- 21 Ağustos 2015
- 31.479
- 95.392
- 37
-
- Konu Sahibi Zamaneinsan
Daha sevgiliyken bu kvdecilik meraki nedir ya?Sakasina bile gelsin kalsin neden deniyor?Suna atlamayacak erkek yok.Merhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
En kısa haliyle konuyu anlatayım. Erkek arkadaşımla üniversite zamanı tanıştık ve 6 yıldır birlikteliğimiz var. Aşırı detaylı bi konu ama ilişkimizin 3.yılı erkek arkadaşımın babasını kaybettik ve erkek arkadaşım tek çocuk. Ondan öncede kaynanam diyeyim evlenirseniz birlikte yaşayalım ben oğlumdan ayrılmam deyip duruyordu ama rahmetli babacım diyeyim hep sustururdu onu. Ama oğluyla yıllardır ayrılardı ve doğru düzgün arayıp sormazdı onu bana tuhaf gelirdi. İlk tanışmamız berbat geçmiş olup(inanın ben kaynaklı değil), zamanla arayı düzeltebilmek için akla gelmeyecek fedakarlıklar, alttan almalar bir başkası olsa yüzüne bakmayacağım olaylar yaşadık. Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı. Ve kadın beni her Allah’ın günü arar halimi hatrımı sorar oğlunun neler yaptığını sorar(oğlu hiçbir şey anlatmaz) kendi dertlerinden bahsederdi. Geleceğini öğrendiği günden sonra beni hiç aramadı yaklaşık 1 aylık bi süreç ve gelirken bi şey ister misin diye oğlunun zoruyla otobüsünden 3 saat önce sordu. Nitekim geldiği ilk dakika mutfağıma girip mutfağı eline aldı. Hiçbir şey sormadan etmeden kafasına göre her şeyi yapmaya çalıştığı için sinir olup uzak durdum. Benimle sohbet etmek yok, güler yüz yok, evlenin diye baskı kuran kadın evlilikle alakalı konuşmaz. Şimdi kısaca huylarından bahsedeyim. Kadını kendi ailesi dahil kocasının ailesi(evlerine almazlar) kimse kabul etmiyor. Kimseyle geçinemiyor. Kimin yanına gitse erkek arkadaşıma telefon gelir anneni al burdan biz baş edemiyoruz hiçbir şeyi dinlemiyor diye.Hoş kendi oğluyla da geçinemez asla. Oğlu her seferinde annesinden uzak kalabilmek içim türlü bahanelerle annesini köye bırakır. Siz bir şeyden rahatsız olun nazikçe kibarca bir şey söyleyin hemen ağlar. Ki ben hiçbir şey söylemedim söylemem. Hiçbir şey konuşamazsınız onun istemediği, hemen ben çok çektim deyip ağlamaya başlar. Ona göre a’:dan z’ye herkes kötü herkes onun kötülüğünü düşünüyor. Tek sohbet edebileceğiniz konu akrabalarının onlara çektirdikleri. Siz ne derseniz deyin sonunda ölüm olsa bildiğini yapar. Asla kimseyi dinlemez tamam der ama bildiğini yapar. Bu durum başkalarının haklarına tecavüz etmekle alakalı. Ve enerji olarak inanılmaz bi negatif enerjisi var yanında asla neşeli olamıyorsunuz. Ki ben havadaki neme neşelenen biriyim. Bu kış benim yanımda kalacaklar ama daha 4.gün ve ben kendi evimden kaçıp gitmenin planını yapıyorum. Ve erkek arkadaşım annesini tek bırakmak istemiyor daha doğrusu annesi oğlunu bırakmak istemiyor. Ve biz bu şekilde boşanırız bunu biliyorum. Daha çok anlatırım doluyum ama uzatmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama annesine katlanabilme ihtimalim yokmuş gibi
Şimdi siz evli değilsiniz ama erkek arkadaşınız ve annesi siz de mi yaşıyor?Merhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
En kısa haliyle konuyu anlatayım. Erkek arkadaşımla üniversite zamanı tanıştık ve 6 yıldır birlikteliğimiz var. Aşırı detaylı bi konu ama ilişkimizin 3.yılı erkek arkadaşımın babasını kaybettik ve erkek arkadaşım tek çocuk. Ondan öncede kaynanam diyeyim evlenirseniz birlikte yaşayalım ben oğlumdan ayrılmam deyip duruyordu ama rahmetli babacım diyeyim hep sustururdu onu. Ama oğluyla yıllardır ayrılardı ve doğru düzgün arayıp sormazdı onu bana tuhaf gelirdi. İlk tanışmamız berbat geçmiş olup(inanın ben kaynaklı değil), zamanla arayı düzeltebilmek için akla gelmeyecek fedakarlıklar, alttan almalar bir başkası olsa yüzüne bakmayacağım olaylar yaşadık. Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı. Ve kadın beni her Allah’ın günü arar halimi hatrımı sorar oğlunun neler yaptığını sorar(oğlu hiçbir şey anlatmaz) kendi dertlerinden bahsederdi. Geleceğini öğrendiği günden sonra beni hiç aramadı yaklaşık 1 aylık bi süreç ve gelirken bi şey ister misin diye oğlunun zoruyla otobüsünden 3 saat önce sordu. Nitekim geldiği ilk dakika mutfağıma girip mutfağı eline aldı. Hiçbir şey sormadan etmeden kafasına göre her şeyi yapmaya çalıştığı için sinir olup uzak durdum. Benimle sohbet etmek yok, güler yüz yok, evlenin diye baskı kuran kadın evlilikle alakalı konuşmaz. Şimdi kısaca huylarından bahsedeyim. Kadını kendi ailesi dahil kocasının ailesi(evlerine almazlar) kimse kabul etmiyor. Kimseyle geçinemiyor. Kimin yanına gitse erkek arkadaşıma telefon gelir anneni al burdan biz baş edemiyoruz hiçbir şeyi dinlemiyor diye.Hoş kendi oğluyla da geçinemez asla. Oğlu her seferinde annesinden uzak kalabilmek içim türlü bahanelerle annesini köye bırakır. Siz bir şeyden rahatsız olun nazikçe kibarca bir şey söyleyin hemen ağlar. Ki ben hiçbir şey söylemedim söylemem. Hiçbir şey konuşamazsınız onun istemediği, hemen ben çok çektim deyip ağlamaya başlar. Ona göre a’:dan z’ye herkes kötü herkes onun kötülüğünü düşünüyor. Tek sohbet edebileceğiniz konu akrabalarının onlara çektirdikleri. Siz ne derseniz deyin sonunda ölüm olsa bildiğini yapar. Asla kimseyi dinlemez tamam der ama bildiğini yapar. Bu durum başkalarının haklarına tecavüz etmekle alakalı. Ve enerji olarak inanılmaz bi negatif enerjisi var yanında asla neşeli olamıyorsunuz. Ki ben havadaki neme neşelenen biriyim. Bu kış benim yanımda kalacaklar ama daha 4.gün ve ben kendi evimden kaçıp gitmenin planını yapıyorum. Ve erkek arkadaşım annesini tek bırakmak istemiyor daha doğrusu annesi oğlunu bırakmak istemiyor. Ve biz bu şekilde boşanırız bunu biliyorum. Daha çok anlatırım doluyum ama uzatmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama annesine katlanabilme ihtimalim yokmuş gibi
kapalı kız isteyen adam sizle nikahsız birlikte yaşıyor kapalı gelin isteyen anne de yanınıza mı yerleşiyor. ay bayilciiimmÇok haklısınız, siz anlatınca farkettim şu an bi aydınlanma yaşıyorum. Ben açık biriyim. Çok açık giyinmem ama yaşadığım şehir çok sıcak olduğundan şort giyerim. Annesi birkaç yıl evvel oğluyla büyük kavga etti. Benim açık olmam ve kedi beslemem sorunmuş. Kapalı gelin istiyormuş. Sonra onlar aralarında çözdüler. Bir daha laf olmadı ama geçenlerde annesi gelmeden kapanma muhabbeti yapmaya başladı. Kızdım bir daha konuyu açarsa kendine kapallı biriyle birlikte olabileceği ve ben içimden geldiği takdirde kapanabileceğimi söyledim. Evlenince kapanacaksın bak görürsün dedi. Baya tartıştık. Şu an aydınlanıyorum. Evet erkek arkadaşımın annesine kızıyorum ama erkek arkadaşımda ne kadar gözükmese de anneciymiş. Ay çok körmüşüm ya
Annene de çok güvenemedim... Onunla ilgili fazla bilgi vermemişsin ama senin profilindeki kadinlar genelde tamamen annelerinin eseridir. Çünkü manipulasyona yatkınlık ve empat yapı anneden gelen hasarlardir...Kendi çıkarları (maddi olmak zorunda değil , aklına bile gelmeyecek, sana asla soylemedigi sebepleri olabilir) için seni bu asalaklarla uzlaştırmaya falan kalkarsa anla ki annenle de yollarını ayırmanın zamanı gelmis demektir.... Sağlam bir terapi almazsan ve annenle bağını koparmazsan bundan sonraki bütün ilişkilerin benzer olacaktır....Beni tanımadan bilmeden potansiyelim olduğu anlamanızsinirden gülüyorum. Çünkü geldiğim duruma bakınca çok haklısınız. Fazla düşünen bir insanım. Övmek için demiyorum bence çok kötü bir huy. Ve biraz telaşlı evhamlıyımdır. Bu akşam olan erkek arkadaşımla telefon görüşmesinde daha ortada bir konuşma bi durum yokken nasıl manipüle edilmeye çalıştığımı dinledim. Ve bugün buraya yazmasaydım, gözümdeki perdeler kalkmasaydı yapılan bu manipülasyona karşılık vererek tuzağa düşer evhamlanırdım. Kendini zeki zanneden salaklardan uyanık geçinen körlerden olduğumu iyice anladım. Ve onlarsız bir hayat düşünürken ne kdar rahatlıyorum. Sadece annem 3-4 gün gelicek ben gelene kadar bişey deme yapma, ben gelince her şeyi halledicem tek başına görürler ne olur ne olmaz beni bekle dediği için gelene kadar sabredicem. Ama evet bir musibet bir nasihatten bin kat iyiymiş
Evet karakter olarak annemde bu tarzda, belki de annem dolayısıyla bu kadar kabullenebilenlerde yapıya ulaştım bilmiyorum. Annem de en çok sevmediğim huy olarak şunu söyleyebilirim. Çok uysaldır. Örnek veriyorum bugün bi kız arkadaşıma sinir olduğumu anlatıp kötü yorum yaptığımda annen katılır o da kötüleyen şeyler söyler. Ertesi gün arkadaşımın bana yaptığı bi iyilikten bahseder onu översem o da över. Ertesi gün tekrar kötüleyeyim bu zaten böyleydi felan diyeyim annemde öyleydi zaten ben sana geçende söyledim der. Yani karar açısından yetkinlik pek fazla yok. Size göre düşünür karar verir. Yani ben yarın bir gün anne seviyorum olur kabul ederim derse kabul eder. Ama bunın farkında biriyim. Peki sizce konuşmak için annemi beklemeli miyim yoksa konuşmamı yapmalı mıyım?Annene de çok guvenemedim... Onunla ilgili fazla bilgi vermemişsin ama senin profilinde kadinlar genelde annelerinin eseridir. Manipulasyona yatkınlık ve empat yapı anneden gelen hasarlardir...Kendi çıkarları (maddi olmak zorunda değil , aklına bile gelmeyecek sebepleri olabilir) için seni bu asalaklarla uzlaştırmaya falan kalkarsa annenle de yollarını ayırmanın zamanı gelmis demektir.... Sağlam bir terapi almazsan ve annenle bağını koparmazsan bundan sonraki bütün ilişkilerin benzer olacaktır....
Annen geldiginde destek olmaktan ve sana sahip çikmaktan ziyade kafanı ve işleri daha çok karıştıracak gibi görünüyor...Erkek arkadaşınla iki yetişkin olarak konusup , anneleri karıştırmadan kesin bir ayrılık kararı alsanız daha sağlıklı olmaz mi?Evet karakter olarak annemde bu tarzda, belki de annem dolayısıyla bu kadar kabullenebilenlerde yapıya ulaştım bilmiyorum. Annem de en çok sevmediğim huy olarak şunu söyleyebilirim. Çok uysaldır. Örnek veriyorum bugün bi kız arkadaşıma sinir olduğumu anlatıp kötü yorum yaptığımda annen katılır o da kötüleyen şeyler söyler. Ertesi gün arkadaşımın bana yaptığı bi iyilikten bahseder onu översem o da över. Ertesi gün tekrar kötüleyeyim bu zaten böyleydi felan diyeyim annemde öyleydi zaten ben sana geçende söyledim der. Yani karar açısından yetkinlik pek fazla yok. Size göre düşünür karar verir. Yani ben yarın bir gün anne seviyorum olur kabul ederim derse kabul eder. Ama bunın farkında biriyim. Peki sizce konuşmak için annemi beklemeli miyim yoksa konuşmamı yapmalı mıyım?
kendini bu duruma neden sokuyorsun?Merhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
cok zeki insanlar da degiller bu arada, cok uyanik olsalar simdi sessiz durur evlendikten sonra cokerlerdi.Çok haklısınız, bunu düşünmedim. Hep annem istiyor, annem yalnız kalmak istemiyor ben istemiyorum ama muhabbetinde olan, karşı tarafa bu izlenimi veren biriydi. Ama daha evlenmeden annesini uzun soluklu çağırması evet istemeyen insan asla yapmaz. Çünkü annesi muhtaç biri değil, yaz boyu tek başına tarlalarını yaptı. Diğer kışlar zaten yalnızdı.
Haklısınız aslında ama alabileceğim tepkiler ve konuştuğumuz gün gitmelerinin mümkün olmayacağını bildiğimden sanırım. Sonrasında bi saat bile ev içinde kalmak tepkilere tavırlara neden olucak bundan eminim. Bu süreçte tek başıma olmaktan biraz çekiniyorum neler duyuyoruz neler görüyoruz çünkü. Ben evden uzaklaşsam da geride iki kedim kalıyor ne olur ne olmaz. İşler çirkinleşirse bilemiyorum yani.artık herkesten her şeyi bekliyorum. Neyse sakinleşip bekleyip beklememe konusunda karar almakta fayda var sanırım.Annen geldiginde destek olmaktan ve sana sahip çikmaktan daha çok kafanı ve işleri daha çok karıştıracak gibi görünüyor...Erkek arkadaşınla iki yetişkin olarak konusup , anneleri karıştırmadan kesin bir ayrılık kararı alsanız daha sağlıklı olmaz mi?
Aynen öyle...İmzadan sonra kurtulmak ise konu sahibinin profilinde bir kadın için imkansıza yakın olurdu...Altın yumurtlayacak tavuğu bir depozito bir kira uğruna erkenden kesmiş enayilercok zeki insanlar da degiller bu arada, cok uyanik olsalar simdi sessiz durur evlendikten sonra cokerlerdi.
Ah bende bilmiyorum inanın. Gözlerine perde değil kat kat çarşaf inmiş.kendini bu duruma neden sokuyorsun?
kadinin neden surat astigini soyleyeyim, kendi yaptigi b biliyor, o yuzden de sana yansitma yapiyor. surat asiyor. annesini de erkek arkadasini da gonder gitsin. ayrica ailen de cok bilincsiz, seni koruyamamislar. atese yuruyorsun.
Annenizle yaşadığınız eve önce erkek arkadaşınız sonra da annesi geldi ve birlikte yaşıyorsunuz.Doğru anladıysam bu durum çok garip .Diyelim ki sizi yanlış anladı,1 aylık bir süreden bahsettiniz.Bu süre zarfında arkadaşınıza yanlış anladığını, aslında espri yaptığınızı söyleyebilirdiniz.Ve yabancı bir kadın geliyor direkt mutfağınıza giriyorMerhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
Çok gençsin ve 6 yılını bu adama harcamışsın. Niye böyle diyorum çünkü adamın annesi ile yaşamayı kabul etmediğin için evlenmenin geciktiğini söylüyorsun. Fikri belli adamın evlenince anasını alacak yanına. Şimdi de bunun önünü açtın.Bu konu yıllardır var. Evlenince birlikte yaşama olayı yani. Annesi tek olduğu için ben evlendikten sonra annesiyle yaşamayı kabul etmediğim için evlilik meselesi bizim uzun bi süreç oldu. İlk kez geçmediği için konu ciddiye almadım. Daha sonrasında şakalaşıyorduk dedim. Anneme söyledim artık kadına gelme mi diyim dedi. Bende kıramadım ama hata işte. 25 oldum
Sen niye evden gidiyorsun onları yolla. Allah Allah işe bak ya senin kurduğun eve önce oğlu sonra anası çöreklenip seni yolluyorlar. Ohhh kadının istediği bir gözmüş sen ikinciyi de evi onlara bırakıp veriyorsun.En hayırlısı en sağlıklısı sanırım bu. Annem geldiği zaman onunla birlikte dönerim. Bi yandan yıllarca emeğim olan evimi bırakmak istemiyorum ama sanırım yanlış kararlarımın bi bedeli olarak bu bedeli ödemem gerek
Telefonunuza kades indirin, güvendiğiniz bir arkadaşınız varsa onuHaklısınız aslında ama alabileceğim tepkiler ve konuştuğumuz gün gitmelerinin mümkün olmayacağını bildiğimden sanırım. Sonrasında bi saat bile ev içinde kalmak tepkilere tavırlara neden olucak bundan eminim. Bu süreçte tek başıma olmaktan biraz çekiniyorum neler duyuyoruz neler görüyoruz çünkü. Ben evden uzaklaşsam da geride iki kedim kalıyor ne olur ne olmaz. İşler çirkinleşirse bilemiyorum yani.artık herkesten her şeyi bekliyorum. Neyse sakinleşip bekleyip beklememe konusunda karar almakta fayda var sanırım.