cimri kocayla hayat geçermi

maaş kartımın bende yada onda durmasının bi önemi yok ki borçlar ortak olunca onda bitince bendede bitiyor haliyle konu maaş değil

kartım onda durmuyor ama banada borçlardan para kalmıyor giderlerimizi kredi kartından yapıyoruz genelde nakit kalmıyor çünkü ama konu onun her harcamama karışması hesap edip yorum yapması gereksiz yada fazla bulup bunu alenen her zaman söylemesi
konu aslında önemli bi konu. maaş kartının normal bi kocada kalıp da maaşın zaten biteceği olsa sıkıntı yok ama sizin kocanız cimri ve farklı. o nedenle bu konu önemli. borçlar bitince de aynı şey ler devam edecek ve bu konu sonradan sıkıntı olacak aranızda

Para hesabini sevmem. Bazen evet abartmamak gerek ama hep para hep para olmaz. Allahim dusmanimin basina vermesin diyorum cimri koca. Amin.

Konu sahibi sen calismasan ne yapardi acaba kocan merak ediyorum.
Ve keske maasini eline saymasaydin basta kocanin. O zmn ne gelir ne gider bilmezdi.
Yinede bi teklif et butcenin bi kismini kenara koymak istedgini. Yada para lazimmis gibi yap, para iste. Onuda kenara koy biriktir.

Allah sabır versin ne diyeyim hiç anlamam bu işlerden benim eşim benim maaşımın ne kadar olduğunu bile bilmez kartıma elini sürmez ben hayatta böyle birşeye katlanamazdım sanırım

benimde nişanlima cimri derler . bana göre hiç değil sadece aşırı tutumlu. o da memur ikinci bi işe de gidiyor . ilerde rahat etmek için para biriktiricegini söylüyor. hatta öyle biriktirmiş ki arabasını aldı şimdi de evimizi alicak inşallah.. sana karşı cimrilik etmesin barii
inşallah seninki de akıllanır canım dua et başka bişey diyemiyorum.. Sıkma guzel canını

Ay ayni benim annem. Halbuki yokluk da cekmemis pek.

Bir kahve icemeyiz disarda. Ustune duzgun bisey almaz. Halbuki evlendiginden beri hic yokluk cekmedi. Oncesinde de calisiyormus. Ne kadar fakir olabilir ki? Yemek yesek bisey siparis etmez. Ben ona da soylerim yer ama arkasindan hemen evde yesek de ayniydi niye para harcadik bunca der. Ucuz kiyafetler alir hem cirkin hem ilk yikamada kayar agzi burnu. Aslinda daha pahaliya gelir. Emeklisi var. Hala calisiyor 2 tane de kira aliyor. Cimri mi? Asla degil. Bana abime falan surekli para vermeye calisir. Torunlarina alir. Ama kendine gelince hic. Sanki hayatinda guzel bisey olmazsin diye ozellikle ugrasiyor.

Keyifle oturursun kahve icelim diye. Ay pahalidir evde icseydik der. Sonra da siz icin ben istemem der. Sinir olur eve doneriz.
Böyle ailece oturup neşeli neşeli yemek yiyen insanları ölesiye kıskanıyorum 1 saat hazırlanıp dışarı çıkıyoruz mağazalara girip girip çok pahalı ne kadar pahalı der der 3 mağaza sonrası benim modum düşer eve gelirim. Şunu yer misin o ne kadar ,bunu yer misin bu ne kadar.Tamam beni düşünüyor ama benim kusasım geliyor yemin ederim...Kaç kere konuştum,tamam diyor ama yok malesef olmuyor...

Senin annen cimriliginden degil iste evlatlarim zorluk cekmesin ben yapmasamda olur kafasinda fedakar anneyim vicdaninda boyle olmak icin yapiyor ki bence iyi bir anne.
Oyle olmasa size para VERMEYE KALKMAZ annecigini benim icin bir op
Kimse fedakar değil demiyor ama fazlası gerçekten insanı boğuyor.Misal benim annem bi kere de o kadar kuruş hesabı yapmadan bir rahatça yemek yesin,bir kahve içsin demi? Ama yok yoook olmuyorr,yapamıyor.

Senin annen cimriliginden degil iste evlatlarim zorluk cekmesin ben yapmasamda olur kafasinda fedakar anneyim vicdaninda boyle olmak icin yapiyor ki bence iyi bir anne.
Oyle olmasa size para VERMEYE KALKMAZ annecigini benim icin bir op

Acikcasi bir yerde kahve icerken 10 tl de annem icin odemek bana zorluk cektirmez cok sukur calisiyorum maasim var. Benim o 10 liraya degil ama annemle keyifli bir an gecirmeye kendimi iyi hissetmeye ihtiyacim var. Bir anne kiz iliskisinde arkadasligin da yeri olduguna inaniyorum.

Parası olduğu halde daha flört aşamasında beni dönerciye götüren adamla evlenmezdim çok açık konuşayım. Ha şimdi evlendik, dönerciye de gidiyoruz simitçiye de ama sapla samanı ayırmak lazım.

merhaba kızlar uzun süredir aklımda olan kimseye anlatamadığım anlatsamda çözümü olmayan bi döngünün içindeyim.
eşimle 3,5 yıldır evliyiz 2 yaşında bir kızım var.Ben Memurum kendi paramı kazanıyorum ama kazandığım para da en ufak bi söz hakkım yok. Evlenirken eşimin ailesinin durumu olmadığı için herşeyi kendimiz yaptık. dolayısıyla evlenirken bi dünya borca girdik. Çocuk olmadan ilk 1 yıl düğün masraflarını ödedik. Borcumuz olduğundan maddi konuda hep destek oldum eşime. Düğün masrafları bitince ev aldık borca girdik yine ortak bi şekilde onu ödüyoruz maaşımız ucu ucuna yetiyor neredeyse. Eşim evlenmeden önce beni hiç bi yerde yemeğe götürmedi hep dönercide yada simitçide bulurdum kendimi başta öğrenci diye hiç gücenmedim ama sonra oda çalışmaya başlayıncada bu böyle devam etti. Bu kezde düğün masraflarından kendine bile para kalmıyor diye düşündüm ama bi yemek yada bi dogum günü kutlaması bu kadar zor olmamalıydı. sonuçta yatlar katlar istemiyorum.para konusunda çok konuşur bi yere gideriz burası ne para kırıyordur der. düşünün dönerin bile ucuzunu yedirir gitmeden bakar.aldığım herşeyin önce fiyatını sorar kendisine göre fazlaysa ne gerek var der.Kaloriferin ısısını ben açtıkça arkamdan gizlice geçip kısar. Para giden her yerden uzak durmaya ve benide uzak tutmaya çalışır. Eger benim söylenmelerimden bıkıpta zoraki bi yere gidersek yerken bile parasını hesap eder sonra da o yemeğin menüsünü üç gün hesaplar üstünede bu sana 10 yıl gider der. hiç sosyal hayatım yok çünkü gidince para gitmemesi için diken üstünde durmaktan bıktım. o yüzden ailecek büyük çocuk parkları dışında bi yere gitmiyoruz.uzun süreli dışarda kalacaksak evden bişeyler koyup götürüyoruz.kızım hastalandığında devlet hastanesi kalabalık olunca özel hastaneye gidelim deyince kıyamet kopuyor çocuğum sağlığı bile paradan önemsiz. ben ondan lüks mekanlar istemiyorum. bişey yapıyorsak en azından parasını düşünmeden geçirdiğimiz bi gün olsun şimdide yine benim 4 yıldır söylemlerimde tatile gidelim dedi ama ondada ucuz olsun söyle para gitmesin böyle para gitmesin diye hesapların peşinde tatilde attığım adımı hesap edip burnumdan getirir o yüzden ondanda vazgeçtim. çok uzun oldu ama daha neler neler var yazmadığm ben bu adamla çok konuştum olmadı cimrilik para konusu içine işlemiş. ona göre kendisi cimri olsa köşede parası olurmuş gerekli şeyleri yapıyormuş.ama anladımki bu ta aileden geliyor çünkü ailesiyle ne zaman bi araya gelse tek konuştukları konu para bu ne kadar pazarda şu kaç para şunu kaça aldın şu kişi bunu almış şu kadar kazanmış tek konu bu artık çok bunaldım benim ve çocugumun ihtiyacı olan şeyleri hep gizli gizli alıyorum çünkü söyleyince ya sonra bu ay sıkışık oluyoruz yada gereksiz buluyor
Boyle hayatmi olur. Allah sabir size.

Karı gibi derken bence genel bir deyim baabından yazmış arkadışımız,eskilerden kalan,gereksiz olmuş evet ama bu kadar üzerine gidilmesine gerek yok.
Ve gerçekten okurken ben sinir oldum Allah yardımcınız olsun.

Bende eşiniz gibiyim ama ve lakin kocam çok lüks yaşıyor düğün borcu hic azalmadan aynı yerinde duruyor

Maasimiz ucu ucuna yetiyor diyen sizsiniz. Dugun borcu -ki bence gereksiz otesi bir sey durum yoksa zaruri seyler yapilir ve evlenilir- bitmis ev borcu baslamis. Cocuk da var. Siz flort doneminde sizi donerciye goturen adamdan bu kadar borc icinde sizi nereye goturmesini bekliyorsunuz ki? Biri bitmeden biri baslamis.

Biz de devlet hastanesine gidiyoruz zaten bekleyecek durumda degilse bekletmiyorlar. Atesli cocuk hamile logusa vs...

Esiniz itici durabilir ama ailesinin durumu yok diyorsunuz sanirim hic varlik gormemis hep yokluktan muzdarip olmus. Sonra da biri bitmeden digeri baslayan borclar varsa adam da korkuyordur. Ben cok haksiz bulmadim.

eşim en son kredi kartındaki ufak harcamalarım içinde hesap sorup üzerime gelince bende ipler koptu iyice kredi kartını kırıp iptal ettim. Artık ev borcunu ödeyip kalan parayıda kendim alıp harcayacağım kredi kartsız senin sorgulamandan bıktım artık dedim. bu kez ciddi olduğumun farkında ve bana surat asıyor konuşmuyor kendi kendine kararlar alıyorsun diyor hem suçlu hem güçlü diye buna derler bu kez vazgeçmeyeceğim kızlar ama surat asmasıda benim hassas noktam onu kullanıyor yılmamam lazım

eşim en son kredi kartındaki ufak harcamalarım içinde hesap sorup üzerime gelince bende ipler koptu iyice kredi kartını kırıp iptal ettim. Artık ev borcunu ödeyip kalan parayıda kendim alıp harcayacağım kredi kartsız senin sorgulamandan bıktım artık dedim. bu kez ciddi olduğumun farkında ve bana surat asıyor konuşmuyor kendi kendine kararlar alıyorsun diyor hem suçlu hem güçlü diye buna derler bu kez vazgeçmeyeceğim kızlar ama surat asmasıda benim hassas noktam onu kullanıyor yılmamam lazım
aman assın ya salla

maaş kartımın bende yada onda durmasının bi önemi yok ki borçlar ortak olunca onda bitince bendede bitiyor haliyle konu maaş değil

kartım onda durmuyor ama banada borçlardan para kalmıyor giderlerimizi kredi kartından yapıyoruz genelde nakit kalmıyor çünkü ama konu onun her harcamama karışması hesap edip yorum yapması gereksiz yada fazla bulup bunu alenen her zaman söylemesi
Biz de ev borcu ödüyoruz
İkimiz de calısıyoruz
Bize de hiç para kalmıyor
Ama arada kendimizi simartıriz
Tatile iyi otellere gideriz
Arada sinemaya gideriz
Yemege cıkarız
Bizde de eşim hep iyi yerlere gtmek iyi markalar giymek ister
Ben onu kısıtlarım:)
Maaslarımız iyi de olsa ev borcu resmen çökertiyor yani

Sabırlı ol,kararından geri adım atma...
Bir kere uğraşır,toptan kurtulursun...

X