• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Gelen yorumlara hiiiic sasirmadimm, bizim buranin hanimlarinin hepsi sosyete altin mi o da neymiss iyy cok banaall:-)

Kiz babasi ceyiz duzecek (ki yeri geliyor mobilyadan daha masrafli cikiyor), oturma grubu, yatak odasi, yemek odasi alacak, buyuk nisan yapacak, ekstra dugun salonu parasi verecek, erkek tarafi da bugun yarin diye dugunu oteleyecek.
Cok paragozsunuz diyenler, o acidiginiz erkek tarafi butun masrafi oglana yikip dugun olup bitince sagda solda gerine gerine anlatacaklar oglumuza anli sanli dugun yaptik gelinimize sunu bunu yaptik diye nabeerrr:p
Sorsaniza bir bakalim onlar 3 tane kizini gelin ederken erkek tarafindan hic bir sey beklememisler mi acabaa:confused:

aynı dediğiniz olayı ben yaşadım aklınıza ne geliyor bütün erkek tarafının yapması gereken herşeyi yaptılar allah için ama hepsini borca hepsini ve biz yıllarca düğün borcu ödedik osnra orda burda ben oğullarımı böyle böyle evlendirdim diye anlatıp gezdi kv kp ,

aman boşver bunlar hep aynı zihniyetteler ben ona aslan gibi oğlan verdim ,sankı anamız bizi ağaç kovugundan çıkardı ,

aynı dediğiniz olayı ben yaşadım aklınıza ne geliyor bütün erkek tarafının yapması gereken herşeyi yaptılar allah için ama hepsini borca hepsini ve biz yıllarca düğün borcu ödedik osnra orda burda ben oğullarımı böyle böyle evlendirdim diye anlatıp gezdi kv kp ,

aman boşver bunlar hep aynı zihniyetteler ben ona aslan gibi oğlan verdim ,sankı anamız bizi ağaç kovugundan çıkardı ,

Baskalarindan duyduysaniz bise diyemicem ama bizzat sizin yaninizdayken boyle soyluyorlarsa gelene gecene,
anne neden milleti kandiriyosun ki atiyorum 2 yildir bocunu biz oduyoruz niye dogrusunu soylemiyorsun gibi bir seyler deseydiniz keske gulerek.

Canım zaten taviz vermiyorum da ailesine karşı soğudum demekki iki yüzlülermiş bilmiyorum. Nişanlım görüşür filan o beni ilgilendirmez ama ailesinin yüzünü dahi görmek istemiyorum. Bir ..b..k yapmayan aile o kapının dışında dursun. Evime gelirse de saygımı bozmam ama surat asarım yani.
inan seni o kadar iyi anlıyorum ki. ben de buna benzer şeyler yaşıyorum hatta konu açtım etnik kökenlerinden dolayı da çekindiğimi söyledim maddi durumlarının ve ailesinin duyarsızlığının beni korkuttuğunu söyledim ban yedim :KK70: ama burada sana kötü konuşanlara bakma ben seni anlıyorum ve allah gani gani yardımcın olsun bu hem aşık hem ana kuzusu duyarsız ailelerin çocukları gerçekten zor oluyor. kendimden biliyorum.
kendisi anne babasına sayar söver haklı haksız.
ben doğruyu söylediğimde höst o benim ailem napayım olur.
benim ailemle ilgili bizim hep burnumuz büyüktür onlar hep mağrur insanlar.
en sonunda ben isyan ettim benim ailem seninkiler gibi sorumsuz ve beceriksiz değilse bu benim sorunum değil diye.
o gün bu gündür azıcık laf diyecek olsa dilini keserim diyorum.
ailesinden dert yandığı zaman umurumda bile değil siz değişiksiniz diyorum.
3 yıldır olmadığım kadar mutluyum ilişkimde şu an
allah sabırlar versin :KK43:

ben o kabara kabara anlattıgı kişilere gerçekleri söylediğim için gerçekleri herkes zamanla ögrendi.

birde ben öyle birşey yapsam herkesi bana düşman eder ,

Paragöz mü ne alaka. Sizin üstünüze yıkmaya çalışıyor olabilirler. Babanız her seyinizi almasın ve erkek tarafı ile babanız muhatap olsun bi ağırlık koyun. Bakalım alacaklar mı üstlerine düşeni yapacaklar mı? Bakalım ona göre tavır alırsınız.

Valla ben geriye donup bir kac sayfa daha okuyayim dedim de isler benim yorum yaptigimdan daha da karisikmis(herseyi de okumayamadim eksik bildiklerim vardir belki).
Kiz tarafi olarak daha agir durmanizi oneririm fazla yuz goz olunmus.
Disardan bakilinca dugun bir an once olsun diye itekliyorsunuz baski kuruyorsunuz gibi olmus.
Kendinizi geri cekin madem yapcaz demisler yapsinlar, siz sadece nisanliniza kredi konusunda itiraz edersiniz veya hosunuza gitmeyen baska bir teklifle gelirlerse ama hadi olsun bu dugun yapin artik su dugunu diye baski kurmayin.
Beklemeye gecin bakalim neyi ne kadar yapacaklar. Ha baski kurmayin dediysemde sizi oyalamalarina izin vermeyin arasini bulmaya calisin.
Canım zaten ağırdan aldık öyle bir durum yok. Babam dedi saten nişanlıma eğer paranız yoksa bekleyin bir sene daha nişanlı. Daha ne desin adam !
Onlarda yook mayıs olsun yok bayramdan sonra olsun en son mayıs ayına gün alındı. (Nişanlım şehir dışından geldi ve gözleri kan çanağına dönmüş belli ki ağlamış artık ailesini mi ikna etmeye çalıştı bilmiyorum)
Ama hiç bir şeyi yansıtmıyor. Hatta haftasonu iki gün geldi annesini babasını görmeden döndü. Benim ailem ve benimle zaman geçirdi.Babam git babanı gör filan dedi oda 1 buçuk saatlik Yol gitmeme gerek yok filan dedi.

Paragöz mü ne alaka. Sizin üstünüze yıkmaya çalışıyor olabilirler. Babanız her seyinizi almasın ve erkek tarafı ile babanız muhatap olsun bi ağırlık koyun. Bakalım alacaklar mı üstlerine düşeni yapacaklar mı? Bakalım ona göre tavır alırsınız.
Canım zaten babama verdim ben parayı asla babama ödetmem. Ama çok şey yaptı babam benim için direk çıkarır verir yani parayı.
Sadece o kayınbaba bozuntusu parayı verecek mi vermeyecek mi bilmiyorum. Vereceğim diye aradı beni Mahçup oldum falan filan dedi bende o konuyu babamla görüşün dedim.

Ay saka gibi.nisanda ne kalin bilezigi allahaskina haninefendi.nisan bu nisan.dugun degil birsey degil.ince bir bilezikle zincir takmis insanlar daha ne yapsinlar.asil sizin ailenizin taktiklari sacma ve gorgusuzce olmus.benim nisanimda ne bilezik takildi ne baska sey.buna teneke bilezik ile zincirde dahil.esimin ailwsi bize soedular nisanda taki takiliyormu sizde diye biz de hayir dedik .nisanda takmadilar ama dugunde donattilar.takilacaklar dugunde takilir hanimefendi nisanda degil.simdi size o kalin kalin bileziklerden nisanda taksaydi nisanlinin ailesi kardeslerine kadar siz bir de dugunde de isteyecektiniz demi nisandakilerden ayri olarak o kalin kalin bileziklerden.nisandakiler kesmeyecekti sizi.e insanlar nisanda takmis takacaklarini e haliyle dugunde takmasalardi bu sefer de bana 1 bilezigi cok gorduler diyecektiniz biz oglumuza herseyin en iyisini yapariz sozune gelince de insanlari ne kadar bogmussunuz isteklerinizle sen ve ailen demekku insanlarda altta kalmamak icin oyle demisler.cok uzyldum gercwkten nisanlinizin ailesine

Iyi de bakin size ne guzel sorulmus sizde nisanda bir sey takilir mi diye,
ama su kizcagiza bu kadar cemkirmeden once siz hic sormuyorsunuz sizin nisanlarda taki takiliyor mu ki aileniz size takmis diye..

Çok iyi demişsin. Babanla görüşsün. Ne kadar daha erteleyebilir ki azıcık bi zamana ihtiyacın var ne olduğunu görmen için.Almayın daha fazla . Bakalım ne kadar söylediklerinin arkasında duruyorlar. Oğlunu evlendir bir şey alma. Böyle saçmalık mı olur bi de durumu iyiymiş. Birazcık sabır

Canım zaten ağırdan aldık öyle bir durum yok. Babam dedi saten nişanlıma eğer paranız yoksa bekleyin bir sene daha nişanlı. Daha ne desin adam !
Onlarda yook mayıs olsun yok bayramdan sonra olsun en son mayıs ayına gün alındı. (Nişanlım şehir dışından geldi ve gözleri kan çanağına dönmüş belli ki ağlamış artık ailesini mi ikna etmeye çalıştı bilmiyorum)
Ama hiç bir şeyi yansıtmıyor. Hatta haftasonu iki gün geldi annesini babasını görmeden döndü. Benim ailem ve benimle zaman geçirdi.Babam git babanı gör filan dedi oda 1 buçuk saatlik Yol gitmeme gerek yok filan dedi.

Anladim canim hayirlisi olsun.

Çok iyi demişsin. Babanla görüşsün. Ne kadar daha erteleyebilir ki azıcık bi zamana ihtiyacın var ne olduğunu görmen için.Almayın daha fazla . Bakalım ne kadar söylediklerinin arkasında duruyorlar. Oğlunu evlendir bir şey alma. Böyle saçmalık mı olur bi de durumu iyiymiş. Birazcık sabır
Tmm..

Ya ama ben cadı değilim yaaaa :KK43:
Cadilik degil ablacim estagfurullah, fazla maddiyatcilik diyelim. Daha yolun basindasin,evlilik merasimleri bir gunluk. Bana bunu aldin sunu aldin demek bir gunluk. Ama omrun olursa evlilik cooook uzun yillar boyu yasanacak bir olay. Simdi birbirinizi bu hale getirirseniz manevi olarak nasil gecineceksiniz yillarca? Prenses gibi evlenmek isteyenleri goruyorum sonradan ne hallere dusuyorlar,yapmayin bu devirde boyle seyler

Benim anlamadığım şeyler şunlar
1. Ailelerinizin nişanda sonra bir araya gelip düğün tarihini beraber kesinleştirmeleri gerekmiyor muydu?
2. Evde beraber kullanacağınız mobilyaları seçerken neden damat orda yoktu?
Benim bildiğim aileler bir araya gelir. Düğün tarihi netleşir. Nerede ve kaç kişilik olacağı ortak konuşulur. Babanızın istediği düğün yerinin fiyatını karşılayamayacaklarsa damat tarafı bunu dile getirir. O zaman babanız der ki kızımın isteği olsun, sizi rahatsız etmeyecekse ben karşılarım der.
Aileler kim hangi mobilyayı, hangi beyaz eşyayı alacak buna da beraber karar veririler. Herkes kendine göre bir bütçe hesaplaması yapar ona göre paylaştırılır. Çünkü sizin durumunuz belli ki çok iyi. Onlarda bu kadarını karşılayacak güç yoksa babanızın destek olması normal. Ama bunların karşılıklı oturulup konuşulması gerekmez miydi?
Nişanda takılan takılar konusuna gelince de bence abartmışsınız. Zaten set istemediğinizi söylemişsiniz. Onlarda bütçelerine uygun takıları alıp takmışlar. Ayrıca adam arsayı satıcam demiş. Demek ki şuan durumu iyi değil ki arsasını satmak istiyor. Arsa satılamadan da bir şey yapamıyor bu yüzden erteleniyor. Keşke önce bir araya gelip konuşsaydınız herşeyi sakin sakin. Daha karşı taraftan ses çıkmadan sizin düğün yeri ayarlayıp, mobilya almanız da kız tarafını çok meraklı gösterir. Son olarak, zaten kısa bir zamandır birliktesiniz. Ne damadın ne de erkek tarafın birikim yapamaması çok normal. Bence aceleye gelmiş.

Canım zaten taviz vermiyorum da ailesine karşı soğudum demekki iki yüzlülermiş bilmiyorum. Nişanlım görüşür filan o beni ilgilendirmez ama ailesinin yüzünü dahi görmek istemiyorum. Bir ..b..k yapmayan aile o kapının dışında dursun. Evime gelirse de saygımı bozmam ama surat asarım yani.
Burada yuzlerce konu aciliyor hic okumadin mi maalesef oyle bir dunya yok ki kisiyle evlenipte bitmiyor hersey ailelerlede evleniyorsun
Bak daha nisan zamani ailesini sana karsi koruyan onlari yuceltmeye calisan ezilmesinler isteyen (dogal olarak onun ailesi o ailenin evladi)sana sikayetlenmeyen bir nisanlin var evlenince dahada kiymetli olacak

Birde aile bilendi korkarimki evlilik olunca hosgorulu olmayacaklar
Sen bu aile ile yapabilecekmisin aski meski sevgiyi gectim deli gibi sevip evlenip aile yuzunden bosanan milyon insan var

Birak artik tasi taragi koltugu tv yi sen bence iyi dusun cunku
Onu korkuttum o korkuyu verdim ZATEN 32 OLMUS gibi bir cumle kuruyorsun
İnsan sevdigini boyle horlar mi
Senin hissiyatin herseyi asmaya yetecekmi bunu dusun evlenip yarin evime gelemezler gelirlerse sole yaparim boyle mesafe koyarim diye dusunme
Nisanlinda insan tasiverir bir anda
Yarin elinde basarisiz bir evlilik bosanmayla kalakalirsin

Ayrica belirtmek isterimki bence erkegin yasi yok 35-40 dada kendinden 12-13 yas kucuk birini bulur evlenir ayrica artik bir cok kadin yasi oturmus karakteride oturmus bazi seyleri yasayip asmis artik derdi aile olan erkek istiyor
Ama kadin icin gecerli olmuyor bu kadinin en bas etkeni dogurganlik oluyor misal
Sen hirslarini bir kenera koy iyi dusun yapabilecegine inaniyorsan evlen hakkinda hayirlisi insallah duzelirsin

Son düzenleme:
Gelen yorumlara hiiiic sasirmadimm, bizim buranin hanimlarinin hepsi sosyete altin mi o da neymiss iyy cok banaall:-)

Kiz babasi ceyiz duzecek (ki yeri geliyor mobilyadan daha masrafli cikiyor), oturma grubu, yatak odasi, yemek odasi alacak, buyuk nisan yapacak, ekstra dugun salonu parasi verecek, erkek tarafi da bugun yarin diye dugunu oteleyecek.
Cok paragozsunuz diyenler, o acidiginiz erkek tarafi butun masrafi oglana yikip dugun olup bitince sagda solda gerine gerine anlatacaklar oglumuza anli sanli dugun yaptik gelinimize sunu bunu yaptik diye nabeerrr:p
Sorsaniza bir bakalim onlar 3 tane kizini gelin ederken erkek tarafindan hic bir sey beklememisler mi acabaa:confused:
sizi çok haklı buldum. benim düşüncelerimi yazmışsınız

Karsi taraf ile sizin maddi durumunuz eşit olmayabilir.bu normal.illa sizin aileniz bir ev parasi verdi diye nişanlinizin ailesi de verecek değil.herşey imkan dahilinde yapılır.
Koydeki insanlar tarlayı satınca me iş yapacak nasil geçinecekler.
Ayrıca şunada gıcık oluyorum NİŞANLİM BEKARKEN ÇALİŞİP KENDİ PARASIYLA YAPMİŞ.nişanlini bu yasa kim getirdi.okumasini barinmasini kim sagladi.
Bırakin kalin ince olçumu yapmayi.

paragöz olan erkek tarafı, konu sahibi değil. neredeyse herşeyi kızın babasına yaptırmışlar, düğünü yapan erkek tarafıdır. ben ailemin tek erkeğiyim aileme ben bakacağım derken maço tavırlarını sergiliyor da; yatak odası, oturma odası, yemek odasının tüm parasını ve düğün salonunun parasının yarısını kız babasına ödettirirken o gurur neredeydi. Konu anne babasını bakmaya gelince gelin bakar deyip geleneksel maço tavır sergiliyorsa diğer konulara gelince neden yan çiziyor. 32 yaşına kadar gelip hala birikim yapamamış, ailesini durumu olmasa bile bu yaşa kadar birikim yapmış olamlıydı. bence nişanlınız sizi ve isteklerinizi karşılayacak biri değil. Ayrıca ailesi de atıp tutan insanlara benziyor. oğluma krallar gibi düğün yapacağım diyor hazırlığa gelince de çıt yok. Yapamayacak durumdaysalar biz yapamayız maddi durumumuz bu demeleri ve gelinlerini de heveslendirmemeleri gerekiyordu. Evlilik öncesinde olan bu olaylar hiç bir zaman unutulmuyor ve gelecekte eşiniz hiç bir zaman ailesine laf söyletmeyecek, hatalı olan herzaman siz olacaksınız. benim melek gibi olan kocam bile ailesinin lafını ettğimde çok değişir ve hep benim hatalı olduğumu iddia eder.

paragöz olan erkek tarafı, konu sahibi değil. neredeyse herşeyi kızın babasına yaptırmışlar, düğünü yapan erkek tarafıdır. ben ailemin tek erkeğiyim aileme ben bakacağım derken maço tavırlarını sergiliyor da; yatak odası, oturma odası, yemek odasının tüm parasını ve düğün salonunun parasının yarısını kız babasına ödettirirken o gurur neredeydi. Konu anne babasını bakmaya gelince gelin bakar deyip geleneksel maço tavır sergiliyorsa diğer konulara gelince neden yan çiziyor. 32 yaşına kadar gelip hala birikim yapamamış, ailesini durumu olmasa bile bu yaşa kadar birikim yapmış olamlıydı. bence nişanlınız sizi ve isteklerinizi karşılayacak biri değil. Ayrıca ailesi de atıp tutan insanlara benziyor. oğluma krallar gibi düğün yapacağım diyor hazırlığa gelince de çıt yok. Yapamayacak durumdaysalar biz yapamayız maddi durumumuz bu demeleri ve gelinlerini de heveslendirmemeleri gerekiyordu. Evlilik öncesinde olan bu olaylar hiç bir zaman unutulmuyor ve gelecekte eşiniz hiç bir zaman ailesine laf söyletmeyecek, hatalı olan herzaman siz olacaksınız. benim melek gibi olan kocam bile ailesinin lafını ettğimde çok değişir ve hep benim hatalı olduğumu iddia eder.
Aynen öyle artık bıktım. Ama kaybetme korkusunu verdim mesela çekip gidiyorum peşimde. Ağırdan alıyorum..
Dün babası aradı ne istersen bakacağız diyor. Anneside aradı köyden dönüyorlarmış her şeyi satmışlar.

Back
X