Cimri kocayla hayat geçer mi??

gale77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
81
7
Evet eşim ne yazıkki cimri bir adam. Hayatımda en korktuğum şeylerden biri cimri biriyle evlenmekti. Ne yazıkki başıma geldi. Nişanlıyken anlamadım hiç. Maddi durumu çok iyi. Hiçbir sıkıntı yok yani. Hani kazancı iyi olmasaydı gerçekten anlardım neden böyle davrandığını. Ama gerçekten maddi hiçbir sorun yok. Ama bana asla bişey almaz. eli gitmez yani. Bende çalışan bi bayanım. Ne yapıyorsam kendi kazancımla yaparım. Bi özel günde bile asla bişey almaz. Belki sırf bu yüzden insan eşinden soğumamalı ama inanın arkadaşlar o kadar soğudumki eşimden.. Bana yaklaşmasına bile tahammül edemiyorum. Bikaç huyu daha var sevmediğim belki hepsi bi araya gelince soğudum adamdan bilemiyorum. Ama cimri oluşuda çok büyük bir etken.. Ayda yılda bir ufacık bişey istesem kavga gürültü çıkarır hemen.. Küser günlerce konuşmaz..Üzülüyorum neden böyle diye. Ama değişmeye niyeti yok. Yani insan karısından sakınırmı hiç bunları ya.. Evlendiğimizden beri tek bir özel günümüzü kutlamadı.. Sırf hediye almasın diye.. böyle bir adam işte. Beni korkutan durum şu. Bu yüzden ondan çok soğudum. Bana dokunmasını bile istemiyorum artık.. elimde değil çok soğudum. Evliliğimizin çatırdamasından korkuyorum bu konu yüzünden.. Çok fazla soğudum. Benim yerimde olsanız siz nasıl davranırdınız...

sen çalıştığın için umursamıyor olabilir, nasılsa kendi parası var diye, hediye konusuna gelince, cimriliğinden değilde ne alacağını bilmediğinden ya da özel günleri önemsemediğinden almıyor olabilir, cimri eş evet zor ama öyle ayrılmayı gerektirecek bi sorun gibi gelmedi bana
konuya espirili yaklaş bakalım, cebindeki akrep hala yaşıyomu falan gibi espriler yap
eğer evin genel ihtiyacını eşin karşılıyorsa çokta kafana takma bence, eğer tüm paran sana kalıyorsa

pek fazla seçenek yok sanırım ortada
ya durumu kabullenip susucaksınız
kendi maşşınızla isteklerinizi yapıcaksınız
yada bu böyle yürümez deyip bitiriceksiniz
soğudum yazmasaydınız bir yolu vardır konuşun filan yazardım
ama soğuduysanız pekte yapıcak bişey yok gibi görünüyor

ayrı gayrı yap sende...kendi ekmeğini suyunu kendi paranla al..oda kendi ihtiyaçlarını kendi parasıyla alsın..ayır yani harcamaları...kendine kadar al alacaklarını...sorarsada benim için para harcamaktan korkuyorsun..belki yediğim içtiğimde batıyordur diye artık yiyeceğimi içeceğimide ayırdım.ve onun aldıklarında da yeme..
eminim bu durum zoruna gitmeye başlayacaktır..

yedirir içirirmi, evin ihtiyaölarını karşılarmı???*
tanımıyoruz eşini.yani sadece hediye almıyor diye şuan cimri diye bir yargıda bulunamayız.

Evin ihtiyaçlarını karşılıyor evet. Sadece bana karşı çok cimri. Ufacık bişey bile beğensem surat asar hemen küser. Küsme huyundan ayrıca nefret ediyorum zaten. Şimdi bu adamın maddi durumu iyi olmasa gerçekten anlıyıcam ama insanın midesi bulanıyo bu davranışlarından. 4 yıla yakın oldu evliliğimiz. Tek bigün benim için özel bişey yapmamıştır. Ömürde bir çiçek alsa şu kadara aldım diye fiyatını bile söyler.. O sevinci bile kursağımda bırakır. Derdim paradan ziyade değerli olduğumu hissettirmesi aslında.Ama yok ne yazıkki. Benimde malesef öyle bir huyum varki unutamıyorum ya da affedemiyorum sanırım. Gitgide uzaklaşmaya başladım o yüzden. Yaklaşmaya çalıştığında tüylerim diken diken oluyo. Yani işin özeti soğudum. Çok severek heyecanla evlenmiştim oysa. Ama çok soğudum.

sende restini çek ozaman. küçük birşey begendim diye surat asıyorsun ama ne kadra itici oldugunun farkındamısın tarzı arada surat asarsa söyle.. ama o ne kadara asarsa assın sen geri durma.surat asıklıgını görmezden gel, sakın sinir olup tartışma... al alacagını..hatta aldıktan sonrada keyiflen..
ben senin yerinde olsam inadına sürekli alırdım, begenirdim. bu konu senin içine işleyecegine bırak ona işlesin.. bir süre sonra surat asmanın işe yaramayacagını ögrenecek.. ve bu adamda hediye alma huyu yok, ozaman sen iteceksin..
soğumana gerek olacak bişey yok ... eşindir kocandır sonuçta... bu yüzden agzının tadını bozma

Son düzenleme:
Benim eşimde biraz öyledir.sürekli bana özel günlerde bir şey alınmasından hoşlanmıyorum derdi.Bende o dedikçe ben önemsiyorum özel günleri ve de bekliyorum derim bunun üzerine o da alır.Ama evle ilgili bir ihtiyaz olsa ıvır zıvır benim alacağım şeyler ona çok gereksiz gelir.Ama kendisi evle ilgili değişik bişey görse pahalı da olsa çekinmez.Oysa evin hanımı benim ve ben kendi kullanacağım şeyleri zevkime öre alamıyorum.Hatırlıyorum daha yeni evliydik 1 yada 2 aylık pahalı bi meyve görmüştüm 4 liraydı.Dedim ben bunu çok severim alalım.biz şimdi bunu alırsak ev alamayız nasıl idare edeceğiz dedi.Bende iyi dedim sustum.ama benim eşim kendi boğazına hiç gelemez her şeyin en iyisinden yer fiyatına da bakmaz.Bi gün annesine gittik ablasıyla markete gittiler ablaıs seviyor diye benim istediğim meyveyle aynı fiyatta olan meyvelerden bi kaç tane almış.ben de bozuldum ama belli etmedim tabi.sonra sürekli hatırlarım ona ben isteyince almazsın ablan olsa alırsın diye.şimdi kendim gidip alıyorum istediğim her şeyi hiç bişey de diyemiyor haksız çünkü.Sizde böyle yapın derim

evinizden yiyecek içecekten kısmıyorsa sorun etme aranıza soğukluk olmasını gerektirecek bişey yok ortada,anlıyorum seni kendinin değilde eşinin sana birşeyler alması daha çok hoşuna gider ama onunda huyu o can çıkar huy çıkmaz derler

Ekonomik özgürlüğü olan bir bayan olarak sana birşeyler almasına ihtiyacın olmadığı halde seni düşünerek birşeyler almasını istemen çok normal. Eş, koca sıfatı varsa seni düşünmek zorunda. Bunu güzelce konuştuğun zaman küsmesi ise oldukça saçma. Senin yerinde olsam bende senin gibi soğurdum. Yapılacak tek şey durumun ciddiyetini ona güzelikle anlatmak. Baktn olmuyor, evliliğinin devam etmesini istiyorsan onu bu haliyle kabul edeceksin. Hayır anlamam eşlerine cimrilik yapıp başkalarına son derece cömert olabilirier ama. Mutlu etmediğin kadından mutluluk beklemek çok saçma.

adamın sana dokunmasını bile istemiyorsun ama korkun evliliğim çatırdar mı

cnmm sen önce arayı düzeltmeyi düşünsen bu yönde adımlar atmak için araştırma yapsan

bence bundan sonra o küsmeden önce sen hemen küs, madem anlamiyor belki o zaman anlar...
nefret ederim böyle tiplerden, erkegin küsmeside nedir yaaaaa???
benimde erkek arkadasim cok cabuk kirilir, bir sorun yasandiginda, ne bir güzel söz ne özel birsey, bildigin odun..
bende senin gibi bu yüzden ondan su an cok sogudum.... o yüzden seni cok iyi anliyorum...
Allah akil fikir versin ne diyeyim.... InsAllah düzelir....

Merak ettim disariya karsida oylemi yoksa sadece sizemi cimrilik yapiyo?

Mesela kendine acaip cömert davranıyo.. canı ne istese hemen sahip olur. Beğendiği bir araba modeli varsa fiyatı çok uçukta olsa alır kendi zevki için.. Çocuğumuz içinde cömert değildir. Hele bana asla.. aldığım bişey olsa gözüne batar hemen. Allahtan para kazanıyorum. Kendim alıyorum. Allaha şükür şuyumda olsun buyumda olsun meraklısı bi kadın değilim ama öyle sinir oluyorumki davranışlarına.. Gerçekten elimde değil.. Bütün bunları yaptıktan sonrada ona kadınlık yapmamı bekliyor ama artık hiç içimden gelmiyor..

Ahh öyle nefret ediyorumki bende küsen erkek müsvettelerinden.. nelerden nefret ettiysem hepsi başıma geldi. Allah beterinden korusun. bişey istesemki inanın ayda yılda bir söylerim önce küser sonra gelip bi ton laf sayar. Kavga gürültü.. Hİç unutamadığım sözüde şu: sen bana ne aldınki sen bana ne yaptınki.. Düşünsenize bir erkek karısına böyle şeyler söylermi. İnsan erkekliğinden utanır önce. Evet aşırı soğudum. Ama nasıl davranmalıyım bilemiyorum böyle bir adama..

ya kızlar ben çok mu fenayım eşime karşı!!! bir ara kızma bişeyler alacaktım ama biraz gereksizdi,çok lazım bişey değildi ve pahalıydı, eşim de bana aldırmadı, çocuk hemen büyüyor gerek yok buna dedi. çok bozuldum ama almadım, eşim haklıydı çünkü. aradan zaman geçti, eşimin memleketteyz. akşam tuhafiyeye gittik bana çorap almaya, eşim de geldi, o zamn 3 yaşındaydı yeğeni de var yanımızda. kız gitti ayakkabılara yapıştı, dayı dayı bak, bana aaaal diyor. eşim de hemen duygusala bağladı, alacak!!! ayakkabı da hem uyduruk hem pahalı hem de ben memlekete giderken hepsine bol bol hediyelerini almıştım, artııııı maddi durumları gayet iyi görümcemlerin... hemen gidip eşimin elinden aakkabıyı alıp yerine koydum, annesi yeni almış ona ayakkabı hem çocuk hemen büyür gerek yok dedim aldırmadım. eşim nası bozuldu, çocuk heveslendi fln dedi. bana ne dedim annesi babası düşünsün, 20 tane yeğenin var ben hangisinin hevesine yetişeyim;kendi çocuğuma almazken dedim... sustu...eve gidince de görümceme dedim, abla kızın ayakkabıya sarıldı, kardeşin de alacaktı ama ben aldırmadım ayağındaki çok güzel ordaki hiç güzel değildi, beğenmedim dedim. o da iyi yapmışsın bisürü ayakkabısı var dedi, ben de dediim aynısını kardeşine, kızımıza da çok almıyoruz biz zaten dedim. yoksa başıma geleceği biliom, çocuk3 yaşında ama büyümüş de küçülmüş, annesine anlatırdı valla yengem ayakkabı aldırmadı die:))) cimrilikse herkese cimri olunmalı....ben çalışşım hem evde hem işte canımın istedği meyve alınmasın...daha neler...

açıkça eşine de söylesene bu yazdığını...

Çok doğru yapmışsınız. Madem öyle çifte standart olmıyıcak kardeşim. Önce insanın kendi evladı. Sonra yiğeni kuzeni vs. Size karşı nasıl cimrimi eşiniz??

açıkça eşine de söylesene bu yazdığını...

Dinlemiyorki. Kaç defa konuşmaya çalıştım. Öyle laf ebeliği yapıyorki. Adamla baş etmek mümkün değil. sonrada bağırıp çağırmalar hakaretler diz boyu.. Söylediğime söyliyeceğime pişman oluyorum. Cevabı genelde şu oluyor. Sen bana ne yaptınki sen bana ne aldınki.. Bir erkek bunu söylüyorsa işte kadında doğal olarak buz gibi soğuyor.. Her özel günde bişey alsın telaşında bi kadında değilim. Ne bileyim yılda bir güzel bi jest yap. nolur yani.Durumu iyi sıkıntısı yok. Özetle adam bana cimri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…