- 28 Şubat 2017
- 8.143
- 22.930
-
- Konu Sahibi Ponciginannesi
Dolap gardrops modacruz gibi sitelerde h&m zara bershka gibi markaların kıyafetleri ikinci el 10-20 tlden başlayan komik fiyatlarda satılıyor ayakkabı çanta takı ne ararsan var buralardan bakabilirsin çoğu ürün hiç giyilmemiş sıfır etiketliMerhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim
Şu takı olayını beceremiyorum bi türlüBen varim. Hergun farkli giyiniyorum. Ama kiyafete cok para vermem. 35 yasindayim, vucudum degismedigi icin universitede aldigim kiyafetlerim dahi oluyor birde moda olan seyleri sevmiyorum her zaman giyebilecegim seyler alirim modasi gecmez haliyle. Cok kiyafet olup seyrek giyince de eskimiyorlar. Bazi kiyafetlerime sira dahi gelmiyor. Birde takisiz aksesuarsiz cikmam ve duz bir kiyafet dahi ben de cok farkli duruyor.
bir göz gezdireyim teşekkür ederim )Dolap gardrops modacruz gibi sitelerde h&m zara bershka gibi markaların kıyafetleri ikinci el 10-20 tlden başlayan komik fiyatlarda satılıyor ayakkabı çanta takı ne ararsan var buralardan bakabilirsin çoğu ürün hiç giyilmemiş sıfır etiketli
benm eşimde 1 ay önce kendine aynı miktarda aldı inanırmsnz
ve bana dedi ki bu bana bütün yaz yeteryetsin zaten ben alacağım artık dedim sen her ay alıyorsun zaten dedi =)
Bence kesinlikle bütçenin önemi var geçen seneden beri değil alışverişe gitmek avm Nin önünden geçmedim. Sınav diyip susuyoruz.tabi bütcenin de çok etkisi var haklısınız
Rica ederimbir göz gezdireyim teşekkür ederim )
Bir sene öncesine kadar dehşet bir dolabım vardı
Normal yatak odası takımlarının dolabı artı iki kapaklı bir dolap daha
20 kadar çanta ondan daha fazla ayakkabı
Bir süre sonra kıyafetlerin bana değil benim onlara hizmet ettiğimi fark ettim yavaş yavaş azaltmaya başladım
İhtiyacı olanlara belediylere vs bağışladım
Verdikçe dahada mutlu oluyorum artık
Başlangıç zorluyor ama sonrasındaki huzura değiyor
Şimdi yatak odası dolabının yarısından az
5 çanta 7 ayakkabım var
Fazla kıyafet maddi manevi zarar bence
Zamandan dahi zarar
Minimal kaliteli bir dolap çok daha doyurucu oluyor
tabi paran var ise alıyorsun yoksa alamıyorsn nasıl alacaksın demiBence kesinlikle bütçenin önemi var geçen seneden beri değil alışverişe gitmek avm Nin önünden geçmedim. Sınav diyip susuyoruz.
Şuanda çalışmıyorum oğlum henüz 7 aylıkçok şaşırdım gerçekten 20 tane çantayı biran hayal ettim de peki siz çalışıyormsnz şu anda
aslında hiç bu açıdan bakmamıştım peki çeşit çeşit giyinnce kendinizi neden daha iyi hissetmiyordunuz bir süre sonra gereksiz mi geliyor insanaHerkesin butcesi farklidir , is arkadaslarinizla kiyaslamayin kendinizi belki onlarin esinin kazanci sizinkinden fazladir , bakicilqri yoktur anneleri bakiyodur vs vs
Ben bekarken cok alisveris yapardim , 1 sene boyunca ise giderken hergun farkli kiyafet kombini yapardim o kadar diyim
Ama evlenip cocuk sayisi ikiye cikinca aylardir kendime kiyafet almadim
Simdi cok sacma geliyor kiyafete o kadar para vermis olmam , 3 gardrop kiyafetimi bire indirdim , cogunu sattim dagittim vs..
Bence minimal takilin cok daha iyi , yer kaplamaktan baska ise yaramiyor o kadar kiyafet
Beni aura çeker meselaZamansız parçalar alırsan kombinlemen kolay olur
Ben minimalist olmaya çalışan biriyim
Sınırlı sayıda eşyam var
İnsanlar bence ne giydiğine çok da dikkat etmiyor gibi geliyor bana
aynen .. toplu yaptım canm bende.. zıbındı çorapdı ayakkabıydı şortlu takımdı dışarısı için kot şort bir kaç gömlekti derkenŞuanda çalışmıyorum oğlum henüz 7 aylık
Bu arada dün oğluma alışveriş yaptım bende 400 tl tuttu
İhtiyaç dışı tek bir parça yok
Çok diyenlerin etrafında verenler vardır
İmece usulü kullanıyorlardır
Keşke bizim etrafımızdada olsa :)
Ayy valla aynisini istiyorum. Keske ogretmene forma gelse de rahat nefes alsam. Her sabah eziyet gibi dolabin basinda dakikalarca beklemek. Asla aksamdan ayarlama huyum da yokTakma kafana. Bizim de okulda çeşit çeşit giyinen arkadaşlar var. Onlar avm’lerden hiç çıkmıyorlar. Çok param olsa bile sıkılırdım o kadar alışveriş yapmaktan. Sürekli giysi denemek bayar beni. Ben de şık giyinmeye dikkat ederim. Çeşit çeşit giysim var ama son zamanlarda bunu çok gereksiz bulmaya başladım. Keşke diyorum öğretmenlere forma zorunluluğu gelse de her gün ne giyeceğim diye düşünmesem. Öyle ki bir gün önceden hazırlıyorum ben ertesi günün giysilerini, çünkü sabah çok vakit kaybı oluyor. Rahat edeceğiniz giysiler olmasına özen gösterin yeter. Fazlası insanın zihnini yoruyor.
aynen geçim çok zor ve o her ay çıkan esktra şeyler hiç bitmiyor nedense. bende bunu anlamıyorumEvliyken benim de kıyafetim olmazdı doğru dürüst, bi tişört pantolon almak bile bütçemi aşardı..
Ama boşandıktan sonra bir almaya başladım ki
Evlilik insanı fakirleştiriyo valla.. Ev borcu, kredi borcu, ara ara çıkan fuzuli masraflar derken para kalmıyodu..
Şimdi öğrenciyim öğrenim kredisiyle bile güzel alışveriş yapıyorumPüf noktası uygun şeyler alıyorum genellikle.. Takıları milyonculardan, AliExpress’ten falan alıyorum güzel şeyler oluyor :)