Oncelikle hayirli aksamlar kizlar..
Konuyu dogru yere mi actim bilemedim acikcasi.. Konuya gireyim ben yine de sevgilim askerde kisa donem askerligi 6 ay sonra burada yanii gelincede muhtemelen aileler tanisacak. Benim sorum su simdiden ceyiz isine girismelimiyim hali hazirda bi ceyizim yok acikcasii ne yapmaliyim ?ne zaman baslamaliyim ? Tecrubelii arkadaslar yardimci olursa cok memnun olurum. Simdiden Allah razi olsun :)
mahcup ettin beni canım.
ben de topiklerde ucuz plastiklerden üretilmiş ıvır zıvırlara şaşıyorum. cici bici ama evcilik oyunu malzemesi gibi. tek kullanımda elde kalır onlar. üst üste konduğunda da para yani, yazık. kuzenim 29 yaşında evlendi, 6 yıl çalıştı baba evinde masrafı da yoktu, arabasını aldı ve bu kadar da para biriktirdi.40 bin tl mivayy. Ben hiç birikim siz ve hic yardımsiz çıktım yola Hatta hala araba borcum var :) Takdir ettim kuzenini :)
Bence en mantıklısı tam bir yıl önce başlamak. Benim 5 yıl önce aldigim süper kaliteli battaniyeler var modelinden nefret ediyorum :) silahlı kırmızılı Güllü falan :)) o ara onlar modaydi :)
Zaten çoğu şeyin garantisi de bitiyor. Çok erken almamak lazım. Ama iyi arastirmak lazım. Bir çok topige şaşırıyorum nasıl bilinçsiz alışveriş yapmışlar diye.
Englısh home kalitesiz mi? İlk defa boyle bı yorum gordum genelde cok begenılırCok haklısın canım. Hele o english home ürünleri o kadar kalitesiz ki. Tek aldigim masa örtüsü onu da dayanamadım kullandım ilk yıkamada rengi gitti. Allahtan nevresim vs almamisim diyorum. Rengi çok cezbedici ama kalitesiz.
O kadar şey aldın bi kusur kahvaltı takımı olsun canım; ) evlenince degistirirsin; )
Canım çok güzeller. Modellere bayılıyorum :) Ama tekstilde kaliteli bulmuyorum. Bi aldğım tac , sarev pamuk satenlere dokundum bi english home nevresimlerine inan arada çok fark var. Aldığım masa örtüsüyle de bunu iyice anladım.Englısh home kalitesiz mi? İlk defa boyle bı yorum gordum genelde cok begenılır
Hımm anladım canım tabi taç ve sarev kaliteli markalar, ben bikaç tane mademe coco dan aldım bakalım onlar nasılCanım çok güzeller. Modellere bayılıyorum :) Ama tekstilde kaliteli bulmuyorum. Bi aldğım tac , sarev pamuk satenlere dokundum bi english home nevresimlerine inan arada çok fark var. Aldığım masa örtüsüyle de bunu iyice anladım.
Evet calisiyorum canimcanım bence ufak şeylerden başlayailirsin. ufak diyoruz ama onlar bile onca harcama gerektirebiliyor.şimdi vaktin varken indirimi takip edersin, indirime girenleri alırsın. fakat büyükleri yemek takımı ya da beyaz eşya gibi şeyler zaten hep pahalı olduğundan ve koyacak yer sıkıntın olacağından daha sonralara bırakabilirsin. ben nevresimi bitirdim sayılır şimdi mutfak ıvır zıvırlarına geçtim. =)
büyük ürünler içinde birikim yapabilirsin çalışıyor musun?
3 sene mi varmış ben o şeklde okumadm o zaman haklısınz 1 sene falan varsa diye yapmıştım yorumumuMerhabalar.. Ailelerin tanısmasına 1 sene, evlenmeye 2 sene diyorsunuz.
Bu durumda nevresim için bence erken..
Modası geçmeyecek misafirlik takımlar (12kişilik) ve tencere takımını şimdiden alman mantıklı olur hemde bütçe açısından ilerde kolaylık sağlar..ama nevresim yorgan gibi şeyler için erken oldugunu düsünüyorum modası gecicek illa ki.. ben böyle yaptım hala da böyle yapıyorum yani yinede karar senin canım hem bütçene hem de zevkine bağlı hareket etmelisin işimiz zor valla ne diyeyim Allah yardımcımız olsunnama gelin seti falan düsünüyosan büyük parçaları şimdiden alıp koyabilirsin tabiki..
bu arada eski konunuzdan yola çıkarak, sanırım artık sevgilisiniz, asker yolu bekliyosunuz.. bu durumda ortalama 2 sene vaktiniz oldugunu varsayarsak sevgiliniz askerden dönünce başlamanız da mantıklı olabilir :)