Çeşit Çeşit Giyinebilen Var mı ?

Benim günlük kıyafetim kot, tshirt veya gömlek, spor ayakkabı.
Bir yere gidersek diye bir kaç elbisem var o kadar. Hiç de rahatsız olmadım. TArzım spor olduğu için genelde kıyafet bulamam zaten çünkü her şey şıkır şıkır

Off sorma... Spor kıyafetler bile artık payetli püsküllü deliricem :olamaz:

yani çeşit çeşit giymek için illa çok paralar harcamaya gerek yok. Neden illa güzel giyinmeyi çok para harcamak sanıyorsunuz onu anlamadım. Yıllardır kıyafet alırım ama dolabımda hiçbirşeyi çok para verip almadım sadece temiz kullandım hala da giyerim. İki paket Sigara parasına çok ala pantolon gömlek almıslığım vardır. Yıllardır da giyerim hiç birşey olmadı. Etrafımda çok para kazanan insanlarda var pintiliğinden bir toka dahi almıyorlar. Ayda kendinize 50 liralık da mı harcama yapamıyorsunuz her ay alsanız bir yıla neler olur dolapta.

Ben çeşit çeşit giyinmiyorum, üstelik cooook az kıyafetim var.
Her mevsim geçişinde mutlaka 6 aydir giyinmedigim kıyafetleri bir valize koyup bağişliyorum,isterse hiç giyilmemis olsun. 'alti aydır giymediysem yokluğunu hissetmem' deyip gönderiyorum:dondurma:
Bence en iyisini yapıyorum çünkü bir süre sonra kıyafet kadınları esir alıyor. Aldığı butun parayı kıyafete harcıyorlar, ne giyinecegim diye gereksiz bir telaş içine düşüyorlar...
Ben mesela birkac ulkeyi kapsayan bir tatile çıkarken bile yanıma bir elbise, bir pantolon, bir şort , bir etek, birkaç tane de tsort götürdüm.
Sabah bulduğumu giyindim çıktım, kafa rahat.
Ama yazın bir haftalık tatile bir valizle gitmiştim her gün şunu mu giysem, bunu mu giysem, bunun altına şunu mu giyeyim? Puff olmadı falan. Bir ton dert :) şimdiki aklım olsa bir şort bir etek / sırt çantasıyla giderdim.
Gerçekten çok kıyafet insanı yoran birşey.
İş yerinde de Kot üstü tsort :KK49: ben her halimle guzelim

Tatile gideceğimizde ben de bavul dolusu kıyafet koyardım :-) çok sonraları anladım ki boşuna yük yapıyormuşum, tüm tatil boyunca giydiğim bir elbise bir kot şort, atlet ve vazgeçilmezim parmak arası terlikler.
Tatile giderken aslında gereken birkaç parça kıyafet, şort üstüne birkaç atlet, bir sandalet, belki bir de elbise ama mutlaka bunları gece kulübü vb yerlere giderken şık gösterecek takı ve aksesuarlar olsun, ben bir kot şortla iki farklı kombin yapıyorum, üstüne salaş bir atletle günlük giyim oluyor, aynı kot şorta bir kolye, birkaç bilezik ve yazlık uzun bir etnik hırkayla gece kulübüne bile girerim.

Şuna da bayıldım, kot şortların üstünde güzel durur. Üstünüzdeki kıyafeti kaça aldığınızın önemi yok, nasıl kombinlediğiniz mühim, 5 liralık bir atleti takılarla pekala şık bir hale getirebilirsiniz.

Kadıköy dediniz can evimden vuruldum, Kadıköy candır, yok yok, her gidişimde kendimi kaybederdim :KK70:

IMG_2794.JPG

Konuyla alakasız olacak ama yine de söyleyeceğim. Diğer konuyu da fazlaca takip etmiştim. O kadar cok avakado lafı döndü ki merak ettim gidip marketten avakado aldım :KK71: ilk defa yemis oldum sayenizde. 5 liraydı bu arada:KK64:

:KK70::KK70: Gece gece iyi güldüm. Çok hoşsunuz :-)

+

Kıyafete aylık ne kadar harcadığımı bilmiyorum, çünkü her ay alışverişle uğraşamayacak kadar üşengecim bu konuda. O yüzden sezonluk yaparım genelde alışverişimi ihtiyacıma göre. Bazen az, bazen hunharca. Her ay bir şeyler alıyorsanız birikiyordur zaten illa ki.

Son düzenleme:
Ben genelde butik gezerim
Çok uygun seyler alirim
Bir şekilde kombinlerim
Ama cok renkli bir dolabım yok gri, siyah, beyaz, lacivert falan.
Çok renkli kıyafetleri sevmiyorum.
Yazın daha rahat pantolonlar tshrtler sirt çantası gözlük
Kisin kot kazak şişme mont ya da kaban bot.

Eşofman ve spor ayakkabı ayrıca pek severim.

Çok kıyafetim yok ama birbirine uyacak şekilde kombin yapiyorum.

Boyum 160 kilom 56-58 civari 36 beden aldim oldu. Sonra 2 tane daha aldim onun da biri cok guzel oldu digeri cok dar oldu geri gonderdim. Ekleyebilirsem guzellerin resmini ekleyeyim. Ben de hep trendyol milla dan aliyorum kiyafetlerimi pantolona ilk defa cesaret ettim. Arkadasim da gri pantolon aldi 2 tane onlarda guzel oldu.

Ben de çok alıyorum o markadan ama hep bluz elbise ceket gibi, etek ve pantolon almadım hiç. Etekleri çok kısa olduğundan almıyorum (175 boyum) pantolonlarda da benim belim ince bacaklarım dolgun resimdeki mankenleri görünce cesaret edemiyorum :KK70:

Valla çok memnun olurum aldıklarınızı merak ettim çünkü...

Şu stiletto topuklu giyenlere çok özeniyorum
Ben hiç giyemiyorum çalışırken zor oluyor çok yoruluyorum bide topuklu giysem ölürüm herhalde
Gezmeye çıkınca olmuyor yürüyoruz
Avm de zaten topuklu işlence
Nerde giyiyorsunuz ben tek düğünde giyebiliyorum ayaklarım kopuyor o zaman da

Şimdi kare topuklar ve blok topuklar moda hem şık hem rahat, bir de max 8 cm deri ayakkabı giymenizi öneririm yürüseniz bile rahat edersiniz.

sanırım meslekten mesleğe de değişiyor.. ben yazılımcıyım, ofis ortamında çalışırken kot-tunik-nike üçlüsüyle takıla takıla topuklu giymeyi unutmuştum.. bir arkadaşımın düğününde topuklu giyip merdivenlerden yuvarlanmışlığım bile var :KK53: kıyafete yatırım yapmayı sevmem ama trendyol, morhipo gibi yerleri her gün gezer, uygun fiyata beğendiğimi alırım.. ihtiyacım olduğunda bulmak hoşuma gidiyor, tavsiye ederim :KK53:

Zaten ofiste çalışıp müşteri ziyaretine gitmiyorsanız ya da benim gibi bankacı olup her gün insan içinde çalışıyor ve dress code a tabiseniz giyim oldukça masraflı bir kalem oluşturuyor.

Hayır ben de neredeyse bu kadar ayırıyorum da :KK70: Benim gibi biri daha var diye sevindim açıkçası...Tüm harcamalarımı kredi kartından yaparım, giyim kozmetik market vs toplam 1500 ü buluyor ortalama...
kredi kartı kullanıyorum bnde bu kadarı buluyor internetten alışveriş yaparım bnde kredi kartı olması daha tehlikeli aslında:) eşim söyleniyor o paraya insanlar geçiniyor haklı da ama bnde kendim gibi birini görünce sevindim:)

Alışverişi de,giyinmeyi de çok severim.bekarlıktan beri böyleyim durduramıyorym kendimi.çalışırken sabahları işe başlamadan ilk iş trendyol,morhipo v.s.gibi sitelere bakar,mutlaka alacsk bişey bulurdum.alaturka wc'mi ayakkabılığa çevirdim,her renk ve modelde ayakkabım var ve çoğunu bu sitelerden sezon sonu indirimlerle aldım.önümüzdeki 10 yıl hiçbişey almadan giyinebilirim ama her yazlık kışlık dolap değiştiğinde bu durum eziyete dönüşüyor ve kafayı yiyorum.kreşe giden kızıma da servis annesi sizin dükkanınız mı var hep değişik giyiniyorsun diye sormuş.benimki sanırım hastalık oldu artık almayı seviyorum

Ben de sizin gibiyim ve şimdi yazlık kışlık değişimi için strese giriyorum. Ben vakumlu torbalardan alıp onlara kışlıkları koymayı deneyeceğim çok daha az yer kaplıyor ve benim de alaturka wc m kiler olarak kullanılıyor oraya koysam mı dikey olarak bir şey olur mi diye kararsızlık içerisindeyim. Evin antresi dar diye kocaman dolabı söktürdüm zamanında şimdi paltolar vs yer kaplıyor tabi.

Ben de alışverişimin %95 ini ilgili sitelerden yapıyorum çok çeşit ürün uygun fiyat ve benim için en önemlisi de tertemiz gelmesi, mağazadaki gibi belki 100 kişinin elinden geçmiş, yakasına ruj izi bulaşmış vs değil. Hiç açılmamış şekilde geliyor tertemiz.

kredi kartı kullanıyorum bnde bu kadarı buluyor internetten alışveriş yaparım bnde kredi kartı olması daha tehlikeli aslında:) eşim söyleniyor o paraya insanlar geçiniyor haklı da ama bnde kendim gibi birini görünce sevindim:)

Şöyle ben de öğrenciyken aylık 400 tl ye geçinirdim ve o zaman da fiyatlar şuankinden çok da farklı değildi...Bu tamamen gelir gider meselesi, hayat standardı ve çalıştığınız işin giyim politikası ile alakalı. Şantiyede çalışsam spor ayakkabı Jean tişört giyerim, yöneticiysem tabiki tayyör, takımlar vs giyeceğim. Haftanın 5 günü aynı jeani giysem olur ama aynı takımı 5 gün giyemem.

Ben şöyle düşünüyorum, insan gençken birikimini de yaparak dengeli şekilde giyimini gezmesini yapmalı, yaşlanınca zaten ne kadar giyebileceğiz ki? Dün şunu düşündüm, 7 sene önce 1 sepet dolusu ojem vardı her gün alırdım, şimdi kırmızı mercan ve ten rengi yetiyor da artıyor. O zaman sürdüğüm morlar yeşiller bilmemneleri artık istesem de sürmem süremem.

Hayatta herkesin öncelikleri farklı, kimi gezmeye ayırır parasını kimi kitaba kimi giyeme , ben hepsinden dengeli yapmaya çalışsam da maalesef doğru düzgün izin kullanamadığım ve eşimle de iznimiz uyuşmadığından gezmeye çok para ayırmıyorum, kendimi iyi hissetmek için iyi giyiniyorum...

Bir zaman sonra belki hiç almayacağım çünkü artık vücudumu tanıdım bana yakışanları biliyorum her önüme geleni almıyorum...Uygun fiyatsa ve kaliteliyse alıyorum. Mesela şu an 70 tl ye kahverengi deri bot buldum alacağım sanırım çünkü bir dahaki kışa ihtiyaç ve çok kullanacağım bir model.

Ben de sizin gibiyim ve şimdi yazlık kışlık değişimi için strese giriyorum. Ben vakumlu torbalardan alıp onlara kışlıkları koymayı deneyeceğim çok daha az yer kaplıyor ve benim de alaturka wc m kiler olarak kullanılıyor oraya koysam mı dikey olarak bir şey olur mi diye kararsızlık içerisindeyim. Evin antresi dar diye kocaman dolabı söktürdüm zamanında şimdi paltolar vs yer kaplıyor tabi.

Ben de alışverişimin %95 ini ilgili sitelerden yapıyorum çok çeşit ürün uygun fiyat ve benim için en önemlisi de tertemiz gelmesi, mağazadaki gibi belki 100 kişinin elinden geçmiş, yakasına ruj izi bulaşmış vs değil. Hiç açılmamış şekilde geliyor tertemiz.
Aynen canım ben artık mağazalardan bişi almıyorum,zaten olmazsa ya da beğenmezsem iade yapılabiliyor.bi de indirim görünce dayanamıyorum.mesela ben kızımın kışlık bot ce kaban alışverişini 3'te 1 fiyatına şimdiden yaptım.120 tl'lik kaban 50,flo'da 90 tl lik bot 40 liraydı..sezonda alışveriş yapmadığım için daha fazla şey alabiliyorum

Aynen canım ben artık mağazalardan bişi almıyorum,zaten olmazsa ya da beğenmezsem iade yapılabiliyor.bi de indirim görünce dayanamıyorum.mesela ben kızımın kışlık bot ce kaban alışverişini 3'te 1 fiyatına şimdiden yaptım.120 tl'lik kaban 50,flo'da 90 tl lik bot 40 liraydı..sezonda alışveriş yapmadığım için daha fazla şey alabiliyorum

Aynen işte 1 fiyatına 3 alınca evde nüfus artıyor :KK70: Bir arkadaşım var mesela toplasan 5 çift ayakkabısı var ama gidiyor sezonun en pahalı zamanında alıyor bir ayakkabıya 500 tl veriyor ve yıllarca giyiyor, ben o fiyata indirimde 5 tane alıyorum ben de yıllarca giyiyorum ama benim evim daha kalabalık görünüyor :KK70:

İnternette bazen o kadar uyguna o kadar kaliteli şeyler oluyor ki , 25 tl ye yün kumaş markalı etek,40 tl ye kaban, hatta geçen gün 2 tane ayakkabıyı 50 tl ye aldım yazlık...Bir de benim kıyafetlerim eskimiyor çok olduğundan ve iyi baktığımdan ama ben çoğunu veriyorum bağışlıyorum, en azından birileri faydalanmış da oluyor.

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim
ben de her Gün değişik giyiniyorum, evliyim. gelirimiz iyi ama düşük bütçede alışveriş yapıyorum.
aylık 200tl gibi bir para ayırıyorum desem ortalama olur sanırım. ayakkabıyı trendyol gibi sitelerden uygun olanları alıyorum. çanta için lüks markaların indirimini takip ediyorum Boyner outlet gibi yerlerden alıyorum. kıyafet için butiklerin dükkan dışına astıklarını alıyorum, markalı ise tabi. pazarda da markalı ürün tezgahları oluyor, bir iki kusurunu dikkate almayacağım şeyleri alıyorum 20-30 liraya. ambar, koton gibi mağazalara da bakıyorum ama limitim var bir elbiseye maksimum 60 lira, bluz 30, pantolon 60, ayakkabı 70, çanta 150... gibi bir de yazlık alışverişi kışın, kışlığı yazın yapıyorum, dolabım dolu dolu.

ben de her Gün değişik giyiniyorum, evliyim. gelirimiz iyi ama düşük bütçede alışveriş yapıyorum.
aylık 200tl gibi bir para ayırıyorum desem ortalama olur sanırım. ayakkabıyı trendyol gibi sitelerden uygun olanları alıyorum. çanta için lüks markaların indirimini takip ediyorum Boyner outlet gibi yerlerden alıyorum. kıyafet için butiklerin dükkan dışına astıklarını alıyorum, markalı ise tabi. pazarda da markalı ürün tezgahları oluyor, bir iki kusurunu dikkate almayacağım şeyleri alıyorum 20-30 liraya. ambar, koton gibi mağazalara da bakıyorum ama limitim var bir elbiseye maksimum 60 lira, bluz 30, pantolon 60, ayakkabı 70, çanta 150... gibi bir de yazlık alışverişi kışın, kışlığı yazın yapıyorum, dolabım dolu dolu.
Akıllı alışveriş yapıyorsunuz, ama ben sizin yerinizde olsam ayakkabı ile çanta limitini yer değiştiririm :) Çünkü deri bir ayakkabı özellikle bot çizme vs ise zaten 150 tl den aşağı olmaz. Ama çantada illa deri olmasanız da olur.

Akıllı alışveriş yapıyorsunuz, ama ben sizin yerinizde olsam ayakkabı ile çanta limitini yer değiştiririm :) Çünkü deri bir ayakkabı özellikle bot çizme vs ise zaten 150 tl den aşağı olmaz. Ama çantada illa deri olmasanız da olur.
burda ayakkabıdan kastım, işe giyilen renkli babet, topuklu tarzı olanlar. araçla gelip gittiğim için rahatlık ve kaliteye pek bakmıyorum, kışın da bot çizme vb giymiyorum, ortam klimalı, masabaşı çalışıyorum ama spor ayakkabı ve yürüme için limitim yok çünkü o konu sağlık konusu.

X