• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

Bende hamileyken kaynanam ben kendi cocuklarima istedigim isimleri koyamadim sizinkine ben koyucam dedi. Onun cocuklarinin isimlerini kaynanasi koymus. Bende isim koymak isteyen kendi dogursun dedim konuyu kapattim. Yani kendilerinin yasadigini niye geline yasatmak isterler hic anlamiyorum. Bunun adı kötülük vicdansizlik başka açıklamasi yok. Yani fikir verebilirler ama emrivaki igrenc birsey

Savci yapmış da söz hakkı yokmuymus bilmem ne . Iyiki bi savci olmus herseye sokun burnunuzu aman . Kocanizd okumus yazmis amq hala cahil

Hamile duyduklari andan itibaren kv biz isim koyacagiz iste ismi su olsun bu olsun .biz de hic ses etmedik.dogmamis cocuga isim veriyorsunuz dedim.gun geldi esimle kararlastirdigimiz ismi koyduk ve nufus cuzdani aldik.
Cokkk bozuldular ama kunyesini bile yaptirdilar.
Ama hazmedemiler.ikinci cocuk da isim dusunduler ..iyi hadi dusunun dedik ..iki isimli bir ismi verdiler ..bana da begendirmeye calistilar.akillandilar yani biz koyuyoruz olmaz
O zaman benim ailem de isim koyacak ..
Ne alaka yani..
Hersey esinizde bitiyor ..ama saglam ayakkabiya benzemiyor..
O yuzden isiniz kolay degil

Bende hamileyken kaynanam ben kendi cocuklarima istedigim isimleri koyamadim sizinkine ben koyucam dedi. Onun cocuklarinin isimlerini kaynanasi koymus. Bende isim koymak isteyen kendi dogursun dedim konuyu kapattim. Yani kendilerinin yasadigini niye geline yasatmak isterler hic anlamiyorum. Bunun adı kötülük vicdansizlik başka açıklamasi yok. Yani fikir verebilirler ama emrivaki igrenc birsey
aynisini ben de demistim.siz kendi cocuklariniza koyun.kendi cocuklarinin adlarini kari koca veriyor ..bizimki daldaki elma zaten kendileri vermeye calisiyor.

savcı nasıl böyle adaletsiz oluyor ya:KK43:kadının kendi çocuğuna isim koyma hakkı yok mu?çok sinir oldum.inşallah istediği ismi koymuştur konu sahibi.

sürekli komşularının, eltilerinin, görümcelerinin gelinlerini örnek veriyor. hepsi kaynanalarının adını koymuş. yani eşime kendi isminin koyulmasını istediğini ima ediyor! :KK43: :KK43:
Yalan be kim koyar kaynanasının adını. Benim ki de istedi ama avcunu yaladı. İstediğim adi koydum kızıma. Kayınpeder oğluma istedi onu kirmadim çünkü çok güzel öz Türkçe bir adı var, ilk isim olarak oğluma onun adını verdim, ikinci ismini de kendim koydum

Böyle kv ler narsist arkadaşlar, benim babannem de aynı model, kadın 70 küsürlü yaşlara geldi, annemi yaşlandırdı kendi halen dünyada biricik kendisinin olduğunu düşünüyo, onun yüzünden ben kaç yıl psikolojik tedavi gördüm, çok zor allah kolaylık versin, torun olmama rağmen kv yanında büyüdüm herkesin kv si olur böyle tipler herkese herşeye karışır, cevap verince sesini yükseltir, oğluna ağlar, geçmişte kocasından gördüğü eziyetleri anlatır, siz yokken de sizin arkanızdan her şeyi söyler allah düşmana vermesin

İnadına da kendi koymak ıstediğim ismi koydururum sen baskı yap daha cok. Neler duydugumu da soylerim tavrımı koyardım ben olsam ayy hem arkamdan konuscak hemde cocugum ömür boyu onun koydugu ismi tasıyacak asla...

Nil koymak istiyorum ben. Annemin adı Nilüfer. Annemin ismini koyuyormuşum. Nil olmasın da ne olursa olsunmuş. Oldu olacak erkek olursa da Mehmet koyalımmış. Mehmet de babamın adı bu arada. Elalem ne dermiş kocama, kaynanasının adını koydu dermiş.
İkinci kıza senin adını koyucam anne deyin mahsustan, ya da ben isimlerin ebced hesabına baktım en şanslı isim bunlar deyin, aslında çok yalnız kalmışsınız kendi anne babanızı hemen devreye sokun, ağırlığını koysunlar bence, ayrıca eşiniz savcıysa insan haklarını adaleti en iyi onun bilmesi gerekmez mi, bu yapılan kişinin düşünce vicdan özgürlüğüne aykırı hareketler..

Konu hortlatilmis ama merak ettim sonuc ne oldu?
Kayinvalide o kadar merakliysa isim koymaya kendi dogurup kendi koysun cocuga adini. 9 ay karninda tasi, isim vetme hakkin olmasin, cok komik ya. Bu arada aralarda Fadine falan okudum. Kayinvalide bu iktidar savasindan vazgecmistir umarim.

En çok da hayatında adam yerine konmaya kadınlar erkek digurunca birazcik da olsa adam yerine kondukları ve değer gördükleri için, o değer kaynağını yani oğlunu gelinle paylaşmak ve kaybetmek istemiyor. Otorite kurmaya çalışıyor, kaynanalik yapıyor. Bütün kaynanalar böyle değil ama önceden değer görmeyenler cadilik yapıyor maaalesef çoğunlukla. Tersi olan da var. Ablamın kaynanasi hayatında çekmediği çile kalmamıs, işkence bile görmüş hem kendi ailesinden hem kaynanandan. Ama kadın melek gibi. Maalesef sizin kaynaniz çok zor bir karın. Daha da kötüsü oğlu dengeyi kuramıyor. Ne demek daha önce hiç değer görmemis, adam yerine konmamış. Ne saçma. Ve en zoru iki yüzlü kaynanadir. Yiyo bilirim Mesafe koyun, ağlamakla olmaz,. Hirpalamayin kendinizi. Nil olmasa bile yine sizin sevdiğiniz bir isim olsun. Ortayı bulmaya çalışın. Ama kaynananizin istediği isim de olmasın. Onun muradı olmasın da ne olursa olsun. Çocuğa isim konduktan sonra da dersiniz ki annem çok sever bu ismi ondan koyduk. Ortalığa bu lafı bir attınız mı onun da kulağına gider. Sonra kaynanan vursun totosunu yerden yere 😁 eşinizle kötü olmayın. Ortayı bulmaya alışın hep. O da bunu sizin sayenizde öğrenecek emin olun. Yoksa zitlasip gidersiniz. Ve değmez inanın. İstediğinizi alttan alta yaptırın hep. Evet bu kötü bir duygu. Neden çocuğumun ismi için bile böyle davranayim diyor insan ama bizi bu hallere düşürenler utansın. Başka yolu var mı. Kavga ile nereye varır ki olay. Sakin olun. Akıllı olun. Oyunu kurallarına göre oynayın. Eşinizin gözünden düşmeyin. Sizin geçtiğiniz sinir krizleri den biz de geçtik. 😁

Bu ne görgüsüz kv ya, iki lafının biri savcı savcı. Sanki size çok büyük bir şey bahşetmiş eşinizle eğlendirerek

Back