Çok doğru yapmışsınız. Madem öyle çifte standart olmıyıcak kardeşim. Önce insanın kendi evladı. Sonra yiğeni kuzeni vs. Size karşı nasıl cimrimi eşiniz??
pislik herifler, once evleniyorlar sonrada boyle sacma sapan seylerle uzuyorlar. bu konuda cok hassasim...
canim parasi olmasa zaten cimri olmasinin bi anlami olmaz...
ya calismasaydin birde orasini dusun??? gonlun hic mi birsey cekmeyecekti? yeni bir gomlek, yeni bir etek, yeni bir tabak takimi belkide...
cogu kisiye bakiyorumda kocalarin cogu oyle maalesef, Allah hepsini islah etsin.
ya valla canım değil şu anda ama başlarda ben ses çıkarmasam alası olurdu, o potansiyel vardı yani. ama ben de çalıştığım için buna imkan vermedim(çalışmayla alakası olmamalı aslında ama erkekler yapıyor bunu sanırım). 1 ay içinde 2 kez pantolon veya aynı şeyden alacak olsam ağzı gözü eğilirdi, bigün restimi çektim daha yeni evliydik. kendisi istediğini alcak, ben almıycam, üstüne bi de beni beğenmiycek... vlla ben baştan tavrımı koymuştum.bi de şu var: ücretsiz izne ayrıldığımda benzer tavırları oldu eşimin, evde biten kahvenin, yeğenimin içtiği yarım litre sütün lafını etti ama pişman oldu o ayrı bi mevzu. asla konuşturmam, böyle bişey konuşmaya kalktığında tepkim çok sert oluyor.
Bende ücretsiz izne ayrılmıştım. Yaklaşık 1,5 yıl onun eline baktım. İşkenceydi adeta. eli titreye titreye bırakıyodu parayı. Sonra düşünüp üzüldüm halime. Dedimki kendi kendime ya benim bu durumumun geçici olduğunu bile bile adam bikaç ay bile olsa bana para vermeye dayanamıyor. Çalışmayan bir sürü bayan var. Onların kocaları bakıyor sonuçta eşlerine. Bu adam bana 18 ay bile zor dayandı ki öyle abartılı harcamalarımda olmuyodu.. Sanırım bazı kadınlar şanssız bahtsız oluyor.. Çok yazık. Sizin verdiğiniz tepkilerin benzerini belki bende defalarca verdim. Ama değişen bişey olmadı. Sadece ne yapıyorum. Evin hiçbir ihtiyacını ben karşılamıyorum. Eve bi ekmek bile almıyorum sırf ona gıcık olduğum için. Ama çocuğumun ihtiyaçlarını çoğunlukla ben karşılıyorum.
"Allaha şükür şuyumda olsun buyumda olsun meraklısı bi kadın değilim ama" bu cümlen dikkatimi çekti, sanırım sen ve senin benim gibiler bu yüzden kaybediyoruz:)) şükür ettiğimiz için, adam senn huyunu biliyordur ne de olsa...bu arada eşin sana sen bana ne yapıyosun dediğinde ona erkek olduğunu hatırlatır mısın canım. mümkünse ve eşin eğer anlarsa bu tarz şeylerden, yatakta erkeksin de şimdi niye böyle!! fln diye inceden msj versen(mesaj değil de pek açıkça oldu bu) anlamaz mı ki!!!
canım yaa, aynı şey. cretsiz iznim yeni bitti de adamın yüzünde güller açtı:)) acaba diyorum beni değil de annesinin istediği kuzenini alsa naaapardı. benm 1 haftada yediğimi valla kız bir öğünde yiyor:)) ama o kıymetli olurdu yaa, biz hep veren el olduğumuz için(maddi-manevi)olmuyor işte, şans baht senn de dediğğin gibi. bu arda araban var mı? eğer kullanabişliyorsan ve araban yoksa kredi çekp kendine araba alsana, çocuğun msaraflarını da eşine yükle. çocuğa kim bakıyor? kreşte mi, ufak mı??? kreşse çok pahalı kreşe yolla, bakıcın varsa yatılısını al, dil öğretcek de vs.vs. yani bizzat harcatmıyorssa sana parayı,sen de dolaylı yoldan kendin için olmasa da kendinn ve çocuğunn lehine harca...
Arabam var canım. Çocuğuma anneannesi bakıyor. Kreş için daha çok küçük. Zaten okul dönemine gelince özele yazdırıcam çocuğumu. Babası değilmi ödiyecek mecburen. Dediğin doğru dolaylı olarak çekip alıcaz artık hakkımızı mecburen. Şu şans- baht olayı cidden doğru. Bazısı var sadece yemeği biliyor. Bazısıda var bizim gibi emekçi kadınlar. Günde kaç kişinin kahrını çekiyoruzki neymiş kendi ayakları üzerinde durma çabası. Ama kıymet bilen varmı.. kocaman bir hayır... Ve herşeyimiz gözlerine batıyor. sonrada eve gel koştur.. Bi de adamı gece memnun etme görevi. Ohh ne ala memleket. Ama bazısıda var elini sıcak sudan soğuk suya vurmaz ama çooooook kıymetlidir.. Ay öyle dolmuşumki anlatamam. Haksızlıkdan nefret ediyorum
canım şimdi sizin bu konuşmalarımızdan büyüklerimizin söylediği bi söz geldi aklıma : Kimi karınınki altından kimininki gümüşten (afedersiniz).. öyle valla arkadaşlar bende eskiden beri çalışıyorum.. evlendim evleneli çalışıyorum.. benim eşim cimri falan değil Allah var da kıymetimiz olmuyo nerdeyse hiçbir konuda yardımcı olmuyo.. ama bakıyorum bizim çevremizdeki kimi ev hanımlarına ohhhh bizden iyiler valla.. maalesef kıymetimiz bilinmiyor.. ne diyelim Allah bilsin..
cimri erkek çok zor gerçekten sonuçta kadınların hepsi pırlantalar yatlar katlar istemez...özel günlerde alınan 1 tek gül ,1 şişe parfüm ne bileyim bunları da yapmıyorsa o adaı gerçekten cimri statüsüne koyabilirsiniz....çok şükür eşim bu konuda fazlasıyla bonkördür...o ay maddi olarak sıkışıkta olsa mutlaka ufakta olsa alır ...sanırım sonradan olan birşey değil içten gelen ve alışkanlık olan bişey..yani evlenmeden öncede böyledir eşiniz...
18-19 yaşındaki oğlunun maaşını elinden alıp aylık 5 tl harçlık veren, eşini pazara çarşıya alışverişe hiç çıkarmayan, evde 10 krş dahi para bırakmayan, para gidicek diye zehirlenen kızını hastaneye götürmeyen bu yüzden kızı 1,5 ay yoğun bakımda yatan bir adam tanıyorum ben