Eşimle kaliteli vakit geçiremiyoruz

Yok zaten min 2 yıl daha doğurmaya niyetim yok😂
Bizim de çok şükür tatillerimiz vardır, eşimin işinden dolayı seyahat imkanımız oluyor. Sadece bakıyorum plan yapma anlayışımız dışarı çıkıp bir şeyler yiyip/içmek sonrasında eve dönmek. Haliyle sıkılıyorum anlamsız geliyor bir süre sonra. Etrafımdaki çiftlere bakıyorum o sergi senin, bu seramik kursu benim.. bunlar da beyfendiyi açmıyor heralde bakalım enteresan şeyler bulucam burda heralde😅
Yani kusura bakmayın ama bu aktiviteler beni bile açmıyor, seramik kursundan bir erkek nasıl keyif alsın? Sergi de diğer aktivitelerin arasına sıkıştırılacak bir etkinlik bence. Ne bileyim bir oyuna ya da kültür merkezlerinde vs. bir filime gidersin, yan salonda sergi vardır gezersin. Ya da bir tanıdığının sergisidir, davet edilmişsindir veyahut işle ilgili görülmesi gereken bir sergidir gidilir. Onun dışında özel olarak sergiye gitmek bence de anlamsız. Workshoplar da çift aktivitesi değil bence, iki insanın aynı hobiyi yapması ya da aynı deneyimi yaşamak istemesi küçük bir ihtimal. Çiftlerden biri genelde mecburen gidiyor.

Ama sezon açıldı, pek çok oyun gelir sahnelere. Bar konserleri başlar bu ara ya da kapalı salonlarda konserler olur. Kış aktiviteleri bunlar bence. Ya da arkadaşlarla içmeye eğlenmeye gidilir.

Bizim de çok şükür tatillerimiz vardır, eşimin işinden dolayı seyahat imkanımız oluyor. Sadece bakıyorum plan yapma anlayışımız dışarı çıkıp bir şeyler yiyip/içmek sonrasında eve dönmek. Haliyle sıkılıyorum anlamsız geliyor bir süre sonra. Etrafımdaki çiftlere bakıyorum o sergi senin, bu seramik kursu benim.. bunlar da beyfendiyi açmıyor heralde bakalım enteresan şeyler bulucam burda heralde😅

Spor harici kurs işlerini eşimde sevmez. Yapmacik geliyor. Asla seramik kursuna benimle gitmez mesela :)
Bende aksine çok severim farkli farkli kurs veya hobilerle ugrasmayi.

Eşinle neden kurs ya ? Ne gerek var seramik yapmaya karşılıklı 🤦‍♀️
Sergi öncesi sonrası yine bie yemek yenir. O rutin de bozuşmaz.
Spora ilgiliyse maçlara gidin. Dağ tepe yakın yaşıyorsanız tam zamanı doğa gezmenin. Biz aktivite olarak dağ tepe dolaşıp mantar topluyoruz. Hayatımda bu kadar keyif alacağımı düşünmezdim. Genelde doğadayız biz. Böyleimkanınız varsa doğa yürüyüş gruplarına katılın. Biz zirveye çıkıyoruz. Bambaşka bir doğa örtüsü var şu sonbaharda

Sergiye seramiğe gitmek beni de çekmez açıkçası eşinizi anlayabiliyorum bu açıdan. Biz bisiklet kiralayıp dolaşmayı severiz, paten grubumuz var birlikte paten kayarız bu grupların çeşitli etkinliklerine katılırız( şu ara hamileyim ben katılamıyorum) sevdiğimiz bazı film serileri var tüm gün eve kapanıp atıştırmalıklar hazırlayıp onları izleriz, köpeğimizle köpek parklarına gidip diğer köpeklerin oynayışını izleriz( çok komik oluyor) vs. Dışarda bi yemek yeyip eve dönünce kendi hayatlarınıza dönmek 1 yıllık evlilik için iç açıcı değil bence de.
Çok evcimen biriyse evde lego vs de yapılabilir birlikte yapacak o kadar çok şey var ki aslında

Evde birlikte puzzle yapılabilir, birlikte bitirip duvarlarınızı süslersiniz yada yakınlarınıza hediye edersiniz. Birlikte kitap okuyup o kitap üzerine muhabbet edebilirsiniz. İki kişilik oyunlar alıp birlikte oynayabilirsiniz. Sudoku/bulmaca yarışları yapabilirsiniz.
Dışarıda tiyatro, sinema, gezilecek yer vs. sonrası yemek yerseniz gördükleriniz hakkında bolca muhabbet edersiniz.
Bunlar benim aklıma gelenler, siz kendi zevklerinize göre çoğaltabilirsiniz. Önemli olan iki kişinin de yapılan şeyden karşılıklı zevk alması.

Çocuktan önce ve sonra olarak aktivite değiştirdik bizde. Evde bi masada açık puzzle var onu yaparız, film izleriz, belgesel izledik bi ara çok fazla onun hakkında sohbet ederiz, son zamanlarda playstation oynuyoruz zombi avı vs gibi😄 bazen balkonda mumlar yakıyoruz battaniyelere sarınıp sohbet ediyoruz sıcak bi şeyler içiyoruz romantik bi hava oluyor. Havalar soğudu mu dışarı aktiviteleri beni sarmıyor çünkü inanılmaz üşüyorum, üşürken mutlu olamıyorum🙈
Bungolov sıcak havuz tarzı 1-2 gece yakında yerlere kaçamak yaparız kış için yeter bize. Kar üstünde mangal yaptık bi kere manzara falan çok güzeldi ama ben soğuktan üşümekten kendimi sakınmaktan bi şey anlamadım fotolar bile saçma sapan çıktı. Ay ben yaz insanıyım sanırım😄😄

Selamlar herkese.
Başlıktan anlaşılacağı üzere eşimle kaliteli vakit geçirebildiğimizi düşünmüyorum ve bu durum canımı sıkıyor.
Evliliğimizde sevgi/saygı problemi yok. Sadece evli insanlar olarak zaten bir evin içerisinde sürekli burun buruna olduğumuz için dışarıda da bi yemek yiyip, bir şeyler içip sonra eve dönüp birbirimize hiçbir şey katmadan rutinlerimize dönmek bana çok saçma gelmeye başladı.
Bir şeyler teklif ediyorum mesela sergilere gitmek, bana göre değil diyor. Ya da ne biliyim yemek kurslarının workshopları oluyor onlara gidelim, ben gittim çok bir esprisi yok diyor gibi gibi…
Dışarı çıkıp oturduğumuzda da keyif almamaya başladım, çünkü zaten evde akşam yemeklerinde de beraberiz, aynı etkinliğin dışarı versiyonu sadece.
Sizlerden isteğim çiftlerin yaptığı, yapmaktan keyif aldığı bu tarz etkinlikler var mı? Varsa önerilerinize açığım çünkü çook sıkıldım. Teşekkürler şimdiden
Sex?

Selamlar herkese.
Başlıktan anlaşılacağı üzere eşimle kaliteli vakit geçirebildiğimizi düşünmüyorum ve bu durum canımı sıkıyor.
Evliliğimizde sevgi/saygı problemi yok. Sadece evli insanlar olarak zaten bir evin içerisinde sürekli burun buruna olduğumuz için dışarıda da bi yemek yiyip, bir şeyler içip sonra eve dönüp birbirimize hiçbir şey katmadan rutinlerimize dönmek bana çok saçma gelmeye başladı.
Bir şeyler teklif ediyorum mesela sergilere gitmek, bana göre değil diyor. Ya da ne biliyim yemek kurslarının workshopları oluyor onlara gidelim, ben gittim çok bir esprisi yok diyor gibi gibi…
Dışarı çıkıp oturduğumuzda da keyif almamaya başladım, çünkü zaten evde akşam yemeklerinde de beraberiz, aynı etkinliğin dışarı versiyonu sadece.
Sizlerden isteğim çiftlerin yaptığı, yapmaktan keyif aldığı bu tarz etkinlikler var mı? Varsa önerilerinize açığım çünkü çook sıkıldım. Teşekkürler şimdiden
İkinizin de keyif alacağı şeylere göre degisir. Yaş farkı var mı ?

Ben cocugum olunca daha Cok gezme imkanı elde ettim ancak bunu baz alarak soylemedım tabi.
Kendine bu hayatı reva goruyorsan(bosanmayacaksan) dogur dedim👍
Reva görmek derken? Öyle bir söylemişsiniz ki kocam beni aldatıyor, ben de buna göz yumuyorum.. sakin olun yahu beraber yapacağımız etkinlikler öğrenmek istedim sadece.

Sergiye seramiğe gitmek beni de çekmez açıkçası eşinizi anlayabiliyorum bu açıdan. Biz bisiklet kiralayıp dolaşmayı severiz, paten grubumuz var birlikte paten kayarız bu grupların çeşitli etkinliklerine katılırız( şu ara hamileyim ben katılamıyorum) sevdiğimiz bazı film serileri var tüm gün eve kapanıp atıştırmalıklar hazırlayıp onları izleriz, köpeğimizle köpek parklarına gidip diğer köpeklerin oynayışını izleriz( çok komik oluyor) vs. Dışarda bi yemek yeyip eve dönünce kendi hayatlarınıza dönmek 1 yıllık evlilik için iç açıcı değil bence de.
Çok evcimen biriyse evde lego vs de yapılabilir birlikte yapacak o kadar çok şey var ki aslında
Sergi/seramik bu tarz şeyler beni çok dinginleştiriyor eşimle de yapmak isterdim ama onun da seveceği ortak şeyler bulmak daha mantıklı tabii. Paten grubu çok ilgimi çekti bakacağım teşekkürler:)

Sizin etkinlikler çoğu erkeği açmaz rn fazla bi kere gelir bende gitmem şahsen 🙃 Ama atış poligonu,motor gezisi,paint ball,talk show,balık tutmak tekneyle ücret karşılığında çıkaranlar oluyor veya kıyıdan atarak,karting,buz pateni vs vs eğlenceli şeyler daha iç açıcı gelebilir.

eşinizin içi ölmüş
kutu oyunu alsaniz nasil olur?
erkekler genelde severler oyun oynamayı, rekabet etmeyi. scrabble falan onerebilirim ya da yeni nesil oyunlardan birini.
sayilarla boyama var biz ona bayiliyoruz mesela. kendi resminizi bastirabilirsiniz 1 yazan yere 1 numarali boya vs vs derken harika bir tablo çıkıyor ortaya. ya da ayni sekilde sizin resminizden elmas boyama, ya da puzzle...
evde sizi oyalayacak seyler bulun işte.
disarida da biz ormana gitmeyi severiz sehir icinde hamak bira falan, tiyatrolar cimenlik konserleri operalar severiz. ama esiniz sevmiyormus boyle seyler.
macera parki tarzi pankurlar var. onlari da erkekler sever genelde icinde tirmanma zippline ziplama etme her sey var. istanbulda da cok var. onlara da gidebilirsiniz.

Sergi/seramik bu tarz şeyler beni çok dinginleştiriyor eşimle de yapmak isterdim ama onun da seveceği ortak şeyler bulmak daha mantıklı tabii. Paten grubu çok ilgimi çekti bakacağım teşekkürler:)
eve kili siz alin, beraber yapin nasıl olur? belki kursa gidip yeni ortama girmek istemiyordur.
sevgilim de eve bir kalip kil getirmisti dış kapiya kapi numarasi yaptik beraber. kalaniyla da buzdolabina magnet yaptik. sonra o seramik firinina götürdü (onun tanidigi birinin firini vardi ama seramik kurslari ucreti mukabilinde firinj kullandirtiyor)
eve vazo vs yapabilirsiniz ya da küçük susler. belki eglenir o da

Belki yanılıyorumdur ama bana aynı dili konuşan insanlar gibi gelmediniz. Aynı dili konuşan çiftlerden kastım, evde de çok eğlenip kaliteli vakit geçiren, çok boş bir aktivitenin bile o kişiyle keyifli hale gelmesi gibi. Çok fazla kişiye nasip olan bir şey değil bu maalesef :/

Selamlar herkese.
Sinema, tiyatro veya daha aktivite olabilecek atıyorum görmediğiniz yerleri görmek gibi şeyler olabilir

X