Ya evet aslıdna vermeseydim başta diyorum bazen. canım burası küçük bir ilçe işe gelip giderken hep eşimle beraberiz, öğlenleri eve gideriz, iş çıkışı hemen eve geçeriz yani öyle harcama yapacağım bir durum yok ve benim işim eşiminin işinden daha yoğun mesai içinde çıkamıyorum. gerçi bunlar benim içimi rahatlatmalarım, saydıklarım hiçte neden olacak şeyler değil farkındayım
bir keresinde maaş kartından açıldı konu, şakasına işte sana para felan vermem dedi bende dedimki bankaya kartımı kaybettim iptal ettirin derim yenisini çıkartırım sanada vermem dedim ayy demez olaydım 2 gün tavır yaptı maaş kartımı verdi al istemiyorum diyor bide. bende seninle uğraşamam diyip geri verdim kartı
evin bütçesi ayrı gayrı olmazmış, sanki kart bende dursa vermeyeceğim para ona ki aslıda vermeyebilirim sonuçta evin geçimini erkek sağlamak zorunda.
Canım taktikle işi çözebileceğimizi sanmıyorum. Kalıplaşmış düşünceleri var erkeklerin. Kadın çalışsada bu işleri yapmak zorunda, kadının görevi, eğer kadın erkekten yardım beklerse dırdırcı oluyor işte. Bazen yardım et bana diyorum eşime işte çalışan bir kadınım felan, bana cevabı çalışmak senin seçimin o yüzden şikayet etmeyecekmişim. Şimdi güleyim mi ağlayım mı?