Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Etrafta pedagog, cocuk psikiyatri diye dolasanlarin cogu cocuk gelisim mezunu. Pedagoji bolumleri 1982de kapandi, suistimale acik bir konu o yuzden bir doktora goturmeye karar verirseniz iyi arastirin diyebilirim sadece.
Evet o yüzden hastanedeki doktorlara basvurmasi daha iyi olur bence de. Özellikle hoca statüsünde bir hekim daha iyi olur

Yalnız şu ayrıma varalım alkol kullanmayan birinin genleri alkolizm konusunda yüzde yüz etkisizdir diyemeyiz. Belki alkol yatkınlığı vardır ama hiv kullanmadığı için tetiklenmemistir .bağımlılık genetik ve tetiklenme süreçlerinden oluşur .

Birinden duymadan sürekli uyguladığım bir yöntem ve çokta etkili benim çocuğumda.. bazen gereksiz mizlanir durur onun seviyesine inip konuşurum bak bebeğim hiç aglayacağın bir şey yok hadi gel seninle dislerimizi fircalayalim derim ben dislerimi fircalarken o dizimde beni seyreder aynadan ve unutur neden mizlandigini bi üye söylemişti sevgi gösterin gösteriyor bol bol ve yapılabilecek bir kaç yaramazligi beraber yapın mesela o binmek istedi diye o mor otobüse binin en fazla bi saat geç kalırsınız tek çocuk sanırım biraz hüzün gitseniz belki bu kadar yipranmazsiniz

Allah kolaylık ve sabır versin.
Benim kızımda uyumlu bir çocuk değildi kalabalık sevmezdi,ilgilenilmediginde sorun çıkarırdı,özellikle bebekken eşimle aynı masada oturup yemek bile yiyemezdik. Ne zaman konuşup kendini ifade etmeye başladı o zaman aşıldı bizde bir çok sorun.
Hala anlaşılmadığında yada yanlış anlaşıldığında hırçındır.
Ben o dönem dışarı çıkmak dahi istemezdim.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Merak ediyorum kendini doğru ifade edebilecek şekilde konuşabiliyor mu oğlunuz? Belkide bu hırçınlığı onu anlamadığınızı düşündüğü içindir.
Tabiki uzman desteği alın ben uzman değilim sadece okuyunca acaba böyle olabilir mi diye düşündüm. Sizde çok yıpranmışsınız doğal olarak,işinin ehli bir uzman muhakkak yardımcı olacaktır her ikinizde de.
Birde bu konuşmalar yaramaz vb tarzdaki çevreden gelen tepkiler çocuğun yanında onun duyabileceği şekilde oluyorsa oda etkili olabilir az da olsa.
Kendi adima hep olumlu konuşmaya gayret ettim/ediyorum. Akıllı kızım,uslu kızım,aferin vb teşvik edici şekilde ve işe yaradığını gördüm. Ne zaman olumsuz konuşsak,olumsuz hareketler artıyordu zaten. Bir anlamda benim senden umudum yok artık ne yaparsan yap durumu oluşuyor bir yerden sonra ister istemez. Olumsuzluk bunu getiriyor beraberinde.
Bilemedim,genele baktığımda yaramaz ve dikkat çekmeye çalışan bir minik adam canlandı gözümde.
Bu şiddet durumunu bir yerden görüyor mu? Nasıl bu hale geldi onu anlamadım. Çok küçük zira henüz,birilerini örnek aliyor olabilir belkide. Ama izlediği bir çizgi film ama bir aile büyüğü,etkilendigi birşeyler olabilir.
Kolayliklar dilerim.

Bazı çocuklar özeldir , hormon , zeka, psikoloji v.s olarak farklıdır.

Mizmizlanmak çok ayrı asilik , inatçılık , vurup kırmaya endeksli çocuklar çok ayrı.

O kriz anlarından istediği kadar seviyesine insin, sevgi göstersin asla düzelmez.

Uzman desteği şart olan çocuklar var. Bu anneden kaynaklanmıyor.

Benim oglum bu anlattiklarinizin misli misliydi.
Bi benzer dugun tecrubesi de ben yasadim oglumla.
Cok zor gunlerdi.
Takti mi takardi.
4 yas itibariyle hafifledi bu durum.
Ama ben bu huysuzluguna ragmen krese gonderdim, bence o da cok etkili oldu.
Diger cocuklari gordukce sakinledi

Bana da takıntıları ve iletişimsizliği otizmi çağrıştırdı
Uzmanlar ne diyor.Cabuk da öğrenmiyormuş otizmin bir şubesi mi dır nedir düşündüm.Allah çocuğunuza bir sakınlık versin
Size de serinlik versin.Cildirmakta haklisiniz yani.Bir de çalışsanız nolacakti.Calissaniz mi hem siz rahatlarsiniz hem bakiciya yapamaz belki.Yaparsa da bakıcıya da güvenilir mi bilemedim.Yada kreş.Ama size kalacak gibi en güvenilir olarak

Biz küçükken ağlama odamız vardı kulağa saçma geliyor biliyorum ama :) her ağladığında etrafta ıvır zıvır olmayan bir odaya kapatın susama kadar açmayın canice gelebilir kulağa ama bir süre sonra gerçekten tek başına sıkılıp paşa paşa dönüyor çocuk sessizce zaten bir ara bir program vardı pedagog bir kadın yaramaz çocukları sakinleştirmeye çalışıyordu o da ağlama paspası yapıyordu çocuk Susana kadar aynı paspasın üzerinde sabit duruyordu sizde bence oda olayını deneyin ilk başlarda çok ağlar belki ama zamanla olayı kavradıkça sakinleşebilir ya da o programı bulun netten adını hatırlayan vardır burda onu izleyin kadın çok yararlı bilgiler veriyordu

Etrafta pedagog, cocuk psikiyatri diye dolasanlarin cogu cocuk gelisim mezunu. Pedagoji bolumleri 1982de kapandi, suistimale acik bir konu o yuzden bir doktora goturmeye karar verirseniz iyi arastirin diyebilirim sadece.
Yalnız çocuk psikiyatristi bir doktordur .
Tusta en yüksek puanlı bölümlerden . Yanı 10 yıllık emek urünü bir meslek . Kimse cocuk gelisim mezunu iken cocuk pskisyaritiyim diyemez yaniliyorsunuz.

Tusta en yüksek puanlı bölümlerden . Yanı 10 yıllık emek urünü bir meslek . Kimse cocuk gelisim mezunu iken cocuk pskisyaritiyim diyemez yaniliyorsunuz.

Internette soytarilik yapan tiplerin cogunun diplomasi bile yok. En son psikiyatrist diye ahkam kesen bir eleman diplomasiz cikmisti. Bir de diplomasiz beyin cerrahi vardi sanirsam O yuzden hic sasirmam yani.

Arkadaşlar diplomasiz adam recete yazamaz. Cocuk psikiyatrinin hiperaktif cocuklara yazdigi ilaçlar da kirmizi recete üstelik. Bunun kandirmasi filan olamaz.

Turkiyeden bahsediyoruz. Ayrica genel cogunluk psikiyatriye degil pedagoga gitmeyi tercih ediyor. Oldukca suistimal edilen bir dal, dikkat edilmesinde fayda var diye dusunuyorum.

Iki yaş sendromunu ağır geçiriyor da olabilir daha ciddi bir sorun da olabilir. Çocuğunuzu lütfen ciddi bir kontrole götürün.

Ya kesinlikle uzman değilim ama uzun bir dönem aldığım bir eğitim vardı engelli bireyler üzerine yapılan bir eğitim bu eğitimde duyduğuklarımdan yola çıkarak söylüyorum bazı arkadaşlarımız otistik olabilir demiş ama yalnızca sözcükleri tekrar etmesi onun otistik olduğunu göstermez. Otistik bireyler daha da ağır seyreder hayatı yanı mesela anne diyor mu ihtiyaçlarını söylüyor mu dönen nesnelere bakıp etraftan kopuyor mu mesela onunla hiç iletişim kurulamıyor mu ve daha birçok şey var içimiz rahatlasın diye demiyorum ama bence çocuğunuzun başka bir durumu var yani mesela yaşına göre nasıl konuşuyor belli kendisini ifade edecek sözcüleri kuramadığı için sinirleniyordur mesela istiyorum bineceğim yiyeceğin vs eylemler var mı hayatında kesinlikle uzman değilim yalnızca öğrendiklerimden yola çıkarak söylüyorum belki de kendisini ifade edemiyor ve kırıp dökme bağırma yolunu seçiyor olabilir mi? Ama her ne olursa olsun Allah sabır versin çok zor bir kızım var daha çok küçük ben birçok kez dertlenip üzülüyorum da şuan gördüm asıl zorluklar şuan değilmiş. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Allah yardimciniz olsun, asperger sendromunu bi arastirmanizi tavsiye ederim.

Ben de otistik olduğunu düşünmüyorum. Çevreden kopma durumu asla olmuyor. Dönen nesneler ilgisini çekmiyor. İletişim imkansız değil, sakin ve başbaşa iken beni dinler, konuşuruz. Kalabalık ortamlarda sıkıntı var. Konuşma geriliği var evet. Kendini hala net ifade edemiyor. Uzun cümle kuramıyor. Dediklerini ben anlıyorum ama herkes anlamıyor. Bazen ben de anlamıyorum söylediği bazı kelimeleri. Bir de çok aceleci ve sabırsız. Anlatmak istediğini hızlıca anlatmak istiyor, dediği anlaşılmayınca sinirleniyor ve tekrar ediyor sürekli. Durum bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…