Çerkes adetleri böyle mi?

İyi geceler arkadaşlar,çok yorgundum,dağıldı burada,sagolun:)
Biliyorum ben de takılmak için diyorum zaten, arada sen de enselenmiş oldun deniz kimlere gelin gittiğin ortaya çıktı :))
1001 çeşidi var ama,çakmamışlardır ya:))
Hep aynı akranız,buralarda bazısı,muhabbetlerden anlıyorum:))

Onlar ezecek gelin bulmuş, çerkes adetleri diye yalandan sana zulmediyorlar. Adetleri o kadar önemsiyor olsalar kendi kızlarını da uyarırlardı kocasıyla yanlarında cilveleşmesin diye. Valla sinirlendim okurken konuyu, birde amcanın taktığı bilezikleri bile almışlar, saygısız ailenin teki bence bunlar.

Ama asıl suç seni ezdiren kocan olacak adamda, diyecek ki benim eşim çerkes değil, size saygısızlık yapmadığı sürece fazlasını beklemeyin. Babanın vefat etmiş olmasına ayrı üzüldüm, günahlarını almak istemiyorum ama sanki arkanda kimse yok diye iyice saçmalayıp seni ezmeye çalışıyorlar. Annene anlat konuşsun eşinin ailesiyle, desin ki baştan bize adetlerini demediniz benim kızım köleniz değil, eşinle de ayrı tek konuşsun sana emanet ettim kızımı, ailene ezdir diye değil oğlum desin.

Annem şirin iyimser görünmeye çalışmasın hiç, inan ne kadar çirkef olup sesini çıkarırsan böyleleri o kadar insan yerine koyuyor maalesef karşısındakini. Sende eşine söyle beni kandırdın, anlatmadın adetlerini. Bu kadar örf adet delisi biriysen çerkes gelin alsaydın kendine. Ben böyle muamele gördükçe ailene gitmem sen git diye resti çekin, fazla gitmeyin görüşmeyin mesafe koyun ailesiyle aranıza. Sert tepkinizi koyup bu durumu düzeltmezseniz daha çok sorun yasarsınız ilerde.

küresel dünyada her şey değişiyor ama japonlar çok kapalı bir toplum ve ananelerine çok bağlı dış dünyaya çok kapalı bir toplum. japon kadınlar türk kadınlara göre durumdan çok daha şikayetçi. türklerin japon kalınları aman çok terbiyeli hanım vs diye yere göğe sığdıramamalarının sebebi bu :)

türkler dış dünyaya ve değişikliğe çok açık. ortama çok rahat ayak uydurabiliyor. göçe bir toplum oldukları içinde kadınların insiyatif almaları da mecburen gerekiyor zaten. o kadar japon dizisi yayınlandı onlarda bie gözümüze gözümüze sokulu o 2. sınıflık farketmediniz mi :))

Eşin arnavut heralde 😂 ben bile isteye bi arnavutla evlenmek istemedim babama kalsa beni zorla arnavutla evlendirecekti 😂 oh adanalıyı aldım çiğ köfte kebap takılıyorum rahaddddd 😂
Ay yok,ben babamın inadından kusmesinden bıkmışım,arnavuta gidermiyim:))
Kebaptan alırım 10 porsiyon:))

küresel dünyada her şey değişiyor ama japonlar çok kapalı bir toplum ve ananelerine çok bağlı dış dünyaya çok kapalı bir toplum. japon kadınlar türk kadınlara göre durumdan çok daha şikayetçi. türklerin japon kalınları aman çok terbiyeli hanım vs diye yere göğe sığdıramamalarının sebebi bu :)

türkler dış dünyaya ve değişikliğe çok açık. ortama çok rahat ayak uydurabiliyor. göçe bir toplum oldukları içinde kadınların insiyatif almaları da mecburen gerekiyor zaten. o kadar japon dizisi yayınlandı onlarda bie gözümüze gözümüze sokulu o 2. sınıflık farketmediniz mi :))
İzlemiyorum ki,kore dizileri vardı bir ara,Cangemayi izlemiştim sadece

Eşin arnavut heralde 😂 ben bile isteye bi arnavutla evlenmek istemedim babama kalsa beni zorla arnavutla evlendirecekti 😂 oh adanalıyı aldım çiğ köfte kebap takılıyorum rahaddddd 😂
Ama bak arnavutların bir adetini peeek beğenirim:))
Geline deve yüküyle altın takmalarını,ne kadar tatlı di mi:D
Düğünün ertesi git ev al,ooh miss:)

üstünlük takvadadır diyen peygamberimizin sözünü hatırlatmak isterim, çerkes olmak sizi bi adım önde yapmaz malesef, yani ahirette aaa sen çerkessin öne geç canım arım balım peteğim demicekler lütfen egoları bi köşeye bırakalım 💁🏻‍♀️
Vallahi kadın haklı. Türklerle Çerkeslerin yapısı tutmuyor. Bizde dediği gibi apar topar evlenilmez hatta Çerkes erkekleri geç evlenir genelde ama Türklerde evlilik nerdeyse hayatın anlamı niteliğinde ve çok erken yapılıyor. Yapısal olarak da çok farklıyız düğünlerimiz bile bambaşka

Back