Su anda burda saat sabahin 5i ve ben aglamaktan gozlerim sis uyuyamazken bu konuyu okudum ve ne kadar aci halimiz, yozlasmisiz, ne cok kadin varmis bu dertten muzdarip gorunce bir kere daha uzuldum
Ben 3 aylik evliyim, esimle tanistiktan bir sene sonra nisanlandik, 2.senemizde de evlendik. Benim simdiye kadar bu durumu anlayamamam normal sanirim, cunku 2 yil boyunca o amerikada ben turkiyedeydim, hergun telefon msn vs, ayrica 2 sene icinde 3 kez de TRye geldi gorustuk. Ve uzaktan kesinlikle bir iliski yurutulemeyecegine inanmama ragmen, gayet guzel gecindik ve nihayetinde de evlendik ve amerikaya yerlestik. Ben liseden beri hem okuyup hem calistim, 6 yillik bankacilik kariyerime de onun icin son verip ailemi, minicik kardesimi, cevremi kisaca herseyimi birakip buraya geldim. Tam olarak cimrilikmi yaptigi sey henuz anlayamadim ama defalarca tekrarlandigi icin artik cok zoruma gidiyor ve yolun basindayken ne yapmam gerektigi konusunda yardimci olabilirseniz cok sevinirim, belki simdiden dogru biseyler yapabilirsem cozum bulabiliriz, yoksa boyle omur gecmez..
Biraz uzun olabilir yazacaklarim ama burda derdimi anlatabilecegim kimsem yok, turkiyeden kimseyi arayipda akillari bende kalsin istemiorum. Sabriniz icin simdiden tesekkurler..
Oncelikle sunu soyliyim alisveristen nefret eden nadir kadinlardan biriyim :) tum kiz arkadaslarim sen nasil kizsin der, bi ihtiyacim varsa hemen 1-2 dukkana girer alacagimi alir cikarim, cok sikiliorum magaza magaza dolasip gereksiz seyler almaktan. Birde kendimi bildim bileli ihtiyactan fazlasi israftir diyerek sinirlandirmisimdir hep kendimi.
Esimin bana karsi bu tavrini ilk defa nisanliyken 15 gunlugune amerikaya yanina geldigimde hissettim ama 12 yil burada yalniz yasamis bir erkek icin alismanin zor olacagini dusunerek hosgordum ve hicbisey belli etmedim.
Yanina geldigim ve kaldigim sure boyunca bana en ufak bir hediye bile almadan gonderdi, alisveris icin girdigimiz magazalarda kendine bisey bakacaksa saatlerce durdu ama ben biseye bakarken 5 dk tahammulu yoktu, kendi paramla aldigim halde.. Evlendikten sonra 4-5 ay calisma iznim cikana kadar ise giremeyecegimi ikimiz de biliyorduk, tabi bu benim icin cok endise verici oldu, babamdan bile para istememisken esim de olsa baska birinin eline bakmak benim icin zaten zordu ama onunda erkek olarak sorumluluklari oldugunu ogrenmesi gerektigini dusunerek kendimi hazirladim. Ilk zamanlarimizdan evimizi yerlestirmek icin yapmaya basladigimiz zorunlu alisverislerde bile surekli ufleyip pufleyen, benden onde gidip hadi hadi yeter die sikistiran bir adamla karsi karsiyaydim. Hep espriyle gecistirdim, onun da ciddi olmadigini dusundum. Bu arada bu baskilar yuzunden sifir evi eksik gedik 3 gun icinde alip yerlestirdim. Mutfaga biseyler alinmasi gerekenleri soledigim de a o nezaman bitti ne cabuk vs soylenmeler, markete girdigimizde biseye elim uzandiginda gozum gittiginde yuzunu eksitmeler, ne gerek var hadi, o cok pahaliymis birakalim, (evin ihtiyaclari yiyecek icecek gibi seyler tabi bunlar kendime ozel hicbirsey almadim simdiye kadar) ama kendi cani ceken seyi fiyatina hic bakmadan alir..
Hep sustum dikkate almadim tamam zamanla alisacak dedim ama bigun kasada ya necok sey aldik bak bu kadar tuttu deyip ciddi ciddi soylenince bende cok uzuldum bogazima bi dugum oturdu sanki ve dayanamadim aglamaya basladim, hemen sarildi aglama dayanamam benim sana canim feda vs, bu olaydan sonra bikacgun hicbisi isteyemedim, dilim varmadi, evde ne varsa onlarla yemek yaptim ramazanda, bigun kendi cani bisi cekti evde yok dedim nie solemiyosun alayim hemen baska ne lazim deyince tamam dedim yine. kotu niyeti yoktur.. Bu aksam da ilk defa kendim icin bisi isteme cesaretinde bulundum, neyse gittik ve biseye elim uzanmisti ki yine ayni tavirlar, ben kasaya gidiyorum hadi hadi' deyip yuzu degisince artik dayanamadim hicbisi almiyorum bunu kacinciya yapiosun deyip ciktim marketten.. Eve geldigimizde gerekcesi ben sevmiyorum alisverisi hemen cikmak istiorum o yuzden, sen yanlis anliosun oldu, ama kendine bisey alacagi zaman inanin saatlerce vakit geciriyo, sanki ben bayiliyorum, cok merak ediyorum alisveris seven biri olsam biz hic anlasamayacakmisiz.. Ben trde calistigim sure boyunca ozellikle son zamanlarda ailemin durumu pek iyi olmadigi icin hem kendime hem aileme baktim, aysonlarini zor getirirdim, gerekirse borc alirdim ama elime bakan insanlarin gonulleri kirilmasin die boyle en ufak yanlis hareket yapmamaya calistim, ve simdi burda issiz, parasiz, butungun evde, esime muhtacken bu tavirlarini gormek beni cok uzuyor, bide eve gelip ben surat asinca allah kahretsin dedi, sonra da ben aglarken arkadaslariyla maca gitti, giderken de disari gidiorum yolda bana bisi olursa uzulursun deyip barismaya calisiyo
Icimden hic konusmak gelmio, cok zoruma gitti kalbim kirildi, oyle zorki gurbette kimsenin olmayip birine muhtac olmak, aldigin en ufak seyde ne tepki verecek die korkup cekinmek.. Bisure hic konusmayip, ekmek su dahil hicbisi istememeye karar verdim tabi anlarsa.. Insaallah ise baslayinca da ona muhtac olmayacagim ama ben bu davranislari nolursa olsun erkek durusuna yakistiramiorum, ya calisan bi kadin olmasaydim
Kendi ailemde de hic bole seyler gormedigim icin ne yapacagimi sasirdim, henuz yolun basindayken bu sorunu cozmek istiyorum ama ne yapacagimi kendimi nasil ifade edecegimi bilemiyorum, sizce ne yapabilirim cok yardima ve duaya ihtiyacim var..
(bu arada hamile oldugumdan suphe ediyorum napicam bilmiorum