Cinsellik yasağı ve eşin psikolojisi

Siz daha okuduğunu anlama kapasitesinden yoksunsunsunuz bana mesleğin ayağa düşmesi vs diyorsunuz. Bunu belirtmemin sebebi islamdaki çokeşlilik resmiyette olmasa da biz inandığımız için bunu yok sayamıyoruz anlamına geliyor.
Doğum riski yüzünden okula gidip geliyor musunuz?Bu süreci hep evde mi geçirdiniz?

Sıkmayın canınızı, ama eşinizle saygıyı muhafaza edin, yüzgöz olmayın ki böyle yersiz espriler yapmaktan imtina etsin. Gençsiniz, tazesiniz anlıyorum ama erkeği yönlendirecek içgüdü sizde doğuştan var, bunu unutmayın. Kırılganlığı değil ama masumiyetinizi muhafaza ederek yönetimi yavaştan ele alın. Yol uzun, insanlar bencil, siz de güçlü olmak zorundasınız. 🙏🏻❤️
Çok teşekkür ederim, kesinlikle çok doğru... artık daha dikkatli ve kendine değer veren biri olacağım ,umarım.

Eşim 6 ay yattı hastaydı. Ben ona baktım ben de çok eşli olayım normalse. Kadının isteği yok tabi sadece cinsellik erkeğe özel. İslamda kabul diye açıklama yapmayın bari lütfen. İğrenç bir zihniyet. Eğer yapamıyorsa ayrılır başkasıyla olur.
Çok eşliliği savunmuyorum, benim yaptığım durum saptamasıdır! Fazlası değil ki müslüman kökenli bile değilim, sonradan müslüman olduğum için fazlaca araştırma yaptım, buna istinaden bilgi paylaştım, “kuranda izin verilmiş diye kabul etmek zorunda değilsiniz.” dedim. siz de bilginin kaynağına Kuran’dan ya da hadislerden rahatça erişebilirsiniz. Tasvip edip etmemek başka bir konu, benim için zaten söz konusu olamaz.

Evet çok güzel özetlemişsiniz. Zaten öyle bir şey olacağından değil benim aşağılık kompleksim ve saçma suçluluk duygum aşırı anlayışlı davranmam onu şımartmış olacak ki cesaret bulup böyle şakalar yapabiliyor. Sert bir dille uyardım artık özür diledi tamam dedi. Göreceğiz ne olacak.
Kendinizi ezdiren sizsiniz ozaman, çocuğunuzu da ezerse ne yapacaksınız. Siz de bosanirsam yeni koca alma hakkım olur ona göre karar ver diye şaka yapın. Bakalım şaka nasıl oluyormuş. Kocanız ama nefret ediyorum böyle , dinin arkasına saklanıp ahlaksızlik ve vicdansızlığa mazeret bulan adamlara. Siz ona bosaninca başka erkeklerle cinsel ilişkiye girme olasılığınızdan bahsetseniz , inanın dinden çıkmış muamelesi yapar size. Ama o şakasını yapabilir. İş konusunda kendinizi artık yormayı bırakın , şimdiden alışsın , yoksa doğumdan sonra da bekler.

Geldi nur-ul ayn'im .... Konuş kız birde doğduktan sonra uykusuz hergeceler var bizim adamlara maşallah maşallah 🤦🤭
Batı’nın iyi yanları gibi bu da İslam’ın -kendince- iyi yanlarını almış herhalde ahahhahs. Kadın çalışmasa kendine zor bakar sansar kılıklı, bir de ikinci üçüncü eş muhabbeti yapıyor. Şaka güya ama eşi razı gelse dünden hazır. Bizimkiler erkek değil herhalde, bunun şakasını yapmak akıllarına bile gelmiyor. Neden okudum bu konuyu ya, durduk yere hayat kalitem düştü. Bir de öğretmenler, rezalet. 💩

Gebeliğin başında biraz gittim ,14. Haftada serklaj oldum daha da gitmedim okula.
Çok eşliliği inancınız gereği yok sayamıyorsunuz ama siz riske girmeyin diye verilen iznin maaşını yerken eşiniz her türlü riske atıyor sizi.Kusura bakmayın eşiniz işine geldiği gibi….

"Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor.
E eşin is kazası geçirse, trafik kazasi geçirse on ay ayağı sargida,şeyi kullanılmaz hale gelse sen de başka birisini mi bulacaksın cinsel tatmin için? Allah ona da izin veriyor mu, cinsel ihtiyaç sosyal hayatın temeliyse???
Uyuz oluyorum şu beyinde insanlara. İnşallah kızınız olmaz da 'ataerkil baba' zulmüne uğramaz

Evet çok güzel özetlemişsiniz. Zaten öyle bir şey olacağından değil benim aşağılık kompleksim ve saçma suçluluk duygum aşırı anlayışlı davranmam onu şımartmış olacak ki cesaret bulup böyle şakalar yapabiliyor. Sert bir dille uyardım artık özür diledi tamam dedi. Göreceğiz ne olacak.
Cesaretinizi toplayıp konuşmanız bile çok büyük adım, tebrikler.
Ben de sizin gibi düşünüyorum hatta keşke sevgi yetse yüzde 80i sevgi olsa evliliğin diyorum. Ama denilen yüzde 90 ı cinsellik... Bu tabi ki hastalık durumlarını kapsamıyor biliyorum. Ahh vicdan lazım işte...
Vicdansızın hakkından gelmek sizin elinizde, lütfen kendinizi eksik hissetmeyin. O bebeğin sağlıkla doğması sadece sizin değil onun da imtihanı, sizi böyle mutsuz ederek o imtihandan başarıyla geçmiş olmuyor. Zalim olmuş oluyor. Kendinize zulmettirmeyin

E eşin is kazası geçirse, trafik kazasi geçirse on ay ayağı sargida,şeyi kullanılmaz hale gelse sen de başka birisini mi bulacaksın cinsel tatmin için? Allah ona da izin veriyor mu, cinsel ihtiyaç sosyal hayatın temeliyse???
Uyuz oluyorum şu beyinde insanlara. İnşallah kızınız olmaz da 'ataerkil baba' zulmüne uğramaz
İnanın ben de bundan korktum bir süre. Tüm dindarlar böyle değil. Evlenmeden önce bu da böyle değildi. Allah sonumuzu hayretsin.

Cesaretinizi toplayıp konuşmanız bile çok büyük adım, tebrikler.

Vicdansızın hakkından gelmek sizin elinizde, lütfen kendinizi eksik hissetmeyin. O bebeğin sağlıkla doğması sadece sizin değil onun da imtihanı, sizi böyle mutsuz ederek o imtihandan başarıyla geçmiş olmuyor. Zalim olmuş oluyor. Kendinize zulmettirmeyin
Öyle doğru ki... kendime geldim artık. Bundan sonra yok öyle. Ben de öfkeleneceğim. Fazla anlayışlı olunca her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Yeter.

Biktik bunların çük dertlerinden. Sizin çok dikkat etmeniz gereken bir dönem bırakın naparsa yapsın .kadın olarak şu halde bile.onun ihtiyaarini karşılıyorsunuz rahatlasin diye onun dedigi cümleye bakin.Kendileri grip olsalar bir ay yatar kendilerine baktirirlar ama...oralı bile olmayin mesafe koyun lütfen tavrinizi koyun adam gibi konussun

İnanın ben de bundan korktum bir süre. Tüm dindarlar böyle değil. Evlenmeden önce bu da böyle değildi. Allah sonumuzu hayretsin.
Ben zaten ağzında din din lafı duran erkeklerden bucak bucak kaçıyorum, şu zihniyet ve gizli ataerkillik en korktuğum şeydir erkekte.
Raporluyken para alıyorsunuz , eve haftada iki temizlikçi alsaniza. Yemek için de mahallede tabldotcu varsa ev yemeği veren, onlarla anlasın. Her akşam 6da getirsin size.
Paranızı keyfinize harcayın, şu adama minnet etmeyin bence

Ben zaten ağzında din din lafı duran erkeklerden bucak bucak kaçıyorum, şu zihniyet ve gizli ataerkillik en korktuğum şeydir erkekte.
Raporluyken para alıyorsunuz , eve haftada iki temizlikçi alsaniza. Yemek için de mahallede tabldotcu varsa ev yemeği veren, onlarla anlasın. Her akşam 6da getirsin size.
Paranızı keyfinize harcayın, şu adama minnet etmeyin bence
Dediklerinizi yapıyoruz ara ara. Hep olmasa da. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Bu muhafakar takılanların çoğunda bu huy var yüzde doksan diyebilirim erkeklerinde çok yüksek oranda yani .içlerinde bastırılmış duygular var boş kaldilarmi direk akillarioralarina çalışıyor kadıni köle gibi görüyorlar. Her çağırdığıN da kosullar ne olursa olsun iki eli kandafa olsa kadın gidecekmiş sen diğer farzları yerine getir tam muttaki bir mümin ol kadına eziyet etme sonra bu kurala gel.

Bu muhafakar takılanların çoğunda bu huy var yüzde doksan diyebilirim erkeklerinde çok yüksek oranda yani .içlerinde bastırılmış duygular var boş kaldilarmi direk akillarioralarina çalışıyor kadıni köle gibi görüyorlar. Her çağırdığıN da kosullar ne olursa olsun iki eli kandafa olsa kadın gidecekmiş sen diğer farzları yerine getir tam muttaki bir mümin ol kadına eziyet etme sonra bu kurala gel.
Ahh ah. Doğru söze ne denir .. Bir de öyle beklentisiz bir insanım ki tek istediğim sevmek sevilmek. Ama bu tavır şımartıyor işte. Artık daha dikkatli olacağım inşallah .

Ben de sizin gibi düşünüyorum hatta keşke sevgi yetse yüzde 80i sevgi olsa evliliğin diyorum. Ama denilen yüzde 90 ı cinsellik... Bu tabi ki hastalık durumlarını kapsamıyor biliyorum. Ahh vicdan lazım işte...
Kim demişse o evliliğin %90’ı cinsellik diye halt etmiş. Takmışsınız buna. Evliliğinin %90’ı cinsellik olan kadınlar varsa burada kocaları öküzün önde gidenidir, net.

Evet sağlıklı ve keyifli bir cinsel yaşam evliliğin temel taşlarından biri ama evliliğin bütünü değil. Evet cinsellikte sorun varsa evlilik sarsılabilir ama sadece cinsellikte sorun olmaması evliliği yürütmez. Sevgi, saygı, merhamet, paylaşım, eğlenmek, gülmek, zor zamanlarda birbirine destek olmak, birlikte ağlamak, birbirini anlamak, ekonomik paylaşım, hayata dair hedeflere ulaşmaya çalışmak, birlikte bir çocuk yetiştirmek vs. daha sayabileceğim milyon tane şey %10, seks %90 öyle mi? Eğer öyleyse çok ciddiyim boşayın o kocayı. Çünkü eninde sonunda ya aldatılırsınız ya kuma gelir evinize. Yemişim seksini.

Ahh ah. Doğru söze ne denir .. Bir de öyle beklentisiz bir insanım ki tek istediğim sevmek sevilmek. Ama bu tavır şımartıyor işte. Artık daha dikkatli olacağım inşallah .
Cicek gibi yeni tazecik bir filizsin .genç çalışan hanım hanimcik olduğunu dusunuyorum kendi değerini bil lütfen bu kadar alttan alma tavrını koy köle degilsin

X