çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

norazcım allahın sevgili kulumuşsun ki sana bugün tekrar onun bu yüzünü gösterdi. Numaradan iyi davranıp, tekrar deneyince seni yine hayal kırıklığına uğrata da bilirdi. Bu adamdan ne köy olur ne kasaba. Kendini iyice vazgeçilmez hissettirmişsin sen buna. Egosu tavan yapmış. Senin yerinde olsam şu dakikadan sonra ne iyi ne kötü tek bir kelime dahi etmem, sessiz sedasız boşarım. Ve yalvarsa da dönüp yüzüne bakmam. Ona verilecek en büyük ceza budur bence.

Yazik isin ciddiyetinin bence hala farkinda degil...Böyle kaynanalarida anlamiyorum, ya dini tam anlamiyla yasamayi birak müslüman bi insan yuva yikmanin buna neden olmanin nekadar günah oldugunu bilmezmi, ya kaldiki bu kendi oglun...allah akil fikir versin vallah...esinizde ne tuafmis demekki daha kendi kisiligini gelistirememiski ailenin agziyla yuvasina kiyiyor öyle konusuyor...siz güclü durun anliniza ne yazildiysa o olur,insallah en hayirlisi olur...siz caba gösterdiniz bunu allah görüyor,onlar düsünsünler günahlarini...Allaha havale et derim...allah bunlarla sana kolaylik versin diyorum, cünkü eminimki isin ciddiyetini anlayinca daha baska seyler olacak tavirlar degisecek,umarim iyi olarak ama maalesef genelde kötü oluyo...biran önce aklini basina toplar insallah esiniz...

Boşan gitsin kendine daha iyisini bulursun. Anlattıklarının aynısını ben yaşadım ve hala yaşıyorum. 2 evldaım var. 13 senedir tanışıyoruz 8 senedir evl,y,z. Neden boşanmadın dersen; Babam hayatta değil, annem üzülmesin diye söylemedim. ancak geçen sene bahsettim ve de cevap şu oldu. kızım dayan şu adamı kendi ablasına mı bırakacaksın(ablası boşanmış ve devamlı kardeşinin kendileriyle yaşamasını istiyor) zengin olsun parasını ye, çocuklarında ilgilensin. sesini çıkarma. BEnim şu anda kollarım sırtım morluklar içinde. Az önce Güzin Abla'ya yazsım erkekleri nalama klavuzu varsa istiyorum kendisinden. Çünkü biz iki kız kardeşiz, belki erkekleri tanımıyorumdur. tanırsam ona göre davranırım.
O yüzden uzun lafın kısası yol yakınken dön. bu tip erkekler değişmiyorlar. Onun gözünde bitmişsin. Erkeklik gururu daha baskın. Allaha sana daha iyigünler nasip etsin.

Eşiniz kesinlikle sizin gibi birini kaybetmeyi göze alacak kadar cesaretli değil
Göreceksiniz...
Ancak siz ona kararlığınızı göstermelisiniz.
Ben evliliklerin hele üniversiteden önce görüşmeye başlayan evliliklerin zor biteceğine inanan biriyim.
Kaldıki bir evlilik 5 yılda oturur...
Ancak 5 yıla kadar çocuk yapmayında derim...

EVET benimki öyle ne yapmalıyım.

Yasadiklariniz cok uzucu. Esiniz gercekte neler hissediyor acaba? Mutlaka baska seyler de vardir. Bazi insanlar boyledir, kol kirilir yen icinde kalir derler. Ailede ne yasanmissa ailede kalmali diye dusunurler. Anne figuru de onun hayatinda cok dominant. Babasi annesini hic ezmis mi acaba?
Niye bir sure ayri yasanmayi dusunmediniz? Yasadiklariniz zaten cok uzucu, boyle cok kisa surede karar alip bosanirsaniz travmatik olacak sizin acinizdan. Hic kimse birbiriyle konusmadan soyle ayri yasasaniz. Bosanma gercekte nasil oalcak iki tarafin da bir fikri olsa. Hem de isler duzelmezse bu sure zarfinda psikolog destegi alip daha rahat atlatirsiniz.
Bosverin o ne derse desin, nasil davranirsa davransin siz bu kadar acele etmeyin bosanmakta nacizane tavsiyem.

20 gundur ayri yasiyoruz. Zaten bosanma icin basvursak da tatil su an. Birkac ay ayri kalmis olacagiz o zana kadar. Ama acikcasi ben bu saatten sonra duzelecegini hic sanmiyorum. Babama, aileme ettigi kufurler rezillikler aklimda. Ha bir de dun ilk dediki bana bu evlilige devam etmek istiyosam bu daha ailemle hic gorusmeyecekmisim. Sanki devam etmek isteyen var, kendini bulunmaz hint kumasi saniyo heralde. Gicik. Yok o annesine laf soyletmicek, benim ailem yok olsun. Oldu super cozum. Soylenen laf da nedir annesine, siz biraz geri durun biraz yslniz kalsinlar kendi dertlerini cozsunler. Bu yani.

Ne kadar anneci biri. Annesi simdi belki kafaya dank etmiyor ama bunun sonucunu alir ama burada ama orada.
Zaten birkac ay ayri kalacaksaniz mesele yok o halde. Bence ihmal etmeyin, psikolojik destek alin. Bir laf vardir zararin neresinden donulurse kardir diye. Artik bekleyin bakalim, hayirlisi olsun insallah.

Evet alabilirim destek haklisiniz, daha rahat olur herhalde kafam. Annesi bir de demiski benden yana bir sikintisi varmis, bir kere bana kahvaltiya geldiklerinde annesine guleryuz gostermemisim, bunu anlatmis aglamuis. Evliligim suresince ilk akti ay nerdeyse her haftasonu bir gun bana kahvaltiya gelen, diger gun bizi cagiran insanlar. Bizim yatakta sabah keyfi yapip yapmayacagimz umru degil her sabah 11 de arayan bi kadin bu. Bunun disinda haftaici ya kendileri gelir kalirdi ya kizkardesi ya kuzeni vs. Kaldi ki ikimiz calisiyoruz. Bu arada benim 3 amcm ve aileleri 1 kere gelmedi evdeki dini nikahtan sonra. siz daha yeni evlisiniz sonra geliriz dediler hep. Ben ses etmemistim idare etmistim ailesinin bu hallerini. ilk kavgada yengem dediki noraz sen uyanik ol biraz niye kendini paraliyosun mukemmel olacagim herseyd yetecegim diye. Zaten calisiyosun. Ondan sonra gozum acildi, minimum ikramda hazirlikta bulundum. Zaten o zamsn yengesi annesiyle konustugunda da biraz uzak dursaniz biraz aile olmayi bilsinler dedi. Kv ben yemekle ugrasmasinkar diye cagiriyorum her aksam diyo. Yengem olsun dedi evde ekmek mi bitmis su mu alincak bunlar kendileri yasasinlar zorlugu, beraber kursunlar duzenlerini. O konusmadan sonra kadin haftasonlari kahvaltiya eskisi gibi gelmedi ve cagirmadi cok sukur. Neyse yine de ben ara ara cagirdim. Hafta ici ztn 2-3 gun ordayiz. Bu surat yapti dedigi gun de bana kahvaltiya geldiler, emrivaki, 10 kisi dayisi yenge anane cocuklar kuzenler kv kp.. Benim akilsiz da annesind diyo ki yengesinin ailesini de cagirmak gerekir mi ayip olur mu? Cagir dedi heralde ki aradi hemen. Bana sormak yok. Bana sadece ev daginik camlar pis diye dusunmek stres olmak ksliyo. Kizkardesi bizde kalmisti o aksam o stresle dedimki abinin boyle rmrivakilerine sinir oluyorum, ev daginik pis, su camlara bak camur yagdi, kahvalti hazirligini gec balkonda oturulcak hr yer toz icinde, keske annen sizde agirlasaydi herkesi biz de oraya gitseydik dedim buyuk evi sonucta. Ben misafirimi hazirlikla en iyi sekilde agirlamak isterim.bi de yengenin silesi daha ilk geliyo evi gezmek isticekler, ben daginik etraf diye stres oluyorum. cmtsi bu arada, pazar olsa temizlk olmus olurdu. o da ben de yardim ediyim toparlariz dedi, eve giristik. Neyse herkes geldi ben herkese guleryuz, annesine de surat yapmadim ama notr davrandim, her zamanki gibi neseli canayakin degil, duz. Ona kizdim cinku o bana diyecekti kizim cumartesi sabah size geliyoruz 10 kisi ama, ani oldu kusura bakma vs. emrivaki yapmayacaklardi. Ona cook kirilmismis eve gidip gece aglamismis. Ogluna da aglamistir bu bayram anlatirken. Ya bana evlilk boyunca yapilan haksizliklar, yuzsuzce gelip kalmalar, hem de annesi babasi olsa sirf neyse. kardesi 3 kuzeni yengesi ananesi. Ananesi benden cok memnun kalmis cok iyi agirlamisim diye her geliste bende kaldi. kendi gelinlerimden boyle goremedim demis, herkese iyi anlatmis beni. annesinin benim evime kendi misafirlerini davet etmeleri ne olacak? Bunlar ayip Yahu biz daha 1 yil olmadi evleneli, evimizin tadini cikaramadik. Annesi anlatmis iste surat yapti o gun die benimki de bana diyoki ben hicbiseyin farkinda degilim sen herkesin burnundan getirmissin o gun. Allahim hepsini bildigi gibi yapsin. Onlara verdigim emeklere yoruldugum gunlere gecelere yaziklar olsun...

Evet alabilirim destek haklisiniz, daha rahat olur herhalde kafam. Annesi bir de demiski benden yana bir sikintisi varmis, bir kere bana kahvaltiya geldiklerinde annesine guleryuz gostermemisim, bunu anlatmis aglamuis. Evliligim suresince ilk akti ay nerdeyse her haftasonu bir gun bana kahvaltiya gelen, diger gun bizi cagiran insanlar. Bizim yatakta sabah keyfi yapip yapmayacagimz umru degil her sabah 11 de arayan bi kadin bu. Bunun disinda haftaici ya kendileri gelir kalirdi ya kizkardesi ya kuzeni vs. Kaldi ki ikimiz calisiyoruz. Bu arada benim 3 amcm ve aileleri 1 kere gelmedi evdeki dini nikahtan sonra. siz daha yeni evlisiniz sonra geliriz dediler hep. Ben ses etmemistim idare etmistim ailesinin bu hallerini. ilk kavgada yengem dediki noraz sen uyanik ol biraz niye kendini paraliyosun mukemmel olacagim herseye yetecegim diye. Zaten calisiyosun. Ondan sonra gozum acildi, minimum ikramda hazirlikta bulundum. Zaten o zaman yengem annesiyle konustugunda da biraz uzak dursaniz biraz aile olmayi bilsinler dedi. Kv ben yemekle ugrasmasinlar diye cagiriyorum her aksam diyo. Yengem olsun dedi evde ekmek mi bitmis su mu alincak bunlar kendileri yasasinlar zorlugu, beraber kursunlar duzenlerini.orada bir hisimla dediki ben hergun gormek istiyorum oglumu! Biz sok olduk. O konusmadan sonra kadin haftasonlari kahvaltiya eskisi gibi gelmedi ve cagirmadi Ama gercek yuzunu belli etti. Neyse yine de ben ara ara cagirdim onlari , yine 4 haftasonunun ikisinde gorustuk. Hafta ici ztn 2-3 gun ordayiz. Bu surat yapti dedigi gun de bana kahvaltiya geldiler, emrivaki, 10 kisi dayisi yenge anane cocuklar kuzenler kv kp.. Benim akilsiz da annesind diyo ki yengesinin ailesini de cagirmak gerekir mi ayip olur mu? Cagir dedi heralde ki annesi aradi hemen. Bana sormak yok. Bana sadece ev daginik camlar pis diye dusunmek stres olmak kaliyo. Kizkardesi bizde kalmisti o aksam o stresle dedimki abinin boyle emrivakilerine sinir oluyorum, ev daginik pis, su camlara bak camur yagdi, kahvalti hazirligini gec balkonda oturulcak hr yer toz icinde, keske annen sizde agirlasaydi herkesi biz de oraya gitseydik dedim buyuk evi sonucta. Ben misafirimi hazirlikla en iyi sekilde agirlamak isterim.bi de yengenin ailesi daha ilk geliyo evi gezmek isticekler, ben daginik etraf diye stres oluyorum. cmtsi bu arada, pazar olsa temizlk olmus olurdu. o da ben de yardim ediyim toparlariz dedi, eve giristik yarim saate geldiler. Yengenin ailesi gelmedi allahtan. Neyse herkes geldi ben herkese guleryuz, annesine de surat yapmadim ama notr davrandim, her zamanki gibi neseli canayakin degil, duz. Ona kizdim cinku o bana diyecekti kizim cumartesi sabah size geliyoruz 10 kisi ama, ani oldu kusura bakma vs. emrivaki yapmayacaklardi. Ona cook kirilmismis eve gidip gece aglamismis. Ogluna da aglamistir bu bayram anlatirken. Ya bana evlilk boyunca yapilan haksizliklar, yuzsuzce gelip kalmalar, hem de annesi babasi olsa sirf neyse. kardesi 3 kuzeni yengesi ananesi. Ananesi benden cok memnun kalmis cok iyi agirlamisim diye her geliste bende kaldi.ben gundu calisiyorum bu arada. kendi gelinlerimden boyle goremedim demis, herkese iyi anlatmis beni. annesinin benim evime kendi misafirlerini davet etmeleri de cabasi. Bunlar ayip.Yahu biz daha 1 yil olmadi evleneli, evimizin tadini cikaramadik. Annesi anlatmis iste surat yapti o gun die benimki de bana diyoki ben hicbiseyin farkinda degilim sen herkesin burnundan getirmissin o gun. Allahim hepsini bildigi gibi yapsin. Onlara verdigim emeklere yoruldugum gunlere gecelere yaziklar olsun..

Bgn mahkemeye gidelim demisti dun, hala ses yok. Bgn izin alicakti aramasi lazimdi simdiye kadar. Anca blof.. Dun zaten bana dediki evliligin devam etmesini istiyosam bi daha ailemle gorusmicekmisim, o kadar emindi yani ben devam etmek istiyorum diyecektim. Cok bekler...

Sizde onu seviyorsunuz.
Onun için adım attığında iyice konuşun derim.
Aileler konusunda da her şeyi zamana bırakın olsun bir ay gidip gelmeyiverin...
Sonra onları çağırırsınız vb. çözümler için konuuşup anlaşın.
Bu işler zor hemen düzelmeyecek ya da bunlar bitmeyecektir.
Önemli olan bunları büyüp sorun haline getirmemek.
Tilki tüyünü döker ama huyunu dökmez...

Ben seviyo muyum bilmiyorum artik mantigim daha agir basiyo. Bana Saygisi kalmamis, aileme saygi sifir. Sevgi su an varsa da icimde boyle devam ettikce bitecek. Biz gidip yurtdisina falan tasinsak sorunumuz azalirdi, ama biter miydi bilmiuorum. Bu siddetli tavirlari huy olmus artik tedavi diyodum ama artik hem kabul etmwz, hem bi ise yarar mi emin degilim. Ne yapicsm bu aileyle, benimkiler ona hepten sinir oldular, amcam kafasini kiricam bu is bitsin oyle diyo. Dusunun o kadar kiZdilar. Bu saygisiz insanla omur gecer mi? Sevgi falan hikaye diyorum simdi seven insan boyle mi davranir. Cok pisman olucak ama artik is isten gecicek. Geri adim atmiycsm artik, dusunun ailenle bi daha hic gorusemezsin diyo. Sen kimsin ya!!

ne ömrünü çürütecen böyle bir varlıklaaa yol yakınken kurtar kendini..
şükürki ailen destek veriyor..bundan sonrada adımlarına dikkat et rabbim yardımcın olsun..

Bgn izin alabilir misin gidelim dilekce icin diyen adamdan ses yok. Ben de aramadim. Simd bi avukatla gorisucem arkadasimin annesi, biraz bilgi alicam. Hayirlisi.

O senin geri adim atacagini dusunuyordu herhalde. Is ciddiye binince daha yeni dusunmeye basladi. Dusunsun biraz bu iliskiyi kendine biraz cekiduzen verip kurtarmak, bu ergen halleriyle bosandiktan sonra yeni birini bulmaktan daha kolay. Kimse ne onun anasini ceker ne de kendisini

Alacağın kararlarda Rabbim hep yanında olsun cnm ..ıyı nıyetlı bırısısın yazdıklarından anlaşılıyor ,

Allah yardımcın olsun arkadaşım her şerde hayır var sen üzme tatlı canını işin gücün varmış ailen sevdiklerin de yanında elınden gelenı de yapmışsın.blöf yapmış sanırım.sürünsün.senin gibi uyumlu birini zor bulur hakknzda hayırlısı olsun.ölümden başka her şeyin çaresi var belki onun ailesnden uzağa gitmek iyi bir çözüm olabilirdi.her kafası attgnda onlara kaçtığına göre.

Alacağın kararlarda Rabbim hep yanında olsun cnm ..ıyı nıyetlı bırısısın yazdıklarından anlaşılıyor ,

Sagol canim. Benim iyi niyetimi siz goruosunuz bi kac gunluk konuda, beni yillardir taniyan adam goremiyor. Annesinin lafina bakiyor. Pzt konustuk ya ben ne seytanmisim, dayilarinin 10 kisi geldikleri gun herkesin burnundan getirmisim lafa bak. Bi annesine nitr davrandim diye olan ise bak. Nasil doldurmus kadin. Bir de koca evlilikte bir bunu soyleyebiliyo kv kusur diye, allah gercegi biliyo artik daha ne diyim..

Ben de dusunmustum baska bi sehirde olsak kesin daha az olurdu problem die . Ama isler burda, benim ann babam hasta onlari birakamam. Ztn ben fedakarlik ettim gittik diyelim her nerde isek oraya da gelirler kalirlardi kesin, komün hayati ya yasadiklari. 10 kisi birinin evinde kalmaktan da sikilmazlardi. Daha beter:) biz heralde yurtdisina gitsek ancak kurtulurduk bunlardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…