Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Ben değil de babası maalesef dışarıda dursun diye dediğini yapmıştır çoğu zaman. Babaannesi de öyle. Ancak benim oğlum pek ağlamaz. Ağlayarak değil, bulduğu her şeyi fırlatıp etrafa ve kendine zarar vererek istediğini yaptırmaya çalışıyor. Sadece ağlasa umursamam zaten. Ancak TV kablosunu çekerken görmezden gelemiyorum. Bardağı fırlatırken, koca dolap kapağını hızla kapatırken ya da. Hani bilsem ki kendine zarar vermeyecek bırakırım kendi haline. Daha geçen hafta kaşını yardı dikiş atılacak seviyede.

Benim oglumda yemek konusunda ve uyku konusunda cok kotu durumdaydi sabah 5-6 lara kadar oturur sonra oglene kadar aglardi
Yemek yemezdi asla 1 yasinda 7900 grdi
Bunlarjn duzeni kardesi olduktan sonra daha iyi oldu suan asla cesaret edemezsiniz tahmin ediyorum ama bazen sey dusunmek gerekiyor galiba hayatinin alt ust olmasindan korkuyorsun ama nerden biliyorsun altinin ustunden daha iyi olmadigini :)

Evde yapıyorum işe de yarıyor özellikle uyku öncesi. Ancak kriz anlarında duramadığıniçin mümkün olmuyor :)

Benim oglumda sinirlenince elindekileri firlatiyor ama bunu benden ogrendi ben sinirlerime hakim olamayinca yaotigim hareket belki babasi ya da babaanesi siz gormediginiz bir an oyle davranmis olabilir mi?

Benim oglumda sinirlenince elindekileri firlatiyor ama bunu benden ogrendi ben sinirlerime hakim olamayinca yaotigim hareket belki babasi ya da babaanesi siz gormediginiz bir an oyle davranmis olabilir mi?

Olabilir eşimin ailesi biraz sinirli insanlar. Belki onlar yaparken şahit oldu ve alışkanlık edindi. Ancak asıl mevzu bu alışkanlığı nasıl yok edeceğiz :)

Korkma, güzeli düşün. Ben de çok düşündüm inan bana, her davranışı altında acabalarım oldu, ne üstün zeka süper olsun dedim "Normal olsun, ortalama olsun sıradan olsun çocuğum" diye çok dua ettim. Ama artık ebeveynler, anneler daha bilinçli, sen senin annenden daha farkındasın daha gözlerin açık, ben benim annemden birkaç adım öndeyim. Nesiller böyle böyle tamir oluyor; bundan bir 10-15 sene önceki gibi değiliz daha çabuk önlem alabildiğimiz-daha doğruya sevk edebildiğimiz zamanlardayız. Bunların esasen bir hastalık değil, yeri geldiğinde parlatılması gereken bir fark olduğunun bilincindeyiz.

Özelden dilediğin zaman yazabilirsin, konuşuruz; ben de ara ara atarım ilaçları "Gerek yok!" derim çünkü içgörü geliştirdim; gerektiğinde "Vurun iğnemi" derim, gerektiğinde "Bi bırakın beni, az böyle kalayım geçecek" derim geçer. Evet, herkes bunu anlamaya muktedir değil, sene 2018 ama değil. Boşver oraları. Her çocuk nevi şahsına münhasır, bugünkü öfkesi yarına dinginlik olur, bugünkü çileden çıkarışları yarına empati olur-anlayış olur... Biraz daha sabır ve bazen "Aman yahu!" demek kadar basit. Düğün evi karışıversin, çocuktur, olur. Çocuğa yakışır o kadar hırçınlık, mahçup olma; bugün 5-10 bardak kırılır ama gün biter gider, sen kırma kendini. Yineliyorum, en çok desteğe senin ihtiyacın var, kendini lütfen ihmal etme 2. plana atma. Bakma sen, buralarda diyoruz "Erkekler kadınlar eşit, erkekler de baksın etsin" vb. ama kadının enerjisi o kadar önemli ki ailede, kadın o kadar kilit nokta o kadar kıymetli ki... Eşini çek konuş, gerekirse anneni-babanı kim varsa; seni yalnız koymasınlar, seni dinlendirsinler. Çocuğun için elbette uzman görüşlere baş vur ihmal etme ancak kendini serip bitirme kuzum. Yardım al, fiziksel olarak, mutlaka.

İçinde de biriktirme, on yüz bin kere konu aç gerekirse, anlat dur rahatla.

Evde yapıyorum işe de yarıyor özellikle uyku öncesi. Ancak kriz anlarında duramadığıniçin mümkün olmuyor :)
Yok kriz anları için dememiştim,zaten mümkün olmaz o zamanlarda..kriz anlarında ortamın güvenli olduğundan emin olup siz kendinizi korumaya alın bence..çocuğunuz çarçabuk yenilenebilir,bişey olmamış gibi başka bir moda bürünebilir ama siz kolay kolay o yıpranmışlıktan,tükenmişlikten çıkamazsınız..

Olabilir eşimin ailesi biraz sinirli insanlar. Belki onlar yaparken şahit oldu ve alışkanlık edindi. Ancak asıl mevzu bu alışkanlığı nasıl yok edeceğiz :)
Bunlari yapanlarla konusarak ben yapmamaya calisiyorum cocuk ne gorse aynisini tekrar ediyor cunku gercekten
Ve dikkatini baska yone cekerek ama onu deniyormussunuz zaten bence en iyisi iyi bir pedagogla gorusmek ama o da buyuk ihtimal hemen ilac yazabilir :/

Çocuğunuzu biraz şımartmışsınız. Tabiki vurmayın ama artık sert davranın. Yoksa bu çocuk size herşeyi yaptırır

Sen ne güzel bir insansın yahu :) birçok konuda o kadar benzer ki yaşadıklarımız, hayretle okuyorum bazen yazdıklarını.

Eşimin ailesi ellerinden geldiğince fiziksel destek sağlıyor. En azından bir saat de olsa oğlumla ilgilenip bana zaman veriyorlar. Kendi ailemin kendi sıkıntıları var. Maalesef onlar destek olamıyorlar. Eşim konusuna değinmek bile istemiyorum. Bir süredir yabancılaştık iyice. Kendince destek oluyor işte.

Ben artık ilaç istemiyorum hayatımda. İki yıldır kullanmıyorum. Umarım bundan sonra da kullanmam. Asla demiyorum, mecbur kalırsam yine kullanırım ama şimdilik iyiyim.

Birileri "ne saçma sapan bir kafan var" ya da "sen normal değilsin" demedikleri sürece iyiyim.

Tekrar tekrar teşekkür ederim sana. Önceden de dedim yine diyorum. Oğlum ileride bu seviyede olsun başka da bir şey istemem :)

İnşallah mecburi bir durum yaşamazsın diyeyim.
Hakikaten benziyormuşuz, eşlerin platonikliğinden, ruhsal durumlarımıza kadar :))
Ya şimdi kime göre normalden girerim buraları karışır. Sallama sen öyle diyenleri.
Estağfurullah, ben de sana teşekkür ederim bana yeniden düşünme kapısı açtığın için.

Eşinle aranızdaki uzaklığı da aşacağınıza inanıyorum ben, neden bilmiyorum ama içime böyle doğuyor gerçekten, biraz zamana ihtiyacınız olduğunu, tazeleneceğinizi tahmin ediyorum. Zor zamanları birlikte atlattığınızı var sayıyor, eşinin de seni çok sevdiğini sadece bir tutam yorulduğunu, salıverdiğini tahmin ediyorum. Bir süreçten geçiyorsunuz. Mesela buraya eşimden şikayet ettiğim son konuyu açtığımdan bu yana bir iki daha kavga ettim ama şimdi kucağına zıplayıp kendisini zıbardığı koltukta korkutacağım ve güleceğim.

Oğlum dünyaya geleli iki sene olacak ve binbir farklı kılığa girdiğimizi söyleyebilirim. 2-3 kere boşanma lafını telaffuz ettiğim oldu ciddiyetle ki ben, evlilikle "Salak" kelimesinin kullanılmasını bile kusur gören ben, ne küfürler ettim. Her şey planlandığı gibi gitmiyor, prensip olanlar esneyebiliyor insan kendini farklı farklı yerlerden tanımak zorunda kalabiliyor.

Konuyla hiç alakası yok ama anlatmak istiyorum; "Aldatılsam asla" diyen çok yakın bir arkadaşım aldatıldığını öğrendiğinde "Gangsta, dönüp gidemedim; gurursuz muyum ben?" diye omzumda ağladı. Seviyordu, eşinin pişmanlığına baktı ve ikinci şansa layık gördü. Şu an iyiler, temelden sarsıldılar, güvenden yıkıldılar ama tamir ettiler. Belli olmuyor; kimin nereden ne şekilde döneceği, hayatın ne sunacağı, insanların ne ile yola gelip kaybetmekten korktuğunu fark edeceği cidden belli olmuyor. Ben bu olayı dostumdan dinlediğimden beridir burada aldatma konularına pek yorum yapmaz oldum. Ki sizin böyle bir durum da yok, bizim ilişkiye benziyor biraz: Çocuk sonrası bocalama-yorulma-uzaklaşma-garantileme dönemi gibi bir şey; aşacağınıza inanıyorum.

Sen iyi bir annesin, iyi bir eşsin. Oğluşun, senin, eşinin; hepinizin dinlenip kucaklaşacağı zamanlar gelecek. Yılgınlık illa olacak ki huzurun tadını doya doya alasın. Buralardan geçeceksin, böyle kalmayacaksın. İçini karartma hiç tamam mı?

Okurken resmen hayal ettim. Allah sabır versin evet geçicek mutlaka ama çok zor bir çocuğunuz var bunun için çokça sabır lazkm. Kitap alıp okuyabilme fırsatınız varsa çocuk eğitimi üzerine inanın çok yardımcı olur size. Veya bir pedagogdan yardım alsanız?
Bana göre siz mükemmel bir annesiniz.
Hiç üzülmeyin lütfen hepsi geçicek..

Anlattıklatınızı okurken ben daraldim, siz yaşarken kim bilir ne çekiyorsunuz, Allah yatdımcınız olsun.
Pedagoga değil çocuk psikiyatrisi uzmanına götürmelisiniz.

İşte bu bence en önemli sebeplerden biri.
Hayatı bilmeyen bir minik önce şımartılmış, sınırlar öğretilmemiş, sonra arada bırakılmış.

Bir çocuk hayatı ve sınırları bilemez ne kadar zeki olursa olsun.
O yüzden yetişkinler kurallı davranmayı öğretmeli.
En basit örnek; kızlarım uyku saatinde uyumamak için acıktım, susadım, çişim kakam var, şu oyuncakla oynamak istiyorum vs bahaneler üretirler.
Işığı kapatırım ve hepsinin cevabı hayır olur. Bazen ağlarlar şarkı söylemeye başlarlar, birbirlerine sataşırlar.
Taviz vermem, uyunacak.

Taviz verdiğim zamanlar da oldu. Bazen sebepsiz hırçınlıkları sabrımı tükettiğinde papatya, anason gibi çaylar içirdim, ben de içtim sakinleşmek için.

İnançlı biriysen muska yap, as çocuğuna. Muska dediğim 41 adet çörek otuna 11 er kez Felak, Nas, Ayetelkürsi okuyup üfleyip bir beze sarıp, oğlunun omzuna tak.

Sık sık hem kendine, hem oğluna yukarıdaki duaları oku üfle.

Tabi en önemlisi dr a danış.
İnşallah çare bulunur.

Bulunduğunuz yerde bir oyun terapisti araştırın bence... o yaşlardaki çocuklar için en çabuk etki eden terapi oyun terapisi...

İnanın bu isteksiz bu bıkkın algınız ona da geçiyordur ben de kızımla bir bütünüm bir dakika nefes aldırmaz ama ben biliyorum ilerde istemesem de kopacak o yüzden bu günleri ikimize de eşsiz kılmaya çalışıyorum :)

Acaba bi doktorami goturseniz benim kuzenimde boyleydi her goren rahatsiz heralde derdi aynı sizin oğlunuz gibi teyzem doktora götürdü dikkat eksikliği hiperaktive tanısı kondu ilaç kullandı suan on yaşında halada psikiyatrik destek alıyo. Bence vakit kaybetmeyin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…