cinsellik yaşadığım için yadırganmak

Bekaret elde edene kadar. O beyinler için büyük zafer. Benim eski eş malı, beni aldattığı kadınlara benim çok saf temiz olduğumu anlatmış. Mesajlarda okudum. Hatta birine o gönlümü güzelleştiriyor ama sen de ateşimi alıyorsun, ikiniz farklısınız demiş falan sjsjsjsh. Kadın da gerizekalı. Bana biri bunu dese engellerim de neyse. Abaza beyinler farklı çalışıyor
Benim eski eş malıda benzer şeyler söylemiş. Bu erkekler gerçekten mal

Ben 25 yaşında bir kadınım. Son sevgilimle cinsel birliktelik yaşadım ve ayrıldım. Yaşadığım bazı tecrübeleri sizin için dile getirmek istiyorum.

Karşımdaki adam oldukça yakısıklı ve başarılı bir adamdı. Çoğu kadının beğeneceği türden birisiydi diyebilirim. Zaten bayağı çok kadınla beraber olmuş, tahmini sayı bile vermek istemiyorum. Yani buluşma uygulamaları da kullanmıs birisiydi. E güzel yüz, iyi vücut, güzel kariyer olunca da bulmus birilerini. İlişkimiz bana şiddet uyguladığı için bitti. Ayrıldım. Ama konumuz bu değil şu an.

Her zaman kafamda cinsellik yaşarsam bir sonraki erkek için istenilmeyen kadın olacağım düşüncesi vardı. Hep "sadece eşimle" beraber olmayı beklemiştim. Ancak bu adama çok aşık oldum ve beraber oldum.
25 yaşına kadar kimseyle bir şeyler yaşamamış olmanın bana çok şey kaybettirdiğini anladım. İlk birlikteliğimizde vajinismus olduğumu öğrendim. Kegel egzersizleri falanla bir şekilde korkumu yendim. Ancak sonrasında da cinsellikten beklediğim kadar zevk alamadığımı fark ettim. Oysa karşımdaki kişi her şeyi yapıyordu. Kötü cinsellik ilişkimize bir süre zarar verdi, onu istemediğimi düsündü. Neyse ki zamanla düzeldi. Düzeldiğinde çok garip hissettim, kendimi daha çok beğeniyordum. Daha güzel buluyordum, özgüvenim artmıştı. İyi hissediyordum. Oysa hep de çok güzel olmayan bir kadındım.

İlişkim bitti, bitmesi gereken bir ilişkiydi. Bağırma, çağırma, küfürler, aşırı kıskançlık, en son da şiddetle biten bir ilişki oldu, sanırım sadece seks iyiydi. Bir arkadaşımla konusurken "daha önce hayatımda hiç sevişmeyi arzulamamıştım" dedim.
O beni yargılamaya başladı, "kendini değersizleştiriyorsun, erkekler az kişiyle beraber olmus kadını seçer, hatta bakire ister, onunla bunu yaptığına inanamıyorum, hayatına giren hiçbir erkek sana saf ve temiz birisi gibi bakmayacak" dedi.
Bunlar bana kendimi çok kötü hissettirdi, oysa sokaktan birisiyle yapmaktan bahsetmiyordum.

Gerçekten ruh olarak çok saf ve temiz birisiyim. Kimsenin kötülüğünü istemem, kimseye kötü söz etmem, asla kin tutmam ancak arkadaşlarımın bana "kirlenmişim" gibi bakması beni çok üzdü. Annemle konuştum, bunları anlattım.
O ise bana "Sadece babanla beraber olmuş bir kadın olarak, sana önerim bedenini yaşaman" dedi. "Bir gün vücudun sarkacak izler çıkacak yaşlanacaksın, arzulanılmak güzel bir şey. Kadın olmana izin ver, kız cocugu olmana gerek yok, saf ve temizlik yürektedir" dedi. Ama arkadaşlarım öyle düsünmüyor.
Geçen birisi "benim kocam beni daha cok sevecek cünkü onu beklediğimi görecek, baskasıyla yapan kadına eşi de güvenmez gibi" sözler etti. Bunları düşündükçe üzülüyorum. Doğru kişi gelecek mi bilmiyorum bile. Belki hep yalnız kalacağım. Neyi bekleyeceğimi bilmiyorum. Bunu neden kendime yasaklamam gerektiğini bilmiyorum..
Anneniz ne kadar güzel ve doğru konuşmuş...
Herhalde kızım büyüdüğünde bana bu konuyla gelse ben de benzer şeyler söylerdim.
Bedenimiz "bize" ait. Sadece bize. Bedenimiz veya genital organımız evlenince kocamıza "sunacağımız" bir mal değil. Kendimizin TEK hak sahibi biziz. Ölene kadar da böyle olacak. Kimle olacağımızı, ne zaman olacağımızı toplum veya arkadaşlar değil sadece BİZ seçeriz.

Size "kirlenmiş" gözüyle bakan örümcek kafaları hayatınızdan çıkarın.
"Erkekler temiz kız isterler"miş, Kime göre, neye göre temiz? Benim eşime sorsanız kafasını başkalarının seks hayatından çıkarmayan kafalar temiz olamaz mesela. Bilerek hayatımdaki erkeklerden örnek veriyorum; dayım 20 yıl oldu boşanalı sorsanız "Banane kimle seviştiğinden, dilinde yalan-haset var mı ondan haber ver" der. Tüm arkadaş çevrem ve ailem de böyle.

Yalnız falan kalmayacaksınız.
Siz, sizi vücudunuzun içinde görünmeyen bir yerdeki (tek görevi vajinayı temiz tutmak olan) ufacık bir zar parçasından daha değerli bulan bir adamla olacaksınız ve sizi inanın bu pis kafalardan daha çok sevecek.

Şiddet hakaret küfür vs ne oluyoruz ya nasıl ilişkiler yaşıyorsunuz.
Kötü bir deneyimdi dersin gecersin.
Hayatına girecek kişileri düzgün seç .
O zaman sorun yasamazsun .

Ya ben yapmadıgım için terkedildim, ve artık erkekler ilişki yaşayan kız istiyor. Hatta bu yüzden sevgili bulmam çok zor. Çünkü bu istenecek. Malum ülkemizde evlenmekte zor, parada yok kimsede. Kimse kimseyi beklemiyor yalan bunlar.
Yapsaydın da emin ol terk edilecektin.
Gerçekten seni seven adam böyle bir şey için seni bırakmaz.
Hatta ucuz kurtulmussun.

Erkek arkadaşının kadın ve yatak geçmişinden ballandıra balladıra bahsediyorsun?
Kimse sana senin geçmişini sorma sorgulama hakkına sahip değil hesabını sorma gibi bir lüksüde yok ister anlatır ister anlatmazsın? Ben içinde yaşadığın dramayı anlayamadım?? Erkek yapar elinin kiri, kadın yapar kirlenmiş kafasıysa derhal bu kafadan çık.

Evlilik yaşı yükseldi. Yani 30 yaşından sonra evlenen insanların hala bakireliğe bakması aşırı saçma.

Ben cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korkuyorum. Hpv kaç çeşidi var. Kanser yapan türleri var maalesef :KK43: burda gördük erkekler söylemiyor vs.

Ben bu cinselliği yaşayıp anlatan insanlara anlam veremiyorum.
Üniversitede bir arkadaşım ilan etmediği kimse kalmadı.
Ballandıra ballandıra anlatıyordu sonra ayrıldı sevgilisinden.
Bir daha evlenemem diye korkulara kapıldı psikolojisini bozdu vs.
Yaşadığı yer coğrafya gayet gelenekseldi.
Evlenmeyi düşündüğü adamlara da anlattı vs vs.
Ne yasandiysa yaşandı kendi içinde kalsin.
Bu ülkede hangi adamla gorusursen görüş hele de en modern bildiklerimiz bile o kafada.
O yüzden değişti algısına katılmıyorum.
Genel olarak bu takıntı var.
Bakmayan adam sayısı bir elin bes parmağını geçmez.

anneniz haklı, arkadaşlarınız salak ve cahil. bir de kötü niyetli. annenizi dinleyin, ne güzel derdinizi anlatabilmişsiniz.

karısının, sevgilisinin bekaretiyle, vajinasıyla kafayı bozmuş adamdan zaten kimseye hayır gelmez. hayor bonom kocom oyle doğol diye ağlayanları da aynı zamanda kocamın telefonunda eskort numarası buldum, manavın kızıyla kırıştırıyor diye ağlarken bulabilirsiniz, çok takmayın yani. bu bekaret, gadınnn, zarrrrr, kaşarrr diye sayıklayan adamların çoğunun da cinsel performansı diye bir şey yok.

başka bir konuda paylaştığım yorumu aşağıya birakiyorum:

kendi hayatınızla ve bedeninizle ne yapacağınıza neden "erkek" gözüyle bakıp karar veriyorsunuz ki? hele ki bu toplumda erkeklerin fikirlerinin bizi nasıl bir toplumsal kaosa ve sefalete sürüklediğini görmüyor musunuz? pek de akıllı değiller belli ki.

siz kendinizi ve başka kadınları cinsel hayatı üzerinden yargılamayı bıraktığınız noktada zaten karşınıza düzgün insanlar çıkacak çünkü mağara adamlarını zaten otomatik eleyeceksiniz. bu zihinsel bir süreç, cinsellik fikrini kafanızda "normal" bir yere taşıyabildiğinizde hiç böyle dertleriniz kalmayacak. bana biri patlak dese, eeee? derim. orospu dese, paran yetmez bana derim. çünkü cinsel hayat üzerinden edilen bir hakaretin bende bir karşılığı yok.

İnsan değeri de bekaretle vs anlaşılmaz.
O kişinin tercihidir.
Yani bakire evlenenler ultra mutlu diğerleri mutsuz diye birşey yok.
Bu ulkedeki erkek profili bu.
Bana yurtidisindan bahsetsen orada durumlar farkli.
Bakın şuan tatildeyim burada iyi gözlemleme fırsatı buldum.
Almanlar çok bulunduğum otelde.
Ve Almanla evli çok Türk de gördüm.
O Türkler Almanlara öyle kul köle olmuş ki adım atıyorlar habersiz.
Alman kadınlar bizim kıro adamları öyle kibarlastirmis ki sanki Türk değil dersiniz.
Kendine saygı duyacaksın öncelikle.
Ve bizim toplumda bekaret boşanma korkusu biz kadinlarda olduğu surece adamlar da bizi takmaz.
Onların kendine güçleri paraları ülkeleri vs bizim erkekleri köle yapmış.
Bizde hala ne olursa olsun ne kadar eğitim de alsak boşanma korkusu hat safhada.
Hala beynimizde bekaret algısı dul kadın olma korkusu var.
Bunlar ne zaman tam aşilir bilemiyorum.

Anneniz ne kadar güzel ve doğru konuşmuş...
Herhalde kızım büyüdüğünde bana bu konuyla gelse ben de benzer şeyler söylerdim.
Bedenimiz "bize" ait. Sadece bize. Bedenimiz veya genital organımız evlenince kocamıza "sunacağımız" bir mal değil. Kendimizin TEK hak sahibi biziz. Ölene kadar da böyle olacak. Kimle olacağımızı, ne zaman olacağımızı toplum veya arkadaşlar değil sadece BİZ seçeriz.

Size "kirlenmiş" gözüyle bakan örümcek kafaları hayatınızdan çıkarın.
"Erkekler temiz kız isterler"miş, Kime göre, neye göre temiz? Benim eşime sorsanız kafasını başkalarının seks hayatından çıkarmayan kafalar temiz olamaz mesela. Bilerek hayatımdaki erkeklerden örnek veriyorum; dayım 20 yıl oldu boşanalı sorsanız "Banane kimle seviştiğinden, dilinde yalan-haset var mı ondan haber ver" der. Tüm arkadaş çevrem ve ailem de böyle.

Yalnız falan kalmayacaksınız.
Siz, sizi vücudunuzun içinde görünmeyen bir yerdeki (tek görevi vajinayı temiz tutmak olan) ufacık bir zar parçasından daha değerli bulan bir adamla olacaksınız ve sizi inanın bu pis kafalardan daha çok sevecek.
hayır birde anama bakire gız gelin edecem kafasındaki tiplerin çift dikişliler ile evlenip boynuzlarının edirneden karsa gözükmesi de hayatın ayrı bir ironisi :KK70: :KK70: erkekler gerçekten hak ediyor kandırılmayı himenoplasti ile.
Birde türbanlı eş diye diye kendini yırtıp ulus cebeci çankayalı ablalar ile evlenen versiyonları da var bu abilerimizin.

Ben 25 yaşında bir kadınım. Son sevgilimle cinsel birliktelik yaşadım ve ayrıldım. Yaşadığım bazı tecrübeleri sizin için dile getirmek istiyorum.

Karşımdaki adam oldukça yakısıklı ve başarılı bir adamdı. Çoğu kadının beğeneceği türden birisiydi diyebilirim. Zaten bayağı çok kadınla beraber olmuş, tahmini sayı bile vermek istemiyorum. Yani buluşma uygulamaları da kullanmıs birisiydi. E güzel yüz, iyi vücut, güzel kariyer olunca da bulmus birilerini. İlişkimiz bana şiddet uyguladığı için bitti. Ayrıldım. Ama konumuz bu değil şu an.

Her zaman kafamda cinsellik yaşarsam bir sonraki erkek için istenilmeyen kadın olacağım düşüncesi vardı. Hep "sadece eşimle" beraber olmayı beklemiştim. Ancak bu adama çok aşık oldum ve beraber oldum.
25 yaşına kadar kimseyle bir şeyler yaşamamış olmanın bana çok şey kaybettirdiğini anladım. İlk birlikteliğimizde vajinismus olduğumu öğrendim. Kegel egzersizleri falanla bir şekilde korkumu yendim. Ancak sonrasında da cinsellikten beklediğim kadar zevk alamadığımı fark ettim. Oysa karşımdaki kişi her şeyi yapıyordu. Kötü cinsellik ilişkimize bir süre zarar verdi, onu istemediğimi düsündü. Neyse ki zamanla düzeldi. Düzeldiğinde çok garip hissettim, kendimi daha çok beğeniyordum. Daha güzel buluyordum, özgüvenim artmıştı. İyi hissediyordum. Oysa hep de çok güzel olmayan bir kadındım.

İlişkim bitti, bitmesi gereken bir ilişkiydi. Bağırma, çağırma, küfürler, aşırı kıskançlık, en son da şiddetle biten bir ilişki oldu, sanırım sadece seks iyiydi. Bir arkadaşımla konusurken "daha önce hayatımda hiç sevişmeyi arzulamamıştım" dedim.
O beni yargılamaya başladı, "kendini değersizleştiriyorsun, erkekler az kişiyle beraber olmus kadını seçer, hatta bakire ister, onunla bunu yaptığına inanamıyorum, hayatına giren hiçbir erkek sana saf ve temiz birisi gibi bakmayacak" dedi.
Bunlar bana kendimi çok kötü hissettirdi, oysa sokaktan birisiyle yapmaktan bahsetmiyordum.

Gerçekten ruh olarak çok saf ve temiz birisiyim. Kimsenin kötülüğünü istemem, kimseye kötü söz etmem, asla kin tutmam ancak arkadaşlarımın bana "kirlenmişim" gibi bakması beni çok üzdü. Annemle konuştum, bunları anlattım.
O ise bana "Sadece babanla beraber olmuş bir kadın olarak, sana önerim bedenini yaşaman" dedi. "Bir gün vücudun sarkacak izler çıkacak yaşlanacaksın, arzulanılmak güzel bir şey. Kadın olmana izin ver, kız cocugu olmana gerek yok, saf ve temizlik yürektedir" dedi. Ama arkadaşlarım öyle düsünmüyor.
Geçen birisi "benim kocam beni daha cok sevecek cünkü onu beklediğimi görecek, baskasıyla yapan kadına eşi de güvenmez gibi" sözler etti. Bunları düşündükçe üzülüyorum. Doğru kişi gelecek mi bilmiyorum bile. Belki hep yalnız kalacağım. Neyi bekleyeceğimi bilmiyorum. Bunu neden kendime yasaklamam gerektiğini bilmiyorum..
o arkadaşların yarın bir gün burada konu açar yok kocam isteksiz yok vajınusmus çıktım :KK70: aldırma ağzı olan konuşur önemli olan senin ne hissettiğin insanların her dediklerine takılma biriyle beraber olmak seni namussuz kötü biri yapmaz. Öyle düşünme bu bir tercih meselesi sadece kimseyi alakadar etmez senin hayatın

Ülkenin neresinde yaşıyordunuz bilmiyorum ama belli ki arkadaşlarınız size göre değil. 40 yaşındayım 20 yıl önceki genç aklımı ve arkadaşlarımı düşünüyorum, biriyle gerçekten seviştiğimi söylesem kimse bana sizin gördüğünüz muameleyi göstermezdi. En fazla 'ya yarın başın ağrırsa, evleneceğin adama ne diyeceksin' gibi endişelerimiz olurdu beraberce. Keşke hiç söylemeseymişsiniz, bunu diyen insanlar arkanızdan dedikodunuzu da yapacak demektir. Bu insanları hayatınızdan çıkarın.
Erkekler bakire kadınları daha çok sever, değer verir diye bir şey yok. Burada hanzo kocası hakkında konu açan, acı çeken kadınların en az %70inin bakire evlendiğine eminim. Bir erkek sana bakiremisin diye soramamalı, sorduğunda da 'sen bakir misin' diye bir cevap almalı, bu konuda ezik hissetmeyin, hatta yağdırın gitsin, kim bilir kaç kadınla birlikte oldun hatta kaç kızı 'bekaret benim için önemli değil' diyerek ikna ettin şimdi bana bunu sorma cesaretini nereden buluyorsun deyin. Kendinizi acınası hissederseniz herkes üzerinize basar. Arkadaşlarınızın da ağzının payını verin bir şekilde. Bu cümlelere maruz kalmayı haketmiyorsunuz.

Son olarak da eğer yaşadığınızı gizlemek isterseniz gidin diktirin, erkekler bu konuda kandırılmayı sonuna kadar hakediyor çünkü.

Bence sizin düşünceniz inanılmaz yanlış buluyorum. Ne demek istediğin kişiyle cinsellik yaşaman normal. Zina ne zaman normal oldu bizde? Kız zina yapmış siz ise normal diyorsunuz. Normal değil bu yaptıkları, herkes sevdiği işiyle cinsellik yaşamak ister ama dinen uygun şekilde yani evlenerek.
Zaten bunu kendine yasaklaman gerekmiyor. Bu gayet doğal ve normal bir şey. Yaşamak istediğin zaman, istediğin kişiyle bunu yaşaman kadar normal bir şey yok. Seni sadece cinsellik sebebiyle saf ve temiz bulacak adam mümkünse mağarasında yaşasın zaten. Neden bunu bize tabu olarak empoze etmişler konusu apaaayri bir konu. Üstüne makaleler, tezler yazılır.

İnsan değeri de bekaretle vs anlaşılmaz.
O kişinin tercihidir.
Yani bakire evlenenler ultra mutlu diğerleri mutsuz diye birşey yok.
Bu ulkedeki erkek profili bu.
Bana yurtidisindan bahsetsen orada durumlar farkli.
Bakın şuan tatildeyim burada iyi gözlemleme fırsatı buldum.
Almanlar çok bulunduğum otelde.
Ve Almanla evli çok Türk de gördüm.
O Türkler Almanlara öyle kul köle olmuş ki adım atıyorlar habersiz.
Alman kadınlar bizim kıro adamları öyle kibarlastirmis ki sanki Türk değil dersiniz.
Kendine saygı duyacaksın öncelikle.
Ve bizim toplumda bekaret boşanma korkusu biz kadinlarda olduğu surece adamlar da bizi takmaz.
Onların kendine güçleri paraları ülkeleri vs bizim erkekleri köle yapmış.
Bizde hala ne olursa olsun ne kadar eğitim de alsak boşanma korkusu hat safhada.
Hala beynimizde bekaret algısı dul kadın olma korkusu var.
Bunlar ne zaman tam aşilir bilemiyorum.
Aşılamaz malesef sadece iyimser bir ölçüye indirilir . Şuan bile 10 sene öncesine göre boşanma ve bekaret bakış açısı daha ılımlı (bu ılımlı hali evet::) ) Malesef coğrafyamızın dna sı bu şekilde. Daha iyimser durumda olmasının sebebide boşanmalar arttı, kadınlar 30 35 yaşına dek sekssiz yaşamak istemiyor. Zoraki bir kabul oluştu toplumda bence.

bu konuya farklı yorumlar gelebilir.
o yüzden tehlikeli
herksin inanç sistemi farklı.
bana göre de evlilik öncesi cinsellik yaşanmamalı.
nikahsız cinsellik olmamalı.
ama başkalarının hayatları da başkalarını ilgilendirmez
herkesin özgür iradesi var.
siz hatayı söylemekle yapmışsınız
böyle birşeyi arkadaşlarınıza anlatmanız sizin de psikolojinizin sağlıklı olmadığını gösteriyor
evli bile olsanız anlatılmaz bunlar, mahremiyet denen bir kavram var
ha bakire arayan erkek kendi de bakir ise bunu normal buluyorum.
bakir olan bakire isteyebilir.
ama bunu da bilemeyiz.
karşısındaki kadını değersizleştirmedikten sonra, insanların tercihlerine saygı duymamız gerek,saygı tek taraflı değil
ben de erkek olsam asla evlilik öncesi cinsellik yaşamaz ve evleneceğim kadında da aynısını isterdim.
kadın olarak da aynı şey geçerli,herkesin bunu isteme hakkı var,ama bir başkasını yargılama hakkı yok

Aslında çok yanlış ama Türkiye şartları. Erkek milletinin kirmadigi fındık yoktur ama konu evlenmeye geldim bakire ararlar. Bence bu zamanla değişiyor artık. Artık kimse kimsenin yaptığına ettiğine bakmiyor. Sizde gönlünüzce yaşayın.

Ben bu cinselliği yaşayıp anlatan insanlara anlam veremiyorum.
Üniversitede bir arkadaşım ilan etmediği kimse kalmadı.
Ballandıra ballandıra anlatıyordu sonra ayrıldı sevgilisinden.
Bir daha evlenemem diye korkulara kapıldı psikolojisini bozdu vs.
Yaşadığı yer coğrafya gayet gelenekseldi.
Evlenmeyi düşündüğü adamlara da anlattı vs vs.
Ne yasandiysa yaşandı kendi içinde kalsin.
Bu ülkede hangi adamla gorusursen görüş hele de en modern bildiklerimiz bile o kafada.
O yüzden değişti algısına katılmıyorum.
Genel olarak bu takıntı var.
Bakmayan adam sayısı bir elin bes parmağını geçmez.
Sevince o geleneksellik fıs oluyor. Mesela adam senin ilkokul sıra arkadaşına kadar sorgular, gider 50 tane irkekle yatmış biriyle evlenir. Gözümüzün önünde kimler kimlerle evlendi valla. 😂 Güvenmeyin erkek milletine, ne pk yiyeceğini onlar da bilmiyor.

Sevince o geleneksellik fıs oluyor. Mesela adam senin ilkokul sıra arkadaşına kadar sorgular, gider 50 tane irkekle yatmış biriyle evlenir. Gözümüzün önünde kimler kimlerle evlendi valla. 😂 Güvenmeyin erkek milletine, ne pk yiyeceğini onlar da bilmiyor.
Ben çok sevgilerimle de inanmıyorum açıkçası.
Daha doğrusu samimi sevgi kalmadı.
Erkeklerde su var ama eğer kadın güzelse gerisi onlar için ayrıntı.

Ben çok sevgilerimle de inanmıyorum açıkçası.
Daha doğrusu samimi sevgi kalmadı.
Erkeklerde su var ama eğer kadın güzelse gerisi onlar için ayrıntı.
Şöyle bir şey var, herkes her şeyi söyler, önemli olan sende karşılığının olup olmadığı. İnsan önce kendini değiştirecek, tabi ki sen senin kafandakileri çekeceksin kendine. Sen değişince zamanla çevren de değişiyor, sana gelenler de değişiyor. Değişmese de duracakları yeri biliyorlar.

Annem konusunda gerçekten şanslıyım.. Bu konuda hiçbir şey diyemem. Her zaman yanımdadır arkadaş gibidir.
Arkadaşlarıma da anlattım cünkü hiç böyle tavır takınmazlardı. Tek adamla ömür mü geçer gülben esprileri yapardık. Kapalı kızlar bile değillerdir öyle, öpüşürler oynasırlar oğlanlarla. Ne yasadıklarını da anlatırlar. Acıkcası sanırım biraz beni üzen bu kadar özgür yaşadığını düsündüğüm insanlardan bu tip şeyler duymak oldu..
Bir tek zar sağlam ama onlar bakire sen değilsin öyle mi 🤣🤣🤣 ne güzel kafalar ya, üzülme kız tıpta çareler tükenmiyor.

X