Ahaha bak bu doğruTanıdığım çerkeslerde nasıl desem kafa biraz kırık gibi.
e zaten sevmiyorlar ki! sevseler insan yerine koyarlar.kocan icinde gecerli bu.Bi gelinleri yapmamış diye onun arkasıdab söylemediklerini bırakmamışlar eşimde korkuyo seni sevmeyecekler arkandan konuşurlar diye sürekli bunu yap bunu yapma diyor
İnsanları çerkes vs diye ayırmıyorım ama çerkes bi arkadaşım bu dediğin saçmalıkların eskiden olduğunu anlatmıştı. Tanıdığım çerkeslerde nasıl desem kafa biraz kırık gibi. Sana dayattıkları şey resmen saçmalık bu ne cahillik
ben cerkezim ve çok net diyorum çerkeslere gelin olunmaz.
bildiğin köle.
neyse ki kürtle evlendim de kırdım zinciri
Benim tanıdıklarım öyle ama , ben kendi görüşümü belirttim alınacak birşey yok. Bende insanları o şekilde ayırmıyorum. Genelleme yapmadım bu kadar alınacak ne var ki?Ben kesinlikle milliyetçi bir insan değilim, ne çerkesim diye övünürüm ne türküm diye, ama ülkemi çok seviyorum.
Ona rağmen böyle genellemeler çok rahatsız ediyor.
Keşke KK 'da konu açanların eşleri babamın 10 da 1 i kadar olabilirselerdi, annem kadar sevilip sayılsaydı.
Kürt çerkesden iyidir, yok kafaları kırık vs hiç olmamış.
Mihail Zoscenko da ve ben de bu kültürün içinde büyümüş insanlarınız. Son derece güzel bir hayatım oldu. Ailem, kuzenlerim, amcamlar, kocaman bir aileydik biz. Herkesin çevresi kendisini bağlar, dünyanızı kendi gördüğünüz ile sınırlı tutmayın.
bazı gerçekler vardır.Ben kesinlikle milliyetçi bir insan değilim, ne çerkesim diye övünürüm ne türküm diye, ama ülkemi çok seviyorum.
Keşke KK 'da konu açanların eşleri babamın 10 da 1 i kadar olabilirselerdi, annem kadar sevilip sayılsaydı.
Mihail Zoscenko da ve ben de bu kültürün içinde büyümüş insanlarınız. Son derece güzel bir hayatım oldu. Ailem, kuzenlerim, amcamlar, kocaman bir aileydik biz. Herkesin çevresi kendisini bağlar, dünyanızı kendi gördüğünüz ile sınırlı tutmayın.
Bilmem ki... galiba babamın vefatın berinden beri hassaslaştım. Onların jenerasyonu gerçekten milliyetçiydi, türkçe bile konuşulmazdı, çerkes olmayana kız verilmezdi vs. ama rüya gibi bir çocukluk yaşadım ben. Annem de bizler de çok mutluyduk. O yüzden sanki böyle cahil, eşini ezen insan yerine koymayan adam imajı babama hakaret gibi geliyor sanırım.Benim tanıdıklarım öyle ama , ben kendi görüşümü belirttim alınacak birşey yok. Bende insanları o şekilde ayırmıyorum. Genelleme yapmadım bu kadar alınacak ne var ki?
İşte genellememek lazım. Kalıplara sokulmamalı. Ne güzel, mutluluğunuz daim olsun inşallah.bazı gerçekler vardır.
adetleri gerçekten ağır.
genel olarak bu böyle.
ben çerkez kızı olarak el üstünde tutuldum.
fazlaca değer gördüm.
ama annem ve yengem için durum çok farklıydı.
babanın ailesi bir çerkez köyünde yaşıyor genel olatak gelinlerin hali aynıydı.
kürtler için de aynı şey söylenebilir.
ama benim eşimin ailesi bambaşka bir yapıya sahip.
eşim de keza oyle.
Allah bin kere razı olsun hepsinden.
Zaten bütün çerkesler böyle, bütün kürtler böyle gibi bi genelleme yapılamaz asla. Bu çok sığ bi görüş olur. Sadece ben normal olanına denk gelemedim, benim deneyimim bu yönde oldu :)Bilmem ki... galiba babamın vefatın berinden beri hassaslaştım. Onların jenerasyonu gerçekten milliyetçiydi, türkçe bile konuşulmazdı, çerkes olmayana kız verilmezdi vs. ama rüya gibi bir çocukluk yaşadım ben. Annem de bizler de çok mutluyduk. O yüzden sanki böyle cahil, eşini ezen insan yerine koymayan adam imajı babama hakaret gibi geliyor sanırım.
Kürtle evlenip kurtulduğunu söyleyen arkadaşda hangi çerkeslerden bilmiyorum, ama biz de aksine kadın baskın. Babannemin sözü dedemden ağırdı ailede.
Böyle sessiz kaldığın için çok rahat bir şekilde eziyorlar seni. herkesin adeti geleneği vardır ama bu kadarı fazla bu gelenek değil, gelin ne de olsa el kızı diye hizmetçi gibi davranan zihniyeti anlamıyorum. Sen o evin hizmetçisi değil gelinisin, hatta artık seni kendi kızları gibi görmeleri gerekir. Tavrını koymadığın sürece bu böyle devam eder. Birde eşinizin baş başa ikin iyi davranması mutlu olmak için yeterli değil en önemlisi ailesinin başka insanların yanında nasıl davrandığı. Eğer bu durumun değişmesini istiyorsan senin değişmen kendini ezdirmemen lazımAynen öyle ama eşime anlatamıyorum bunu hep ezmeye çalışıyolar görümcemde öyle davranıyo sen gelinsin sen yapacan ben izleyecem seni diyo bende bişey diyemiyorum hep sessiz kalıyorum sonradan çok içime oturuyo
+1Ben kesinlikle milliyetçi bir insan değilim, ne çerkesim diye övünürüm ne türküm diye, ama ülkemi çok seviyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?