Ceyize Ne zaman Baslamaliyim ?

Ayy evett artik sevgiliyiz eski konuyu bilip fikir vermeniz sevindirdi beni cok tesekkur ederim. O zaman celik tencere mantikli olabilir sanirim .

Dogru soyluyosunuzz hayatta ne olacagi belli olmaz elbette. Ama karsilikli diyolaga da bagli yanii dusuncemiz bir evlenmeyi dusunuyoruz.Allahtan bi engel olmadgi surece.. ayrca knuya aciklik getireyim suan ki dusuncemiz tahmini 1 sene sonra aileler taniscak ve bi yola giricez Allahin izniyle..

İnsallah canım :) sevgilin askerden dönene kadar arastırmalarını yapıp bütceni ayarlayabilirsin. Bütce sıkıntın yoksa bilemem tabi ama :)) Döndüğü zamanda büyük parçalardan başlarsın senin için kolaylık olurr bazı seylerin modası gecmiyor cünkü klasik parçalar.. Bizimde daha 1 senemiz var evliliğe ama şimdiden gördügüm herseyi almak istiyorum bağımlılık yaptı resmen

Aaa hayirliisi olsun sizin icinde inşaallah :) hayirlisiii o zaman celik tencere bir yemek takimi falan bakinmaya basliyim :) arastirip birikim yapaym. Onerileriniz icin tesekkur ediyorum.

önemli olan içine sinerek alman
ben asla modaymış diye kullanmadığım, kullanmayacağım bişey almam
zaten önce bi araştırma, gezme, marka fiyat soruşturması, ihtiyaç belirleme aşaması oluyor ki bu aşama epey vakit alıyor
bişey almasan bile öğrenirsin piyasayı ve tabi bol bol para biriktirmek lazım
ilk aşamada çelik ve camları alabilirsin, gecelik, pike, havlu gibi şeyleri alabilirsin
ikinci aşamada yemek takımı, kahvaltı takımı, nevresim, battaniye, pasta-kek sunum vs türü şeyleri alabilirsin
3. aşamada artık belli olunca mutfak aletleri, yatak örtüsü, banyo takımı, yorgan yastık vs.
4. aşamada (ev belirlenince) mobilya, perde, halı, aydınlatma, aksesuar vb.

Gayet mantikliii soyledikleriniz gercekten arastirmaya baslayinca bi ton sey cikiyo bu da uzun zaman alicak ztn basladim smdiden arastirmalara :))

Gayet mantikliii soyledikleriniz gercekten arastirmaya baslayinca bi ton sey cikiyo bu da uzun zaman alicak ztn basladim smdiden arastirmalara :))
canm araştırmalarını bizimlede paylaşırsan memnun oluruz. bende çeyiz yapıyorum ve piyasa hakkında pek bilgim yok.

Öncelikle herkese merhaba. Ben de 7 ay once evlenen biri olarak hazırlık aşamasındaki tüm deneyimlerimi paylaşmak istedim ve bir blog hazırladım şimdi burda da boyle bir konu görünce birşeyler yazamak istedim. Benim de aileler tanışmaya gelene kadar çeyizim yoktu. Toparlayamam sanmıştm ama herşey o kadar bol ki. Onemli olan senin beğenmen. Tencere ve yemek takımlarımı ilk aldm. Hem odemeye başladim hem de elimde birden mutfağın tum malzemeleri oldu schaffer dan aldım. Sonra mutfak robotu ütü gibi ufak ev aletleri... bir de nevresim takımlarımı başlarda aldım. Böylece en gerekliler bitiyor geriye ufak tefek seyler kalıyor. Eğer ihtiyac duyarsan blogumda bir alısveris listem var ben hep bunun uzerinden gittim. Kolay gelsin herşey hallolur hiç aceleye gerek yok. Hep söylüyorum keyfini çıkararak yap herşeyi. Kendi evin olacak sonuçta Allah kolaylık versin...

Bende ceyiz olayina erkenden baslayanlardanim elektroniklerini en son zamana birak hemen alma, nevresimlerini yatak örtülerini battaniyelerini tamamlayabilirsin onlarda baya para yiyor cünkü en azindan onlar cikar aradan yemek takimin kahvalti takimin bunlarida en son alabilirsin ben cok erken aldim pişman degilim ama su an daha farkli modeller de var insanin gözü takiliyor.... Tencerelerini çatal kaşik bicak takimini tamamlayabilirsin su an... Ufak tefek seyleri görüp begendikçe alirsin diye dusunuyorum... Birde sade klasik şeylere bak çok begenmedikçe aşiri renkli güllü dallı seyler alma... Eger Bir anda alirsan o para birden elden cikinca insana cok fena koyar en azindan yavas yavas cikinca o kadar anlamiyorsun... Heee unutmadan Birde az kalsin ben düşecektim o hataya hatta bayada bi arastirdim simdi bir kaç kisi bana tepki verecek biliyorum ama tupper sakin alma çeyizine her zaman şu plastik seylere nasil bu kadar para bagliyorlar diye kendim söylerdim öyle meth ettiler öyle anlattilarki katalogu elime alinca büyülenmis gibi her sayfadan bir sey almaya kalkistigimi farkettim eger o an annem devreye girip dur biz bi düsünelim demese kadina su an 500-600 lira plastiklere gitmisti... Her ne kadar "pilistik diil inlirrrr " diye nidalarda bulunsalarda satici hatunlar , bu ürünler koku yapiyor halamdada var bir kac saklama kabi kuzenimdede var şişeleri leş gibi kokuyor bi zaman sonra... Cam saklama kaplari al en sagliklisi kirilsin git yine al o kadar koymaz adama en azndan Yinede senin tercihin tabiki benimki.naçizane bir fikir....

Canım hemen başlamalısın tabii ki. Kolay bir süreç değil, ufak ufak başlamak gerekir Çelik tencereden başlayabilirsin diye düşünüyorum her çeyizin demirbaşı

Aynen zor bi surec yeni saldircagina sasiriyor insan :) ama mutluda ediyo suan hicbsy almadim arastiriyorum sadece bakiyorum bide hic bi ayrinti bilmiyrm ne daha iyi olur gbi.. hayirlisii bakalim bnmde bi suru tupperim var almanyadan yengem hersene yolluyo bayagi oldu yanii almayi dusunmuyrm suan icin :))

Canım hemen başlamalısın tabii ki. Kolay bir süreç değil, ufak ufak başlamak gerekir Çelik tencereden başlayabilirsin diye düşünüyorum her çeyizin demirbaşı
Pekii simdii iki tip var moda olan granitler renkli renkli tencereler cezbediyo :)) ama ya bnm senemde modasi gecerse dye korkuyrm celik tencere tamamiyle alip birde o zaman graniti renkli alsam fazlami olur szce ?

Pekii simdii iki tip var moda olan granitler renkli renkli tencereler cezbediyo :)) ama ya bnm senemde modasi gecerse dye korkuyrm celik tencere tamamiyle alip birde o zaman graniti renkli alsam fazlami olur szce ?

Hayır fazla olmaz. Bence çelik tencere kesinlikle olmalı. Bunun yanında seramik veya granit olmalı Ben seramiği tercih ettim

Bir set çelik tencere muhakkak almalisin , pahali parçalari rengarenk alma diyorum sklma ihtimalin cok yuksek cnku... Benimde diger tencerelerim seramik bunlari alali da yine bilmem kac sene oldu yani klasik siyahlar... Tavalarimi da granit aldim buyuk pahali parcalari klasik renklerde klasik seylerde secersen asla sikilmazsin emin ol... Seninle yaşamiyorlar canim benim emin ol evlenince senesi dolmadan komple degisiyor hersey sifirdan:)))

Bende sadeciyim biraz abartiyi sevmem ama renklii granit veya seramikler cok gosuma gidiyoo suan sdce arastrip celik olanlardan alayim dyrm ? Sizin ki ne marka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…