- 11 Eylül 2019
- 2.934
- 18.951
- 128
- Konu Sahibi Yakud-u Anka
-
Belki ilerde denerim bu dedikleriniziBiri kötü çıktı diye diğer insanlara önyargılı olmayın bence..deneye deneye hiç bi insan bir birinin aynısı değil...
Bence hiç muhattsp olmayın.Bu insanla arkadaşlıgının bitmesının neyıne uzuldun.Yemezse yemesin zıkkımın kökünü yesin.Sen gerekcenı acıklamışsın.Rezıl olucak be var.Ben yerınde olsam senın dişine gore helal gıdam yok derdım zaten gelınce aç kalkıosun derdım.Ayrıca mısafır ne bulursa onu yer.İğrenc çok cırkın hareketler.İğrenc bence .MerhabalarCanımı sıkan bir olay daha vardı onu da anlatmak istiyorum. Ben fazla arkadaş edinen biri değilim ama arkadaş edinirsem de birini çok candan sahiplenirim kardeş gibi. Her neyse buraya gelin geldiğim sıralar eşimin yakın arkadaşı vardı onlar da yeni evlenmişlerdi o zaman birkaç aylıktılar. Onlar bizi yemeğe davet etmişlerdi. Gittik açık bir bayanım ama insanlara karşı giyim konusunda önyargım yoktur. Herkes özgürdür bu konuda. Arkadaşının eşi kapalı bir bayan çok da hoş sohbet hemen kaynaşmıştık. Ama dedi ki biz mutfakta kalıcaz eşlerimiz içerde kalıcak bizde bu şekilde oluyor dedi. Haremlik selamlık varmış, olur dedim problem değil. Bu şekilde ayrı ayrı yemeklerimizi yedik. Oturduk, eşimle telefonda mesajlaşmıştık kalkacağımız zaman öyle kalkmıştık. Sonra onlar da bize geldiler haftasına yine aynı tabi eşler içerde biz mutfakta. Bir liste getirdi bana, içinde helal olan markaların ürünleri yazıyormuş, kendisi kek falan yapmış getirmişti. Bu ürünlerle yapılmamış hiçbirşeyi yemiyoruz biz dedi. Sadece meyve yiyelim dedi meyve çıkardım bi tek. Sonra da çay da orda yazan markadandı çay demledik getirdiği kekin yanına, şeker orda yazılandan değilmiş şeker istemediler. Neyse işte böyle aylar ayları kovaladı hamilelik şu bu derken fazla görüşemedik yüz yüze, bir kere onlar geldi bi kere de biz kayinvalidemle bi daha gitmiştik. Çocuk görmeye gelecekleri zaman anneannem vefat etmişti oraya gitmemiz gerektiği için güzel bir dille söylemiştim o da anlayışla karşılamıştı. Sonra da ailemin yanında kaldım biraz uzunca arada kaynadı döndüğümde telefonda söyledim gelmek isterseniz evime geldim diye. Dedi ki bana bir daha hiç haber vermedin kayınvalideme rezil oldum. Şu sıralar da gelemem açıkçası da soğudum dedi. Tamam dedim bende ama açıklamamı yaptım sonra tamam dedi yanlış anlamışım demekki dedi yine mesajlaşıyorduk arada bir hâl hatır sormak için. Bana kamu spotu içerikli işte parfüm kullanmamalıyız deterjan kullanmamalıyız gibi kullanırsak eşcinsellik yaratacağı gibi yazıları olan konular paylaşımları yazıları yolluyordu. Bende dedim ki x'ciğim bana böyle yazılar yollama ben etkileniyorum dedim. Ağzına geleni söyledi bana, zaten biz seninle uçlar da yaşıyoruz dedi. Uçlarda yaşayacak ne var anlamadım kendisine göre uyum sağlıyordum ve aşırı orasını burasını açan biri değilim sadece başım açık usturuplu giyinirim konu giyim konusuysa. Yani bilmiyorum yanında beni günahkarmışım gibi o belirledikleri markalardan yemezsem haram yiyormuşum gibi hissettiriyodu yine de sesimi çıkarmıyordum öyle kabul etmiştim ben onları ve saygı duyduğumu hep belirtiyordum o da seviniyordu ben onu sorgulamıyorum neden diye diretmiyorum diye. Öyle anlaşıp gidiyorduk. Açıkçası tekrar toparlayamadık arkadaşlığımızı. Görüşmüyoruz da eşlerimiz görüşüyor dışarda. Eşime de dedim ki bir daha beni kimseyle arkadaş etme. Sen arkadaşsan eşler de arkadaş olmak zorunda değil. Ben arkadaşımın eşiyle seni arkadaşlığa zorluyor muyum. Benim belirli arkadaşlarım var yıllardır tanıdığım onlarda bir elin parmaklarını geçmez ama candandır hepsi de. Komşu da edinmiyorum kendime sırf böyle olaylar olacak diye. Ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız. Bu konu benim içimde bazen düşündürüyor düşündürüyor sebep sonuç bağlayamıyorum.
Kesin bi tarikata mensup dogru söylemis kadin. Bunu hepimiz biliyoruz. Ayrica bu tarz yapilardan uzak durmasini öneririm herkese. Malum yakin tarihte neler yasadikEvet kadının yaptıgı kesinlikle yanlış, hele ki bu şekilde olayları yansıtması peki ya sizin kesin bir tarikat mensubu yorumunuz ne kadar dogru? Şu lafı söyleyerek tüm tarikat mensuplarını töhmet altına alıyorsunuz. Evet sapıtmış bir çok tarikat olabilir ama eminim ki hala Allah için çalışanlar da var. Lütfen biraz saygılı olun bu konuda. İnsanların eleştirirken biraz da aynaya bakmak lazım
Sıkılmıyorum inan ki kendi 10 yıllık arkadaşlarım var onlarla konuşuyoruz.
Siz niye Allah için çalışıyorsunuz ki? İnanırsınız geçersiniz, başkalarının ne yaptığı sizi ilgilendirmez. Din, Allah ve kul arasındadır, sizin gibi tarikat mensubu kişiler dini kendi emellerine alet edip, insanların beyninin yıkamaya çalışırlar. Gerçi sizlere inananlarda zaten beyin yoktur da. Neyse...Evet kadının yaptıgı kesinlikle yanlış, hele ki bu şekilde olayları yansıtması peki ya sizin kesin bir tarikat mensubu yorumunuz ne kadar dogru? Şu lafı söyleyerek tüm tarikat mensuplarını töhmet altına alıyorsunuz. Evet sapıtmış bir çok tarikat olabilir ama eminim ki hala Allah için çalışanlar da var. Lütfen biraz saygılı olun bu konuda. İnsanların eleştirirken biraz da aynaya bakmak lazım
Kadının tarikata olup olmaıdıgının kesinligi bilinemez bence çünkü takıntılı bir insan olabilir. Yakın tarihte yaşanılanlar tarikat degil cemaat idi. Bakın Türk tarihi ile ilgili elimde birçok kitap vardı. Türklerin Anadoluya yerleşmesi, fetihlerdeki kolaylığı, alınan bir yörede Tüekleşme ve Müslümanlaşmanın çok kolay olması, fetret devirlerinde bile toprak kaybının kolay kolay yaşanmaması ile ilgili araştırmalar yaptım zamanında ve bu denli gelişip büyümemiz büyük ölçüde tarikatların, sufilerin, Hacı Bektaşi Velinin, Mevlana gibi tarikat mensuplarının yardımları ve önceden o yörelere yerleşip bizi tanıtmaları ile olmuş. Mesela Osmanlı'da yeniçerilerin felsefelerini Hacı Bektaşiden almalarını ve ilk başta çok yararlılık gösterip sonradan bozulmalarını tarikata bulamazsınız. Bu kendi hatalarıdır. O zamanda da yanlışlara sürüklenenler olmuş, zamanımızda da oluyor. Ama herkesi bu şekilde yargılamayı dogru bulmuyorum. Yoksa Türk tarihinde sufilerin, tarikatların yerini kimse yadırgayamaz bence.Kesin bi tarikata mensup dogru söylemis kadin. Bunu hepimiz biliyoruz. Ayrica bu tarz yapilardan uzak durmasini öneririm herkese. Malum yakin tarihte neler yasadik
Ben tarikat mensubu degilim.Siz niye Allah için çalışıyorsunuz ki? İnanırsınız geçersiniz, başkalarının ne yaptığı sizi ilgilendirmez. Din, Allah ve kul arasındadır, sizin gibi tarikat mensubu kişiler dini kendi emellerine alet edip, insanların beyninin yıkamaya çalışırlar. Gerçi sizlere inananlarda zaten beyin yoktur da. Neyse...
Hislerime tercüman olmuşsunuz bence de misafir umduğunu değil bulduğunu yerBence hiç muhattsp olmayın.Bu insanla arkadaşlıgının bitmesının neyıne uzuldun.Yemezse yemesin zıkkımın kökünü yesin.Sen gerekcenı acıklamışsın.Rezıl olucak be var.Ben yerınde olsam senın dişine gore helal gıdam yok derdım zaten gelınce aç kalkıosun derdım.Ayrıca mısafır ne bulursa onu yer.İğrenc çok cırkın hareketler.İğrenc bence .
Sağolun beni anladığınızı biliyorum düşüncelerinizi dikkate alıcamSıkılmak değil ki mesele, on gün evden çıkmasam sıkılmam ben de. Ama arkadaşımla oturup bi kahve içsem, bir akşam kızlarla eğlenmeye çıksam neden uzun zamandır yapmadım diye kendime kızarım. İnsan ortama girince anlıyor, girmeyince iyiyim ben böyle diyor.
Onu bunu da bir kenara bırak başına bir şey gelse arayıp yardım isteyeceğin kimse olmaması kötü bence. Eş ailesi bir yere kadar...
Hiç takılma bile.Psikolojısı bozuk bence.Aşlagılık kompleksı var.Hislerime tercüman olmuşsunuz bence de misafir umduğunu değil bulduğunu yer
Kadının tarikata olup olmaıdıgının kesinligi bilinemez bence çünkü takıntılı bir insan olabilir. Yakın tarihte yaşanılanlar tarikat degil cemaat idi. Bakın Türk tarihi ile ilgili elimde birçok kitap vardı. Türklerin Anadoluya yerleşmesi, fetihlerdeki kolaylığı, alınan bir yörede Tüekleşme ve Müslümanlaşmanın çok kolay olması, fetret devirlerinde bile toprak kaybının kolay kolay yaşanmaması ile ilgili araştırmalar yaptım zamanında ve bu denli gelişip büyümemiz büyük ölçüde tarikatların, sufilerin, Hacı Bektaşi Velinin, Mevlana gibi tarikat mensuplarının yardımları ve önceden o yörelere yerleşip bizi tanıtmaları ile olmuş. Mesela Osmanlı'da yeniçerilerin felsefelerini Hacı Bektaşiden almalarını ve ilk başta çok yararlılık gösterip sonradan bozulmalarını tarikata bulamazsınız. Bu kendi hatalarıdır. O zamanda da yanlışlara sürüklenenler olmuş, zamanımızda da oluyor. Ama herkesi bu şekilde yargılamayı dogru bulmuyorum. Yoksa Türk tarihinde sufilerin, tarikatların yerini kimse yadırgayamaz bence.
Haklısınız. Konuşmamak en güzeli.Mevlana ve Mevlevilik saf haliyle bulursak bu cagda hepimiz dahil olalim. Ama gecti o devirler. Simdi bu yapilanmalarin hangi amaclarla calistigini baslarindakilerin satolarinda ne hayatlar sürdugunu hepimiz biliyoruz. Birbirimizi kandirmayalim.Üstelik bu yapilarin bu dine verdigi zarari 30 bin hacli ordusu bir araya gelse veremez. Insan kullanma. Taciz tecavuz. Neyse. Bu konulari sevmiyorum. Konursursam agzimdan kötü seyler cikacak O nedenle.daha fazla uzatmayalim lütfen.
valla daha en baska haremligi kabul etmicektin kusura bakma benim görüsüme uymayan biriyle ben ne aradasllık ederim nede esimin arkadası diye görüsürüm aynısı benim basıma geldi esimin asker arkadası gittik daha yeni girdik esi esime gel biz yukarı cıkalım dedi dedim noluyo icimden neyse kızla 5 10 muhabbet dedim ben böyle ayrı oturamam cay demlendi cıktık yukarı zaten tarzım olmayan insanlar kadın kapalı ilk aydan hamile kalan kocamdır susarım diyen bi tip ne siyasi ne düsünce tarzı degil neyse biz cıktık yukarı birlikte bilmem esi sonra karısına kızdımı ben dedim oturmam asada ev dubleks ti neyse eve geldik ben bidaha dedim esime öyle insanlara gitmem sende gitme cünkü hayat görüsü kadına verdigi deger vs vs bana uymadı nerdeyse 8 senedir de görüsmüyolarMerhabalarCanımı sıkan bir olay daha vardı onu da anlatmak istiyorum. Ben fazla arkadaş edinen biri değilim ama arkadaş edinirsem de birini çok candan sahiplenirim kardeş gibi. Her neyse buraya gelin geldiğim sıralar eşimin yakın arkadaşı vardı onlar da yeni evlenmişlerdi o zaman birkaç aylıktılar. Onlar bizi yemeğe davet etmişlerdi. Gittik açık bir bayanım ama insanlara karşı giyim konusunda önyargım yoktur. Herkes özgürdür bu konuda. Arkadaşının eşi kapalı bir bayan çok da hoş sohbet hemen kaynaşmıştık. Ama dedi ki biz mutfakta kalıcaz eşlerimiz içerde kalıcak bizde bu şekilde oluyor dedi. Haremlik selamlık varmış, olur dedim problem değil. Bu şekilde ayrı ayrı yemeklerimizi yedik. Oturduk, eşimle telefonda mesajlaşmıştık kalkacağımız zaman öyle kalkmıştık. Sonra onlar da bize geldiler haftasına yine aynı tabi eşler içerde biz mutfakta. Bir liste getirdi bana, içinde helal olan markaların ürünleri yazıyormuş, kendisi kek falan yapmış getirmişti. Bu ürünlerle yapılmamış hiçbirşeyi yemiyoruz biz dedi. Sadece meyve yiyelim dedi meyve çıkardım bi tek. Sonra da çay da orda yazan markadandı çay demledik getirdiği kekin yanına, şeker orda yazılandan değilmiş şeker istemediler. Neyse işte böyle aylar ayları kovaladı hamilelik şu bu derken fazla görüşemedik yüz yüze, bir kere onlar geldi bi kere de biz kayinvalidemle bi daha gitmiştik. Çocuk görmeye gelecekleri zaman anneannem vefat etmişti oraya gitmemiz gerektiği için güzel bir dille söylemiştim o da anlayışla karşılamıştı. Sonra da ailemin yanında kaldım biraz uzunca arada kaynadı döndüğümde telefonda söyledim gelmek isterseniz evime geldim diye. Dedi ki bana bir daha hiç haber vermedin kayınvalideme rezil oldum. Şu sıralar da gelemem açıkçası da soğudum dedi. Tamam dedim bende ama açıklamamı yaptım sonra tamam dedi yanlış anlamışım demekki dedi yine mesajlaşıyorduk arada bir hâl hatır sormak için. Bana kamu spotu içerikli işte parfüm kullanmamalıyız deterjan kullanmamalıyız gibi kullanırsak eşcinsellik yaratacağı gibi yazıları olan konular paylaşımları yazıları yolluyordu. Bende dedim ki x'ciğim bana böyle yazılar yollama ben etkileniyorum dedim. Ağzına geleni söyledi bana, zaten biz seninle uçlar da yaşıyoruz dedi. Uçlarda yaşayacak ne var anlamadım kendisine göre uyum sağlıyordum ve aşırı orasını burasını açan biri değilim sadece başım açık usturuplu giyinirim konu giyim konusuysa. Yani bilmiyorum yanında beni günahkarmışım gibi o belirledikleri markalardan yemezsem haram yiyormuşum gibi hissettiriyodu yine de sesimi çıkarmıyordum öyle kabul etmiştim ben onları ve saygı duyduğumu hep belirtiyordum o da seviniyordu ben onu sorgulamıyorum neden diye diretmiyorum diye. Öyle anlaşıp gidiyorduk. Açıkçası tekrar toparlayamadık arkadaşlığımızı. Görüşmüyoruz da eşlerimiz görüşüyor dışarda. Eşime de dedim ki bir daha beni kimseyle arkadaş etme. Sen arkadaşsan eşler de arkadaş olmak zorunda değil. Ben arkadaşımın eşiyle seni arkadaşlığa zorluyor muyum. Benim belirli arkadaşlarım var yıllardır tanıdığım onlarda bir elin parmaklarını geçmez ama candandır hepsi de. Komşu da edinmiyorum kendime sırf böyle olaylar olacak diye. Ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız. Bu konu benim içimde bazen düşündürüyor düşündürüyor sebep sonuç bağlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?