Cizilemeyen Rota..

Siz iki kere okuyun konulari hanımefendi lütfen
Bakın orda ne yazmışım. Konu neymis , siz ne algı yaratmaya çalışmışsınız. Bir daha olmasın lütfen , hoşçakalın

Siz iki kere okuyun konulari hanımefendi lütfen
Bakın orda ne yazmışım. Konu neymis , siz ne algı yaratmaya çalışmışsınız. Bir daha olmasın lütfen , hoşçakalın
Küçük dilimi yuttum biraz önce çünkü maaşım yokken herkes kendi ödüyordu maaşım olunca benden beklediler dediniz
Arkadaşınız için üstelik
1 kahVe altı üstü

Neyi çarpıtmışım?

Doğru söylüyorsunuz.. Çok güzel hayallerim vardı ve mezun olana kadar böyle olacağını hiç düşünmedim. Birden sudan çıkmış balığa döndüm mezun olunca. Hayat öyle hayal et olsun değilmiş yeni öğrendim. Umarım yolumu çizip, bu sorumlulukların altından kalkabilirim. Sagolun güzel yorumunuz için.

Şimdi aileniz her şeyi kendi karşılayıp üzerine size harçlık (!) Veriyormuş. Demek ki geciniyorlar.
Burda arkadaş demek istiyor ki siz çalıştığınızda siz destek oluyorsunuz ama çalışmayınca aileniz geçiniyor üstelik size harçlık veriyor. Yani para kazandığının bilincinde olunca beklenti oluyor, metnin özeti bu.
Bende burda demişim ki ISE GIRDIGIMI OGRENINCE eee kahve ısmarlarsın artık dedi. HERKES O ZAMANA KADAR kendi ödüyordu .
Yani üstte olduğu gibi para kazandigimin bilincine varınca bu yorumu yapmış. Şair burada ise girdikten sonrasından bahsediyor öncesinde herkesin hesabı ayrı.
Benim kahve ismarladigim, bana ısmarlayan, evimde agirladigim arkadaşlarımda var bu arada.
Ama konumuz bu değil. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Ben öyle demek istemedim. Tam tersi ailenizin sizden beklentisi yokmuş. Evin faturalarını vs ilk maaşınızla ödemeye çalışmasaydınız dedim size kalırdı dedim. Beklentisi olan aile 2 senedir evde otururken size belli ederdi zaten bir şekilde. Siz de o şekilde dayanamayacaginiz için bir şekilde evden uzak durayım para da vereyim vs diyerek çalışırdınız zaten.

Çalışmadığında beklentileri yok ama çalıştığım zaman annem mutfak masrafini karsilamami istedi. Yoksa neden maaşımı vereyim, hayatta vermem. Ben ona dayanarak yorum yaptım.

Benim durumumda biraz aynı. Senin gibi çarpıntı sorunlarım yok vb. ama bende insanların iş yaşamındaki saygısız üsluplarına katlanamıyorum. Katlanmamı gerektirecek kadar zor durumda değilim zaten maşım var diyorum işe girsem o gidecek diyorum. Bir de üzerine ezileceğim. Senin durumunda bence ailenin sen işte çalışmazken ihtiyaçlarını karşılıyor olması beklentileri olmaması sana artı geliyor. Ama çalışırken paranla eve yardım yapıyorsun muhtemelen hep kendi paranı harcıyorsun. İnsan ister istemez hem yoruluyorum hem elime bir şey geçmiyor der. Ama bence zamanla sıkılırsın insan evde oturunca bir yerden sonra yapacakları tükeniyor. Bunalıma giriyor belli bir süre sonra bence kendin aşmayı dene olmuyorsa yardım al.

Parayı kazanıyorsun çalışıyorsun bir hafta sonra maaş yok ortada. Diyorum bunun için mi çalışayım ben? Zaten yok zaten yok,
.
Bu mantığıniza göre yemek yemiyelim
o zaaman yiyip yiyip acikiyoruz. uyuyup uyuyup yine uyanıyoruz. Yaşamayalım hatta nasılsa ölüceğiz... Bu kafada çalışmanız mümkün değil zaten.. sizin rota cizilmemis bozulmuş..

Çalışıp çalışmamak tamamen kişinin kendi vereceği bir karar. Örneğin, ben hiç ihtiyacım olmadığı halde , lokuduğum bölümden çok bağımsız ve çok zor bir işe girdim orada 4 yıl çalıştım. Ama ailesinin maddi durumu benim ki kadar iyi olmayan ve benden çok daha iyi bölüm bitirmiş arkadaşım çalışmadı, iş hayatı bana göre değil dedi. İnsanların kararlarına saygım sonsuz,hayata bir kere geliyorsunuz artıları eksileri koyduğunuzda hangisi sizi mutlu edecekse öyle yapın.

Siz aslinda kendi icinizde calismadiginiz icin suclu/yetersiz hissediyor olmalisiniz ki burada sizi destekleyecek yorumlar gelmeyince savunmaya gectiniz.

Ben calismanin tamamen maddiyatla alakali oldugunu dusunmuyorum, siz hic cok varlikli ailelerin calismayan cocuklari oldugunu gordunuz mu? Benim esimin ailesi ulkelerinde oldukca nufuz sahibi bir aile (bizdeki Koc ailesi gibi dusunun), esim MD/PhD su an ust duzey yonetici olarak calisiyor. Kendi aile sirketinde bile calismayi tercih etmemis, keza ben de ekip lideri olarak calisiyorum bir ilac firmasinda. Hayatimiz boyunca hic calismasak bile geciniriz ama gayesiz bir hayat suremeyiz. Kayinpederim hayatimda gordugum en iskolik insandir, bunca senedir bir gun holdinge gitmedigi gorulmemis tatilde olmadigi surede. Bunlari anlatma sebebim calismayi para iliskisine indirgemeniz.

Ayrica firsatlar ayaginiza gelmez, kendi firsatinizi kendiniz yaratirsiniz. Bulundugunuz yerde is imkani yoksa sehir degistirmek konfor alanindan cikmak gerekir. Ben dunyanin obur ucuna tasindim istedigim isi yapabilmek icin. Hayat her zaman tek bir dogru seklinde ilerlemiyor, fedakarlik yapip risk almak gerekiyor hayallerimiz icin.

Bir arkadaşım vardı iş yerinde aynen sizin gibi olurdu. Yok bırakcam yok bilmem ne. İşe geç giderdi bir idare etmediler derdi. Sonunda çıkarttılar işten. Şimdi iş bulamıyor. Gerçi siz sorumluluğunuzu almışsınız. İş de sıkıntı yok. Ama kendi paranızın olması istediğiniz şeyleri almak da memnun etmemiş. Çeyizinizi alabilirsiniz. Ne bileyim eve katkıda bulunmak da rahatlatır beni. Hiçbir iş sorunsuz değil. Marketler çok yorucu ama evde oturmak belli bir süre sonra çok zor gelir. Ekonomik özgürlüğünüz olur evlenince. Bir bayanın mutlaka çalışması taraftarıyım.

Zincir markette yaşadığın bedensel sıkıntılar dedigin gibi anksiyete, kaygı belirtileri. Doktora gidip anlattığın iyi olmus. Üstüne giderek yavas yavas azalir.
Hayatinla ilgili en cok neyi istiyorsan o yolu sec. İyice düşün.

Evet param var diye mutlu olmadım ya da ekonomik anlamda özgürüm diye motive edemedim kendimi. Insan işten gelince iki lokma yiyemeyecekse neden para kazanır ki diye düşündüm çoğu zaman. Belki de hayal ettiğim iş hayatı olmadığı için. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Çalışma hayatında kurum değiştirseniz dahi 3 ay uyum sürecidir genelde. Dolayısıyla ön yargısızca başlayın, bölümümüz ne bilmiyorum ama ilişkili bi bölüm ise sebat eder çalışırsanız kasiyerliktem ötege de geçebilirsiniz.
Bölümümde türkiyede ilk 2 de olan bir üniversiteden mezunum. Çok iyi puanla girdim şu an işsizim yani yaptığımız stajlar okuduğumuz üniversiteler bi noktada beklentilerimizi hemen elinize vermiyor. Biraz gayret. Bir de çalışırken evlenmenin inanın sizi sadece misafirlikte korumaya ak pek çok alanda rahat edeceksiniz. Üniversitede hoca olsan da o maaş iki günde biter emin ol.

Merhaba,

Sanırım siz çalışmak istemiyorsunuz fakat ailenizin ayaklarının üzerinde dur söylemine de karşı koyamıyorsunuz. İşi düşününce dediğiniz hislerin oluşması bence dediğim gibi aslında çalışmak istememenizden.

Benim de dediğiniz gibi çalışma konusunda maddi bir zorunluluğum yok. Çalışmazsam harçlığımı ailemden alırım yine benzer standartta yaşarım. Fakat çalışmak istiyorum ve İstanbul içinde trafiğe de katlanarak 100 km’den fazla yol gidip geliyorum. Bunun için 5:30da uyanıyorum 7 gibi de eve geliyorum.

İşin özü bence çalışmak istemiyorsunuz ve bu sebeple düşününce size afakanlar basıyor :)

Çalışmadığında beklentileri yok ama çalıştığım zaman annem mutfak masrafini karsilamami istedi. Yoksa neden maaşımı vereyim, hayatta vermem. Ben ona dayanarak yorum yaptım.
Bu yaklaşım doğru değil ama. Ben de ailemle yaşarken bu şekilde yaklaşıp eve hiç katkıda bulunmamıştım. Ama şimdi uzaktan bakınca ne kadar ayıp. Ben 23 yaşımda işe girmiştim. Evde yiyip içip katkı sağlamayan bir yetişkin hiç de hoş değil.

Tam da öyle diyorsunuz. 3 ay çok az bir süre karar vermek için. Hele ki ilk iş tecrübesinde. 9 ay nerdeyse her gün yarın istifa edeceğim diye işe gittiğim zamanları bilirim. Herkes geçinmek için çalışıyor. Paraya ihtiyacımız olduğu için, kendi ayaklarımızın üstünde durmak istediğimiz için, kendi gelirimiz olsun diye çalışıyoruz. Eğer bunlar olsun istiyorsanız siz de çalışacaksınız diğer herkes gibi, yorulmayı da göze alacaksınız ve evet istediğiniz saatte uyanamayacaksınız. Türkiye şartlarında kimse emeği kadar kazanmıyor, bunu ne kadar erken kabullenseniz o kadar iyi olur sizin için.

Zincir markette calismak cok zor ve parasi da az size hak verdim. Ustelik adalet okumus birisiniz kendi alaniniz da var...

Dikey gecis sinavina calisip hukuk okuyabilirsiniz veya kpssye abanabilirsiniz gibi geldi eger aileniz calisma baskisi yapmiyorsa evde oturmayi bir avantaja donusturebilirsiniz. Ama cok disiplinli olmaniz lazim. Yani hedefiniz buysa tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…