• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

Benim de butun duam o. Hala ses yok. Umidim kalmadi pek, devam etmek istese arardi bisey yapardi.insan gururu bi yana birakmaz mi sevdigi icin? Demekki beni o kadar sevmiyo, hakkaten ayrilmak istiyo.

Benim de butun duam o. Hala ses yok. Umidim kalmadi pek, devam etmek istese arardi bisey yapardi.insan gururu bi yana birakmaz mi sevdigi icin? Demekki beni o kadar sevmiyo, hakkaten ayrilmak istiyo.

Peki sen? Sen istiyomusun ayrilmak? Eger istemiyosan ayrilmak biraz bekle ve belli bi süre sonra o seni aramassa sen onu ara. Sor! Ne istiyo? Eger ayrilmakta kararliysa yapabilicegin pek birsey yok. Yok barisma taraftariysa besnele cekip yeniden baslayin.
Bende suan esimle ayri yasiyorum. Neredeyse dört ay olucak.
Kafami toparlamaya calisiyorum. Bana öyle psikolojik baski yaptilarki ömrüm billah unutamam.
Ama ben yinede son kez ariycam onu. Eger barisma teklifimi kabul ederse bu sefer ben ona bana yaptiklarini yapip birakicam. Yok eger etmezse maddi manevi sürünsün s......z. Bu kadar kolaymi namusunu ortada birakmak. Kadin en fazla dir dir yapar. Ben hakkimi asla helal etmiyorum o piskopat ruhlu insanlara. Cok zor bir imtihandayim. Ama yinede bunada sükür.
Selametle...

siz zaten elinizden geleni yamışsınız. tabiki hayat sizin hayatınız karar sizindir ama hayat yaşamaya değer ve çok kısa. Allah yardımcınız olsun...

kızlar. çok yoğun çalışıyoruz birkaç gündür, yazamıyorum size. hala ses yok. annesiyle amcam konuştu demiştim ya, biraz daha ayrıntı öğrendim yengemden. amcam annesine sen karışma bu çocukların bu kadar içinde olma demiş, ortada kavga edecekleri hiç bir neden yokki demiş. annesi de bozulmuş, ben oğlumu atıyim mi zaten 1 oğlum var bir kızım var demiş,amcam da zaten öyle bişey diyen yok, atıyorum onarı desen ben senden şüphe ederim, tabiki çocuğundur annesisin, ama biraz uzak dur, herşeylerinin içinde olma demiş. kadının gözleri dolmuş. ben onların kesinlikle boşanmalarını istemiyorum,bizde olmaz öyle şey,ben gelinimi seviyorum,bunlar böyle, küserler barışırlar 2 gün sonra demiş. amcam demiş ki bu iş ciddi, ben şimdi dayısının yanına gidicem onunla konuşucam, öyle deyince annesi korkmuş, aman söylemeyin ne gerek var, bunların arası düzelir bayrama kadar, düzelmezse istemezse memlekete yanımıza da gelmesin noraz, ben annesi hasta derim bişey uydururum ordakilere demiş. tedavi olsun gitsin fln demiş. ama hiçbir somut adım yok. ha bir de o kovsaydı kocasını evden gitmeseydi, kadın evi terkeder mi fln demiş.
neyse işte öyle. yengem de keşke sen evden çıkmasaydın deyince içime şüphe düştü hata mı ettim diye. belki gitmeseydim onunla konuşsaydım, doktor seçeneğini söyleseydim kabul ederdi, ya da etmezdi bilmiyorum. sanırım hata ettim hakkaten gitmekle. ama artık çok geç. bir de geçen gördüm, bana mailime geliyor, yemeksepetinden eve sipariş edince yemek. eve yemek söylemiş dün ilk defa. demekki annesi babası gitti memleketlerine, bir kızkardeşi vardı istanbulda, çalışıyo ,gidememiştir o da. o yalnız kalmasın diye benim evimde kalıyodur diye düşündüm, çünkü benimki demiştir, gel burda kal niye yalnız kalıcan diye. yemek de zaten 1 kişi için çoktu. sinir oldum.

keşke hakkaten evden çıkmasaydım, onu kovsaydım. hiçbir halta yaramadı bu hareketim. anası biliyo oğlunun suçunu, kendi suçunu, bi ona yaradı. ha bi de amcam alırım kızımı, ben onu üzülsün diye evlendirmedim demiş..

öyle işte.. canım sıkıldı. eve gitmek bakmak istiyorum, kardeşi de bende kalıyo mu diye.

bir de bayrama kadar çözülseydi iyiydi, annesinin dedikleri hoşuma gitmedi, niye bayramda ben herkese yalan söyliyim, bayramlaşmak için aramıycak mıyım onları, büyükleri? herkes soracak geçmiş olsun diyecek. belki ziyarete gelen olacak annem hasta yalanından dolayı. iyice saçma durum. bayrama kadar çözeli demesi gerekir di kadının, ne demek ertelemek? iyice soğukluk girecek aramıza böyle.

senin kaynana çoktan yeni gelin arayışlarına girmiştir
çözüm yerine milete seni yalancı gösterecek

hadi ya, öyle mi dersin? benden iyisini biraz zor bulur o. napayım şimdi? ben bayrama bçyle girmek istemiyorum. sonra oraya gitmezsem bayram da da noraz gelmedi diyecek, eğer yalanı ortaya çıkarsa, noraz zaten evi terketti, gelmezdi diyecek belki de..

amcamı arayıp amca dayısıyla konuşucaksan konuş, bayramdan önce ne olacaksa olsun diyim diye düşündüm. biraraya gelirsek geliriz, olmazsa ayrılık.bakalım ne der.

Çok üzüldüm canım. Evliliğin ilk zamanları çok şiddetli tartışmalar yaşanıyor. Bizde yaşadık.
Eşin yetişme tarzı ile seninki bir olmuyor. Onun problem çözmesi ile seninki farklı oluyor.
Ailede ne görüyorsan onu uyguluyorsun kendi evliliğinde. Bir zaman sonra alışıyorsun ama birbirine.
Ne güzel ailende arkandaymış hiç korkma. Ayrılmak istemiyorsan eşinle bir süre ayrı yaşayın. Kafanızı toparlarsınız.
Ya da birlikte tatile çıkın herşeyden uzak kalın.
Esinin babası var mı? Genelde babalar daha tarafsız oluyorlar. Babası ne diyor?
Bu arada amcan çok beyfendiymiş gerçekten. Aklı başında birilerinin olması çok iyi.
Hiç üzülme, düzelmezsede aranız evlilik hak olduğu gibi ayrılkta haktır. Günah değil, ayıp değil. Sen sadece iyi ol herkese karşı, pişman olmamak için evliliğine bir şans daha ver, ama kendinide ezdirme sonra sen hasta olursun.

İnşallah düzelir aranız.

Bu olaylarda 3. kisiler araya girince yani ara düzeltmek icin bile olsa hem olay uzuyor,hem yanlis anlasilmalardan karisa biliyor... Aslinda sizi istemeyeni siz hic istemeyin arayip sormuyor bi caba bile göstermiyor gibi gözüküyor sizde gururundan falan diyosunuz gurur yapiyosa bile sizin icin gururunu kirmasinu adim atmasini istiyorsunuz, eee madem ozaman sizde gurur yapmayin...bi yuva yikmak hic güzel degil seviyorsaniz düzele bilcene inaniyorsaniz o zaman siz adim atin...aslinda bisey yapmayin bekleyim derdim ama siz belliki bu belirsizlige dayanamiyorsunuz gerci kim olsa dayanmaz yaaa... Esiniz bence olayin ciddiyetin farkinda degil geri döncenizden emin ve sizin tipis tipis gelmenizi bekliyor...bu sekilde yapmayin yoksa herseferinde aynisi olur sizi hic takmaz ama bence direk siz konusun onunla...belki amcaniz bile yaninizda olabilir ama mudahale etmeme sartiyla...icinizi dökün esinize aslinda ayrilik istemediginizi ama onun bu tavirlarinin sizi buna zorladigini bukadar zamandir bisey yapmamasinin size onunda ayrilmak istedigini gösterdigini falan güzel bi dille anlatin...ona deyin sana bikac gun zaman düsün tasin kesin kararini ver deyin benden bukadar senin yapmadigini yuvamizi kurtarmak icin ben yapiyorum bundan sonra ipler sende deyin..atiyorum bi hafta süre verin bu zamanda hic görüsmeyelim konusmayalim deyin hos zaten aramiyorda neyse...biraz beni sevdiysen biraz üzerimde hakkim varsa inadi burakip ciddi ciddi düsün ve bana kararini bildir deyin... Ne bileyim isin ciddiyetini ona yansitin yani yuvanizi bozmak istemedigini ama böylede devam edemiycenizi sizin en azindan kurtarmak icin bi adim attiginizi ve bundan sonra topun onda oldugunu iyice beynine isleyinki isin ciddiyetini anlasin...ondan sonrada bekleyin eger hala bi adim atmiyosa bisey yapmiyosa kusura bakmayin ama daha zorlamanin anlami yok ozaman... Böyle bekliycenize kendinizi yiyecenize madem duramiyorsunuz dayanamiyorsunuz ki yazdiklarinizdan bunu anliyorum ozaman sizde bu durumda gururu birakip harekete gecin ...

Çok üzüldüm canım. Evliliğin ilk zamanları çok şiddetli tartışmalar yaşanıyor. Bizde yaşadık.
Eşin yetişme tarzı ile seninki bir olmuyor. Onun problem çözmesi ile seninki farklı oluyor.
Ailede ne görüyorsan onu uyguluyorsun kendi evliliğinde. Bir zaman sonra alışıyorsun ama birbirine.
Ne güzel ailende arkandaymış hiç korkma. Ayrılmak istemiyorsan eşinle bir süre ayrı yaşayın. Kafanızı toparlarsınız.
Ya da birlikte tatile çıkın herşeyden uzak kalın.
Esinin babası var mı? Genelde babalar daha tarafsız oluyorlar. Babası ne diyor?
Bu arada amcan çok beyfendiymiş gerçekten. Aklı başında birilerinin olması çok iyi.
Hiç üzülme, düzelmezsede aranız evlilik hak olduğu gibi ayrılkta haktır. Günah değil, ayıp değil. Sen sadece iyi ol herkese karşı, pişman olmamak için evliliğine bir şans daha ver, ama kendinide ezdirme sonra sen hasta olursun.

İnşallah düzelir aranız.

babası etliye sütlüye karışmayan bir tip, sessiz sakin bir adam. beni de sever çok. ama ağzını açıp da bi konuya karıştığını hiç duymadım, zaten eşim babasını ciddiye de almaz. dadğim gibi dayısı güçlü bir rol modeli onun için, dayısı ne derse odur.

kaç gün oldu ses seda yok, annesinin bayramdaki herkese bi yalan uydururum lafına gittikçe sinir olmaya başladım. ne demek canım, bayramı niye ayrı geçirsinler demesi gerekirdi. ama yok nasıl bir aile yapısıysa biz karışmayız tribi. dün yine mail gelmiş baktım eve dondurma sötlemişler, sanırım 2 kişilik yine. uyuz kardeşiyle benim evimde kalıyolar, gıcık oluyorum yahu. küçük de değil ki 26 yaşında koca kız. insan demezmi abi noraz ablamı git al, barışın bu ev onsuz boş vs. ben olsam kafasına işlerdim.ablam olmadan gelmem falan derdim. ama yok, bunlar bişey olmamış gibi yaşamaya devam.

Bu olaylarda 3. kisiler araya girince yani ara düzeltmek icin bile olsa hem olay uzuyor,hem yanlis anlasilmalardan karisa biliyor... Aslinda sizi istemeyeni siz hic istemeyin arayip sormuyor bi caba bile göstermiyor gibi gözüküyor sizde gururundan falan diyosunuz gurur yapiyosa bile sizin icin gururunu kirmasinu adim atmasini istiyorsunuz, eee madem ozaman sizde gurur yapmayin...bi yuva yikmak hic güzel degil seviyorsaniz düzele bilcene inaniyorsaniz o zaman siz adim atin...aslinda bisey yapmayin bekleyim derdim ama siz belliki bu belirsizlige dayanamiyorsunuz gerci kim olsa dayanmaz yaaa... Esiniz bence olayin ciddiyetin farkinda degil geri döncenizden emin ve sizin tipis tipis gelmenizi bekliyor...bu sekilde yapmayin yoksa herseferinde aynisi olur sizi hic takmaz ama bence direk siz konusun onunla...belki amcaniz bile yaninizda olabilir ama mudahale etmeme sartiyla...icinizi dökün esinize aslinda ayrilik istemediginizi ama onun bu tavirlarinin sizi buna zorladigini bukadar zamandir bisey yapmamasinin size onunda ayrilmak istedigini gösterdigini falan güzel bi dille anlatin...ona deyin sana bikac gun zaman düsün tasin kesin kararini ver deyin benden bukadar senin yapmadigini yuvamizi kurtarmak icin ben yapiyorum bundan sonra ipler sende deyin..atiyorum bi hafta süre verin bu zamanda hic görüsmeyelim konusmayalim deyin hos zaten aramiyorda neyse...biraz beni sevdiysen biraz üzerimde hakkim varsa inadi burakip ciddi ciddi düsün ve bana kararini bildir deyin... Ne bileyim isin ciddiyetini ona yansitin yani yuvanizi bozmak istemedigini ama böylede devam edemiycenizi sizin en azindan kurtarmak icin bi adim attiginizi ve bundan sonra topun onda oldugunu iyice beynine isleyinki isin ciddiyetini anlasin...ondan sonrada bekleyin eger hala bi adim atmiyosa bisey yapmiyosa kusura bakmayin ama daha zorlamanin anlami yok ozaman... Böyle bekliycenize kendinizi yiyecenize madem duramiyorsunuz dayanamiyorsunuz ki yazdiklarinizdan bunu anliyorum ozaman sizde bu durumda gururu birakip harekete gecin ...

haklısın, geri adım atarsam hiç ciddiye almayacak beni. geçen sefer, kasımdı, ilk kez evden çıkmıştım. o zaman annesi ikna etti beni geri döndüm eve, hadi dedim çaba sarfettim. ama sonra ne oldu, başka bi kavgada hemen yüzüme vurdu, sen geldin dedi. ben mi aldım seni, sen istedin. şimdi eve geri dönüp ona bu fırsatı vermek istemiyorum.yine aynı çocukça lafları edecek, sen geldin vs. bi de şimdi biz kavga ettiğimizde, ertesi gün amcam ara buluş düşündüklerini söyle demişti, karara varın. buluşmak istemedi, telefonda da gıcık konuştu, sen nerde kaldın akşam dedi.ona kızmış.ben tedavi deyince ben gelmem dedi, e o zaman beni götür dedim, sen kocam değil misin, beni götür ben kendimi iyi hissetmiyorum dedim ( amcam demişti kendi gitmezse beraber gidersiniz diye) o da e sen kendinde suç görüyosun yani dedi. ben de öyle diyince e sende suç bende suç ne farkeder, sonuçta ikimizin de öfke kontrolüne ihtiyacı var dedim. hayır bende bir problem yok, benim suçum yok demişti. ben de e son lafın bu mu hiç çaba sarfetmicek misin deidm. hayır dedi. ben de dedim ki o zmana ben de yarın dilekçemi veriyorum boşanıcaz, ben artık senin için kılımı kıpırdatmam.

şimdi bu laflarımdan geri dönemem de. bi yola girdim ama hiç istediğim gibi gelişmiyo, hata etiim sanırım. ama diğer türlü de tedavi, psikolog laflarını ciddiye almazdı, dah aönceden söylediğimde de gitmem ben falan demişti. nolcak böyle yaa, bayramı ayrı mı geçiricez?

merhaba noraz yazılardan anladığım kadarıyla aklı başında kültürlü kendini yetiştirmiş bir kadınsın. Ama eşin hakkında ne yazık ki aynı izlenimi edinemedim. Sen ona fazlasın bence, fazla agresif ve hareketlerini kontrol edemeyen biri gibi görünüyor. Ayrıca inat uğruna evliliğini bitirmeye niyetli. Tüm iletişim yollarını kapatmiş. Ama yine de çok seviyorsan daha sonra pişman olur muyum diyorsan bence gurur falan hiç düşünme evlisin sonuçta. Onsuz yapamam diyorsan konuş geri adam atarsam beni önemsemez fln deme aranız düzelirse her şey yeniden başlar 0 dan başlarsınız o zaman. Birde ilk sinirlendiğinde keşke sert şeyler söylemeseymişsin. O da o laflara takmış inat ediyor olabilir. Hakkında hayırlısı olsun canm :)

merhaba noraz konunu takip ediyordum başında beri
gerçi kaç gündür bakamamıştım bugün bakayım dedim
kaç gün olmuş tık yok o eşinde hee bide kardeşiyle oturup dondurma yiyo:47:
madem sen bıraktın onu kararından dönme arkadaşım..
mübarek günlerde tövbe tövbe beddua mı bilmiyorum.. Allah pişman ettirsin onu, bildiği gibi yapsın..

ha ayrıca şunu da söylemek isterim ayrılsan da mutsuz olmazsın 2. evliliklerinde çok mutlu olmuş insanlar var benim çevremde 30 çok fazla bir yaş değil evlenmesen bile mutlu olursun hayat o kadar güzel ki iyi tarafından bakınca

Yazdıklarını okudum da gerçekten çok zor bir durum ama allahtan sen çok şanslısın ki ailen yanında. birçok kişi ailesi yanında olmadığı için boşanamazsın dedikleri için evlilikte mecbur kalıyor. Umarım mutlu olursun ve pişman olmazsın.

zaten aklı başında bi insansın..aslında napman gerektiğine dair bi kararsızlığın yok..çünkü olasılıkları hesaplamışsın..şimdi geriye kendini en kötüsüne hazırlaman gerekiyor..okuduğum bi kitapta "sizi durumlara bağlayan şeyleri tespit ettiğinizde o bağı kırmaya çalışın herşeyin çözümü budur" diyordu..bunu en zor zamanlarımda hastalıklı bi nişanlıya karşı kaç seneden sonra uygulayabilmiştim..sende şuan bayrama birlikte gitmezseniz neler kaybedersin onları düşün..*elalem ne der....ee desin..*sen evde üzülürsün..kendini evliyken yapamadığın sevdiğin şeyleri yaparak oyalarsın.. *bla bla blaa..her sorunun her dert ettiğin şeyin bi karşılığını bul..o zaman gerçekten sıyrılırsın..boşanma konusunda da böyle..bana kalırsa eşin seni seviyor..senin onu sevdiğinin de farkında..tüm eziyetler bu yüzden..ama aklı başına gelememiş henüz..erkekler kız tarafının müdahil olmasından inanılmaz nefret ederler..sırf onlara kızgınlığından boşanma konusunu açmış..biraz da fevri birine benziyor...pişman olması yakındır..sende gerekli işlemleri tamamla ama hiç üzgünmüş gibi davranma hiç bir akraban muhattap olasın..onların da bitmesini istediğini görünce içi çok fena yanıcak..hakim bildiğim kadarıyla sizi boşamaz tek celsede..hem yenisiniz hem de ortada önemli bir sebep yok..amacı gerçekten boşanmak olmayıp inada bindirdiği için, akıllı avukatlar tutup seni evi terketmenden dolayı vs köşeye sıkıştırmıcaktır da..önemli olan şu aşamada senin pes ettiğini artık onsuz olabileceğini seni ve ailenin ona göstermesi..bunları yapabilirsen aklı başına gelicektir..AMA asıl önemli olan bundan sonra bu tarz şeyler yaşadığında onlara ne kadar katlanabileceğin..çünkü bi kere çatırdadı bu evlilik yine aynı şeyler yaşamanız çok olası..

Gitme eve filan ne halleri varsa görsünler...Sen burda oturmuş yemek yiyosun desen o da sen hiçbirşey yemiyomusun der. Normal yani yemek söylemesi filan aç aç yaşanmicana göre..Eşyalarada birşeycik olmaz dert etme olursa da olsun maddi gelir her zman geriye çalışıyorsun.
Senin yapacak birşeyin kalmamış canım, sdece bekle biraz daha ve kararını verdiğin gibi uygula. Bayramda da annen hasta yalanından haberin yok gibi davran bence size öylemi söylediler işlerim vardı gelemedim dersin o da dert değil bence. Bırak onlar yalancı çıksınlar sen ne uğraşacaksın.
Allah yardımcın olsun cnm yaa ne desek boş yaşayan sensin. K.v de çok gamsız siz ne haldesiniz onlar gitmiş memlekete kaçıyor sanki. Benim abimle yengem küçük tartışsa bile annem uyku uyumazdı bırak gezmeyi. Güya bunlar çocuklarını çok seviyorlar. İşte böyle annelerin oğulları da böyle oluyor.

okuduklarımdan anladığım kadarıyla kocanda
1.olgunlaşamama evlilik sorumluluklarını kaldırama
2. karakter fukaralığı basit davranışlar
3.sevmeyi becerememe
4.öfkeyi kontrol edememe gibi sorunlar var.
neden evlenir böyle adamlar anlamıyorum. otur ananla bacınla mutlu mutlu

Back