Çaresizim ama kaynanamla yaşamak istemiyorum. Lütfen fikir verin 🥲

Daha bu neki, şuan fragmandasiniz:KK14:
Bukadar sorunu evlenmeden nisanlanmadan yaşamanız işaret değilde be
Bu hayata gelirken Allahu teala sizi sevgilinizin hayatınıza girip 6 yıl ilişki yaşayıp sonra evlenesiniz diyemi gönderdi.

Ne yani bu bir görev mi?

İkisininde şutlayin gitsin

1. Evli değilsin
2. Kocan yok
3. Kaynanan yok
4. Senin evine ne hakla yerleşirler ve seni kendi evinde misafir konumuna getirirler
5. Senin ailen bu konuda ne diyor?
6. Kendinden bu kadar nefret ediyorsan canına okumak için neden başka bir yol bulmuyorsun.
Ne güzel ama oğul evinize kapak atmışlar,düğün yok masraf yok ,sizin gibisini nerde bulacaklar????
Gerçekten basiretsiz faydasız adamları nasıl buluyor,deli gibi aşık oluyorsunuz???
Adam gibi adamlar böyle birşey teklif etmez, karşısındakini zor duruma sokmaz ,annesiyle birlikte ev tutar kimseye kene gibi yapışmaz.Siz askinizdan bu saçma olayı normalleştirmişsiniz.
Hiç mi etrafinizda akıllı biri yok uyarıp gözünüzü açsın.....
Sıkıysa evden gönderin bakın bakalım neler oluyor aşık olduğunuz adam nasıl üste çıkıp ,size vicdan yaptırıp özür diletiyor bu adamlar böyledir.Ayaği yer tuttuğunda ilk gözden çıkaracağı sizsiniz......
1. Konu sahibi, gozune perde mi indi?!?
2. "Cirkinim, ya da fiziksel bir kusurum var bana baskasi bakmaz, yalniz da olmak istemiyorum" gibi bir durum mu var?
3. Hayattan biktin, herseyi bosverdin?

Bunlardan hangi kategoriye dahilsin konu sahibi?

Bak canım anlattıklarindan yaptığım çıkarım:baba sevgisi görmemişsin yeterince baba ilgisi görmemişsin.Bu çocuğun sana vakti zamanında yapmış olduğu ufak maddi yardımlar,manevi destekler seni ona bağımlı kişilik yapmış.Yani özür dilerim ama uydu gibi olmuşsun.Üniversite mezunu meslek sahibi bir kadınsın,biraz daha net kararlı güçlü duruş sergilemelisin.Aşk acısı kuvvetlidir evet ama hiç aşktan ölen olmadı bugune dek dünyada.Zaten sevgi böyle bisey değil.Fedakarlık karşılıklı olur.Bir taraf feda ederken diğer taraf hep kar ediyorsa bu aşk olmaz adam kullanmak olur.Kayınvalide adayın çok sinsi içten pazarlıklı bir tip bu belli olmuş.Senin tesettürlü olman konusunda dayatmada bulunabiliyor ama oglunun nikahsız bir beraberliği olmasına izin veriyor.Ustüne bir de gidip birlikte yaşıyor onlarla.Örtünmek Allahın emridir o istedi bu istedi diye olmaz hele böyle şekilci elalem ne der kaygısı güden insanların söylemiyle hiç olmaz.Otur sakin kafayla düşün ilişkini gözden geçir.Fragmanını gördüğün evlilik filmini hala izlemeye kararlıysan bile bile ateşe yürümüş olursun.İnsan eşinin annesine sevgi saygı duyar o ayrı .Ama bunlar ana oğul seni parmaklarında oynatmak istiyor.Saygıyı kişi kendi kazanır.Özsaygın olmazsa herkes senin üstüne böcek gibi basar geçer...

Bende sizinki gibi bir ilişkinin içinden çıktim zamanında. Evet sana yardımı dokunduğu için maddi manevi destek olduğu için minnet duyuyorsun ama ayrılınca şunu fark ettim. O zamanlar ona olan duygularım daha çok dostluğu herşeyi konuşabilmem her sıkıntimi yargısız dinleyip her olayda yanımda olmasından dolayiydi. Yani baba sevgisini aile ilgisini onda gormemden kaynakliydi. Senin olayında bu sen o içini doldurdugun sevgiyi kaybetmek istemiyorsun aslında o yüzden kaynana konusunda bu kadar toleranslı davranman. Ama ayrıldığında benim gibi bir aydınlanma yaşayacaksın. Gerçekten hem aşkını hemde dostunu bulduğunda ilişkide ikisi de oldugunda burda yaşadığın manipülatif davranışları daha iyi kavrayacaksin. Sana sadece bir cesaret bir adım gerekli. Yoksa gerçekten çok kötü bir gelecek seni bekliyor. Gözlerindeki perdenin kalkması gerekli

Ben annemlerle birlikteyken eşimle sevişemiyorum, kavga edemiyorum, saçma sapan bir konuya gülemiyorum, istediğim kanalda istediğim saçma filmi diziyi izleyemiyorum, dışarıda yemek yesek onlara müsriflik geliyor, değişik bir yemek yapsam siz bunları mı yiyorsunuz ben yemem oluyor. (Yapıyorum elbet de anladınız)

Erkek arkadaşınızla aynı evde olmanıza birşey diyemem aranızda bir denge vardır. Ama annesini niye çağırdınız şeytan mi dürttü naptı? Şimdi git denmez ha denir de siz değil erkek arkadaşınız demeli. Siz derseniz ayrılırsınız. Bence ayrılmalısınız zaten. O anne sizi şu an basit bir kız statüsüne koydu bile. Hele zaman geçip erkek arkadaşınızla olan yakınlığınızı gördükçe söylenecek. Göz görgöre bu hatayı yapmanıza çok sinirlendim. Hadi kadının sizin şehrinizde işi vardır bir haftalığına gelir okey. Ama birlikte yaşamak da nedir? Evlenince net net net birlikte yaşama provası resmen bu.

Okuduğum olaylarda efsanelere oynayan bir hata olmuş.

Ya baya baya ayrılıp evi dağıtıp yolunuza bakacaksınız (öyle ev ucuz ona kalsın falan da yapmayın lütfen) ya dayanıp annenin gidişimi bekleyip ayrılacaksınız y da evlenip böyle birlikte yaşayacaksınız. Başka bir alternatif yok. Evliliği unutun yolunuza bakın.

Ben olsam rahmetli babamın dediği şekilde kararlar alırdım. Çok saçma davranmışsınız.

Herkes konu sahibine ve annesine yükselmiş de şahsen ben böyle şansli kadın ve bu kadar tatlı derdi burda çok az gördüğüm için konu pek hoşuma gitti...Şöyle düşünün, konu sahibi ve annesi evlenmeden asla aynı eve girilmez demiş olsaydı ve eskaza birlikte yaşamaya başlamadan önce nikah kiymis olsalardı konu sahibi en az 2 yıl (belki de 20 yıl) bu parazitleri beslemek, mahkemelerde sürünmek ,o arada mutlaka kazara gebe kalacağı için eteğinde çocuklarla çirpinmak zorunda kalacaktı....Ya şimdi? Tam zamanında uyandi...Akşama kilidi değiştir kurtul kız..Asıl nikahın olsa b.ku yemiştin, çaresizliğin yakınında bile değilsin. Hatta tam şu anda polis cagirsan haneye tecavüzden ikisi de tutuklanır ana oğul, çünkü hiçbir bağınız yok ve kira kontratı senin ustune, tanımıyorum dedin mi bitti :dondurma: Nikahsız yaşamanın faydalari...Bi gece nezarette yatırmadan bırakma bu yobaz gaspcilari bacim hatırım için ara polisi:KK49:Annen sana engel olmayarak hayatını kurtarmış haberin olsun...

Son düzenleme:
Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı.

Çok haklısınız, siz anlatınca farkettim şu an bi aydınlanma yaşıyorum. Ben açık biriyim. Çok açık giyinmem ama yaşadığım şehir çok sıcak olduğundan şort giyerim. Annesi birkaç yıl evvel oğluyla büyük kavga etti. Benim açık olmam ve kedi beslemem sorunmuş. Kapalı gelin istiyormuş. Sonra onlar aralarında çözdüler. Bir daha laf olmadı ama geçenlerde annesi gelmeden kapanma muhabbeti yapmaya başladı. Kızdım bir daha konuyu açarsa kendine kapallı biriyle birlikte olabileceği ve ben içimden geldiği takdirde kapanabileceğimi söyledim. Evlenince kapanacaksın bak görürsün dedi. Baya tartıştık. Şu an aydınlanıyorum. Evet erkek arkadaşımın annesine kızıyorum ama erkek arkadaşımda ne kadar gözükmese de anneciymiş. Ay çok körmüşüm ya

Yorumlara göre sanırım engel olabileceğim bir durum bundan sonra oluşmaz. Bir hata yaparak evlenmeden kabul etmek, evlendikten sonra kabul etmeme hakkımı da çürütebilir. Kaldı ki düşününce hem erkek arkadaşım hem de annesi için yapılan yorumlara konduramasam da katılıyorum sanırım. Kendi annesiyle anlaşamadığını farklı kafaları olduğunu onunla yaşamak istemediğini söyleyen müstakbel kayınvalidem aynı durumu benim yaşayabileceğimi düşünmüyor. Erkek arkadaşım evet beni seviyor annesini seviyor ama benimle aile kuracaksa önce benimle huzurlu olabilmesi gerekiyor, buna önem vermek yerine annesinin rahatı daha önemli. Annesini de rahat ettirsin tabi ama benim huzurum kaçacaksa benim olmamın bi manası yoktur

Affınıza sığınıyorum ama erkek arkadaşınız bir şekilde istediğini yaptırabildiği için seviyor sizi, siz kavga da etseniz hayır da deseniz sonuçta o dediğini yaptırabiliyor mu? Evet.
Üstelik siz kabul ederseniz etmezsiniz bilemem ama erkek arkadaşınız gayet anneci ve annesi ne derse yapacak bir adam, daha şimdiden annesini yanına almayı başardı, evlenince de kapatır, adam kendini gizlemiyor size yaptıracaklarını şimdiden söylüyor, ”Evlenince kapanacaksın bak görürsün” derken sizin gibi şaka yapmıyor, evlenirseniz yaşayacaklarınızın küçük bir kısmını yaşıyorsunuz şu an.

Merhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.

En kısa haliyle konuyu anlatayım. Erkek arkadaşımla üniversite zamanı tanıştık ve 6 yıldır birlikteliğimiz var. Aşırı detaylı bi konu ama ilişkimizin 3.yılı erkek arkadaşımın babasını kaybettik ve erkek arkadaşım tek çocuk. Ondan öncede kaynanam diyeyim evlenirseniz birlikte yaşayalım ben oğlumdan ayrılmam deyip duruyordu ama rahmetli babacım diyeyim hep sustururdu onu. Ama oğluyla yıllardır ayrılardı ve doğru düzgün arayıp sormazdı onu bana tuhaf gelirdi. İlk tanışmamız berbat geçmiş olup(inanın ben kaynaklı değil), zamanla arayı düzeltebilmek için akla gelmeyecek fedakarlıklar, alttan almalar bir başkası olsa yüzüne bakmayacağım olaylar yaşadık. Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı. Ve kadın beni her Allah’ın günü arar halimi hatrımı sorar oğlunun neler yaptığını sorar(oğlu hiçbir şey anlatmaz) kendi dertlerinden bahsederdi. Geleceğini öğrendiği günden sonra beni hiç aramadı yaklaşık 1 aylık bi süreç ve gelirken bi şey ister misin diye oğlunun zoruyla otobüsünden 3 saat önce sordu. Nitekim geldiği ilk dakika mutfağıma girip mutfağı eline aldı. Hiçbir şey sormadan etmeden kafasına göre her şeyi yapmaya çalıştığı için sinir olup uzak durdum. Benimle sohbet etmek yok, güler yüz yok, evlenin diye baskı kuran kadın evlilikle alakalı konuşmaz. Şimdi kısaca huylarından bahsedeyim. Kadını kendi ailesi dahil kocasının ailesi(evlerine almazlar) kimse kabul etmiyor. Kimseyle geçinemiyor. Kimin yanına gitse erkek arkadaşıma telefon gelir anneni al burdan biz baş edemiyoruz hiçbir şeyi dinlemiyor diye.Hoş kendi oğluyla da geçinemez asla. Oğlu her seferinde annesinden uzak kalabilmek içim türlü bahanelerle annesini köye bırakır. Siz bir şeyden rahatsız olun nazikçe kibarca bir şey söyleyin hemen ağlar. Ki ben hiçbir şey söylemedim söylemem. Hiçbir şey konuşamazsınız onun istemediği, hemen ben çok çektim deyip ağlamaya başlar. Ona göre a’:dan z’ye herkes kötü herkes onun kötülüğünü düşünüyor. Tek sohbet edebileceğiniz konu akrabalarının onlara çektirdikleri. Siz ne derseniz deyin sonunda ölüm olsa bildiğini yapar. Asla kimseyi dinlemez tamam der ama bildiğini yapar. Bu durum başkalarının haklarına tecavüz etmekle alakalı. Ve enerji olarak inanılmaz bi negatif enerjisi var yanında asla neşeli olamıyorsunuz. Ki ben havadaki neme neşelenen biriyim. Bu kış benim yanımda kalacaklar ama daha 4.gün ve ben kendi evimden kaçıp gitmenin planını yapıyorum. Ve erkek arkadaşım annesini tek bırakmak istemiyor daha doğrusu annesi oğlunu bırakmak istemiyor. Ve biz bu şekilde boşanırız bunu biliyorum. Daha çok anlatırım doluyum ama uzatmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama annesine katlanabilme ihtimalim yokmuş gibi
Nişan yok düğün yok ne kaynanası yahu herşey elinde bence bu kadar dert edecek birşey yok ortada 😂😂

Çok haklısınız, siz anlatınca farkettim şu an bi aydınlanma yaşıyorum. Ben açık biriyim. Çok açık giyinmem ama yaşadığım şehir çok sıcak olduğundan şort giyerim. Annesi birkaç yıl evvel oğluyla büyük kavga etti. Benim açık olmam ve kedi beslemem sorunmuş. Kapalı gelin istiyormuş. Sonra onlar aralarında çözdüler. Bir daha laf olmadı ama geçenlerde annesi gelmeden kapanma muhabbeti yapmaya başladı. Kızdım bir daha konuyu açarsa kendine kapallı biriyle birlikte olabileceği ve ben içimden geldiği takdirde kapanabileceğimi söyledim. Evlenince kapanacaksın bak görürsün dedi. Baya tartıştık. Şu an aydınlanıyorum. Evet erkek arkadaşımın annesine kızıyorum ama erkek arkadaşımda ne kadar gözükmese de anneciymiş. Ay çok körmüşüm ya
Ben birde kapalıyım gayet tesettürüm düzgündür neden simsiyah giymiyormusum renkli eşarplar takıyormusum enerji sömürücüler. Böyle insanlara yapılması gereken tek şey baybay demek inan ki . Başta elbet zor oluyor ama birkaç ay sonra oooh Yarabbim diyorsun daha evlenmeden boylerse evlenince neler olur kim bilir . Aman canım dinle bizi ve yol yakınken cidden ayrıl pişman olmazsın

Herkes konu sahibine ve annesine yükselmiş de şahsen ben böyle şansli kadın ve bu kadar tatlı derdi burda çok az gördüğüm için konu pek hoşuma gitti...Şöyle düşünün, konu sahibi ve annesi evlenmeden asla aynı eve girilmez demiş olsaydı ve eskaza birlikte yaşamaya başlamadan önce nikah kiymis olsalardı konu sahibi en az 2 yıl (belki de 20 yıl) bu parazitleri beslemek, mahkemelerde sürünmek ,o arada mutlaka kazara gebe kalacağı için eteğinde çocuklarla çirpinmak zorunda kalacaktı....Ya şimdi? Tam zamanında uyandi...Akşama kilidi değiştir kurtul kız..Asıl nikahın olsa b.ku yemiştin, çaresizliğin yakınında bile değilsin. Hatta tam şu anda polis cagirsan haneye tecavüzden ikisi de tutuklanır ana oğul, çünkü hiçbir bağınız yok ve kira kontratı senin ustune, tanımıyorum dedin mi bitti :dondurma: Nikahsız yaşamanın faydalari...Bi gece nezarette yatırmadan bırakma bu yobaz gaspcilari bacim hatırım için ara polisi:KK49:Annen sana engel olmayarak hayatını kurtarmış haberin olsun...
Ama konu sahibi ayrılmak istemiyor. O yüzden de karşı tarafı kırmak istemiyor ve kendisi boşaltıyor evi.
Sevgilisiyle konuşup evlenince cümbür cemaat yaşama fikrini çözmeye çalışmayı düşünüyor.

Merhabalar, ilk defa yazıyorum. Tecrübesi olan değerli hemcinslerimden fikri yardımı bekliyorum.

En kısa haliyle konuyu anlatayım. Erkek arkadaşımla üniversite zamanı tanıştık ve 6 yıldır birlikteliğimiz var. Aşırı detaylı bi konu ama ilişkimizin 3.yılı erkek arkadaşımın babasını kaybettik ve erkek arkadaşım tek çocuk. Ondan öncede kaynanam diyeyim evlenirseniz birlikte yaşayalım ben oğlumdan ayrılmam deyip duruyordu ama rahmetli babacım diyeyim hep sustururdu onu. Ama oğluyla yıllardır ayrılardı ve doğru düzgün arayıp sormazdı onu bana tuhaf gelirdi. İlk tanışmamız berbat geçmiş olup(inanın ben kaynaklı değil), zamanla arayı düzeltebilmek için akla gelmeyecek fedakarlıklar, alttan almalar bir başkası olsa yüzüne bakmayacağım olaylar yaşadık. Annesi yüzünden defalarca ayrıldık ama birbirimizi sevdiğimiz için kopamadık.
Erkek arkadaşımın evsiz kaldığı için mecburen benim yanıma taşındı annemde kabul etti. Yazın başında konuşurken annemde gelse felan dediğinde boşluğuma gelip temizlik yemek her şeyi yapacaksa ah ne iyi olur dedim. Ama ciddi değiliz sanıyordum. Erkek arkadaşım konuyu ciddiye almış annesini çağırdı. Ve kadın beni her Allah’ın günü arar halimi hatrımı sorar oğlunun neler yaptığını sorar(oğlu hiçbir şey anlatmaz) kendi dertlerinden bahsederdi. Geleceğini öğrendiği günden sonra beni hiç aramadı yaklaşık 1 aylık bi süreç ve gelirken bi şey ister misin diye oğlunun zoruyla otobüsünden 3 saat önce sordu. Nitekim geldiği ilk dakika mutfağıma girip mutfağı eline aldı. Hiçbir şey sormadan etmeden kafasına göre her şeyi yapmaya çalıştığı için sinir olup uzak durdum. Benimle sohbet etmek yok, güler yüz yok, evlenin diye baskı kuran kadın evlilikle alakalı konuşmaz. Şimdi kısaca huylarından bahsedeyim. Kadını kendi ailesi dahil kocasının ailesi(evlerine almazlar) kimse kabul etmiyor. Kimseyle geçinemiyor. Kimin yanına gitse erkek arkadaşıma telefon gelir anneni al burdan biz baş edemiyoruz hiçbir şeyi dinlemiyor diye.Hoş kendi oğluyla da geçinemez asla. Oğlu her seferinde annesinden uzak kalabilmek içim türlü bahanelerle annesini köye bırakır. Siz bir şeyden rahatsız olun nazikçe kibarca bir şey söyleyin hemen ağlar. Ki ben hiçbir şey söylemedim söylemem. Hiçbir şey konuşamazsınız onun istemediği, hemen ben çok çektim deyip ağlamaya başlar. Ona göre a’:dan z’ye herkes kötü herkes onun kötülüğünü düşünüyor. Tek sohbet edebileceğiniz konu akrabalarının onlara çektirdikleri. Siz ne derseniz deyin sonunda ölüm olsa bildiğini yapar. Asla kimseyi dinlemez tamam der ama bildiğini yapar. Bu durum başkalarının haklarına tecavüz etmekle alakalı. Ve enerji olarak inanılmaz bi negatif enerjisi var yanında asla neşeli olamıyorsunuz. Ki ben havadaki neme neşelenen biriyim. Bu kış benim yanımda kalacaklar ama daha 4.gün ve ben kendi evimden kaçıp gitmenin planını yapıyorum. Ve erkek arkadaşım annesini tek bırakmak istemiyor daha doğrusu annesi oğlunu bırakmak istemiyor. Ve biz bu şekilde boşanırız bunu biliyorum. Daha çok anlatırım doluyum ama uzatmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama annesine katlanabilme ihtimalim yokmuş gibi
Askindan olsem katlanmam. Hele de sevgiliyken. Ya anasini gondersin ya anasini da alip gitsin bu ne

Ama konu sahibi ayrılmak istemiyor. O yüzden de karşı tarafı kırmak istemiyor ve kendisi boşaltıyor evi.
Sevgilisiyle konuşup evlenince cümbür cemaat yaşama fikrini çözmeye çalışmayı düşünüyor.
Ya hiç zannetmiyorum. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Evli veya nişanlı olsa biz burda yıllarca yazsak da anlamazdi dustugu çukuru, yok yuvami yikmayayim, yok çocuklarım var, yok özünde iyi biri, yok annem üzulur :ukala::ukala: beynimizi öperdi sayfalarca, o potansiyel var kendisinde...Ama bak imzadan önce 3 günlük simülasyon nasıl zıplattı, bütün sezgileri hubble gibi açıldı:KK48: ....Bence artık hayatta düşmez bu tuzaga

Çok haklısınız, önümüzdeki yaz evlilik düşünüyorduk. İleride kaynana ile yaşamak asla hayalim değildi. Erkek arkadaşım önyargılı olduğumu düşünüyordu. Bende önyargımın doğru olup olmadığını teyit etmek istedim aslında. Şaka gerçeğe dönüşünce kimse kırılmasın istedim.
Bu inkar mekanizmasını nerde görsem tanırım. Yapmayın Allah aşkına evinize çökmüşler bir de erkek arkadaşım annesini sevmez diyorsunuz. Sevmeyen adam eve neden çağırsın ? Annesi istiyorsa istesin kişi istemezse çağırmaz ki ? Bir de şimdi laf edince siz kötü olucaksınız.

Ya hiç zannetmiyorum. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Evli veya nişanlı olsa biz burda yıllarca yazsak da anlamazdi dustugu çukuru, yok yuvami yikmayayim, yok çocuklarım var, yok özünde iyi biri, yok annem üzulur :ukala::ukala: beynimizi öperdi sayfalarca, o potansiyel var kendisinde...Ama bak imzadan önce 3 günlük simülasyon nasıl zıplattı, bütün sezgileri hubble gibi açıldı:KK48: ....Bence artık hayatta düşmez bu tuzaga
Beni tanımadan bilmeden potansiyelim olduğu anlamanız 😂😂 sinirden gülüyorum. Çünkü geldiğim duruma bakınca çok haklısınız. Fazla düşünen bir insanım. Övmek için demiyorum bence çok kötü bir huy. Ve biraz telaşlı evhamlıyımdır. Bu akşam olan erkek arkadaşımla telefon görüşmesinde daha ortada bir konuşma bi durum yokken nasıl manipüle edilmeye çalıştığımı dinledim. Ve bugün buraya yazmasaydım, gözümdeki perdeler kalkmasaydı yapılan bu manipülasyona karşılık vererek tuzağa düşer evhamlanırdım. Kendini zeki zanneden salaklardan uyanık geçinen körlerden olduğumu iyice anladım. Ve onlarsız bir hayat düşünürken ne kdar rahatlıyorum. Sadece annem 3-4 gün gelicek ben gelene kadar bişey deme yapma, ben gelince her şeyi halledicem tek başına görürler ne olur ne olmaz beni bekle dediği için gelene kadar sabredicem. Ama evet bir musibet bir nasihatten bin kat iyiymiş

Bu inkar mekanizmasını nerde görsem tanırım. Yapmayın Allah aşkına evinize çökmüşler bir de erkek arkadaşım annesini sevmez diyorsunuz. Sevmeyen adam eve neden çağırsın ? Annesi istiyorsa istesin kişi istemezse çağırmaz ki ? Bir de şimdi laf edince siz kötü olucaksınız.
Çok haklısınız, bunu düşünmedim. Hep annem istiyor, annem yalnız kalmak istemiyor ben istemiyorum ama muhabbetinde olan, karşı tarafa bu izlenimi veren biriydi. Ama daha evlenmeden annesini uzun soluklu çağırması evet istemeyen insan asla yapmaz. Çünkü annesi muhtaç biri değil, yaz boyu tek başına tarlalarını yaptı. Diğer kışlar zaten yalnızdı.

X