Cimri kocayla hayat geçer mi??

pes diyorummmmmmm hatta yazıklar olsun böyle birineeeeeeee

sen bir çalışma eşinin eline bakmaya başlaa işte ozaman anlarsın...

Çalıştığım halde bile afra tafrasını çekiyorum yeri geliyor. Çalışmasam direk kapıya koyar beni eminim.. Diyorum acaba çalışmayan ev hanımlarının kocaları nasıl bakıyo eşlerine.. Gerçekten bu duyguyu hiç yaşamadığım için bilemiyorum. Senelerdir tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılarım.. Vermeden almayı yaşamadım. Bu duyguya çok uzağım.. Ve acaip merak ediyorum.. O kocalar nasıl bir ömür boyu bakıyolar kadınlarına..

canım benim babamda böyledir çocukları ve karısına para harcamayı hiç sevmez ama kendine arkadaşlarına her daim para harcamaya hazırdır bir örnek vereyim amcamın düğününde annem kendine pahalı elbise aldı diye kıyameti koparmıştı anneme vurmuştu o kadar bencil bir adamdır
bence bu tarz adamlar evlenmemeli koca olacak baba olacak adam önce ailesini sonra kendini düşünmeli
aslında bir pskologdan yardım alabilirsiniz bu durumun altında kesinlikle pskolojik bir rahatsızlık olabilir
mesala çocukken babası böyle olabilir veya tek çocuk olduğu için paylaşmayı bilmiyor olabilir imakınınızda varmış bir pskologla gidip görüşün sonra eşinize tatlı bir dille bu durumdan duydugunuz rahatsızlığı ondan soğudunuzu sizi seviyorsa pskologa gitmesi gerektiğini anlatın belki ikna olur düzelmek için çabalar

Kesinlikle hiç kıymet bilinmiyor, sabah beraber çıkıp beraber giriyoruz eve, ben direk mutfağa o direk tv karşısına, yemek-temizlik-çocuk bakımı herşey bizim üstümüzde ayrıca eve para getiriyosun, sonuç benim maaşım bakıcı ve kiraya gidiyormuş bir anlamı yokmuş çalışmamın oysaki kalan para 1000 TL . Maaş kartım eşimde ay başı bütün ödemeleri benim maaşdan yaparız. aylar oldu üstüme birşey almadım bi dairede çay masrafım var, çocuğumunda bez masrafı var üstünü başını hep annem alır. Borcumuz yok harcımız yok, şunu al bunu al demem veya gidip onu bunu almam (zaten küçük bir yerde yaşıyoruz doğru düzgün mağaza yok ), yemeği ütüsü temizliği 4X4 lük olmasada yapamaya çalışıyorum, giyimimi ona göre ayarlıyorum(sayesinde cansever gibi oluyorum ) ya buna rağmen yinede değerim yok (
kendisi tutumlu olduğunu iddia etsene azcık cimriliğin sınırında bence
Ve sende çok haklısın kardeş cimri insanla yaşamak zor ama en azından ona muhtaç değilsin, kendi paranı kazanıyorsun aksi takdirde yediğin lokmaları bile sayabilirdi.

Aslında psikolog fikri benimde aklıma gelmişti. Sonra farkettimki eşimin ailesini tanıdıkça anne ve babasıda eşimle birebir benziyor. Yeme içme konusunda asla cimri değiller. Ama onun haricinde hep kısmışlar. Aslında maddi durumları çok iyi hepsininde ama böyle bir aile işte.. Eşimde kendi keyfine zevkine acaip cömert. Ama bana şu güne kadar isteğiyle bir çift çorap bile almaz. Yani mecbur kaldığı zamanlar almıştır ama herşey zoraki.. İşte o yüzden çok merak ediyorum. Ev hanımı olan arkadaşlarıma soruyorum ya sizin kocalarınız bir ömür boyu size bakacak hiç offtamı demiyorlar. Yaşadıklarımdan dolayı tuhafıma gitmeye başladı çünkü. İşte bu tür erkekler bence tam anlamıyla erkekliğin hakkını veriyolar. Benim koca gibi erkeklerde , erkek müsveddesi olarak kalmaya mahkum oluyorlar.. Can çıkmadan huy çıkmıyor malesef.. Bazı arkadaşlar konuşmaya çalış diye yorumlarda bulunmuşlar ama inanın konuştukça daha çok nefret etmeye başlıyorum. Söylediği sözler sadece midemi bulandırıyo. Bi arpa yol bile gidemiyoruz.

canım bence kabullenmelisinnn artık bi şekilde ne olursa olsun mutlu olmaya çalışşş . dha beter kocalar var. ya seni dövse evine bakmasa zulüm etseee

canım hiç kıymet bilmiyorlar ne olacak böyle bilmiyorum.. bişey sorcam maaş kartın neden eşinde? keşke baştan hiç vermeseydin..
aynen bende yemek, ütü, temizlik hepsini yapmaya çalışıyorum.. kadın tutmuyorum aslında ihtiyacım var.. yine de yaranılmıyo..
nasıl bir taktik geliştirmek lazım bilemiyorum..

canım biraz şans meselesi bazen çevreme bakıyorum eşlerine göre görsellik ,eğitim ve kültür anlamında daha geride bayanların eşleri karılarını el üstünde tutuyorlar
diğer taraftan çok güzel eğitimli çalışan kadınların kocalarıda ya böyle cimri veya daha kötüsü hiç çalışmıyan karılarının ellerinde bakanları bile var
tanıdığım bir çift vardı karısı çalışırdı adam çalışmazdı , karısının parasını içki masalarında başka kadınlarla yerdi , kadıncağız en sonunda boşadı
dediğin gibi can çıkar huy çıkmaz eğer değişmeyeceğine eminsen ve bu durum seni bu kadar sıkıyorsa bir süre ayrı yaşayın bak bakalım özlüyormusun onsuz olabiliyormusun kısaca daha mutlumu oluryosun yoksa mutsuzmu oluyorsun ona bak ona görede kararını ver bu hayat senin böyle geçmez

Malesef çalışan kadın daha çok eziliyormuş gibi geliyor bana.. Tam tersi olması gerekirken.. Gözlemlerimi anlatayım. Ev hanımları çalışan kadından daha bakımlı. Çünkü zamanı bol. İstediği zaman kuaförüne gidip saçını başını düzeltebilir ama çalışan kadın her zaman bi koşturmaca içinde.. Herşeyi yarım yamalak. Hele çocuk varsa Allah kolaylık versin. Sabah koşa koşa işe gider akşam gelir evde bi ton iş yine çalışan kadını bekler. Yani günün yaklaşık 15 saati çalışır durur. Temizlik yemek çocuk koca.. bi de işyerinde bisürü insanın ağız kokusunu çeker. O kafa yorgunluğuyla çıkar tekrar akşam rutin koşturmaca. Haa bu parayı kazanan kadın bi de birikim yapmak zorundadır. Her istediğini alamaz.. Çalışıyoya.. Çarçurda etmemek lazım. Koca bi de onun derdinde.. Ya at kenara biraz bişeyler der.. Canın ayda yılda bir bişey çeksede bi sürü afra tafralar.. surat asmalar.. Kadınlığımız şimdi nerde kaldı.Gecede beklerki ona kadınlık yapayım... Eee insanın içinden gelirmi. Benim kadın kendinin erkek olduğunu unutan biri nasıl oluyosa gece olunca erkekliği aklına geliyor..

cimri hiç kimseyi etrafımda istemem. varyemez tipler cimriliğin zirve noktası zaten. kendine bile cimri olanlar var. para harcamak onlara sıkıntı verir. sanki para durduğu yerde ona zevk veriyor. mal mülk yerine para biriktirmek isterler. bütün ihtiyaçlarını sonuna kadar kısarlar. çok zengin de olsalar daha çok para isterler hepsini biriktirirler ne kadar az harcarlarsa mutlu olurlar. dandik de olsa en ucuzunu alırlar. kendilerine de etrafındakilere de hayatı zehir ederler. fakir fukara gibi yaşarlar. böylelerine acırım anca. tabi öldüklerinde ailesi rahat edeceği kesin :)

çok doğru öldüklerinde arkada kalanlar rahatlarlar vardı böyle bir tip adam kuyumcuydu ailesini fakir gibi yaşatırdı adam haslandı para gider diye doktora gitmemiş tabi hastalıkta ilerlemiş ölünce mallarını paylaşa paylaşa bitiremediler arkasından karısı kurtulduk diyordu

Son düzenleme:
canım benm yaa, takma bu kadar kafana ama en azından kendi parana sahip çık. eşinden beklentilerini azaltmelısın hatta hiç beklenti içine girmemelisin. o zaman daha mutlu olursun. ona dokunmak istememen meselesine gelince de eşine durumunu anlatmalısın, yani sadece cimrilik olarak değil de, sana tavırlarının hoş olmadığını faln söyle, o yüzden istemediğini, sana zor geldiğini anlat. daha da sana destek olmazsa(manen) veya umursamazsa verme...yani daha önce bi arkadaşa da yazmıştımnun da eşi zorla maaş kartını alıyordu elinden,vermiyordu. o sana vermezse sen de ona VERMEEE!!

Ya evet aslıdna vermeseydim başta diyorum bazen. canım burası küçük bir ilçe işe gelip giderken hep eşimle beraberiz, öğlenleri eve gideriz, iş çıkışı hemen eve geçeriz yani öyle harcama yapacağım bir durum yok ve benim işim eşiminin işinden daha yoğun mesai içinde çıkamıyorum. gerçi bunlar benim içimi rahatlatmalarım, saydıklarım hiçte neden olacak şeyler değil farkındayım bir keresinde maaş kartından açıldı konu, şakasına işte sana para felan vermem dedi bende dedimki bankaya kartımı kaybettim iptal ettirin derim yenisini çıkartırım sanada vermem dedim ayy demez olaydım 2 gün tavır yaptı maaş kartımı verdi al istemiyorum diyor bide. bende seninle uğraşamam diyip geri verdim kartı evin bütçesi ayrı gayrı olmazmış, sanki kart bende dursa vermeyeceğim para ona ki aslıda vermeyebilirim sonuçta evin geçimini erkek sağlamak zorunda.

Canım taktikle işi çözebileceğimizi sanmıyorum. Kalıplaşmış düşünceleri var erkeklerin. Kadın çalışsada bu işleri yapmak zorunda, kadının görevi, eğer kadın erkekten yardım beklerse dırdırcı oluyor işte. Bazen yardım et bana diyorum eşime işte çalışan bir kadınım felan, bana cevabı çalışmak senin seçimin o yüzden şikayet etmeyecekmişim. Şimdi güleyim mi ağlayım mı?

hep ayyynı demek ki! okudukça dehşete düşüyorum, nasıl bu kadar benzer şeyler yaşayabiliyoruz burdaki bayanlarla anlamıyorum bazen...

işaretli yere takıldım, hoş olmayan bir durum. aaaaaa tümünü okumaya yüreğim yetmedi bu ne ya, çocuğuna kendine sen bakıyorsan ona ne ihtiyacın var arkadaşım kusura bakmada terbiyesizin teki.

Son düzenleme:
işaretli yere takıldım, hoş olmayan bir durum. aaaaaa tümünü okumaya yüreğim yetmedi bu ne ya, çocuğuna kendine sen bakıyorsan ona ne ihtiyacın var arkadaşım kusura bakmada terbiyesizin teki.

Hem bencil hem cimri diyebilirim. Evin zaruri ihtiyaçlarını karşılıyor canım ama şu var örneğin çocuk oyuncak istedi diyelim asla almak istemez ya da yeni bi kıyafet. Hemen yüzünün rengi atar. Yani ucuz şeyler bahsettiğim. bunları hep ben alırım. O da faturaları falan halleder. Gerçi geçen ay onu da ima etti. evin alışverişini hep ben yapıyorum diye.. Bende yuuhhh artık dedim. Hem çok iyi kazanıyosun benim kazancım orta karar yani herşeye yetişemem. sürekli koşturmaca halindeyim çocuk ev yemekvs. Bi de evin alışverişini yapsam sana ne ihtiyacım kalırki dedim. Erkek olmak koca olmak ne bileyim bunlardan hiç haberi yok malesef..düşünsene ömürde bi aldığı çiçeğin bile fiyatını söylüyo utanmadan.. Şu kadara aldım diye. Böyle bir adamdan kocalık beklenirmi

Çalışmak senin seçimin derken neyi kastetti acaba.. Banka kartının derdine bu kadar düşmüş bi adam acaba çalışmayayım evimde oturayım seçimini yapsan kabul edermiydi.. Hiç inanmıyorum. bu devrin erkekleri kadının hem erkek gibi para kazanıp eve bakmasını istiyo hem de tam anlamıyla kadınlık yapmamızı istiyo.. Ahh istiyoda istiyor. Bizde ömürde bişey desek kıyametler kopuyor

çok zor ya vallahi daraldım allah sabır versin, ne denilebilir bilemedim (

Söylediklerin ne kadar doğru. Beklenti içine girmek gerçekten devamında hayal kırıklığını yanında getiriyor. Hiç beklentisiz olmak gerekiyor galiba. Şimdi bu adam hem cimri hem bencil. Ama öyle aldatma gibi ne bileyim bu tür durumlarımız yok en azından. Şimdi uzaklaştığım zamanda açıkçası aldatırmı acaba diye düşünmeye başlıyorum. Hani bi bu eksikti. Bu da gelip beni bulmasın. Evet çok soğumuşum.. Anlıyosun demi. Kadın olmak zor iş gerçekten

ben öğretmenim canım benimde maaş kartım eşimde duruyor ama bunu sorun yapmıyorum çünkü kredi çektik zaten benim maaşın tamamı krediye gidiyor onun içinde bende durmasınında pek manası yok ama maaş haricinde ücrette alıyoruz o ücret bana kalıyor 400tl kadar ,bunun dışında kredi kartım var eşim sağolsun çok harcama yapmış olsamda niye yaptın ne aldın diye sormaz bile ay başında gidip öder..evde tabi ayrı gayrı olmazda sen evin tüm eksiklerini karşılıyosan,eşinin masrafları için para bırakıyosan yani erkeklik eşinin banka kartını cebinde taşımasıyla olmuyor..bi tane oğlum var eşim ona daha da bonkördür..bazen ben kızarım gereksiz alıyosun diye eşimde olsun ben çocukluğumu yaşayamadım o ne isterse alacam diyor..cimri erkek birazda vicdansız erkek diyorum..aynı okulda çalıştığımız bir arkadaşım var ,kocasının fabrikası var ama bir görün konuşmalarını falan acırsınız..markete gitmiştik çok güzel şeyler gelmiş ben dede nakit az bir para var ama çok beğendim aldım kredi kartıyla bu çoook zengin diye bildiğimiz bayanın ise cüzdanında 10tl para dumur oldum benden borç aldı...sonrada benim kart hep eşimde olur bana günlük 10tl harçlık verir dedi...böyle zenginlik batsın ya ben 3 yaşındaki oğlumla günlük çıkardığımda 10tl harcıyoz nerdeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…