- 24 Eylül 2010
- 5.809
- 18.687
Evet ise devam etmek en mantıklısı sanırım. Çoğu insan okuduğu , emek verdiği mesleği yapamıyor zaten. Ben bunu kabullenme evresinde zorluk cekiyorum , elimle olanla yoluma bakmam gerek. Teşekkür ederim yorumunuz için.Çalışma hayatında kurum değiştirseniz dahi 3 ay uyum sürecidir genelde. Dolayısıyla ön yargısızca başlayın, bölümümüz ne bilmiyorum ama ilişkili bi bölüm ise sebat eder çalışırsanız kasiyerliktem ötege de geçebilirsiniz.
Bölümümde türkiyede ilk 2 de olan bir üniversiteden mezunum. Çok iyi puanla girdim şu an işsizim yani yaptığımız stajlar okuduğumuz üniversiteler bi noktada beklentilerimizi hemen elinize vermiyor. Biraz gayret. Bir de çalışırken evlenmenin inanın sizi sadece misafirlikte korumaya ak pek çok alanda rahat edeceksiniz. Üniversitede hoca olsan da o maaş iki günde biter emin ol.
Burda arkadaş demek istiyor ki siz çalıştığınızda siz destek oluyorsunuz ama çalışmayınca aileniz geçiniyor üstelik size harçlık veriyor. Yani para kazandığının bilincinde olunca beklenti oluyor, metnin özeti bu.
Bende burda demişim ki ISE GIRDIGIMI OGRENINCE eee kahve ısmarlarsın artık dedi. HERKES O ZAMANA KADAR kendi ödüyordu .
Yani üstte olduğu gibi para kazandigimin bilincine varınca bu yorumu yapmış. Şair burada ise girdikten sonrasından bahsediyor öncesinde herkesin hesabı ayrı.
Benim kahve ismarladigim, bana ısmarlayan, evimde agirladigim arkadaşlarımda var bu arada.
Ama konumuz bu değil. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Çalışmadığında beklentileri yok ama çalıştığım zaman annem mutfak masrafini karsilamami istedi. Yoksa neden maaşımı vereyim, hayatta vermem. Ben ona dayanarak yorum yaptım.
Evet ise devam etmek en mantıklısı sanırım. Çoğu insan okuduğu , emek verdiği mesleği yapamıyor zaten. Ben bunu kabullenme evresinde zorluk cekiyorum , elimle olanla yoluma bakmam gerek. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Kpssye iki kez girdim birinde 76 diğerinde 81 aldım. Alan şartı yok malesef. Bu da isi zorlastiriyor. Mülakatlara da girdim ama olmadı, ama süreç çok stresiydi. Tekrar KPSS deneyeceğimi sanmıyorum. Dgs hiç düşünmedim hep icradan gitmek istediğim için ama kazanırsam icra avukatlığı yapabilirim oda var. Karar veririm insallah:)Zincir markette calismak cok zor ve parasi da az size hak verdim. Ustelik adalet okumus birisiniz kendi alaniniz da var...
Dikey gecis sinavina calisip hukuk okuyabilirsiniz veya kpssye abanabilirsiniz gibi geldi eger aileniz calisma baskisi yapmiyorsa evde oturmayi bir avantaja donusturebilirsiniz. Ama cok disiplinli olmaniz lazim. Yani hedefiniz buysa tabi.
Tabi ki var , olsa çok mutlu olurdum. Başvurularımı da yaptım, baro baskaniyla da görüştüm ama dönüş olmadı.Adalet okuduğunuzu şimdi gördüm
Benim şehrimde iş yok denilemez o zaman
Binlerle avukat mezun oluyor her sene Bir çok büro açılıyor
Katip + sekreter olarak iş bulursunuz ve zincir marketten daha nezih ortamda daha az yorulursunuz
Siz öyle yapıyorsunuz diye doğru o mu? Ya da herkes aynı şeyi yapmak zorunda mi? Sizcesinide açıklayayım dedem icra müdürüydü 6 yasimdan beri o anılarını anlatırdı bende heves ederdim. Öğretmenlik kazandığım halde adalet okuyup icra sınavlarına gireceğim dedim boş kadro yoktu.
Tabi ki var , olsa çok mutlu olurdum. Başvurularımı da yaptım, baro baskaniyla da görüştüm ama dönüş olmadı.
Üç dört kez okudum mesajınızı ve nasıl rahatladım anlatamam.Ben de adalet yuksekokulu mezunu bir insanin markette calismak istememesi normal. Madem aileniz tolere edebiliyor cok buyuk bir gayret ve azimle ve siki bir disiplinle alaninizda calisabilmek icin gayret gosterin.
Isi sevseydiniz kariyer anlaminda sizi tatmin etseydi bu kadar bunalmazdiniz. Asil amaciniz bu is olmadigi icin sizi varolussal bunalimlara suruklemis. Hedef belirleyip o hedefe yonelik gece gunduz calismaniz lazim.
Avukat yaninda paralegal vb bir pozisyonda calisarak da is ogrenmeye calisabilirsiniz.
Kpssye iki kez girdim birinde 76 diğerinde 81 aldım. Alan şartı yok malesef. Bu da isi zorlastiriyor. Mülakatlara da girdim ama olmadı, ama süreç çok stresiydi. Tekrar KPSS deneyeceğimi sanmıyorum. Dgs hiç düşünmedim hep icradan gitmek istediğim için ama kazanırsam icra avukatlığı yapabilirim oda var. Karar veririm insallah:)
Belirli bir yasa gelmişsiniz anladığım kadarıyla ama genelleme yapmamayı öğrenememişsiniz. Ha birde etiket etmeyi. Cok ayip seyler bunlar. Önlisansı hayalim olduğu için okudum lisans kazandığım halde. Kpss kovaladım. Özel sektörde iş aradım. Şimdi yolumu çizmeye çalışıyorum ve aklı selim kişilerden fikir almaya geldim. Mesela bende çocuk yapmayı düşünmüyorum şimdi size çok cesaretli birde gitmiş çocuk yapmış diye etiket mi edeyim sırf ben düşünmüyorum diye? Alakasız yorumunuz için size de teşekkürler:)İki yıllık mezunusunuz. Marketlerde çalışan arkadaşların çoğu lisans mezunu, keza bu insanlar satış temsilciliği , anketörlük vs dahi yapıyor. Ben iki lisans iki de önlisans mezunuyum. Bir insan liseden mezun olduysa önlisans da bitirebilir. Bu ülkede önlisans bitirmek başarı mı ? Lükslerinize bir çocuk annesi çalışan bir kadın olarak hayran kaldım. Ev iş çocuk üçgeninde sizin kadar şikayetçi olmadığımı farkedilm kendime şükür ettim. Beni bir premses olarak yetiştirmeyen aileme şükür ettim. Güçlü mız mız olmayan tuttuğunu koparan bir kadın olarak kızıma iyi örnek olmak istiyorum buna şükür ettim. Kızıma böyle bir kız olmasına Rabbim koru diyerek buna dua ettim. Konunuz baştan aşağı fiyasko çalışmamak için kendinize hastaşık bile üretmeye çalışmışsınız ama o da olmamış. Allah ibadeti sever ama çalışanı da sever. Gününü faydalı işler için kullananı da sever. Belli ki para sorununuz yok , inşallah da hiç olmaz. Ama hayat çalışmasanızda sizin tarzınıdaki şımarıklıkları kaldırmıyor. Eşiniz oluyor yemek hazırlamak gerekiyor, bebek oluyor emmek istiyor , hayat zorluyor hep çalışmasanızda bi şekilde. Allah zihniyetinizi değiştirmeyi nasip etsin.
Yorumum alakasız değildi sadece iç sesinizdi. Tabii ki hoşlanmadınız. Siz istediğiniz lisans bölümünü kazandınız ama inatla önlisans istediniz öyle mi ? enikonu 2 yıl yahu , ne kadar eşsiz bir akademik hayat geçirmiş olabilirsiniz ki ? Aşağılamak için söylemiyorum elimizi sallasak ünv elimizi sallasak mühendis, öğretmen, hukukçu olan bir ülkede 2 yıllık bir bölüme bu kadar mana yüklemek gerçekten altı boş bir özgüven belirtisi. Burada gaz veren çok olur, gerçekleri söyleyen azdır. Siz yalanlara inanmaya devam edin o halde ..Belirli bir yasa gelmişsiniz anladığım kadarıyla ama genelleme yapmamayı öğrenememişsiniz. Ha birde etiket etmeyi. Cok ayip seyler bunlar. Önlisansı hayalim olduğu için okudum lisans kazandığım halde. Kpss kovaladım. Özel sektörde iş aradım. Şimdi yolumu çizmeye çalışıyorum ve aklı selim kişilerden fikir almaya geldim. Mesela bende çocuk yapmayı düşünmüyorum şimdi size çok cesaretli birde gitmiş çocuk yapmış diye etiket mi edeyim sırf ben düşünmüyorum diye? Alakasız yorumunuz için size de teşekkürler:)
Parayı kazanıyorsun çalışıyorsun bir hafta sonra maaş yok ortada. Diyorum bunun için mi çalışayım ben? Zaten yok zaten yok, herşey çok pahalı.
bu ne demek ki mesela ? o zaman ülkede asgari ücretle çalışan milyonlarca insan çalışmamalı . siz önlisans mezunusunuz markette çalışmak istemiyorsunuz maaş az değmez, herşey pahalıkendinizi çok başka noktasa görüyorsunuz. öyle vi iş olacak öyle bir para verecekler ki size sanah uyanıp işe gidilsin. mesleğiniz nedir bu kadar eşsiz çok merak ettim ? dr dediğin sabah kalkıyor ameliyatına giriyor , acaba diyor mı saat 8 e ameliyat mı konur koskoca dr um ben bu açıkça zengin şımarıklığı zenginliğe de saygım var , zenginsindir çalışmak zorunda değilsindir ama maaş alıyorsun buna değer mi ne demek , değiyor ki milyonlarca insan çabalıyor ?
Belirli bir yasa gelmişsiniz anladığım kadarıyla ama genelleme yapmamayı öğrenememişsiniz. Ha birde etiket etmeyi. Cok ayip seyler bunlar. Önlisansı hayalim olduğu için okudum lisans kazandığım halde. Kpss kovaladım. Özel sektörde iş aradım. Şimdi yolumu çizmeye çalışıyorum ve aklı selim kişilerden fikir almaya geldim. Mesela bende çocuk yapmayı düşünmüyorum şimdi size çok cesaretli birde gitmiş çocuk yapmış diye etiket mi edeyim sırf ben düşünmüyorum diye? Alakasız yorumunuz için size de teşekkürler:)
Aslında arkadaş doğru demiş. Mesela çalışmaya devam edip bir yandan da alanınızdan is aramaya devam edebilirsiniz. Çocuk istememek de doğru kişiyi bulmazsan zor. Karşıdaki kişi de kesin istememeli. Evlendikten 5 sene sonra geçse de isteği devam etmeli falan. Aynı kuvvetli isteği sürekli duyacak iki insanın buluşması genelde mümkün olmuyor. Haa tabii ki var ama kesinliği evlendikten ve belli bir süre geçtikten sonra belli olur. Siz şimdi hiç sevgilim de ıstemiyor demeyin.Belirli bir yasa gelmişsiniz anladığım kadarıyla ama genelleme yapmamayı öğrenememişsiniz. Ha birde etiket etmeyi. Cok ayip seyler bunlar. Önlisansı hayalim olduğu için okudum lisans kazandığım halde. Kpss kovaladım. Özel sektörde iş aradım. Şimdi yolumu çizmeye çalışıyorum ve aklı selim kişilerden fikir almaya geldim. Mesela bende çocuk yapmayı düşünmüyorum şimdi size çok cesaretli birde gitmiş çocuk yapmış diye etiket mi edeyim sırf ben düşünmüyorum diye? Alakasız yorumunuz için size de teşekkürler:)
Icra müdürü olmak için hukuk okumaya gerek yok bunu da biliyor musunuz "siz"?İcrada çalışmak hayali olan lisans okur biz ona hukuk fakültesi diyoruz