merhaba kızlar uzun süredir aklımda olan kimseye anlatamadığım anlatsamda çözümü olmayan bi döngünün içindeyim.
eşimle 3,5 yıldır evliyiz 2 yaşında bir kızım var.Ben Memurum kendi paramı kazanıyorum ama kazandığım para da en ufak bi söz hakkım yok. Evlenirken eşimin ailesinin durumu olmadığı için herşeyi kendimiz yaptık. dolayısıyla evlenirken bi dünya borca girdik. Çocuk olmadan ilk 1 yıl düğün masraflarını ödedik. Borcumuz olduğundan maddi konuda hep destek oldum eşime. Düğün masrafları bitince ev aldık borca girdik yine ortak bi şekilde onu ödüyoruz maaşımız ucu ucuna yetiyor neredeyse. Eşim evlenmeden önce beni hiç bi yerde yemeğe götürmedi hep dönercide yada simitçide bulurdum kendimi başta öğrenci diye hiç gücenmedim ama sonra oda çalışmaya başlayıncada bu böyle devam etti. Bu kezde düğün masraflarından kendine bile para kalmıyor diye düşündüm ama bi yemek yada bi dogum günü kutlaması bu kadar zor olmamalıydı. sonuçta yatlar katlar istemiyorum.para konusunda çok konuşur bi yere gideriz burası ne para kırıyordur der. düşünün dönerin bile ucuzunu yedirir gitmeden bakar.aldığım herşeyin önce fiyatını sorar kendisine göre fazlaysa ne gerek var der.Kaloriferin ısısını ben açtıkça arkamdan gizlice geçip kısar. Para giden her yerden uzak durmaya ve benide uzak tutmaya çalışır. Eger benim söylenmelerimden bıkıpta zoraki bi yere gidersek yerken bile parasını hesap eder sonra da o yemeğin menüsünü üç gün hesaplar üstünede bu sana 10 yıl gider der. hiç sosyal hayatım yok çünkü gidince para gitmemesi için diken üstünde durmaktan bıktım. o yüzden ailecek büyük çocuk parkları dışında bi yere gitmiyoruz.uzun süreli dışarda kalacaksak evden bişeyler koyup götürüyoruz.kızım hastalandığında devlet hastanesi kalabalık olunca özel hastaneye gidelim deyince kıyamet kopuyor çocuğum sağlığı bile paradan önemsiz. ben ondan lüks mekanlar istemiyorum. bişey yapıyorsak en azından parasını düşünmeden geçirdiğimiz bi gün olsun şimdide yine benim 4 yıldır söylemlerimde tatile gidelim dedi ama ondada ucuz olsun söyle para gitmesin böyle para gitmesin diye hesapların peşinde tatilde attığım adımı hesap edip burnumdan getirir o yüzden ondanda vazgeçtim. çok uzun oldu ama daha neler neler var yazmadığm ben bu adamla çok konuştum olmadı cimrilik para konusu içine işlemiş. ona göre kendisi cimri olsa köşede parası olurmuş gerekli şeyleri yapıyormuş.ama anladımki bu ta aileden geliyor çünkü ailesiyle ne zaman bi araya gelse tek konuştukları konu para bu ne kadar pazarda şu kaç para şunu kaça aldın şu kişi bunu almış şu kadar kazanmış tek konu bu artık çok bunaldım benim ve çocugumun ihtiyacı olan şeyleri hep gizli gizli alıyorum çünkü söyleyince ya sonra bu ay sıkışık oluyoruz yada gereksiz buluyor