Siz iki kere okuyun konulari hanımefendi lütfenSon bi not yazıp kaçacağım malum biraz önce evinizden kovar gibi kovdunuz beni
Arkadaşa kahve ısmarlamak maaş sahibi olmakla alakasız
Maaş yokken de arkadaşlara arada jest yapılabilir
Her kahveyi size ödetmişler gibi gözünüze batmasın böyle
Çalışma ve para kazanma işine bakış açınız benden çok farklı empati kuramıyorum
Çok pardon
Küçük dilimi yuttum biraz önce çünkü maaşım yokken herkes kendi ödüyordu maaşım olunca benden beklediler dedinizSiz iki kere okuyun konulari hanımefendi lütfen
Bakın orda ne yazmışım. Konu neymis , siz ne algı yaratmaya çalışmışsınız. Bir daha olmasın lütfen , hoşçakalın
Doğru söylüyorsunuz.. Çok güzel hayallerim vardı ve mezun olana kadar böyle olacağını hiç düşünmedim. Birden sudan çıkmış balığa döndüm mezun olunca. Hayat öyle hayal et olsun değilmiş yeni öğrendim. Umarım yolumu çizip, bu sorumlulukların altından kalkabilirim. Sagolun güzel yorumunuz için.Yaptığın iş ile ilgili değil yaşadığın. Zora çok gelemiyorsun gibi. İnan bana wow çok kariyerli diyeceğin bir iş bile aynı. Yorgun geliyorsun uykuya geçiyorsun. Ve belki inanmayacaksın ama iş yerinde çalışmazsan evlenince de aynı tarz bir konu açacaksın yemek bulaşık çocuk ama bu sefer ne uyumaya ne duşa vakit olacak. Büyümek böyle birşey. Maalesef yaşam gül bahçesi değil. Hasta olduğunu düşünmüyorum ama evlenince şu an zor olan şeyler daha da zor olacak emin olabilirsin. Bunun adı sorumluluk. Seni yoran sorumluluk. Herkes sorumluluk olmadan iyi bir maaşı olsun ister ama olmuyor. Maaşı geçtim emeksiz aile de kurulmuyor.
Küçük dilimi yuttum biraz önce çünkü maaşım yokken herkes kendi ödüyordu maaşım olunca benden beklediler dediniz
Arkadaşınız için üstelik
1 kahVe altı üstü
Neyi çarpıtmışım?
Burda arkadaş demek istiyor ki siz çalıştığınızda siz destek oluyorsunuz ama çalışmayınca aileniz geçiniyor üstelik size harçlık veriyor. Yani para kazandığının bilincinde olunca beklenti oluyor, metnin özeti bu.Şimdi aileniz her şeyi kendi karşılayıp üzerine size harçlık (!) Veriyormuş. Demek ki geciniyorlar.
Bende burda demişim ki ISE GIRDIGIMI OGRENINCE eee kahve ısmarlarsın artık dedi. HERKES O ZAMANA KADAR kendi ödüyordu .Evet aslında işe girdiğimi arkadaşım da öğrenince ee kahve ısmarlarsın artık demişti. Herkes kendi ödüyordu o zamana kadar. Galiba para kazanınca böyle oluyor şu an herşeyi karşılıyorlar. Adalet okudum , kpss çalıştım hala da giriyorum sınavlarına ama özelde iş imkanı yok malesef.
Ben öyle demek istemedim. Tam tersi ailenizin sizden beklentisi yokmuş. Evin faturalarını vs ilk maaşınızla ödemeye çalışmasaydınız dedim size kalırdı dedim. Beklentisi olan aile 2 senedir evde otururken size belli ederdi zaten bir şekilde. Siz de o şekilde dayanamayacaginiz için bir şekilde evden uzak durayım para da vereyim vs diyerek çalışırdınız zaten.Burda arkadaş demek istiyor ki siz çalıştığınızda siz destek oluyorsunuz ama çalışmayınca aileniz geçiniyor üstelik size harçlık veriyor. Yani para kazandığının bilincinde olunca beklenti oluyor, metnin özeti bu.
Bende burda demişim ki ISE GIRDIGIMI OGRENINCE eee kahve ısmarlarsın artık dedi. HERKES O ZAMANA KADAR kendi ödüyordu .
Yani üstte olduğu gibi para kazandigimin bilincine varınca bu yorumu yapmış. Şair burada ise girdikten sonrasından bahsediyor öncesinde herkesin hesabı ayrı.
Benim kahve ismarladigim, bana ısmarlayan, evimde agirladigim arkadaşlarımda var bu arada.
Ama konumuz bu değil. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Çalışmadığında beklentileri yok ama çalıştığım zaman annem mutfak masrafini karsilamami istedi. Yoksa neden maaşımı vereyim, hayatta vermem. Ben ona dayanarak yorum yaptım.Ben öyle demek istemedim. Tam tersi ailenizin sizden beklentisi yokmuş. Evin faturalarını vs ilk maaşınızla ödemeye çalışmasaydınız dedim size kalırdı dedim. Beklentisi olan aile 2 senedir evde otururken size belli ederdi zaten bir şekilde. Siz de o şekilde dayanamayacaginiz için bir şekilde evden uzak durayım para da vereyim vs diyerek çalışırdınız zaten.
Uzun zamandır dışarıdan takip ediyordum. Umarım hislerimi size geçirebilirim.
Evet param var diye mutlu olmadım ya da ekonomik anlamda özgürüm diye motive edemedim kendimi. Insan işten gelince iki lokma yiyemeyecekse neden para kazanır ki diye düşündüm çoğu zaman. Belki de hayal ettiğim iş hayatı olmadığı için. Teşekkür ederim yorumunuz için.Bir arkadaşım vardı iş yerinde aynen sizin gibi olurdu. Yok bırakcam yok bilmem ne. İşe geç giderdi bir idare etmediler derdi. Sonunda çıkarttılar işten. Şimdi iş bulamıyor. Gerçi siz sorumluluğunuzu almışsınız. İş de sıkıntı yok. Ama kendi paranızın olması istediğiniz şeyleri almak da memnun etmemiş. Çeyizinizi alabilirsiniz. Ne bileyim eve katkıda bulunmak da rahatlatır beni. Hiçbir iş sorunsuz değil. Marketler çok yorucu ama evde oturmak belli bir süre sonra çok zor gelir. Ekonomik özgürlüğünüz olur evlenince. Bir bayanın mutlaka çalışması taraftarıyım.
Bu yaklaşım doğru değil ama. Ben de ailemle yaşarken bu şekilde yaklaşıp eve hiç katkıda bulunmamıştım. Ama şimdi uzaktan bakınca ne kadar ayıp. Ben 23 yaşımda işe girmiştim. Evde yiyip içip katkı sağlamayan bir yetişkin hiç de hoş değil.Çalışmadığında beklentileri yok ama çalıştığım zaman annem mutfak masrafini karsilamami istedi. Yoksa neden maaşımı vereyim, hayatta vermem. Ben ona dayanarak yorum yaptım.
Ya doğru düzgün yorum yapın ya da girdiğiniz gibi konudan çıkın lütfen. Insanlar sizin dalga konunuz değil. Ben size muz yiyim ama çilek tadı gelsin demiyorum. Gayet açık ve net yazdıklarım. Çalışırken yorgunluktan yemek bile yiyemiyordum, kazandığım para yaşantıma değmiyordu. Insan neden calisir? Ya da ustunden bu calismaliyim sorumlulugunu atip yoluna nasil bakar diye akil almaya geldim. Dalga konunuz olmak icin degil.