Cinsellik yasağı ve eşin psikolojisi

Bu arada burayı bulmuşken geçen annemin bir arkadaşının kızının hikayesini dinledim. Kız sizin gibi Din kültürü öğretmeniymiş. 3 çocuk sahibi. Kadın evliliğinde hep ekonomik ve psikolojik şiddet görmüş. Belki fiziksel de oldu... Maaş kartını almış adam. Kız doğum izinlerin de hep beş parasız kalmış. Aklıma geldi yine. 😬 Şimdi boşanma aşamasındalar.

Bu arada burayı bulmuşken geçen annemin bir arkadaşının kızının hikayesini dinledim. Kız sizin gibi Din kültürü öğretmeniymiş. 3 çocuk sahibi. Kadın evliliğinde hep ekonomik ve psikolojik şiddet görmüş. Belki fiziksel de oldu... Maaş kartını almış adam. Kız doğum izinleri de hep beş parasız kalmış. Aklıma geldi yine. 😬 Şimdi boşanma aşamasındalar.
:KK43:

Ya onu bile konusmadık ki. Akıl var mantık var. 🤷🏻‍♀️
Hanimefendi din kültürü ogretmeniymis ya, kendi alani oldugu icin boyle bir yorumda bulundu. Ikinci eş icin kadinin rizasi alınmalıymış, en baştan belirtmis istemiyorum diye. Bu mu konusulur evlenmeden once ya? Bunun konusu mu olur? Akil mantik bu konuda da olsaydi keske.

Son düzenleme:
Bu şans değil. Bu normali. Böyle olmayacaksa olmasın evlilikler. Ev sadece sizin değil her şeyinden siz sorumlu degilsiniz. Iş bölümüyle hareket etmelisiniz. Ben çalışmıyorum diye genelde tüm ev işini yapardım. Ama şimdi yapmıyorum. Seks de sadece kocaların ihtiyaç duyduğu, tatmin olması gereken bir şey değil. Tam birleşme olmayacaksa ben tatmin olmam. O kısma kadar getirip beni daha da tahrik edip zirvede bırakmanın da bi manası yok.
Olayin bide bu boyutu var.herifin uckuru tatmin olsun diye, kadın tahrik olup yarım bırakılıyo. Adamin gonlu oldu ya, kadinin ne hali varsa gorsun onun ki can degil. Riskli bi donemde dustugu hallere bak.

Bilmiyorum yok filan diyor şaka olduğunu söylüyor hatta sorsan ima bile etmemiş ben yanlış anlıyormuşum. Bu muhafazakarlığı belirtmemin nedeni dinen izin verilmiş olması ama ben baştan söyledim evlenirken. Böyle bir şeyi kabul etmem diye. Normalde böyle bir mevzu yoktu bu yasak döneminde başladı ki hiç tatmin olmuyor da değil.
Dinen izin var birde en baştan söylemişsiniz mazallah dememiş olsaydınız ne olacaktı acaba.

Bilmiyorum yok filan diyor şaka olduğunu söylüyor hatta sorsan ima bile etmemiş ben yanlış anlıyormuşum. Bu muhafazakarlığı belirtmemin nedeni dinen izin verilmiş olması ama ben baştan söyledim evlenirken. Böyle bir şeyi kabul etmem diye. Normalde böyle bir mevzu yoktu bu yasak döneminde başladı ki hiç tatmin olmuyor da değil.

yok canım dinen izin falan verilmiş değil
kendinize göre çevirmeyin dini ,

neyse kocan için banlanmaya değmez , kocan tam bir öküz

Aynı durumda mısınız? Maaş kartınız eşinizde mi?
Eğer Öyleyse adam sizi her anlamda maddi manevi sömürüyor demektir.
Sağlık durumunuz söz konusuyken, kendi keyfini ön planda tutup, üstüne size bu konuda şaka(!) yolu psikolojik baskı kuran adam vicdansızın önde gidenidir net.
Siz bu adama çok güvenmeyin derim.

Tamam derseniz ikinci eşe sahip olacak. Bunu da önden Muhafazakarlik diye acikladiniz ya pes yani.
Evet nefret ediyorum şu çok eşlilik ile muhafazakarligi esitlemelerine. Metres tutan ve muhafazakar olmayan ne? İkiside aynı .... un laciverti....

Birinin lafı eşim ilgisiz zaten bitmiş ilişki, birinin Allah izin veriyor.... Allah iki tip erkeginde seyini düşürsun...

Bunu bu aralar çok düşünüyorum. Çok haklısınız. Umarım herşey olması gerektiği gibi olur. Benim iyi niyetim haddinden fazla. Hatta saflık derecesinde. Haklısınız.
Ya burada ki verdiğiniz cevaplardan bile belli gerçekten iyi niyetli olduğunuz.Eşiniz ne kadar şanslı olduğunun farkında değil.Eminim çok iyi sevgi dolu bir anne olacaksın ama kendinizi bu kadar kullandırmayın.Benim eşim şöyle,böyle yazanlar sizi üzmek için değil bunu haketmediğinizi belirtmek için yazıyorlar.Bende iki kez tüp bebek tedavisi gördüm öncesinde sonrasında herhangi bir risk yoktu ama o psikolojiyle aklıma gelecek en son şey cinsellikti.Umarım Allah eşinizin içine merhamet verir.

Aynı durumda mısınız? Maaş kartınız eşinizde mi?
Eğer Öyleyse adam sizi her anlamda maddi manevi sömürüyor demektir.
Sağlık durumunuz söz konusuyken, kendi keyfini ön planda tutup, üstüne size bu konuda şaka(!) yolu psikolojik baskı kuran adam vicdansızın önde gidenidir net.
Siz bu adama çok güvenmeyin derim.
Böyle eşleri deşince hep aynı oldukları çıkıyor. 🙄 Konuları da aynı şekilde. O yüzden yazdım aslında. Var mı benzeri diye.

Ya burada ki verdiğiniz cevaplardan bile belli gerçekten iyi niyetli olduğunuz.Eşiniz ne kadar şanslı olduğunun farkında değil.Eminim çok iyi sevgi dolu bir anne olacaksın ama kendinizi bu kadar kullandırmayın.Benim eşim şöyle,böyle yazanlar sizi üzmek için değil bunu haketmediğinizi belirtmek için yazıyorlar.Bende iki kez tüp bebek tedavisi gördüm öncesinde sonrasında herhangi bir risk yoktu ama o psikolojiyle aklıma gelecek en son şey cinsellikti.Umarım Allah eşinizin içine merhamet verir.
Yürekten bir amin diyorum... çok teşekkürler

Merhaba hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ve normal sağlıklı bir cinsel hayatımız vardı. Fakat ilk bebeğimizi çok sıkıntılı süreçler (erken doğum, yoğun bakım ve bebek ölümü) yaşayarak kaybettik. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve düşük riskine karşı dikiş atıldı rahim ağzına. Eşimle farklı şekillerde tam birleşme olmadan cinsellik yaşamaya çalışıyoruz çünkü birleşme yasak . Ben devamlı uzanıyorum dr tavsiyesi ile. Ama yine de ufak tefek eşimin ütüsü kahvaltısı vs yapmaya çalışıyorum. İkimiz de memuruz bu arada ben izindeyim. Eşim bu cinsel perhizden ve evle ilgilenemeyişimden çok muzdarip hatta bunalıma girdi diyebilirim. Aslında sevgimiz yerinde sarılıp öpme sohbet ilgi vs şükür var. Ama bu uzak kalma çok etkiledi onu ve evin düzensiz kalması. Muhafazakar insanlarız, İslami inanca sahibiz. Ben bir şekilde dediğim gibi onu tatmin etmeye çalışıyorum ama ona yeterli gelmiyor tabi. İstediğini ve stresini belli ediyor devamlı. Hatta ara sıra bana "ilk eşim", "Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor. Ben de istediğini yap ama sonra beni unut diyorum üzülüp ağlıyorum bu halimle. 31 haftalık gebeyim. O da şaka yaptığını filan söylüyor öyle bir niyetim yok diyor. Ara sıra diyorum ki maaşım olmasa sen bana çok iş yükü yüklerdin şimdi bile ben iş yapınca hoşuna gidiyor itiraz etmiyor erken doğum riskime rağmen. O da evet iyi ki çalışıyorsun diyor . Gülüyor güya şaka yollu söylüyor ama itici geliyor bu tutumu. Ataerkil bir kafası var hizmet ve ev işi kadın çalışsa bile ona ait olmalı gibisinden. Ama sevgi yönünden çok iyi sohbet edebiliyoruz vs ben de seviyorum o da. Her gün veya 2 günde 1 bir şekilde tatmin olmasını sağlıyoruz ama durum bu şekilde. Biraz daldan dala atladım kusura bakmayın lütfen. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız? Sabırla okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Yüz vermeyin. Aynı durumdayız, başından beri cinsel ilişki yasak. Benim eşim de cinsel açlığını belli ediyor ve birleşme olmadan tatmin yoluna gidiyoruz benim sağlığım el verdikçe… Gebeliğin ilk ayında özel sektördeki işimden ayrıldım, hem pandemi hem riskli gebelik bir arada çok zor dedim bıraktım. Evde de yemek ve basit işler hariç hiçbir şey yapmıyorum. Temizlik için ayda 1 kadın alıyordum zaten, onun dışında eşim yapıyor temizlik, ütü vs… Yüz vermeyin, hayat müşterek, zor bir zamandan geçiyoruz, zaten gebelik nedeniyle hormonlarımız dalgalı, insanın canını sıkmasınlar!

Sevgili hanımefendi :) din kültürü öğretmeniyim. İlahiyat mezunuyum. İnanın hiç böyle bir şeyi istemedim , istemem de. Kim ister ki? Eşin rızası gerekmiyor eğer merak ediyorsanız. Fakat evlenirken başta belirtebiliyorsunuz. Ben tüm iyi niyetimle sordum kimseyle polemiğe girmek istemem. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Polemıge gırmek degıl amac once onu belirteyim ama sızın kabullenmiş bu tavrınıza uzulduk, sınırlendık sanırım. Yoksa hamile bir kadını asla kırmak istemem oncelıkle bunu belirteyim.

Eş rızası kısmını da tam olarak sıze belgelerle acıklayamam ama buraya ekran görüntüsü atmak ıstedım beceremedim, özelden yazarsanız atmak isterim. dini paylasım yapmak da yasak dıye bılıyorum zaten. Ama kısaca sunu soyleyeyım eş eger adil olabilirse ızın verıyormus din buna, e sız istemiyorsunuz sızın gonlunuz olmayıp karsıdakı hanımın gonlu olması durumu bile bi haksızlık, eşit olamama değil midir hocam ?? Adil bir yaklaşım mıdır yani? Bakın en basitinden dıyorum sıze. Yanı kalkıp da hayır benim rızama gerek yok ki diyemezsiniz, din kulturu ogretmeniyim ilahiyat mezunuyum demekle olmuyormus yani eksık dusunebilirmısız zaten su durumda sızı de yargılamıyorum ne yapacagınızı şaşırmış durumdasınızdır emınım kı. Ama haklarınızı da bilmelisiniz dinen.

X