- 26 Ekim 2021
- 69
- -2
- 32
- Konu Sahibi Paprikamaprika
O konuda problem yok benim de iyi hissetmem için ne gerekiyorsa yapar. Ama ben bu süreçte istemiyorum zaten.Bu soruya konu sahibi ne cevap vericek çok merak ediyorım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O konuda problem yok benim de iyi hissetmem için ne gerekiyorsa yapar. Ama ben bu süreçte istemiyorum zaten.Bu soruya konu sahibi ne cevap vericek çok merak ediyorım
Aynı şeyleri yaşayan birini görmek rahatlatıcı.. çok teşekkür ederim dedteğiniz için. Umarım düzelir zihniyeti... tabi benim bu saflığım da...Yüz vermeyin. Aynı durumdayız, başından beri cinsel ilişki yasak. Benim eşim de cinsel açlığını belli ediyor ve birleşme olmadan tatmin yoluna gidiyoruz benim sağlığım el verdikçe… Gebeliğin ilk ayında özel sektördeki işimden ayrıldım, hem pandemi hem riskli gebelik bir arada çok zor dedim bıraktım. Evde de yemek ve basit işler hariç hiçbir şey yapmıyorum. Temizlik için ayda 1 kadın alıyordum zaten, onun dışında eşim yapıyor temizlik, ütü vs… Yüz vermeyin, hayat müşterek, zor bir zamandan geçiyoruz, zaten gebelik nedeniyle hormonlarımız dalgalı, insanın canını sıkmasınlar!
Hamilelikte cinsellik yasak derken doktorlar sadece penetrasyon yasak demek istemiyorlar. Kadının orgazm sırasındaki kasılmaları en büyük problem. Yani bu süreçte kadının tatmin olmaması gerekiyor riskli gebeliklerde. Birçok kişi aynı şeyi söylemiş sizi alıntılayarak bilgilendirmek istedim.O da sizi tatmin ediyor mu sonuçta erkeklerin de kadınlara karşı görevi var aynı şekilde o da sizinle ilgileniyor mu yapmak zorunda değilsiniz yanlış anlamayın ama mesela bunu düşünüp teklif ediyor mu yani hiç sanmıyorum ama
Çok haklısınız tüm dediklerinize katılıyorum... söyledim zaten öyle bir şey olsun beni göremezsin bir daha diye. Ahh ah ne desem boş merhamet vicdan lazım... teşekkürler yorumunuza.Herkesin sağlığının yerinde olduğu, evladın sağlıklı doğması sebebiyle engellenmediği koşullarda evliliğin %90ı cinsellik. Sizin durumunuz geçici ve özel bir durum, şu durumda eşinizi tatmin etme yükümlülüğünüz yok bence. Ayrıca aklı selim bir bilgine danışıldığında bu durumda ikinci eş alınabileceğine icazet vereceği konusunda bile şüphelerim var.
Bu realite yasal olarak yok. Siz de yok sayarsanız elinizin size bu cümleyi kurabilmesine fırsat vermemiş olursunuz.
Diyemiyor musunuz, sen ikinci eşi al ben de kalkıp ailemin evine gideyim, bu bebek de yolda ölürse sen sağ ben selamet yolumuza devam ederiz, diye.
Adamların ağzını kapatmayı bilmiyorsunuz ya gerçekten inanamıyorum.
Bana bu kadar düşkünsen çocuk yapmayacaktın diyebilirsiniz.
Gel istediğin gibi oynaşalım evladının katili olmak hoşuna gidecek mi bakalım diyebilirsiniz.
Ben yarın felç geçirsem üzerime kuma getireceksin demek ki, yazıklar olsun sana ben de seni koca diye aldım, diyebilirsiniz.
Allah size bir sınav vermiş, siz evladın canına odaklanacağınıza adamın çükünün yerinde rahat olmamasına üzülmek durumunda kalıyorsunuz. Çok yazık.
Tamam sağlıklıyken ataerkil yapı işliyor ve siz pek şikayetçi değilsiniz ama hastalık durumunda karısına paspas olmayı da bilmeli o atadan görme odun. Benim kp türkçe bile bilmez, okuma yazması yok, doğunun göbeğinde doğmuş büyümüş ama karısı belinden sakatlandığında hem küçük çocuklara bakmış hem evi çekip çevirmiş, bir defa da 2.yi alayım dememiş.
Eşiniz şaka bile yapıyor olsa ağzının payını vermelisiniz. Siz yetersiz değilsiniz, eşiniz arsız.
Çok afedersiniz ama meslek edinmenin ayağa düşmesi ne demek? Siz kendinizi ne sanıyorsunuz pardon? Burada öğrencilerimizin aileleri öyle yalan mı söyleyeceğim? Saygıyla bir şey yazıyorum sizdeki şu özgüvene bakın siz kimsiniz ki ayağa düşmek filan kullanıyorsunuz ya? Haddinizi bilin. Ben herkesi genellemedim doğuda yaygın derken. Ama gerçek bu.Bir sürü doğulu tanıdığım var hiçbiri bunu normal karşılamaz. Doğuda yaygın demenize mi şaşırayım yoksa sizin öğretmen olmanıza mı şaşırayım, yoksa meslek edinmenin ayağa düşmesine mi üzüleyim bilemedim.
Siz daha okuduğunu anlama kapasitesinden yoksunsunsunuz bana mesleğin ayağa düşmesi vs diyorsunuz. Bunu belirtmemin sebebi islamdaki çokeşlilik resmiyette olmasa da biz inandığımız için bunu yok sayamıyoruz anlamına geliyor.Ne alakaymış peki?
Doğu da köy kısımlarında varsa bilmiyorum ama benim bildiğim şimdilerde yok çok eskiden varmisBir sürü doğulu tanıdığım var hiçbiri bunu normal karşılamaz. Doğuda yaygın demenize mi şaşırayım yoksa sizin öğretmen olmanıza mı şaşırayım, yoksa meslek edinmenin ayağa düşmesine mi üzüleyim bilemedim.
Deme öyle Kudra, daha önce başka konuda orgazm kasılmaları sebebiyle yasak dediğim için azarlandım ben, bilip bilmeden insanlara yanlış bilgi veriyormuşum diye. Meğersem penis bebeğe zarar vermesin diye yasakmış. Cahil olduğum için buna gülmüş güldüğüm için de azarlanmıştım.Hamilelikte cinsellik yasak derken doktorlar sadece penetrasyon yasak demek istemiyorlar. Kadının orgazm sırasındaki kasılmaları en büyük problem. Yani bu süreçte kadının tatmin olmaması gerekiyor riskli gebeliklerde. Birçok kişi aynı şeyi söylemiş sizi alıntılayarak bilgilendirmek istedim.
İslamda belirli kriterler dahilinde erkeğe böyle bir inisiyatif verilmiş, aslında o dönem sınırlama olmaksızın çok eşlilik söz konusu olduğundan bunun bir tür “kısıtlama” olduğunu dahi söyleyenler mevcuttur. Önemli olan sizin buna rıza gösterip göstermemeniz. Kuranda izin verilmiş diye katlanmak zorunda değilsiniz. Ev işleri meselesine gelince, aslında yazdığım her şeyi eğitiminiz gereği zaten biliyorsunuz! Örf/adet ile dini kuralları karıştırmamak gerek, kadının ev işi yapmak gibi bir mecburiyeti dinen yoktur, dilerse İhsan/lütuf olarak yapar… Toparlayacak olursak, Allah merhametten ayırmasın eşinizi, o imam nikahlı alır, beriki metres tutar, öteki tek gecelik aldatır vs, ahlaktan ve merhametten yoksun olana alternatif çok…Siz daha okuduğunu anlama kapasitesinden yoksunsunsunuz bana mesleğin ayağa düşmesi vs diyorsunuz. Bunu belirtmemin sebebi islamdaki çokeşlilik resmiyette olmasa da biz inandığımız için bunu yok sayamıyoruz anlamına geliyor.
Evet çok güzel özetlemişsiniz. Zaten öyle bir şey olacağından değil benim aşağılık kompleksim ve saçma suçluluk duygum aşırı anlayışlı davranmam onu şımartmış olacak ki cesaret bulup böyle şakalar yapabiliyor. Sert bir dille uyardım artık özür diledi tamam dedi. Göreceğiz ne olacak.İslamda belirli kriterler dahilinde erkeğe böyle bir inisiyatif verilmiş, aslında o dönem sınırlama olmaksızın çok eşlilik söz konusu olduğundan bunun bir tür “kısıtlama” olduğunu dahi söyleyenler mevcuttur. Önemli olan sizin buna rıza gösterip göstermemeniz. Kuranda izin verilmiş diye katlanmak zorunda değilsiniz. Ev işleri meselesine gelince, aslında yazdığım her şeyi eğitiminiz gereği zaten biliyorsunuz! Örf/adet ile dini kuralları karıştırmamak gerek, kadının ev işi yapmak gibi bir mecburiyeti dinen yoktur, dilerse İhsan/lütuf olarak yapar… Toparlayacak olursak, Allah merhametten ayırmasın eşinizi, o imam nikahlı alır, beriki metres tutar, öteki tek gecelik aldatır vs, ahlaktan ve merhametten yoksun olana alternatif çok…
Daha neler artıkDeme öyle Kudra, daha önce başka konuda orgazm kasılmaları sebebiyle yasak dediğim için azarlandım ben, bilip bilmeden insanlara yanlış bilgi veriyormuşum diye. Meğersem penis bebeğe zarar vermesin diye yasakmış. Cahil olduğum için buna gülmüş güldüğüm için de azarlanmıştım.
Merhaba hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ve normal sağlıklı bir cinsel hayatımız vardı. Fakat ilk bebeğimizi çok sıkıntılı süreçler (erken doğum, yoğun bakım ve bebek ölümü) yaşayarak kaybettik. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve düşük riskine karşı dikiş atıldı rahim ağzına. Eşimle farklı şekillerde tam birleşme olmadan cinsellik yaşamaya çalışıyoruz çünkü birleşme yasak . Ben devamlı uzanıyorum dr tavsiyesi ile. Ama yine de ufak tefek eşimin ütüsü kahvaltısı vs yapmaya çalışıyorum. İkimiz de memuruz bu arada ben izindeyim. Eşim bu cinsel perhizden ve evle ilgilenemeyişimden çok muzdarip hatta bunalıma girdi diyebilirim. Aslında sevgimiz yerinde sarılıp öpme sohbet ilgi vs şükür var. Ama bu uzak kalma çok etkiledi onu ve evin düzensiz kalması. Muhafazakar insanlarız, İslami inanca sahibiz. Ben bir şekilde dediğim gibi onu tatmin etmeye çalışıyorum ama ona yeterli gelmiyor tabi. İstediğini ve stresini belli ediyor devamlı. Hatta ara sıra bana "ilk eşim", "Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor. Ben de istediğini yap ama sonra beni unut diyorum üzülüp ağlıyorum bu halimle. 31 haftalık gebeyim. O da şaka yaptığını filan söylüyor öyle bir niyetim yok diyor. Ara sıra diyorum ki maaşım olmasa sen bana çok iş yükü yüklerdin şimdi bile ben iş yapınca hoşuna gidiyor itiraz etmiyor erken doğum riskime rağmen. O da evet iyi ki çalışıyorsun diyor . Gülüyor güya şaka yollu söylüyor ama itici geliyor bu tutumu. Ataerkil bir kafası var hizmet ve ev işi kadın çalışsa bile ona ait olmalı gibisinden. Ama sevgi yönünden çok iyi sohbet edebiliyoruz vs ben de seviyorum o da. Her gün veya 2 günde 1 bir şekilde tatmin olmasını sağlıyoruz ama durum bu şekilde. Biraz daldan dala atladım kusura bakmayın lütfen. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız? Sabırla okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Ben de sizin gibi düşünüyorum hatta keşke sevgi yetse yüzde 80i sevgi olsa evliliğin diyorum. Ama denilen yüzde 90 ı cinsellik... Bu tabi ki hastalık durumlarını kapsamıyor biliyorum. Ahh vicdan lazım işte...Evliliğe sadece bacak arasına girmek olarak bakan zihniyet o bacak arasına giremediğinde başka bacak araları istiyor. Böyle Zihniyete tüküreyim. Allah topunun belasını versin üstüne. Çoğalmasalar keşke. Rezillik. Hele bunu muhafazakarlık olarak adlandırmak tam bir akıl yoksunluğu. Çok ciddiyim çoğalmasa keşke bu kafalar. Keşke..
Sizin kocanızın zihniyeti bozuk kılıf uydurulmasın buna. Vicdan merhamet olayı değil.Ben de sizin gibi düşünüyorum hatta keşke sevgi yetse yüzde 80i sevgi olsa evliliğin diyorum. Ama denilen yüzde 90 ı cinsellik... Bu tabi ki hastalık durumlarını kapsamıyor biliyorum. Ahh vicdan lazım işte...
Valla penisin rahme ve bebeğe ulaşmasının mümkün olduğu bir cinsel birleşmeyi hayal edemedim. İnsanların çoğu vajinayı rahim sanıyor olabilir, vajina kelimesinin de sadece vajinanin dış kısmına verilen isim olduğunu sanıyor olabilir. Bilmiyorum, başka mantıklı sebep bulamıyorum.Daha neler artık
Ay bi karikatür vardı bebek kafasında penis şeklinde bir oyukla doğuyor
İslamda belirli kriterler dahilinde erkeğe böyle bir inisiyatif verilmiş, aslında o dönem sınırlama olmaksızın çok eşlilik söz konusu olduğundan bunun bir tür “kısıtlama” olduğunu dahi söyleyenler mevcuttur. Önemli olan sizin buna rıza gösterip göstermemeniz. Kuranda izin verilmiş diye katlanmak zorunda değilsiniz. Ev işleri meselesine gelince, aslında yazdığım her şeyi eğitiminiz gereği zaten biliyorsunuz! Örf/adet ile dini kuralları karıştırmamak gerek, kadının ev işi yapmak gibi bir mecburiyeti dinen yoktur, dilerse İhsan/lütuf olarak yapar… Toparlayacak olursak, Allah merhametten ayırmasın eşinizi, o imam nikahlı alır, beriki metres tutar, öteki tek gecelik aldatır vs, ahlaktan ve merhametten yoksun olana alternatif çok…
Sıkmayın canınızı, ama eşinizle saygıyı muhafaza edin, yüzgöz olmayın ki böyle yersiz espriler yapmaktan imtina etsin. Gençsiniz, tazesiniz anlıyorum ama erkeği yönlendirecek içgüdü sizde doğuştan var, bunu unutmayın. Kırılganlığı değil ama masumiyetinizi muhafaza ederek yönetimi yavaştan ele alın. Yol uzun, insanlar bencil, siz de güçlü olmak zorundasınız.Evet çok güzel özetlemişsiniz. Zaten öyle bir şey olacağından değil benim aşağılık kompleksim ve saçma suçluluk duygum aşırı anlayışlı davranmam onu şımartmış olacak ki cesaret bulup böyle şakalar yapabiliyor. Sert bir dille uyardım artık özür diledi tamam dedi. Göreceğiz ne olacak.
Geldi nur-ul ayn'im .... Konuş kız birde doğduktan sonra uykusuz hergeceler var bizim adamlara maşallah maşallahÇok eşliliği savunacak kadar bağnaz bir kafada olan adam karısını çalıştırırken de günaha girdiğini düşünür ama o konu işine gelmiyor tabii. Para akışı kesilmemeli. İkiyüzlü, leş bir zihniyet. Böyle bir adamla evli olup üstüne çocuk yapmak için debeleniyorsunuz. Sizin yaşadıklarınızın onda birini yaşamadım, sadece kanamam olduğu için doktor progestan vermişti, o da geçti. Ama korkumuzdan yine de beraber olamamıştık hamileyken. Eşimin gıkı çıkmadı. Çoğu zaman beraber yaptık ev işlerini. Bu üstün bir özellik değil insanlıktır. Sizin adınıza üzüldüm. Bu insan müsveddeleri üremese keşke.