Kızlar yemek takımı almak istiyorum çeyiz olarak ne marka önerirsiniz mesela makinede yıkanırsa yaldızları desenleri çıkmicak sağlam bir şey istiyorum. Kullanıp memnun kaldıklarınız nelerdir ?
Porselen takimlar hakkinda detayli bilgiyi konunun baslarinda bulabilirsin.
Porselen kalitelerinden markalara kadar, bir cok bilgiyi paylastim, goz atmani tavsiye ederim...
Çok şükür okumayı tamamladımen baş sayfadan sona kadar okumak zorladı baya ama bir o kadar da faydalı oldu tabi ki bu anlamda büyük bir emek harcamışsınız ilk önce onun için tebrik ve teşekkürlerimi bildireyim şimdi okuduklarım arasında bir şeyi merak etmeden geçemedim cehaletimi mazur görün dertsiz masa örtüsü nedir? internetten araştırıp görsellere baktım ama 'dertsiz' adını almasını sağlayan özellik nedir anlayamadım :26:
Begenmis olmaniza cok sevindim, elimden geldigince bilgilendirici ve aydinlatici bilgileri paylasmaya calisiyorum her zaman. Ara ara goz atabiliyorum artik, eskisi kadar aktif bir sekilde forumda bulunamiyorum... Umarim vaktinde cevapliyorumdur sorunuzu...
Dertsiz masa ortuleri, kumas olmasina ragmen leke tutmayan masa ortulerinden. O yuzden kullanimi kolay ve rahat...
Çok teşekkür ederim cevabınız için makbule geçti bir şey daha öğrenmiş oldum sayenizdebebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim
Bir de sebzelik hakkında benim fikirlerim çok yer kaplayıcı olduğu.
Sebzelik tamam yer tasarrufu sağlayan birşey olabilir, fakat benim annemde vardı.
Nefret ederdim o sebzelikten, temizlemesi ayrı bir dert, devamlı düzenlemesi ayrı bir dert.
Neyseki benim mutfağımda sebzelik koyabileceğim bir alan yok.
O yüzden almadım ve kullanmıyorum da.
Onun yerine patates ve soğanlarımı koyabildiğim Tupperware'in Maksi Kiler dedikleri ürününden aldım 2 adet.
Birine patates, diğerine soğan koyuyorum.
Şu anda senin evin belli değil sanıyorum değil mi?
Bunlara alternatif olarak bir çok ürün var sepet tarzında.
Bazı evlerin paylaşılan fotoğraflarında görüyorum, kimisi mutfağında uygun bir yere, kimisi de balkonunda uygun bir yere sepet tarzında olanlardan koymuş.
Yer müsaitliğine göre bunlarda kullanılabilir.
Sebzelikler bana biraz demode geliyor.
fakat dediğin gibi mobilyalı olanlar çok şık.
Mutfağa uyumlu olanlar eminim ki çok şık duracaktır.
canım merhaba
anladığım kadarıyla tupperın kiler ürününü kullanıyorsun. nasıl peki mennun musun bende almayı düşünüyorum fakat kullanan birinden yorum almak istiyorum :)
Merhabalar,
Ben de çeyiz alışverişine yenilerde başlamış birisiyim.
Benim problemlerim biraz kişisel sayılacak.
Ben konu sahibi arkadaşım ile hemen hemen aynı düşündüğüme kanaat getirdim. Sade şıklıktan yanayım. Evde kullanılmayan eşyaların olmasından haz etmem.
TENCERE TAKIMLARIM karacadan aldım. 1 senedir köyde kutularında duruyorlar. Yorumları okudum ve acaba küflenmişler midir diye düşünmeye başladım. Neyse hayırlısı olsun diyelim. Çeyiz seti olarak aldığım için YEMEK TAKIMLARIM,ÇATAL KAŞIK BIÇAK TAKIMLARIM,BARDAK TAKIMLARIM,KAHVALTI TAKIMLARIM hep Karaca.
Karacadan aldığım bardak takımları yaldızlı idi. Yalnız aynıları eltimde var, kendisi makineye atınca yaldızlarının çıktığını söyleyince hemen koşa koşa gittim daha sade bir ürünle değiştirdim.
Soru 1: Bardak takımlarım büyük takım.
-12 kadeh
-12 uzun bardak
-12 kısa bardak
-12 çay bardağı
-12 çay tabağı
-2 karaf
Şİmdi diyorum ki, kadeh ve uzun bardakları konsoluma koysam, misafirime çıkarsam da, kısa bardakları günlük kullansam ve ayrıca su bardağı almasam, 12 yeterli midir acaba?
Zaten çay bardaklarını da günlük kullanmayı düşünüyorum :)
Soru 2: Misafir yemek takımının Türk kahvesi fincanlarını günlük kullansam :) 6 lı daha var. 12 fazla fazla yeter galiba değil mi?
Üstelik hem misafir yemek takımında hem de kahvaltı takımında 6şar tane fincan takımı var. Hani şu büyük olanlardan. Hiç sevmem onları, kullanmam da, acaba birisine mi versem?
Soru 3: Nevresim takımları:
2 tane çift kişilik pamuk saten,
1 tane English home çift kişilik nevresim takımım var.
Süslü çeyiz setinin içinde de bir tane var. Başka almasam olur değil mi?
Sonuçta evime gelen misafirlere çift kişilik nevresim takımı vermeyeceğim.
Tek kişilikleri de fazla pahalıya kaçmadan almak istiyorum.
Soru 4: Patikler, yemeniler, banyo lifleri
Bunlar gibi şeylerden annem bir sürü yapma düşüncesine girdi nedense. Annemin aklından bu düşünceyi nasıl çıkarabilirim? Bu soru çok şahsi oldu. :)
Evlendim evleneli, yani 19 aydir bir fiil kullaniyorum... Gayet memnunum, koku yapmiyor, ayni zamanda da patatesler ve soganlar bitene kadar herhangi bir sorun yasamiyorum... Bana kullanimi Pratik geliyor ve yer kaplamadigini dusunuyorum. Mutfakta lavabomun altina yerlestirdim... Uzun zamandir da kullanimindan gayet memnunum...
Bende pratik bulduğum için ve yer kaplamadığı için tercih etmeyi düşünüyorum fakat terleme yapar mı, çabuk bozulma yapar mı bunlarla ilgili bir fikrim olmadığı için sana sordum. Bir de Antalya da yaşıyorum malum buranın sıcağı nemi fena o yüzden kararsızlık yaşıyorum. Teşekkürler canım cevabın için
Esimin teyzesi de bende gorerek almisti, fakat dubleks evde oturuyor, cati katinda bir dolabin icine koymus kilerleri ve sonuc malum... Hava almayan, nemli ve rutubetli ortamda patatesleri ve soganlari bozulmus... Eger serin ve kuru yerde saklarsan (karanlik) herhangi bir sorun olacagini sanmam... Dedigim gibi benim kilerlerim lavabomun altinda duruyor, bu gune kadar herhangi bir koku, terleme, bozulma gibi bir sorun yasamadim... 5 kg yakin patates & sogan aliyor (adedi) hic attigim olmadi... Dayandilar yani....
Anladım canım o zaman sorun yok gibi çünkü bende şuanda lavabonun altında saklıyorum elimin altında olsun diye bunları da oraya koydum mu bi sorun olmaz inşallah :)
Insallah, gule gule kullanmanizi dilerim...