• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cheery'nin Karatay Günlüğü - Hedef 10 Kilo

cheery

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2007
249
487
628
İstanbul
Herkese merhaba

Ben de çoğumuz gibi kilo vermeye niyetlenip niyetlenip sürdüremeyenlerdenim. Bu sefer motivasyon amacıyla günlük oluşturmak istedim. Her gün menülerimi ve ne kadar spor yaptığımı yazacağım.

27 yaşındayım, daha önce 75 kiloya kadar çıktım. Uzun son 5 - 6 senedir inişli çıkışlı da olsa o 10 kiloyu verdim. Fakat hedefim 56 kiloya ulaşmak. Kilo almaya çok müsait bir yapım var. Azıcık ucunu kaçırsam hemen 70li kilolara ulaşacağımı biliyorum.

Uzun yıllardır bu konuyla ilgilendiğimden sizlere arada nacizane ufak tüyolar da vermek istiyorum.
Umarım bu yolun sonuna kadar gidebiliriz sizlerle birlikte. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kilo Takip cheery cheery
Boy: 1,67 m
Kilo: 66 kg (2 Ekim 2015)
Hedef: 56 kg

1. Hafta (2 Ekim - 8 Ekim) = 66 - 65,4 - 65,3 - 65,4 - 64,9 - 64,4 - 64
2. Hafta (9 Ekim - 15 Ekim) = 63,9 - 62,8 - 63,3 - 63
3. Hafta (16 Ekim - 22 Ekim) = 62,6
4. Hafta (23 Ekim - 29 Ekim) = 62,4
Her hafta bu şekilde ilerlerse cheery cheery 29 Mayıs 2016'da hedefine ulaşmış olacak:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yolculuğumda bana katılan nrmn_cfrl nrmn_cfrl 'ye teşekkürler:)
Kilo Takip nrmn_cfrl nrmn_cfrl
Boy: 1,60 m
Kilo: 61,2 kg (9 Ekim 2015)
Hedef: 53 kg

1. Hafta (9 Ekim - 15 Ekim) = 61,2
2. Hafta (16 Ekim - 22 Ekim) = 60,5
3. Hafta (23 Ekim - 29 Ekim) = 60
Her hafta bu şekilde ilerlerse nrmn_cfrl nrmn_cfrl 29 Ocak 2016'da hedefine ulaşmış olacak:)
Yolculuğumda bana katılan lolita555 lolita555 'e teşekkürler:)
Kilo Takip lolita555 lolita555
Boy: 1,63 m
Kilo: 70,4 kg (19 Ekim 2015)
Hedef: 60 kg

1. Hafta (9 Ekim - 15 Ekim) = 70,4
2. Hafta (16 Ekim - 22 Ekim) = 68,5
Her hafta bu şekilde ilerlerse lolita555 lolita555 17 Kasım 2015' de hedefine ulaşmış olacak:)

Yolculuğumda bana katılan Elenorax Elenorax 'a teşekkürler:)
Kilo Takip Elenorax Elenorax
Boy: 1,62 m
Kilo: 75,4 kg (13 Ekim 2015)
Hedef: 55 kg

1. Hafta (9 Ekim - 15 Ekim) = 75,4
2. Hafta (16 Ekim - 22 Ekim) = 71,6
3. Hafta ( 23 Ekim - 29 Ekim) = 69,5
Her hafta bu şekilde ilerlerse Elenorax Elenorax 11 Aralık 2015' de hedefine ulaşmış olacak:)
Hedefinize ne zaman ulaşacağınız, o hafta verdiğiniz kilolar baz alınarak, yalnızca motivasyon olması amacıyla hesaplanmıştır, elbette ilk haftalarda hızlı olan kilo verme süreci, giderek yavaşlayacaktır.
Bu tarihler, her cuma yeni kilo bildirimi yapıldığında yenilenecektir.
Motivasyonunuz bol olsun:)

Son düzenleme:
Neden Karatay?

Öncelikle belirteyim ilk kez tam anlamıyla diyet yapıyorum. Öncesinde hep yediklerime dikkat etmeye çalışarak kilo verdim. Karatay'ı seçme sebebim, ekmek konusunda durdurulamaz bir hala gelmiş olmam.
Sürekli canım ekmek istiyor, sürekli!
Artık bir bağımlılık haline geldiğine eminim. Bu sebeple bunu kırmak istiyorum.
Bir diğer nokta, makarna. En sevdiğim yemek makarna! İstisnasız her gün yiyebilirim. Üstelik mutlu oluyorum yedikçe.

Düşündüm, 10 kilo verdikten sonra artık 2 kilo veremez hale geldiysem bir yerlerde hata yapıyor olmalıydım. En sevdiklerim benim hedefime ulaşmama engel oluyor demek ki. Vazgeçme zamanı geldi.

Pazartesiyi beklemeyin, istediğiniz gerçekten kilo vermekse bugün başlayın benimle birlikte.

Sevgiler.

2 Ekim 2015 - Cuma
Kahvaltı (10:30)
2 Haşlanmış Yumurta
[Suyun kaynamasından 5 dakika sonra alıyorum yumurtaları, fazla haşlamıyoruz. Tuzu azaltmaya çalıştığımdan, tuzsuz]
Yarım domates [yağsız - tuzsuz]
Maydanoz
Peynir
[Elinizi açın, avucunuzun içini dolduracak kadar yiyin, ben biraz yağlı peynir sevdiğimden miktarı azıcık azaltıyorum. Bugün beyaz peynir ve mozzarella tercih ettim]
Kahve
[Kesinlikle suya atıp karıştırdığınızda kahve olduğunu iddia eden kahvelerden değil, hazır çorbalar gibi zararlı o kahveler. Ben MokaPot kullanıyorum, filtre kahve de olabilir elbette, espresso'dan biraz daha hafif bir kahve yapıyorum. Bu konuda detaylı bilgi vereceğim daha sonra.]

2 Ekim 2015 - Cuma
Kahvaltı (10:30)
2 Haşlanmış Yumurta
[Suyun kaynamasından 5 dakika sonra alıyorum yumurtaları, fazla haşlamıyoruz. Tuzu azaltmaya çalıştığımdan, tuzsuz]
Yarım domates [yağsız - tuzsuz]
Maydanoz
Peynir
[Elinizi açın, avucunuzun içini dolduracak kadar yiyin, ben biraz yağlı peynir sevdiğimden miktarı azıcık azaltıyorum. Bugün beyaz peynir ve mozzarella tercih ettim]
Kahve
[Kesinlikle suya atıp karıştırdığınızda kahve olduğunu iddia eden kahvelerden değil, hazır çorbalar gibi zararlı o kahveler. Ben MokaPot kullanıyorum, filtre kahve de olabilir elbette, espresso'dan biraz daha hafif bir kahve yapıyorum. Bu konuda detaylı bilgi vereceğim daha sonra.]
merhaba seni takipte olacağım bende karatay yapmayı düşünüyorum fakat kararsızım bende yaklaşık 18 kilo verdikten sonra 5 kilosunu geri aldım şu an kendimi çok kötü ve başarısız hissediyorum bir yerden başlamam lazım

merhaba seni takipte olacağım bende karatay yapmayı düşünüyorum fakat kararsızım bende yaklaşık 18 kilo verdikten sonra 5 kilosunu geri aldım şu an kendimi çok kötü ve başarısız hissediyorum bir yerden başlamam lazım
Haklısın canım ben de senin gibi hissediyorum, daha önce 60 kiloya kadar inebilmiştim ama kısa sürdü, ve bir süredir yavaş yavaş da olsa kilo almaya devam ediyorum. Sana iyi bir motivasyon kaynağı olabilirim umarım. :)

Küçük Hatırlatmalar #1
Öğün aralarında karnınız acıkıyorsa ya öğünlerinizi yanlış planlıyorsunuz ya da az su içiyorsunuz. Böyle anlarda önce su için, belki de vücudunuz yalnızca susuz kaldığını size anlatmaya çalışıyordur açlık sinyalleri göndererek.

2 Ekim Cuma - Devam..
@ 13:30

Kahve (Americano, Şekersiz, Sütsüz)

Öğlen @ 15:30
Salata (Mevsim yeşillikleri, limon, zeytinyağı, domates)
Bu öğün az oldu farkındayım, normalde yanında tavuk göğsü de olsa iyi olurdu. Fakat vakitsizlikten bu şekilde geçiştirmek zorunda kaldım.

@18:30
Türk Kahvesi Şekersiz

Akşam @ 20:00
Karnabahar yemeği, kıymalı. (6 yemek kaşığı)
Yoğurt. (3 yemek kaşığı)

Spor @ 20:45
Yarım saat tempolu yürüyüş.

3 Ekim Cumartesi

Kahvaltı @ 10:30

2 Haşlanmış yumurta
Yarım domates
Maydanoz
Avuç içi kadar peynir.
Yarım Salatalık
Ceviz
Çay

@ 12:30
Türk Kahvesi

Öğlen @ 15:00
Karnabahar yemeği, kıymalı. (6 Kaşık)
Yoğurt. (3 Kaşık)

Kahve - Americano

Akşam @ 20:00
Haftanın Serbest Öğünü:)
Daha dün başladın diyete bu neyin serbest öğünü böyle diyebilirsiniz haklısınız:) Haftada bir öğün istediğimi yiyerek strese girmeden diyet yapmak istiyorum. Bu genelde cumartesi günleri olacak. Bu hafta başka serbest öğün yok elbette!

Spor

Yapılamadı!

Küçük Hatırlatmalar #2
Ekşi elmalı limonlu su
Karatay diyetinde bolca limonlu su içilmesi tavsiye edilmektedir. Ben bunun bir kısmını Limonlu Elmalı Su olarak içiyorum. Bir şişe suyun içine, yeşil elmanın kabuklarını atıp üzerine de limon sıkarsanız, hafif elma tadında bir su elde edersiniz. Tatlı istediğini de bastıran bir su oluyor, doya doya içiniz. Elma tadının suya geçmesi için bir kaç saat beklemek gerekiyor.

4 Ekim Pazar
Kahvaltı @ 12:30

Yumurta (2 tane - Tereyağında pişmiş)
Domates (Çeyrek)
Maydanoz
Peynir (Avuç içi kadar)
Salatalık (Yarım)
Sucuk (5 - 6 Parça Katkısız)
Yeşil Zeytin (8 Tane)
Çay

@ 16:00
Kahve - Americano

Akşam @ 18:00
Karnabahar yemeği, kıymalı (6 Kaşık)
Yoğurt (3 Kaşık)

Spor @ 19:00
Yürüyüş (hızlı tempoda, 30 dakika)

günlüğün hayırlı olsun :)
güzel bir günlük olmui. özellikle küçük hatırlatmalar bölümün çok hoş :)
bu disiplinle gidersen istediğin kiloya ulaşırsın :) ee tabi bize takılman da sana fayda sağlayacak :)

günlüğün hayırlı olsun :)
güzel bir günlük olmui. özellikle küçük hatırlatmalar bölümün çok hoş :)
bu disiplinle gidersen istediğin kiloya ulaşırsın :) ee tabi bize takılman da sana fayda sağlayacak :)

Teşekkürler desteğin için:) Hep beraber azimle hedeflerimize ulaşacağız:)
Yaşasın ♥haftalık kilo verme yarışması♥ !!!

5 Ekim Pazartesi
Kahvaltı @ 07:20

Yumurta (2 Adet - Haşlanmış)
Domates (Çeyrek)
Maydanoz
Salatalık (Yarım)
Beyaz Peynir (Yarım avuç içi, 25 gram)
Yeşil Zeytin (5 Adet)
Çay

@ 08:30
Kahve (Americano)

Öğlen @ 13:30
Tavuk Göğsü (Yağsız - Baharatlı - 165 gram)
Bulgur Pilavı (3 Yemek Kaşığı - Ev Yapımı)
Yoğurt (150 gram)

@18:00
Türk Kahvesi

Akşam @ 19:00
Zeytinyağlı taze fasulye (6 Yemek Kaşığı)
Yoğurt (150 gram)

Spor @ 20:20
Yarım saat tempolu yürüyüş.

Merhaba
İlk defa 5. günü görüyorum bir diyette:) Çünkü diyet yapıyormuşum gibi gelmiyor. İşin temeli evde yaptığım yemekleri yemekten geçiyor sanırım.
Evde çöpleri ayrıştırıyorum, evsel atıklar bir çöp kutusuna, ambalajlar başka çöp kutusuna atılıyor. Ambalaj çöpü yalnızca yoğurt ve peynir kutularından ibaret, dolmadı beş gündür. İşin sırrı burada bence; ambalajlı ürün tüketimini minumuma indirmek. Hem doğaya verdiğimiz zararı da azaltmış oluyoruz. :KK66:

Motivasyonunuzu hiç kaybetmeyin, sevgiler

Kahvaltı @ 07:20
Domates (Çeyrek)
Maydanoz
Salatalık (Yarım)
Yeşil Zeytin (5 Adet)
Çay

Öğlen @ 13:30
Yeşil Mercimek (3 Yemek Kaşığı)
Yoğurt

Kahve (Americano)

Akşam @ 20:15
Tavuk Göğsü (Yağsız - Baharatlı - 165 gram)
Yoğurt

Spor
Yapılmadı!

7 Ekim Çarşamba
Kahvaltı @ 07:30

Domates (Çeyrek)
Maydanoz
Salatalık (Çeyrek)
Yeşil Zeytin (5 Adet)
Çay

@11:30
Kahve

Öğlen @ 14:20
Zeytinyağı (1 Yemek Kaşığı)

@14:45
Türk Kahvesi

@17:30
Kabak Yemeği (2 Yemek Kaşığı)
Zamansız yedim, yemek mis gibi koktu, dayanamadım

Akşam @ 21:00
Kabak Yemeği (3 Yemek Kaşığı)
Yoğurt (2 Yemek Kaşığı)

@21:45
Tarçınlı Süt (1 Fincan)
1 Minik Kek
Akşam yemek sonrası tatlı arzumu bastırdım, kek minicik ve az şekerliydi, olur öyle arada:)

Spor
Yine Yapılamadı!

7. günün sonuna yaklaşırken farkediyorum ki midem küçüldü.:kk77:
Yemeklerim de az değil üstelik. Fakat gördüğünüz gibi ekmek hiç yok. Ekmeksiz 7 günde midemi küçülttüm, sabahları 2 yumurtayı 1e düşüreceğim. Peyniri bir parça azaltacağım.
2 kiloyu ara ara gelen tatlı arzusunu bastırarak 7 günde verdim. Fakat bu kolay kısımdı, zaten yeni almıştım o son 2 kiloyu. Yaklaşık 1 yıldır 63ün altına hiç inmedim, bakalım önümüzdeki hafta nasıl geçecek.
Motivasyonunuz bol olsun, şekere hiç ihtiyacınız yok unutmayın. :KK55:

7 Ekim Çarşamba
Kahvaltı @ 07:30

Domates (Çeyrek)
Maydanoz
Salatalık (Çeyrek)
Yeşil Zeytin (5 Adet)
Çay

@11:30
Kahve

Öğlen @ 14:20
Zeytinyağı (1 Yemek Kaşığı)

@14:45
Türk Kahvesi

@17:30
Kabak Yemeği (2 Yemek Kaşığı)
Zamansız yedim, yemek mis gibi koktu, dayanamadım

Akşam @ 21:00
Kabak Yemeği (3 Yemek Kaşığı)
Yoğurt (2 Yemek Kaşığı)

@21:45
Tarçınlı Süt (1 Fincan)
1 Minik Kek
Akşam yemek sonrası tatlı arzumu bastırdım, kek minicik ve az şekerliydi, olur öyle arada:)

Spor
Yine Yapılamadı!
Merhaba. Bende karatay diyetine başlamak istiyorum, 20 yaşındayım, 160 boy , 61 kiloyum. Hedefim 53 kilo olmak. Yardimci olursan iz sevinirim, karatay hakkinda bilgilerim var.

Merhaba. Bende karatay diyetine başlamak istiyorum, 20 yaşındayım, 160 boy , 61 kiloyum. Hedefim 53 kilo olmak. Yardimci olursan iz sevinirim, karatay hakkinda bilgilerim var.

Merhaba nrmn_cfrl, elbette aklına takılan ne olursa buradan yazabilirsin, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
20 yaşında olman çok büyük avantaj senin için, sandığından daha kolay geçecek bu süreç.
Kendini psikolojik olarak hazırlaman gerekiyor öncelikle, ne kadar az kaçamak o kadar iyi.
Ben haftada bir öğün istediğimi yiyerek bu kaçamakların önüne geçmeye çalışıyorum. O öğünde ne istersem sınırsız yiyorum.
Günde 3 öğün, haftada 21 öğün var, bunlardan birinde istediğini yemen seni hedeflerinden uzaklaştırmaz, aksine motivasyon olur.
Karatayı biliyorsun, başlamak da istiyorsun, o zaman önünde kilo vermek için bir engel kalmamış demektir:)

Merhaba nrmn_cfrl, elbette aklına takılan ne olursa buradan yazabilirsin, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
20 yaşında olman çok büyük avantaj senin için, sandığından daha kolay geçecek bu süreç.
Kendini psikolojik olarak hazırlaman gerekiyor öncelikle, ne kadar az kaçamak o kadar iyi.
Ben haftada bir öğün istediğimi yiyerek bu kaçamakların önüne geçmeye çalışıyorum. O öğünde ne istersem sınırsız yiyorum.
Günde 3 öğün, haftada 21 öğün var, bunlardan birinde istediğini yemen seni hedeflerinden uzaklaştırmaz, aksine motivasyon olur.
Karatayı biliyorsun, başlamak da istiyorsun, o zaman önünde kilo vermek için bir engel kalmamış demektir:)
Ben gunde 2 öğün besleniyorum, tek başına diyet uyguluyorken 1 hafta sonra motivasyon gidiyor bende. Kaçamak yapmaya basliyorum. Onun için bu gunden inşallah size katiliyorum, yazımda hata varsa affola. Ben Azerbaycanliyim onun için yazim hatasi yapa bilirim :KK64:her hafta kilo bildirimi yapalim mi?

Back