Çerkes adetleri böyle mi?

Türkler esasen ataerkil değil anaerkildir. İslamiyetle birlikte arap kültürünün etkisinde kalmışlardır sadece. şamanizm etkisi altında kalmış tüm toplumlar anaerkildir. kadın doğurganlığın sembolü olduğu için kutsal sayarlar. anadoluda da kadın arap etkisi altındaki diğer kültürlerde olduğu kadar 2. planda değildir. türk kadını genelde girişkendir.
Evet ben de aynısını söyledim zaten ;)

Çerkes adetleri ağırdır.. Komsum kv kp geldiğinde hala oturmamıştır, kapı önünde bekler. Çok garip bence, belki de çerkes olmadigimdandir. Komsum 60a merdiven dayadı gerçi, yeni nesil pek adet yaşatmıyor ama yine de köklerinde var ne yaparsan yap..

Evet ben de aynısını söyledim zaten :KK66:

pardon ben yanlış anladım :)) kürtler konusunda çok emin değilim. Şamanist toplumlarda ruhların kadın şamanlara daha çok yardım ettiğine, teveccüh gösterdiğine inanıyorlar. bu yüzden erkek şamanlar kadın kılığında ayin yapıyor. :)) çok enteresan gelmişti bana daha da garibi kadınlardan çekiniyorlar. evin kadını bir şeyi yap ya da yapma diyorsa onu mutlaka dinliyorlar dinlemezlerse uğursuzluk getireceğine inanıyorlar. Türkler de tabi zamanla arap örf adetlerini benimsemiş yine de çoğu topluma göre kadını çok da geri plana itmemiş. Japonlar mesele kadını resmen 2. sınıf görüyor. Japon kadınlar bu konuda türk kadınlara göre çok daha şikayetçi.

pardon ben yanlış anladım :)) kürtler konusunda çok emin değilim. Şamanist toplumlarda ruhların kadın şamanlara daha çok yardım ettiğine, teveccüh gösterdiğine inanıyorlar. bu yüzden erkek şamanlar kadın kılığında ayin yapıyor. :)) çok enteresan gelmişti bana daha da garibi kadınlardan çekiniyorlar. evin kadını bir şeyi yap ya da yapma diyorsa onu mutlaka dinliyorlar dinlemezlerse uğursuzluk getireceğine inanıyorlar. Türkler de tabi zamanla arap örf adetlerini benimsemiş yine de çoğu topluma göre kadını çok da geri plana itmemiş. Japonlar mesele kadını resmen 2. sınıf görüyor. Japon kadınlar bu konuda türk kadınlara göre çok daha şikayetçi.
Ciddimisiniz,bunu hiç duymamistim.Yani japon kadınlar kısmını.

Back