cimri kocayla hayat geçermi

nasıl yani maaşınızda söz hakkınız yok maaş kartınız onda mı duruyor
oturup konuşun güzelce doyasıya yiyip içi pyaşamadıktan sonra eve katkı yapmayacağınızı söyleyin
çok sessiz kalmışsınız
maaş kartımın bende yada onda durmasının bi önemi yok ki borçlar ortak olunca onda bitince bendede bitiyor haliyle konu maaş değil
nasıl yani maaşınızda söz hakkınız yok maaş kartınız onda mı duruyor
oturup konuşun güzelce doyasıya yiyip içi pyaşamadıktan sonra eve katkı yapmayacağınızı söyleyin
çok sessiz kalmışsınız
kartım onda durmuyor ama banada borçlardan para kalmıyor giderlerimizi kredi kartından yapıyoruz genelde nakit kalmıyor çünkü ama konu onun her harcamama karışması hesap edip yorum yapması gereksiz yada fazla bulup bunu alenen her zaman söylemesi

bazen o kadar bunaltıyorki sinirden ertesi gün kendimi alışveriste buluyorum fuzuli bişey almıyorum belki yada alınması gereken ama onun ertelediği bişey alıyorum yasak olan şirin olurmuş derler. tamam onun için kendimi sıkmıyorum rahat davranmaya çalışıyorum ama başımın etini yiyecek diyede aldığım şeyi eve götürürken strese giriyorum benide hasta etti yeminle. ayrıca eşim çok dikkatlidir aldığım şeyi göstermesem bile hemen fark edip sorar ben bunu görmedim neden haberim yok diye. defalarca söylüyorum haber vermek zorunda değilim her aldığım iğne ipliğin izninimi alcam diye ama nafile hep danışma bekler ama danışıncada mutlaka vardır bi yorumu

Kardesim yanlis anlama ama gülmekten karnima sancu girdi bu ne artik saban daki gibi az kalmis zeynine de bakip doymasi kalmis esnin ama arada cocuk var allah kolaylik versin

Bu düzelebilecek birşey değil yani 70 yaşına da gelse böyle olucak. Rahmetli dedem ananemi doktora götürmüş doktor durumu çok kötü acilen hastaneye gidin yatırın dediğinde bile belediye otobüsüyle hastaneye götürmüş, taksiye para vermemek için. Yani düzelir diye beklemeyin ya böyle devam eder ya şah da artar cimriliği.
kesinlikle düzeleceğini düşünmüyorum zaten Rabbimin bana lütfu kendi paramı kazanmak.benim kocamda sizin dedenizin yaptığını yapar :)

maaş kartımın bende yada onda durmasının bi önemi yok ki borçlar ortak olunca onda bitince bendede bitiyor haliyle konu maaş değil

kartım onda durmuyor ama banada borçlardan para kalmıyor giderlerimizi kredi kartından yapıyoruz genelde nakit kalmıyor çünkü ama konu onun her harcamama karışması hesap edip yorum yapması gereksiz yada fazla bulup bunu alenen her zaman söylemesi
Ozaman kaale alma,sağa sola bakın bir şey söylenmemiş gibi,yorulsun,sussun

Kuzenim bu huyunu ceza olarak kullanırdı eşine karşı,tartıştıkları zaman herhangi bir şeyden,ertesi gün alışverişe gider,aldıklarını da gözüne baka baka giyerdi.Adam öyle korkardı ki bundan,tartışmalarında alttan alırdı aynı şeyi yapacak diye

Para var da mı harcanmıyor

Anladığım zaten borç var ve para az kalıyor

Ada'm da kendince Fuzuli masraf yapmıyor

Sayfaları okuyamadım ama eğer maaştan az kalıyorsa eşiniz haklı olur

Tatilde burnumdan getirir demişsiniz uygun herşey dahil bir yere gidin gördüğünüz şeye para vermeniz gerekmesin

Geçer canim geçer,ömurde su gibi geçer,bir bakmışsın ömur bitmiş,ne yaşadım ,ne elde ettim,ne kazandım diye sorarsin......cevabını nasıl verirsin düşün.....

Yahu ben de kocamı cimrilikle suçluyordum okuyunca vazgeçtim

Aileden geldiğini ya da yoksuzlukla buyumekle oldugunu düşünmüyorum huy bu benim dedim çok varlıklı bir adamdı tam bir var yemezdi.

merhaba kızlar uzun süredir aklımda olan kimseye anlatamadığım anlatsamda çözümü olmayan bi döngünün içindeyim.
eşimle 3,5 yıldır evliyiz 2 yaşında bir kızım var.Ben Memurum kendi paramı kazanıyorum ama kazandığım para da en ufak bi söz hakkım yok. Evlenirken eşimin ailesinin durumu olmadığı için herşeyi kendimiz yaptık. dolayısıyla evlenirken bi dünya borca girdik. Çocuk olmadan ilk 1 yıl düğün masraflarını ödedik. Borcumuz olduğundan maddi konuda hep destek oldum eşime. Düğün masrafları bitince ev aldık borca girdik yine ortak bi şekilde onu ödüyoruz maaşımız ucu ucuna yetiyor neredeyse. Eşim evlenmeden önce beni hiç bi yerde yemeğe götürmedi hep dönercide yada simitçide bulurdum kendimi başta öğrenci diye hiç gücenmedim ama sonra oda çalışmaya başlayıncada bu böyle devam etti. Bu kezde düğün masraflarından kendine bile para kalmıyor diye düşündüm ama bi yemek yada bi dogum günü kutlaması bu kadar zor olmamalıydı. sonuçta yatlar katlar istemiyorum.para konusunda çok konuşur bi yere gideriz burası ne para kırıyordur der. düşünün dönerin bile ucuzunu yedirir gitmeden bakar.aldığım herşeyin önce fiyatını sorar kendisine göre fazlaysa ne gerek var der.Kaloriferin ısısını ben açtıkça arkamdan gizlice geçip kısar. Para giden her yerden uzak durmaya ve benide uzak tutmaya çalışır. Eger benim söylenmelerimden bıkıpta zoraki bi yere gidersek yerken bile parasını hesap eder sonra da o yemeğin menüsünü üç gün hesaplar üstünede bu sana 10 yıl gider der. hiç sosyal hayatım yok çünkü gidince para gitmemesi için diken üstünde durmaktan bıktım. o yüzden ailecek büyük çocuk parkları dışında bi yere gitmiyoruz.uzun süreli dışarda kalacaksak evden bişeyler koyup götürüyoruz.kızım hastalandığında devlet hastanesi kalabalık olunca özel hastaneye gidelim deyince kıyamet kopuyor çocuğum sağlığı bile paradan önemsiz. ben ondan lüks mekanlar istemiyorum. bişey yapıyorsak en azından parasını düşünmeden geçirdiğimiz bi gün olsun şimdide yine benim 4 yıldır söylemlerimde tatile gidelim dedi ama ondada ucuz olsun söyle para gitmesin böyle para gitmesin diye hesapların peşinde tatilde attığım adımı hesap edip burnumdan getirir o yüzden ondanda vazgeçtim. çok uzun oldu ama daha neler neler var yazmadığm ben bu adamla çok konuştum olmadı cimrilik para konusu içine işlemiş. ona göre kendisi cimri olsa köşede parası olurmuş gerekli şeyleri yapıyormuş.ama anladımki bu ta aileden geliyor çünkü ailesiyle ne zaman bi araya gelse tek konuştukları konu para bu ne kadar pazarda şu kaç para şunu kaça aldın şu kişi bunu almış şu kadar kazanmış tek konu bu artık çok bunaldım benim ve çocugumun ihtiyacı olan şeyleri hep gizli gizli alıyorum çünkü söyleyince ya sonra bu ay sıkışık oluyoruz yada gereksiz buluyor
Geçmez bacım! Niye evlendin bu adamla ? Bide çocuğunuz varmış ,geçmiş olsun !

Sevgiliyken görmüşsünüz aslında, keşke o zaman en basından ayrılsaydınız.
Ben hayata bir kere geldiğine inananlardanım. Ona göre yasamak, harcamak Lazım. Bir insan isteklerini gerçekleştirip, hayalindeki gibi yasamak İçin ömür boyu kirada oturabilir bana göre.

Kendiniz de çalışıyorsunuz maaştan ufak bişeyler atın kenara ve kocanıza şunu yapalım demeye gerek kalmaz ekonomik özgürlüğünüz var böyle hayat geçmez..
Biz de para biriktirip borç ta ödüyoruz ama benim her ay ihtiyaçlarım illa ki oluyor alıyorum her ay sineması dışarda yemeği de oluyor tamam savurganlık israf yanlış şeyler olmamalı ama cimrilik te yanlış..

Biraz borçlardan bence ödemeler hafifleyince bu kadar kısmaz eşiniz.daha rahat olur

X