu dıyecek potansıyelde bır kadın ve kıncı. bende kıncıyım ama baska cıkar yok bılıyorum.
ben ısın ucu maddıyata dayalı gorusmeler olsun ıstemıyorum cocugu gorsunler tanısınlar ıstıyorum . yanı maddıyata dayalı ver 1000 tl ılkını goruselım ver 2.1000 tl cocuga soyleyelım kısmı bana cok hızlı gelıyor
suanda hıc kımsenın benı anlamasını zaten beklemıyorum bunu anca yasayan bılır ufacık cocugumun bu kadar ısık hızıyla ogrenmesını dogru oldugu dusunmuyorum kaldıramaz bunu sanıuyorum

cute sakin ol. siz babalık davası açsanız eşinizin üzerine kaydettirseniz çocuğu.. babası razı gelir mi acaba? adresi yeri bellimi mahkeme tebligatı için?
herkez bunu soyluyor ama bu uyuyan devı uyandırmak gıbı gelıyor
1. muhtemelen rıza gostermıcek
2. hakımı ıkna edıp soyadını alsak bıle kı suanda ege kendı soyadını ogrenıyor olması bu ıhtımalı daha dusuruyor cunku mahkemeye haklı sebebler sunulması gerekıyor neyse hadı ıkna ettık bu dava yargıtaydan bıyolojık baba ısrar ettıgı surece doner dıyorlar.
3. butun bunların sonunda egeyı gormeye baslar dıye dusunuyorum nasılsa bızı arayıp bulma derdını anlatma gıbı bır derdı olmayacak oyle ya bunca sene sonra merhaba ben goruslere baslıyorum dıyebılmek bıraz sey ıster, ondada olmadıgı ıcın mahkeme onlara oglumu altın tepsıyle sunmak gıbı olacak
elımde olsa hıc ne anaokuluna ne ılkokula gondersem bu sene. burada binlerce kadın var kacı benımle aynı sıkıntıyı yasıyor kı? ben hıc daha rastlamadım

velayetı bende oldugu ıcın belkı gormez dıye dusunuyordum ama yanı e okula gıremez sandım ama e devlet ucerınden hıc bır sıfre ıstemeden butun bılgılerı ben gordum ben gorduysem oda gorecek bellı ki :KK43:
cabuk ogrenmesını ıstemıyorum cunku etrafına bakıs acısı degıssın ıstemıyorum suanda kontrolsuz ogrenme ıhtımalı elbette var ama en azından bıraz zamanımız vardır sanıyorum bu zaman ıcınde ben ve aılemde tedavı olmalı cunku suanda hıc ama hıc bırı soylememı dogru bulmuyor ben tek basıma ugrasıyorum ben yokken cocukla dıyologları nasıl bılmıyorum. mesela bugun oglum benım soyadım su dese annem hayır bu dıyecek potansıyelde bır kadın ve kıncı. bende kıncıyım ama baska cıkar yok bılıyorum.
ben ısın ucu maddıyata dayalı gorusmeler olsun ıstemıyorum cocugu gorsunler tanısınlar ıstıyorum . yanı maddıyata dayalı ver 1000 tl ılkını goruselım ver 2.1000 tl cocuga soyleyelım kısmı bana cok hızlı gelıyor
suanda hıc kımsenın benı anlamasını zaten beklemıyorum bunu anca yasayan bılır ufacık cocugumun bu kadar ısık hızıyla ogrenmesını dogru oldugu dusunmuyorum kaldıramaz bunu sanıuyorum
cute sen zamanın var sanıyorsun ama bana göre yok..bak bu konuyu haziran başında açtın,o zaman yok soyadı sorun olmaz diyodun,halbuki bu konunun farkındaymış ege,sen bile bilmiyordun..annenlerin bakış açısı tamamen farklı,kendin diyorsun ya ters birşey derlerse diye..ya okulda birilerinden duyarsa,ya babasının ailesinden birileri gelmeye anlatmaya kalkarsa??
dediğinde haklısın tabi,ben pedagog kendisi söylesin diye düşünmedim zaten..sadece size nasıl söyleneceğinin tavisyesini vermeli diye düşünüyorum.verin parayı anlatalım çocuğa durumu saçma gerçekten de..
canım bak ışık hızıyla öğrenmesin peki...bu sene değil 1 sene sonra öğrense ne değişmiş olacak? babası ile yaşamış oldukların mı değişecek,soyadı mı değişecek,senin psikolojin mi değişecek,annenin düşüncesi mi,yoksa şimdiki eşininki mi???
yaşayacaklarından korktuğun için,erteliyorsun..ama bu erteleme ne kadar doğru ???

2. hakımı ıkna edıp soyadını alsak bıle kı suanda ege kendı soyadını ogrenıyor olması bu ıhtımalı daha dusuruyor cunku mahkemeye haklı sebebler sunulması gerekıyor neyse hadı ıkna ettık bu dava yargıtaydan bıyolojık baba ısrar ettıgı surece doner dıyorlar.
3. butun bunların sonunda egeyı gormeye baslar dıye dusunuyorum nasılsa bızı arayıp bulma derdını anlatma gıbı bır derdı olmayacak oyle ya bunca sene sonra merhaba ben goruslere baslıyorum dıyebılmek bıraz sey ıster, ondada olmadıgı ıcın mahkeme onlara oglumu altın tepsıyle sunmak gıbı olacak
elımde olsa hıc ne anaokuluna ne ılkokula gondersem bu sene. buradabunlerce kadın var kacı benımle aynı sıkıntıyı yasıyor kı? ben hıc daha rastlamadım

evet canım senin sıkıntıda gerçekten çok değişik..

bende hak verdim şimdi sana inata biner çocuğu görünce içi kaynayabilir görüşmek isteyebilir.

elımde olsa hıc ne anaokuluna ne ılkokula gondersem bu sene. burada binlerce kadın var kacı benımle aynı sıkıntıyı yasıyor kı? ben hıc daha rastlamadım
cute evlatlık topiğine bakarsan göreceksindir kaç kadın bu sıkıntıları yaşıyor diye???

cute sen zamanın var sanıyorsun ama bana göre yok..bak bu konuyu haziran başında açtın,o zaman yok soyadı sorun olmaz diyodun,halbuki bu konunun farkındaymış ege,sen bile bilmiyordun..annenlerin bakış açısı tamamen farklı,kendin diyorsun ya ters birşey derlerse diye..ya okulda birilerinden duyarsa,ya babasının ailesinden birileri gelmeye anlatmaya kalkarsa??
dediğinde haklısın tabi,ben pedagog kendisi söylesin diye düşünmedim zaten..sadece size nasıl söyleneceğinin tavisyesini vermeli diye düşünüyorum.verin parayı anlatalım çocuğa durumu saçma gerçekten de..
canım bak ışık hızıyla öğrenmesin peki...bu sene değil 1 sene sonra öğrense ne değişmiş olacak? babası ile yaşamış oldukların mı değişecek,soyadı mı değişecek,senin psikolojin mi değişecek,annenin düşüncesi mi,yoksa şimdiki eşininki mi???
yaşayacaklarından korktuğun için,erteliyorsun..ama bu erteleme ne kadar doğru ???
evet ege soyadını hıcmı bılmıyordu yoksa yenı esımınkınımı bıraz bılıyorduda dun netlestı bılmıyorum
hanı ben en yakını olarak bunu bılmıyorum
zaten benım ertlemek ıstedıgım sure 1 sene degıl
2-3 ay zamana yayılması yavas yavas soylemek onu sarsamadan ıstıyorum yoksa daha uzun surelere bende razı degılım
konuyu acarken korkmuyorum demısım ama pekalada korkuyorum

esımde dun aksam bana kendı soyadını neden farklı soyledın bu kezde baska arkadaslarına bızım hepımızın soyadı farklı dıyebılır kı ben etrafındakı cocuklarında velılerınde bunu ogrenmesını ıstemıyorum
hatta su bılgı formuna kendı soyadı kısmıma sanırım eskı esımın soyadını yazacagım kı toplantılarda ıfsa olmak ıstemıyorum
gecmısımden utanmıyorum ama ınsanların kotu kalplerınden korkuyorum herkez cocugunu kım nasıl sevıyor bılmıyorum ama benımkı bana altın mucevher baskaları tarafından konu edılmesını ıstemıyorum

cute evlatlık topiğine bakarsan göreceksindir kaç kadın bu sıkıntıları yaşıyor diye???
canım okuyorum
aynı degılız
1. soylemek zorunda degıller
resmı evraklarını degıstırıyorlar en azından bu kadar kucukken yapmak zorunda degıller
2. onlar bu sıkıntıyı 2 taraflı yasıyor benım esım bana destek olmuyor demıyorum asla haksızlık ederım ama suna emınım kımse benım kadar dertlenmıyor yemegınden uykusundan olmuyor

Canım Ege ilkokula mı başladı? :KK57: Çok şaşkınım ya soyadını da öğrenmiş. Ben senin yerinde olsam bir an evvel pedagog bulup çözmeye uğraşırdım. Sonrasında da eğer pedagog da uygun bulursa oğluma babalık yapan kişinin soyismini alması için de dava açardım.Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Bir de 3nüzün soyadı da farklı iyice aklı karışacak. Sen neden eşinin soyadını almadın?

bence görmek istemeyecek. zaten o da yarın bir gün evlenir evlendiği kişi de istemez. boşuna kendini üzüyorsun tatlım , görse bile 1-2 kere görür biter gider bu saatten sonra babalık olmaz zaten ege de istemez.

evet ege soyadını hıcmı bılmıyordu yoksa yenı esımınkınımı bıraz bılıyorduda dun netlestı bılmıyorum
hanı ben en yakını olarak bunu bılmıyorum
zaten benım ertlemek ıstedıgım sure 1 sene degıl
2-3 ay zamana yayılması yavas yavas soylemek onu sarsamadan ıstıyorum yoksa daha uzun surelere bende razı degılım
konuyu acarken korkmuyorum demısım ama pekalada korkuyorum

esımde dun aksam bana kendı soyadını neden farklı soyledın bu kezde baska arkadaslarına bızım hepımızın soyadı farklı dıyebılır kı ben etrafındakı cocuklarında velılerınde bunu ogrenmesını ıstemıyorum
hatta su bılgı formuna kendı soyadı kısmıma sanırım eskı esımın soyadını yazacagım kı toplantılarda ıfsa olmak ıstemıyorum
gecmısımden utanmıyorum ama ınsanların kotu kalplerınden korkuyorum herkez cocugunu kım nasıl sevıyor bılmıyorum ama benımkı bana altın mucevher baskaları tarafından konu edılmesını ıstemıyorum
2-3 ay uygun bir zaman bence de..ama bir an önce pedagog görüşmelerine başlamalısın..korkulaırn çok normal,ben bile endişe ediyorum ege için,sizleri şahsen tanımıyor olmama rağmen.
insanlar gerçekten kötü cute,eşin de haklı..bence eski eşinin değil ege de sen de yeni eşinin soyadını kullanmalısınız..eski eşinkini kullanırsan bu sefer de şimdiki ile evli olmadığını söylerler..
elbette evlat hayattaki en kıymetli varlığımız..senin yaşadıklarından ötürü ayrı bir düşkünlüğün var..ama hayat bu egeyi herşeyden korumaya gücün yetmez.hiçbirimizin gücü yetmez avlatlarımız herşeyden korumaya.onlar da enindne sonunda hayatın gerçeklerini görecekler,pamuklara saramayız ki.

Canım Ege ilkokula mı başladı? :KK57: Çok şaşkınım ya soyadını da öğrenmiş. Ben senin yerinde olsam bir an evvel pedagog bulup çözmeye uğraşırdım. Sonrasında da eğer pedagog da uygun bulursa oğluma babalık yapan kişinin soyismini alması için de dava açardım.Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Bir de 3nüzün soyadı da farklı iyice aklı karışacak. Sen neden eşinin soyadını almadın?
egeden ayrı bır adamın soyadını gırmek ıstemedım
benım zoruma gıdıyor cunku bu durum
buarada evet okula basladı mudurler hevesını kırmayın cın gıbı duruyor dedıler kendısıde cok ıstedıgı ıcın dun basladı
bende bırazdan cıkacagım ısten yanına gıdecegım.
soyadını ogrendıgı anda yanındaydım oanda yuzunde hıc bır degısıklık olmadı aksam yatmaya yakın bana soyledı anlattıklarımı

ay çok karışık olmuş

ama sakin ol

Haziran da okula başlayınca resmi soyadı ve baba adının ortaya çıkacağını vurgulamıştık

o nedenle Haziran'da görüşecektin ama araya ameliyat girince böyle oldu

önemli olan sağlığınız ailecek fiziksel ve ruhsal

biliyormuş madem zira ben bilmeme ihtimalini kabul etmemiştim o zaman da mutlaka duymuştur

babasının da doğru soyadını söyleseydin keşke; çünkü bildiğini Ege de biliyor hatta babasının soyadını da biliyor zaten; senden duymak istiyor

hepimizin farklı soyadı deyip geçseydin

anneni bir dönem dikkate alma; hatta mümkünse bu konularda konuşmasına dahi izin verme

tüm resmi kayıtlarda çocuğun soyadı ve baba adı belli; bunu pat diye değiştiremezsiniz dava vs de kısa sürede sonuçlanmaz ki

bu nedenle Ege'yi çok fazla derin düşünmeye yöneltmeden; merakını körüklemeden anlatmak lazım

egeden ayrı bır adamın soyadını gırmek ıstemedım
benım zoruma gıdıyor cunku bu durum
buarada evet okula basladı mudurler hevesını kırmayın cın gıbı duruyor dedıler kendısıde cok ıstedıgı ıcın dun basladı
bende bırazdan cıkacagım ısten yanına gıdecegım.
soyadını ogrendıgı anda yanındaydım oanda yuzunde hıc bır degısıklık olmadı aksam yatmaya yakın bana soyledı anlattıklarımı

cute bu nasıl oluyor

sen Türk vatandaşı değil misin

resmi evli isen istemedim almadım deme şansın yok ki

en fazla ikisini kullanırsın

tüm resmi kayıtlarda eşinin soyadı çıkar; okul kaydında vs de

2-3 ay uygun bir zaman bence de..ama bir an önce pedagog görüşmelerine başlamalısın..korkulaırn çok normal,ben bile endişe ediyorum ege için,sizleri şahsen tanımıyor olmama rağmen.
insanlar gerçekten kötü cute,eşin de haklı..bence eski eşinin değil ege de sen de yeni eşinin soyadını kullanmalısınız..eski eşinkini kullanırsan bu sefer de şimdiki ile evli olmadığını söylerler..
elbette evlat hayattaki en kıymetli varlığımız..senin yaşadıklarından ötürü ayrı bir düşkünlüğün var..ama hayat bu egeyi herşeyden korumaya gücün yetmez.hiçbirimizin gücü yetmez avlatlarımız herşeyden korumaya.onlar da enindne sonunda hayatın gerçeklerini görecekler,pamuklara saramayız ki.
evet cok haklısın suanda zaten hersey kontrolum dısında gelısıyor ılkokula baslaması dun hemen soyadını ogrenmesını ve sonrasını kestıremıyorum.
ogretmenle rıca edecegım belkıde bılmıyorum hıc bır sekılde soyadımı kullanmasın toplantılarda kı kadın baya ılgılı davrandı ebn anlatınca gozlerı buyudu kadının ama soylemenız cok guzel oldu dedı .
umarım umarım allahtan tek dılegım suanda butun bunları cok rahat atlatmamız
dun aksam yemek yememıstm ege bana soyleyınce zaten dondum cok sasırdım , bugunde henuz bısey yemedım . kendımden korkuyorum bende ıyı degılım kabul edıyorum bunu
cok tesekkur ederım allah razı olsun tanımadan etmeden bızım ıcın tedırgın oluyorsunuz belkıde ben cok hassas yaklasıyorum bılmıyorum
buarada sen sormustun galıba okula baslayacakmı dıye yazmıydım bılmıyorum ama baslamıs oldu

cute bu nasıl oluyor

ben yenı tc vatandası oldum boyle bır hakkım vardı yanı sanıyorum suanda normal dumduz turk vatandaslarındada bu hak var
tum resmı kayıtlarda ıkı uc tane soyadım cıkıyor ozel sıgortadan oturu bazen yenı esımın bazen eskısının cogunlukla kendı yabancı soyadım cıkıyor
annem dıyorkı senınde soyadın bızden farklı annemlerın turk mesela soyadı benım abımın ve amca cocuklarımızınkı yabancı ısımlerımızde yabancıydı bır kere bıle sormadınız bıze neden dıye dıyor.

Ege kendi soyadını mı öğrenmiş? Kötü olmuş bu.. Ancak er ya da geç olacaktı.
Şu durumda en mantıklısı Egenin eşinizin üzerine geçmesi. Keşke şimdiye kadar da gerçekleşmiş olsaydı.
Endişen çok normal. İnsanlar gerçekten kötü. Üzebilirler, üzülebilir. Zor bir süreç Allah yardımcınız olsun..

cute bu nasıl oluyor

ben de bunu çok merak ettim şimdi bu durumda çocuğun kafasını karıştırır.

bırde annem dıyor ben kac kısıye sordum soylemeyın dıyorlar?
cıldırdım dedım bunu neden malzeme edıyorsun baskalarına anlatıyorsun anlatmıcaksın dıye bır suru kavga ettık
daha oncede yazdım gozlerıne bakıyorum anlatıyorum aglıyorum banamısın demıyorlar
suanda ıhtıyacım olan tek sey senı anlıyorum demelerı

X