- 8 Şubat 2024
- 3.027
- 4.127
-
- Konu Sahibi Winnethepooh
Aaa düğünü onlar yapacaksa karışırlar yanlış anlamayın parayı veren düdüğü çalar yorumum değişir o zaman birşey yapamazsınız malesefKendi düğününüzü kendiniz yaparsanız hiç böyle sorunlarla uğraşmazsınız. Madem siz sadece nikah istiyordunuz o zaman düğün diye tutturmalarına boyun eğmemeliydiniz. Ama hala geç değil, nikah yapmaya karar verdik diyebilirsiniz. Düğün parasını ödetmeye gelince geleneksel, yerini seçmeye gelince modern olmuyor işte.
Valla o gün boşayayımdım iyiydi. Ama şöyle bi iyi yanı oldu. İlk 1-2 yıl ailesiyle ilgili çok sancılı geçti ama bugün geldiğim noktada 6. Yıldayım ailesiyle aramda efsane güzel bir mesafe oluşturdum. Bana asla bir şey diyemiyorlar. Emek emek dokudum kilim gibi :) evime gelmek istediklerinde müsait değilsem müsait değilim diyorum tamam kızım diyorlar asla ısrar edemezler. Aranırsam açmam neden açmadın diyemezler. Aylarca gitmem neden gelmedin diyemezler. hala konusu açılırsa yakın arkadaşlarıma şey diyorum, düğünde parası neyse verdim sonrasında da bedeli neyse ödedim bu günlere bedava gelmedim diyorum.
Bu cümlenin ilerideki bütün hayatına nasıl yansiyacaginin umarım farkındasindir sakın bunlara papuç bırakma. İş nisanlında biter.Biz çalışan insanlar olduğumuz için bizim iyiligimizi düşünüp yardımcı oluyorlarmış bu karışmak değil miş
Düğünü çocuğun kendisi değilde ailesi mi karsiliyormus? O zaman benim yorumda iptal maalesef. Parasını kim veriyorsa gayette bakma hakları var.Aaa düğünü onlar yapacaksa karışırlar yanlış anlamayın parayı veren düdüğü çalar yorumum değişir o zaman birşey yapamazsınız malesef
yalnız kadınlara aşırı yanlış şeyler tavsiye edilmiş gibi geliyor bana. benim hakkım olan çalındıktan ve hayatımdan da altı yıl birçok gerginlik ve huzursuzlukla gasp edildikten sonra gelen mesafeyi ben ne yapayım?
yalnız kadınlara aşırı yanlış şeyler tavsiye edilmiş gibi geliyor bana. benim hakkım olan çalındıktan ve hayatımdan da altı yıl birçok gerginlik ve huzursuzlukla gasp edildikten sonra gelen mesafeyi ben ne yapayım?
Çok haklısınız. Gönül isterdi ki hiç böyle stresli gerginlik dolu yıllar yaşanmamış olsun. Zaten olması gereken de buydu. Ama sonuçta yaşanmış olan bir gerçeklik var, ben istemeden başıma gelmiş durumlar var ve ben de bunun kazanımlarına odaklanmak ve olumlu tarafından bakmak zorundayım. Başka türlü yaşayamam:)
Senden önce nişanlının bir el atması gerek bence.Kızlar merhaba gerçekten sinirden kafayı yemek üzereyim normalde yatıp uyumam lazim sinirden uyuyamadım bana bir akıl verin vallahi kafam durdu. Konu biraz uzun olabilir ama en baştan başlayacağım olabildiğince toparlayıp anlatmayı deneyeceğim.
Nişanlıyım ve haliyle evlilik, düğün hazırlığı vs yapıyoruz ama yani inanın 2 tane görümcem var her konu hakkında insanın ancak bu kadar fikri olabilir vallahi sinirden kafayı toplayamıyorum. Öncelikle bizim eşya alışverişimize başlı başına karıştılar ben çalışıyorum nişanlımda haliyle çalışıyor. Bunlar kimseye sormadan o dönem kendilerince dükkan dükkan gezip banamobilya baktılar sonrada beni tek tek gezdikleri yerlere götürüp onlara göre benim beğeceğimi düşündükleri mobilyaların hepsini gösterdiler bunun adına da yardım dediler. O dönem için zar zor istediğim mobilyayı aldım bu durumu da çok sıkıntı etmedim heves etmişlerdir diye. Ama bu insanlar bu ve buna benzer her konuda aynı şekilde bana sormadan sürekli hareket etmeye başladılar. Gittim konuştum onlardan yardım istemediğimi de dile getirdim ama anlaşamadık. Ve dediğim gibi buna benzer çok olay yaşadık ve sonunda tatsizliklar oldu ister istemez.
Şu an asıl konu bana sormadan benim için düğün yeri bakmışlar. Yetmemiş gün ayrmışlar! Arkadaşlar kafayı yiyeceğim gelin olan ben değil miyim ben yanlış mı biliyorum bir bana sorsalar ne bileyim bende bir gidip baksam????? Bu arada benim gidip beğendiğim bir yer var ve onların baktığı yerle arasında 20-30 bin lira gibi bir fiyat farki oluyor eğer sorun olacaksa aradaki farkı ödemeyi teklif ettim ama gidip oradan YER TUTMUSLAR. Cıldırdım en sonunda gittim bir güzel kavga ettik.
Size de birer gelinlik alalım çünkü belli ki bu düğüne gelin olarak katılıyorsunuz ben altinlarinizi takarım dedim ortalık karıştı.Ama yok sinirim geçmiyor geçmiyor bu insanlar her şeye burnunu sokuyor. Ne olur tecrübeli olanlar bana bir akıl verin ben bu ikisiyle nasıl başa çıkacağım vallahi kafam durdu artık.
Konuyu da toparlayıp anlatamadım sinirden kusura bakmayın..
kumar oynadınız yani :)
Sanmıyorum. Kendimden ve sonucundan emin olduğum bişeyi kumardan sayamam. Belki sürecimi tam anlatamadım, belki de siz hikayedeki boşlukları yorumlamış olabilirsiniz. Hikayem çok uzun. Siz kafanızı yormayın buna :)
Bişey derdim de şimdi neyse
yani alamadınız :)
Yoo fazlasıyla aldım önceki mesajları okumadığınız ne kadar belli ona gülüyorumhem meraktan ölüyorsunuz hem de okumuyorsunuz çok acayip
meraktan öldüğümden sormuyorum. başka kadınlara tavsiye verirken sizin altı yılınız için ne kadar bedel ödediğinizi size sorgulatmak istiyorum. hayatınızı, size saygı duymayan ve haklarınızı gasp eden ailesine karşı sizi korumayı becerememiş bir adamla geçiriyorsunuz ve başarı hikayesi olarak anlatıyorsunuz.
neyse, sizinle anlaşamayacağız.