Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Cimrilik mi hastalık mı sizce?
- Konu Sahibi eylulcmre
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- cimrilik cimrimiyim tutumlu olmak
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.254
- 398
Böyle bir babaya ne denir bilmiyorum. Ama en azından şu an sizi sömürmesine izin vermemişsiniz.Tebrik ederim .
Diğer meseleye gelecek olursak herkes o kadar almaya alışmış ki kimse 5 kuruş harcamıyor. Ve artık bende harcamıyorum. Bir enayi ben miyim ya hu?Kimseye 5 kuruş borç vermem.
Diğer meseleye gelecek olursak herkes o kadar almaya alışmış ki kimse 5 kuruş harcamıyor. Ve artık bende harcamıyorum. Bir enayi ben miyim ya hu?Kimseye 5 kuruş borç vermem.
- 21 Haziran 2016
- 9.255
- 25.572
- 548
- 19 Kasım 2018
- 4.097
- 6.974
- 158
Valla ben de boyleyim, ki gecmiste para ile ilgili bir travmam da yok. Kimseden 5 lira borc almisligim yok bugune kadar. Ne borc alirim ne borc veririm. Tabii evlendikten sonra artik tamamen senin kontrolunde olmuyor para isi. Esim de bu konudaki tavrimi bilir. Biz evlendikten sonra hatta bir tanidik 15 bin lira borc istemis ben sonradan duydum, verdin mi yoksa diye bayilcaktim az daha tabiki hayir dedi. Ama isteyen kisi kolay kolay geri odeyecek biri degildi ondan vermemistir. Bin iki bin tl olsa verir miydi bilmiyorum. Ama benim de korkulu ruyam yani,yalniz degilsin:)
- 14 Şubat 2017
- 707
- 538
- 103
- 35
aynı durum babamla bende var
babam hep öyleydi sonunda kimse yinede ona değer vermedi
(ama 3-4 yıldır kimseye vermez)
zorla alırdı elimizdeki paraları ve hatta eve misafir geldiğinde masraf yapınca kızıyor diye korkudan misafir çağıramazdık
2 ay önce baş kaldırdım tekme tokat bayağı dayak yedim (morluklar çıktı işyerimdekilere çarptım dedim 2 hafta hiçbir yere gitmedim morluk ve yüzümdeki yaranın iyileşmesi için çıkmadım ama yüzümdeki yaptığı yarada iz kaldı aynaya bakamıyorum)
şimdi eve iğne ucu kadar birşey almaz
neyse içimi döktüm
bende aynı şekilde ya para gelmezse diye korkular oluyor ama kimse param olduğunu bilmez
gerçi daha 2 aydır maaşım elimde kalıyor ama tutumlu olmak gerekir ince eleyip sık dokumak lazım
bence yaptığınız cimrilik değil
doğru olanı yapıyorsunuz
artık herkes yüzsüz parayı alıp süründürüyorlar hatta parayı alıp tatile gidip aylarca taksit taksit ödeyip aldığı parayı p.ç edenler var
bence doğru olanı yapıyorsunuz
zorla alırdı elimizdeki paraları ve hatta eve misafir geldiğinde masraf yapınca kızıyor diye korkudan misafir çağıramazdık
2 ay önce baş kaldırdım tekme tokat bayağı dayak yedim (morluklar çıktı işyerimdekilere çarptım dedim 2 hafta hiçbir yere gitmedim morluk ve yüzümdeki yaranın iyileşmesi için çıkmadım ama yüzümdeki yaptığı yarada iz kaldı aynaya bakamıyorum)
neyse içimi döktüm
bende aynı şekilde ya para gelmezse diye korkular oluyor ama kimse param olduğunu bilmez
gerçi daha 2 aydır maaşım elimde kalıyor ama tutumlu olmak gerekir ince eleyip sık dokumak lazım
doğru olanı yapıyorsunuz
artık herkes yüzsüz parayı alıp süründürüyorlar hatta parayı alıp tatile gidip aylarca taksit taksit ödeyip aldığı parayı p.ç edenler var
- 10 Aralık 2018
- 2.978
- 2.991
- 63
- 32
Valla ben.olsam öyle babaya para pul değil selam bile vermemBen üniversitede babamın eline bakmayım diye hem çalıştım hem okudum. Afedersiniz eşşek gibş çalışıp kazandığım parayı bile isterdi yani. O yüzden Korkuyorum parayı vermeye. Hatta eşim kendi maaşındam verse de sıkıntı değil benim için ama bana diyor bazen işi olunca yollar mısın diye. Giden para benim hesabımdan olunca içim cız ediyor
- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- 548
Babam böyle birisi değildi ...sadece bedava alkol temin edebilecegi yerlerde çalıştığı ve sürekli maaş alamadığı için çok yoksulluk çektik. Şu an al şu 300 TL sana hediyem olsun.. git kendine 300 TL lik alışveriş yap desen yapamam Çay makinamiz bozuldu ,bir haftada alabildim...sarzli el süpürgesine bir ay sonunda tamam alıyorum diyebildim. Mutfak alışverişine ve aile olarak dışarıda yemek yemeye harciyabiliyorum ...ama bir akşam yemeğine ödediğimiz hesap kadar tutarında ki bir ayakkabiyi/cantayi veya herhangi bir ev eşyasıni karar veremedim diyerek erteliyorum
- 21 Ağustos 2015
- 31.534
- 95.537
- 598
- 37
Muhtemelen babayla ilgili bilincaltınız devrede.Yaşadığım bir problemi sizinle paylaşarak fikrinizi almak istiyorum. Ben parayı seven, olmazsa olmaz diyen bir insan değilim ama son zamanlarda kendimle çeliştiğimi düşünmeye başladım.
Babam az çok kazanan ama bu parayı el iyisi olmak adına bizden başkalarına yediren bir insan oldu hep. Mesela bizim ihtiyacımız olduğu halde kuzenime burs verirdi. Ama biz devlet bursu ile okumaya çalışırdık hep. Okumakla kalmaz, üstüne her şeyimizi de öyle almaya çalıştırdık. Devletin verdiği bura neye yeter derseniz, mesela lisede 3 ayda bir yatan 150 lira burs aldıysam bunun 60 ını babamın zorla yolladığı uzaktaki bir Okulun servis parası için harcardım. Öyle derdi çünkü. Bursundan ver derdi. Kalanı ile de kıyafet falan Almaya çalışırdım. Kardeşlerim de öyle. Çünkü babam almazdı. Senede iki kere bir iki şey alır, ama her ay dolap döşemiş gibi konuşurdu.
Yıllar böyle geçti. Hep korktuk babam elimizdeki beş kuruşu da alacak diye. Çünkü alırdı. Mesela hevesle aylarca artıra artıra 50 lira biriktirsem onu bulursa ya da duyarsa Siz paradan anlamazsınız, bende dursun diye o parayı alır ve bir daha da vermezdi. Bir kere hatırlıyorum. Çok beğendiğim bir kazağı, Benim olan ama babamın el koyduğu para ile almak istedim. Babama söyledim. Bir saat yalvardım ve dedi ki ben o parayı sizin için harcadım. O kadar ağladım ki. Daha küçüğüm bide. Anneannem dedelerim babaannem harçlık verse ve duyarsa o paraya hemen el koyardı. Bide hep derdi ki ben size bakıyorum, bu paraları vermek zorundasınız.
Çalışma hayatına başladım. Hala salak yerine koyup sen paradan anlamazsın her ay maaşını ver bana bende kalsın demeye başlayınca ben iyice delirdim ve babamla kavga ettim. Ama çok büyük bir kavga oldu. Bir daha para diyemedi bana. Kardeşlerime dedi ama onlarda aynı şeyi yaptı. Bıktık çünkü.
Şimdi esas meseleye geleyim. Yaşadıklarımı bi ben bi ailem bilir. Anneme ve kardeşlerime her ihtiyaç duyduklarında para veririm ve asla acımam o paraya. Hatta annem lazım demeden veririm. Hep bir şeyler de alırım. Eşimin ailesi de çok iyidir onlara da ara ara veririz mesela. Sınırı aşmadıkları sürece. Hediyeler alırız. Arkadaşlarıma da hediye alırım. Bir şey laızmsa az miktardaysa alırım . Ardını aramam Ama bazen birileri benden ya da eşimden borç isterse uyuyamıyorum. O para sanki geri dönmeyecekmiş gibi geliyor. Geçen bir arkadaş 10000 borç istedi. 3 günde ödeyecegım dedi. Ben o üç gün boyunca çok zor saatler geçirdim. Parayı ödedi arkadaş ama yaşadığım sıkıntı yanıma kar kaldı. Herkes babam gibi yapacakmış gibi geliyor. Mesela biri bana avm ye gidince 200 liralık bir şeyi al gel dese ben o kişi parayı bana verene kadar rahat edemem. Çok korkuyorum birileri borç isteyecek diye. Bazen uyuyamıyorum.
Cimri miyim sizce ben? Yoksa babamla yaşadığım şeylerle mı alakalı? Nasıl kurtulacağım bu korkudan
Ama 10.000 borc versem ben de uyumam
Cimrilik değil yanı sizinki.
- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.511
- 133
- 32
Ben de borç vermekten asla hoslanmam :) hiçbir şekilde kimse bana teklif bile edemez. Ve asla borç almam.. ömrümde daha borc almisligim yoktur.. ama aileme veririm. Ailem hariç alışveriş yaparken tüm fiyatları karşılastiririm ve kıyafete bayakkabiya para harcarken üzülür, bunu nerede nasıl ve ne kadar giyerim diye detaylı düşünür öyle alırım. Ki çoğu zaman vazgeçerim almam...ama onun dışında gunluk alışverişte vs hirbyeret gittiğimizde paraya uzulmem:))Yapı meselesi ve benim birlikte büyüdüğüm teyzem de inanılmaz cimriydi insan bir yerden sonra korkuyor sanırım..
- 15 Nisan 2017
- 3.393
- 8.833
- 158
- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
biraz abarti buldum acikcasi. verirse verir vermezse napayim kendimi mi yirtayim? borc veririm, zaten isteyenler cok yakinlarimdir. nezaman odeyecekleri beni zerre rahatsiz etmez. simdi soylediniz de dusundum kimlerde paramin oldugunu. bende zor kazaniyorum, cok calisiyorum. ama bugun veya yarin o paraya ihtiyacim olacagini dusunmuyorum, verirler elbet napayim yani. teyzemde 2000 eurom var (anneme emanet ettigim parayi annem bana hic sormadan vermis cokta iyi etmis). o parayi teyzem anneme geri verdiginde anneme hediye etmeyi dusunuyorum mesela (o anki maddi durumuma bagli gerci birazda haha)..ayni sekilde bikac ay once kardesimin ihtiyaci oldu, zorlana zorlana utana sikila soylemeye calisinca kizdim, oglum soylesene borc istiicem niye uzatiyosun diye. verdim 7000 euro, veya 8 miydi hatirlamiyorum tam. elbette verecek, ha iki sene sonra ha yarin. hic bir onemi yok. zerre dusunmuyorum, asla kafama takmiyorum.
babana guvensizligini anliyorum, ama diger insanlara bu guvensizlik gercekten abarti. rahat olun, en kotu ne var ucunda, olum mu? alti ustu para.
babana guvensizligini anliyorum, ama diger insanlara bu guvensizlik gercekten abarti. rahat olun, en kotu ne var ucunda, olum mu? alti ustu para.
- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
İşte o yüzfen vermek istemiyorum. Ben akşama kadar çalışıyorum ve başkası üstüne yatıyor gibi geliyor. Ailemden birine veririm arkasını aramam bu arakadqş vs olunca rahatsız oluyorum. Ben çok zengin değilim ki verdiğim paraya geri dönmeyecek düşüncesi ile bakayımSize tavsiye, verdiğiniz her borcu dönmeyecekmis gibi düşünerek verin. Dönmeyince zor durumda kalacaksaniz vermeyin. Sizde bir cimrilik göremedim aksine eli bolsunuz
- 3 Ekim 2007
- 14.415
- 35.465
- 1.123
- 39
Kusura bakmayın ama o nasıl bir babadır öyle, kalbim sıkıştı okurken, çok üzüldüm adınıza.
Bir de merak ettim, çok mu borç isteyen oluyor bu kadar sıkıntıya girecek?
Bizden kimse borç istemez, binde birdir yani o da öyle binlerce lira değil. Anlık şeylerdir 50-100 lira gibi. Ben de kimseden borç istemem.
Yani anlamadım niye böyle bir ilişki var sürekli para al ver şeklinde?
Bizden kimse borç istemez, binde birdir yani o da öyle binlerce lira değil. Anlık şeylerdir 50-100 lira gibi. Ben de kimseden borç istemem.
- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
Çok şükür görüşmüyorum artık. Tüm akrabaları arayıp bizi hain ilan etti zAtenBabana feci gıcık oldum.....
- 21 Haziran 2016
- 9.255
- 25.572
- 548
Aman ya. Naparsa yapsın uzak olsun da.Çok şükür görüşmüyorum artık. Tüm akrabaları arayıp bizi hain ilan etti zAten
- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
Babanız da benimki gibi kötüymüş Geçen bir akrabasına borç verdi eşim. Meğer beyefendi o para ile tatile gidecekmiş. Onun tatil keyfi için ben neden zora giriyorum ki? Valla allah böyle yüzsüzlerden bizi korusunaynı durum babamla bende var
neyse içimi döktüm
doğru olanı yapıyorsunuz
- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
Arkadaş ilişkileri öyle. Eşim üzülmez verdiği paraya. Ben arkadaşıyım tabi verecem der. Bide çocuk yok bizde. Ev borcu yok vs herkes bizi yolunacak kaz olarak görüyor sanırımKusura bakmayın ama o nasıl bir babadır öyle, kalbim sıkıştı okurken, çok üzüldüm adınıza.
- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
Demek ki geçmiş sıkıntılar bunlara neden oluyor. Ben de bir şey alırken kırk kere düşünüyorsam, kendime 100 lira çok deyip elaleme 1000 lira yolluyorsam ve o para unutuluyorsa gerçekten bizde bir sorun yoktur. Ama hele bi verme para. Eminim benden senden kötüsü olmazBabam böyle birisi değildi ...sadece bedava alkol temin edebilecegi yerlerde çalıştığı ve sürekli maaş alamadığı için çok yoksulluk çektik. Şu an al şu 300 TL sana hediyem olsun.. git kendine 300 TL lik alışveriş yap desen yapamam Çay makinamiz bozuldu ,bir haftada alabildim...sarzli el süpürgesine bir ay sonunda tamam alıyorum diyebildim. Mutfak alışverişine ve aile olarak dışarıda yemek yemeye harciyabiliyorum ...ama bir akşam yemeğine ödediğimiz hesap kadar tutarında ki bir ayakkabiyi/cantayi veya herhangi bir ev eşyasıni karar veremedim diyerek erteliyorum
Cimri olduğunuzu sanmıyorum ama dediğiniz gibi zor bir geçmişe sahipsiniz normal bence. Ayrıca biri bana da kendisi için bişey almamı söylese malını teslim edince vermesini beklerim vermezse üzerine yatmış gibi hissederim. Bence bunu herkes düşünür. Ben her zaman borç vermeye hazır konumda olmayın derim ama ihtiyacı olana da varken yok demeyiz .eşime her zaman şöyle söylerim evet bizde varken verelim ama sen de ben de kendi etrafimizdaki insanları tanırız geri odemeyecek ya da ödeme ihtimali düşük birine niye borç verelim ki neticede biz hata yaya kazanmiyoruz. O yüzden borç vereceğimiz kişiler önemliYaşadığım bir problemi sizinle paylaşarak fikrinizi almak istiyorum. Ben parayı seven, olmazsa olmaz diyen bir insan değilim ama son zamanlarda kendimle çeliştiğimi düşünmeye başladım.
Babam az çok kazanan ama bu parayı el iyisi olmak adına bizden başkalarına yediren bir insan oldu hep. Mesela bizim ihtiyacımız olduğu halde kuzenime burs verirdi. Ama biz devlet bursu ile okumaya çalışırdık hep. Okumakla kalmaz, üstüne her şeyimizi de öyle almaya çalıştırdık. Devletin verdiği bura neye yeter derseniz, mesela lisede 3 ayda bir yatan 150 lira burs aldıysam bunun 60 ını babamın zorla yolladığı uzaktaki bir Okulun servis parası için harcardım. Öyle derdi çünkü. Bursundan ver derdi. Kalanı ile de kıyafet falan Almaya çalışırdım. Kardeşlerim de öyle. Çünkü babam almazdı. Senede iki kere bir iki şey alır, ama her ay dolap döşemiş gibi konuşurdu.
Yıllar böyle geçti. Hep korktuk babam elimizdeki beş kuruşu da alacak diye. Çünkü alırdı. Mesela hevesle aylarca artıra artıra 50 lira biriktirsem onu bulursa ya da duyarsa Siz paradan anlamazsınız, bende dursun diye o parayı alır ve bir daha da vermezdi. Bir kere hatırlıyorum. Çok beğendiğim bir kazağı, Benim olan ama babamın el koyduğu para ile almak istedim. Babama söyledim. Bir saat yalvardım ve dedi ki ben o parayı sizin için harcadım. O kadar ağladım ki. Daha küçüğüm bide. Anneannem dedelerim babaannem harçlık verse ve duyarsa o paraya hemen el koyardı. Bide hep derdi ki ben size bakıyorum, bu paraları vermek zorundasınız.
Çalışma hayatına başladım. Hala salak yerine koyup sen paradan anlamazsın her ay maaşını ver bana bende kalsın demeye başlayınca ben iyice delirdim ve babamla kavga ettim. Ama çok büyük bir kavga oldu. Bir daha para diyemedi bana. Kardeşlerime dedi ama onlarda aynı şeyi yaptı. Bıktık çünkü.
Şimdi esas meseleye geleyim. Yaşadıklarımı bi ben bi ailem bilir. Anneme ve kardeşlerime her ihtiyaç duyduklarında para veririm ve asla acımam o paraya. Hatta annem lazım demeden veririm. Hep bir şeyler de alırım. Eşimin ailesi de çok iyidir onlara da ara ara veririz mesela. Sınırı aşmadıkları sürece. Hediyeler alırız. Arkadaşlarıma da hediye alırım. Bir şey laızmsa az miktardaysa alırım . Ardını aramam Ama bazen birileri benden ya da eşimden borç isterse uyuyamıyorum. O para sanki geri dönmeyecekmiş gibi geliyor. Geçen bir arkadaş 10000 borç istedi. 3 günde ödeyecegım dedi. Ben o üç gün boyunca çok zor saatler geçirdim. Parayı ödedi arkadaş ama yaşadığım sıkıntı yanıma kar kaldı. Herkes babam gibi yapacakmış gibi geliyor. Mesela biri bana avm ye gidince 200 liralık bir şeyi al gel dese ben o kişi parayı bana verene kadar rahat edemem. Çok korkuyorum birileri borç isteyecek diye. Bazen uyuyamıyorum.
Cimri miyim sizce ben? Yoksa babamla yaşadığım şeylerle mı alakalı? Nasıl kurtulacağım bu korkudan