- 9 Aralık 2021
- 1.302
- 2.496
-
- Konu Sahibi Zamaneinsan
Evlendikten sonra ,sen zaten evlenmeden oğlumla aynı evde yaşadın diye hakaret edecek.oglunu göklere çıkarırken, kızı yerin dibine sokacak.bu olmayan sey degil.iste ben bu yüzden neden ailelere söyleniyor diyorum.para yok,iş yok, hiçbirşey yok ama biz ailemizin parasıyla evlenmeden aynı evde yaşayacağız.yahu evli insanlar bile bu durumda aileden para istediğinde bir dünya laf isitiyor. Şimdi kızın ailesi birde damat adayının mi masraflarını karsilasin?böyle diyincede ,sen neden beraber yaşamalarına karşı çıkıyorsun ?deniyor.sonuc bu çünkü.Demek sevgilinin annesi kapalı gelin istiyordu demek seninle birlikte yaşayan sevgilin kapalılık muhabbeti yapıyor, demek seni başta kapali değilsin diye istemeyen sevgilinin annesi evlenmeden beraber yaşadığınız evde sizinle kalıyor?
Bu ne çeşit bir ikiyüzlüktür?
Ay ne alaka elin kadınını anneniz gibi göreceksiniz ben kaç yıllık kaynanamı annem gibi görmüyorum çünkü niye göreyim 30umdan sonra tanıştğım kadını? Siz evlilik hayali de kurmayın şu durumda kimse ekstra masraf yapıp düğün takı eşya yapacak gibi görünmüyor be yazık ki maddi manevi sömürülğyorsunuzBoşanma meselesi evlilik sonrası için demiştim aslında. Bende ne münasebet kısmında kaldım. Erkek arkadaşımla durumu konuştum bu şekilde olmaz bak diye. Fakat o annesiyle benden gizli konuşmuş. Annesi hemen ağlamış sonra geldi bana ağladı birlik olalım istiyorum ben seni kızım olarak görüyorum sende beni annen olarak gör diye ama samimi gelemedi bana
Ev senin degil mi yahu. Paketle koy kapinin onune ikisinide.Merhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
En kısa haliyle konuyu anlatayım. Erkek arkadaşımla üniversite zamanı tanıştık ve 6 yıldır birlikteliğimiz var. Aşırı detaylı bi konu ama ilişkimizin 3.yılı erkek arkadaşımın babasını kaybettik ve erkek arkadaşım tek çocuk. Ondan öncede kaynanam diyeyim evlenirseniz birlikte yaşayalım ben oğlumdan ayrılmam deyip duruyordu ama rahmetli babacım diyeyim hep sustururdu onu. Ama oğluyla yıllardır ayrılardı ve doğru düzgün arayıp sormazdı onu bana tuhaf gelirdi. İlk tanışmamız berbat geçmiş olup(inanın ben kaynaklı değil), zamanla arayı düzeltebilmek için akla gelmeyecek fedakarlıklar, alttan almalar bir başkası olsa yüzüne bakmayacağım olaylar yaşadık. Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı. Ve kadın beni her Allah’ın günü arar halimi hatrımı sorar oğlunun neler yaptığını sorar(oğlu hiçbir şey anlatmaz) kendi dertlerinden bahsederdi. Geleceğini öğrendiği günden sonra beni hiç aramadı yaklaşık 1 aylık bi süreç ve gelirken bi şey ister misin diye oğlunun zoruyla otobüsünden 3 saat önce sordu. Nitekim geldiği ilk dakika mutfağıma girip mutfağı eline aldı. Hiçbir şey sormadan etmeden kafasına göre her şeyi yapmaya çalıştığı için sinir olup uzak durdum. Benimle sohbet etmek yok, güler yüz yok, evlenin diye baskı kuran kadın evlilikle alakalı konuşmaz. Şimdi kısaca huylarından bahsedeyim. Kadını kendi ailesi dahil kocasının ailesi(evlerine almazlar) kimse kabul etmiyor. Kimseyle geçinemiyor. Kimin yanına gitse erkek arkadaşıma telefon gelir anneni al burdan biz baş edemiyoruz hiçbir şeyi dinlemiyor diye.Hoş kendi oğluyla da geçinemez asla. Oğlu her seferinde annesinden uzak kalabilmek içim türlü bahanelerle annesini köye bırakır. Siz bir şeyden rahatsız olun nazikçe kibarca bir şey söyleyin hemen ağlar. Ki ben hiçbir şey söylemedim söylemem. Hiçbir şey konuşamazsınız onun istemediği, hemen ben çok çektim deyip ağlamaya başlar. Ona göre a’:dan z’ye herkes kötü herkes onun kötülüğünü düşünüyor. Tek sohbet edebileceğiniz konu akrabalarının onlara çektirdikleri. Siz ne derseniz deyin sonunda ölüm olsa bildiğini yapar. Asla kimseyi dinlemez tamam der ama bildiğini yapar. Bu durum başkalarının haklarına tecavüz etmekle alakalı. Ve enerji olarak inanılmaz bi negatif enerjisi var yanında asla neşeli olamıyorsunuz. Ki ben havadaki neme neşelenen biriyim. Bu kış benim yanımda kalacaklar ama daha 4.gün ve ben kendi evimden kaçıp gitmenin planını yapıyorum. Ve erkek arkadaşım annesini tek bırakmak istemiyor daha doğrusu annesi oğlunu bırakmak istemiyor. Ve biz bu şekilde boşanırız bunu biliyorum. Daha çok anlatırım doluyum ama uzatmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama annesine katlanabilme ihtimalim yokmuş gibi
Bilerek yapıyor o yüzden. Çaresizim falan demişsiniz bu hayatta yetişkin bir birey asla çaresiz değildir. Ayrılırsınız olur biter dünyanın sonu değil ya :)Çok haklısınız, bunu düşünmedim. Hep annem istiyor, annem yalnız kalmak istemiyor ben istemiyorum ama muhabbetinde olan, karşı tarafa bu izlenimi veren biriydi. Ama daha evlenmeden annesini uzun soluklu çağırması evet istemeyen insan asla yapmaz. Çünkü annesi muhtaç biri değil, yaz boyu tek başına tarlalarını yaptı. Diğer kışlar zaten yalnızdı.
Size destek olacak bir akrabanız falan yok mu, onlar gidene kadar bir iki gün sizinle kalabilecek biri. Bu işi uzatmayın, savsaklamayın, iyice yerleşmelerine izin vermeyinHaklısınız aslında ama alabileceğim tepkiler ve konuştuğumuz gün gitmelerinin mümkün olmayacağını bildiğimden sanırım. Sonrasında bi saat bile ev içinde kalmak tepkilere tavırlara neden olucak bundan eminim. Bu süreçte tek başıma olmaktan biraz çekiniyorum neler duyuyoruz neler görüyoruz çünkü. Ben evden uzaklaşsam da geride iki kedim kalıyor ne olur ne olmaz. İşler çirkinleşirse bilemiyorum yani.artık herkesten her şeyi bekliyorum. Neyse sakinleşip bekleyip beklememe konusunda karar almakta fayda var sanırım.
Akrabalarının bile gel al dedikleri annesi hakkında önnyargılı olduğunızu nasıl söyleyebilmiş tuhaf. Annesinin huyunu biliyorken ilerde kuracağınız ortak hayata fazla dahil etmeden denge kurmak in bir çözüm araması lazım. Eğer yapamazsa o eblilik uzın sürmezÇok haklısınız, önümüzdeki yaz evlilik düşünüyorduk. İleride kaynana ile yaşamak asla hayalim değildi. Erkek arkadaşım önyargılı olduğumu düşünüyordu. Bende önyargımın doğru olup olmadığını teyit etmek istedim aslında. Şaka gerçeğe dönüşünce kimse kırılmasın istedim.
Merhaba bunu biraz açar mısınız? Empatlığı? Annemiz öyle olduğu için mi böyle oluyoruzAnnene de çok güvenemedim... Onunla ilgili fazla bilgi vermemişsin ama senin profilindeki kadinlar genelde tamamen annelerinin eseridir. Çünkü manipulasyona yatkınlık ve empat yapı anneden gelen hasarlardir...Kendi çıkarları (maddi olmak zorunda değil , aklına bile gelmeyecek, sana asla soylemedigi sebepleri olabilir) için seni bu asalaklarla uzlaştırmaya falan kalkarsa anla ki annenle de yollarını ayırmanın zamanı gelmis demektir.... Sağlam bir terapi almazsan ve annenle bağını koparmazsan bundan sonraki bütün ilişkilerin benzer olacaktır....
Burada bazı konuları okurken hayret ediyorum resmen çile çekeyim diye uğraşmışsınız. Allah vermiş hayırlı olsunMerhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
En kısa haliyle konuyu anlatayım. Erkek arkadaşımla üniversite zamanı tanıştık ve 6 yıldır birlikteliğimiz var. Aşırı detaylı bi konu ama ilişkimizin 3.yılı erkek arkadaşımın babasını kaybettik ve erkek arkadaşım tek çocuk. Ondan öncede kaynanam diyeyim evlenirseniz birlikte yaşayalım ben oğlumdan ayrılmam deyip duruyordu ama rahmetli babacım diyeyim hep sustururdu onu. Ama oğluyla yıllardır ayrılardı ve doğru düzgün arayıp sormazdı onu bana tuhaf gelirdi. İlk tanışmamız berbat geçmiş olup(inanın ben kaynaklı değil), zamanla arayı düzeltebilmek için akla gelmeyecek fedakarlıklar, alttan almalar bir başkası olsa yüzüne bakmayacağım olaylar yaşadık. Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı. Ve kadın beni her Allah’ın günü arar halimi hatrımı sorar oğlunun neler yaptığını sorar(oğlu hiçbir şey anlatmaz) kendi dertlerinden bahsederdi. Geleceğini öğrendiği günden sonra beni hiç aramadı yaklaşık 1 aylık bi süreç ve gelirken bi şey ister misin diye oğlunun zoruyla otobüsünden 3 saat önce sordu. Nitekim geldiği ilk dakika mutfağıma girip mutfağı eline aldı. Hiçbir şey sormadan etmeden kafasına göre her şeyi yapmaya çalıştığı için sinir olup uzak durdum. Benimle sohbet etmek yok, güler yüz yok, evlenin diye baskı kuran kadın evlilikle alakalı konuşmaz. Şimdi kısaca huylarından bahsedeyim. Kadını kendi ailesi dahil kocasının ailesi(evlerine almazlar) kimse kabul etmiyor. Kimseyle geçinemiyor. Kimin yanına gitse erkek arkadaşıma telefon gelir anneni al burdan biz baş edemiyoruz hiçbir şeyi dinlemiyor diye.Hoş kendi oğluyla da geçinemez asla. Oğlu her seferinde annesinden uzak kalabilmek içim türlü bahanelerle annesini köye bırakır. Siz bir şeyden rahatsız olun nazikçe kibarca bir şey söyleyin hemen ağlar. Ki ben hiçbir şey söylemedim söylemem. Hiçbir şey konuşamazsınız onun istemediği, hemen ben çok çektim deyip ağlamaya başlar. Ona göre a’:dan z’ye herkes kötü herkes onun kötülüğünü düşünüyor. Tek sohbet edebileceğiniz konu akrabalarının onlara çektirdikleri. Siz ne derseniz deyin sonunda ölüm olsa bildiğini yapar. Asla kimseyi dinlemez tamam der ama bildiğini yapar. Bu durum başkalarının haklarına tecavüz etmekle alakalı. Ve enerji olarak inanılmaz bi negatif enerjisi var yanında asla neşeli olamıyorsunuz. Ki ben havadaki neme neşelenen biriyim. Bu kış benim yanımda kalacaklar ama daha 4.gün ve ben kendi evimden kaçıp gitmenin planını yapıyorum. Ve erkek arkadaşım annesini tek bırakmak istemiyor daha doğrusu annesi oğlunu bırakmak istemiyor. Ve biz bu şekilde boşanırız bunu biliyorum. Daha çok anlatırım doluyum ama uzatmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama annesine katlanabilme ihtimalim yokmuş gibi
Annesini evden yollardım. Erkek arkadaşım sorun çıkaracak olursa onu da kovardım ne yapayım. Başta kabul etmeniz hata olmuşMerhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.
Evet büyük oranda yetiştirilme tarzından geliyor.Merhaba bunu biraz açar mısınız? Empatlığı? Annemiz öyle olduğu için mi böyle oluyoruz