- 11 Eylül 2019
- 2.934
- 18.951
- 128
- Konu Sahibi Yakud-u Anka
-
Siz açık fikirlisiniz ama arkadaşınız değil. Cahil tam anlamıyla. Birinin kalbini kırmaktan çekinmiyor ve bu da çok büyük bir günah. En sevmediğim tip dini sadece kendisinin yaşadığını sanan tiplerdir.MerhabalarCanımı sıkan bir olay daha vardı onu da anlatmak istiyorum. Ben fazla arkadaş edinen biri değilim ama arkadaş edinirsem de birini çok candan sahiplenirim kardeş gibi. Her neyse buraya gelin geldiğim sıralar eşimin yakın arkadaşı vardı onlar da yeni evlenmişlerdi o zaman birkaç aylıktılar. Onlar bizi yemeğe davet etmişlerdi. Gittik açık bir bayanım ama insanlara karşı giyim konusunda önyargım yoktur. Herkes özgürdür bu konuda. Arkadaşının eşi kapalı bir bayan çok da hoş sohbet hemen kaynaşmıştık. Ama dedi ki biz mutfakta kalıcaz eşlerimiz içerde kalıcak bizde bu şekilde oluyor dedi. Haremlik selamlık varmış, olur dedim problem değil. Bu şekilde ayrı ayrı yemeklerimizi yedik. Oturduk, eşimle telefonda mesajlaşmıştık kalkacağımız zaman öyle kalkmıştık. Sonra onlar da bize geldiler haftasına yine aynı tabi eşler içerde biz mutfakta. Bir liste getirdi bana, içinde helal olan markaların ürünleri yazıyormuş, kendisi kek falan yapmış getirmişti. Bu ürünlerle yapılmamış hiçbirşeyi yemiyoruz biz dedi. Sadece meyve yiyelim dedi meyve çıkardım bi tek. Sonra da çay da orda yazan markadandı çay demledik getirdiği kekin yanına, şeker orda yazılandan değilmiş şeker istemediler. Neyse işte böyle aylar ayları kovaladı hamilelik şu bu derken fazla görüşemedik yüz yüze, bir kere onlar geldi bi kere de biz kayinvalidemle bi daha gitmiştik. Çocuk görmeye gelecekleri zaman anneannem vefat etmişti oraya gitmemiz gerektiği için güzel bir dille söylemiştim o da anlayışla karşılamıştı. Sonra da ailemin yanında kaldım biraz uzunca arada kaynadı döndüğümde telefonda söyledim gelmek isterseniz evime geldim diye. Dedi ki bana bir daha hiç haber vermedin kayınvalideme rezil oldum. Şu sıralar da gelemem açıkçası da soğudum dedi. Tamam dedim bende ama açıklamamı yaptım sonra tamam dedi yanlış anlamışım demekki dedi yine mesajlaşıyorduk arada bir hâl hatır sormak için. Bana kamu spotu içerikli işte parfüm kullanmamalıyız deterjan kullanmamalıyız gibi kullanırsak eşcinsellik yaratacağı gibi yazıları olan konular paylaşımları yazıları yolluyordu. Bende dedim ki x'ciğim bana böyle yazılar yollama ben etkileniyorum dedim. Ağzına geleni söyledi bana, zaten biz seninle uçlar da yaşıyoruz dedi. Uçlarda yaşayacak ne var anlamadım kendisine göre uyum sağlıyordum ve aşırı orasını burasını açan biri değilim sadece başım açık usturuplu giyinirim konu giyim konusuysa. Yani bilmiyorum yanında beni günahkarmışım gibi o belirledikleri markalardan yemezsem haram yiyormuşum gibi hissettiriyodu yine de sesimi çıkarmıyordum öyle kabul etmiştim ben onları ve saygı duyduğumu hep belirtiyordum o da seviniyordu ben onu sorgulamıyorum neden diye diretmiyorum diye. Öyle anlaşıp gidiyorduk. Açıkçası tekrar toparlayamadık arkadaşlığımızı. Görüşmüyoruz da eşlerimiz görüşüyor dışarda. Eşime de dedim ki bir daha beni kimseyle arkadaş etme. Sen arkadaşsan eşler de arkadaş olmak zorunda değil. Ben arkadaşımın eşiyle seni arkadaşlığa zorluyor muyum. Benim belirli arkadaşlarım var yıllardır tanıdığım onlarda bir elin parmaklarını geçmez ama candandır hepsi de. Komşu da edinmiyorum kendime sırf böyle olaylar olacak diye. Ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız. Bu konu benim içimde bazen düşündürüyor düşündürüyor sebep sonuç bağlayamıyorum.
Kadın resmen ruh hastası kesin bı tarikata mensuptur sakin bidaha görüşmek isteme ben olsam ilk günden koyardım tepkimi bizde muslumaniz bende kapaliyim ama benim rehberim kurani kerim ben merak ettiğim bişey olursa ona bakıyorm saçma sapan insanların dinle ilgili dusuncelerinede ihtiyacım yok açık arkadaşım da var kapalida herkese saygı duyuyorum kimseyi dis gorunusuyle yargilamiyorum okurken sinir oldum gerçekten ben olsam asla böyle birisiyle arkadaşlık yapmazdimMerhabalarCanımı sıkan bir olay daha vardı onu da anlatmak istiyorum. Ben fazla arkadaş edinen biri değilim ama arkadaş edinirsem de birini çok candan sahiplenirim kardeş gibi. Her neyse buraya gelin geldiğim sıralar eşimin yakın arkadaşı vardı onlar da yeni evlenmişlerdi o zaman birkaç aylıktılar. Onlar bizi yemeğe davet etmişlerdi. Gittik açık bir bayanım ama insanlara karşı giyim konusunda önyargım yoktur. Herkes özgürdür bu konuda. Arkadaşının eşi kapalı bir bayan çok da hoş sohbet hemen kaynaşmıştık. Ama dedi ki biz mutfakta kalıcaz eşlerimiz içerde kalıcak bizde bu şekilde oluyor dedi. Haremlik selamlık varmış, olur dedim problem değil. Bu şekilde ayrı ayrı yemeklerimizi yedik. Oturduk, eşimle telefonda mesajlaşmıştık kalkacağımız zaman öyle kalkmıştık. Sonra onlar da bize geldiler haftasına yine aynı tabi eşler içerde biz mutfakta. Bir liste getirdi bana, içinde helal olan markaların ürünleri yazıyormuş, kendisi kek falan yapmış getirmişti. Bu ürünlerle yapılmamış hiçbirşeyi yemiyoruz biz dedi. Sadece meyve yiyelim dedi meyve çıkardım bi tek. Sonra da çay da orda yazan markadandı çay demledik getirdiği kekin yanına, şeker orda yazılandan değilmiş şeker istemediler. Neyse işte böyle aylar ayları kovaladı hamilelik şu bu derken fazla görüşemedik yüz yüze, bir kere onlar geldi bi kere de biz kayinvalidemle bi daha gitmiştik. Çocuk görmeye gelecekleri zaman anneannem vefat etmişti oraya gitmemiz gerektiği için güzel bir dille söylemiştim o da anlayışla karşılamıştı. Sonra da ailemin yanında kaldım biraz uzunca arada kaynadı döndüğümde telefonda söyledim gelmek isterseniz evime geldim diye. Dedi ki bana bir daha hiç haber vermedin kayınvalideme rezil oldum. Şu sıralar da gelemem açıkçası da soğudum dedi. Tamam dedim bende ama açıklamamı yaptım sonra tamam dedi yanlış anlamışım demekki dedi yine mesajlaşıyorduk arada bir hâl hatır sormak için. Bana kamu spotu içerikli işte parfüm kullanmamalıyız deterjan kullanmamalıyız gibi kullanırsak eşcinsellik yaratacağı gibi yazıları olan konular paylaşımları yazıları yolluyordu. Bende dedim ki x'ciğim bana böyle yazılar yollama ben etkileniyorum dedim. Ağzına geleni söyledi bana, zaten biz seninle uçlar da yaşıyoruz dedi. Uçlarda yaşayacak ne var anlamadım kendisine göre uyum sağlıyordum ve aşırı orasını burasını açan biri değilim sadece başım açık usturuplu giyinirim konu giyim konusuysa. Yani bilmiyorum yanında beni günahkarmışım gibi o belirledikleri markalardan yemezsem haram yiyormuşum gibi hissettiriyodu yine de sesimi çıkarmıyordum öyle kabul etmiştim ben onları ve saygı duyduğumu hep belirtiyordum o da seviniyordu ben onu sorgulamıyorum neden diye diretmiyorum diye. Öyle anlaşıp gidiyorduk. Açıkçası tekrar toparlayamadık arkadaşlığımızı. Görüşmüyoruz da eşlerimiz görüşüyor dışarda. Eşime de dedim ki bir daha beni kimseyle arkadaş etme. Sen arkadaşsan eşler de arkadaş olmak zorunda değil. Ben arkadaşımın eşiyle seni arkadaşlığa zorluyor muyum. Benim belirli arkadaşlarım var yıllardır tanıdığım onlarda bir elin parmaklarını geçmez ama candandır hepsi de. Komşu da edinmiyorum kendime sırf böyle olaylar olacak diye. Ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız. Bu konu benim içimde bazen düşündürüyor düşündürüyor sebep sonuç bağlayamıyorum.
Sanırım bende öyle yapsaymışım iyi olacakmış anlamamışım baştanGarip doğrusu boşver en iyisi olmuş.Ben sadece bir kere gider sonrada tekrar gitmezdim heralde.
Yok görüşmüyoruz zaten o çıkarmıştı beni heryerden ben suçluymuşum gibiYav he he diyesim geldi.Zaten bir tek kendisi helal yiyor onun dışındakiler haramzade (!)
Malesef son yıllarda böyle bi kitle türedi din kisvesi altında.Bana zerre kadar samimi gelmiyorlar.
O kadar hassas dikkat eden tiplerse kimsenin evine gitmesinler otursunlar evlerinde madem.
Ayrıca kalp kırmak en büyük günahlardan biri şekere dikkat edeceğine buna dikkat etsin!
Asla hayatıma ve de evime sokmam bence engelleyin sizde öyle mesajlar yollamasın size.
Bizim de öyle çok eski tanıdıklar daha vardı onlarda da çocuklar büyüyünce zor oldu durumlarBöyle bir tanıdığım vardı çok zor insanlardır çocuklarının canı çektiğini pis haram diye vermezlerdi hep bir baskı içinde büyüttüler şimdi cezasını çekiyorlar. Size göre insanlar olmadığını ilk günden anlamlıydıınz kötü bir tecrübe olmuş. kendi gibi düşüncede insanlarla takılsınlar.
Haklısınız gerçekten kendi bildiklerimle çelişki de bırakıyordu beni. Kimsenin malını çalıp yemiyorsak kendi kazancımızla alın teriyle alındıysa o haram değildir yenilebilir.Kadın resmen ruh hastası kesin bı tarikata mensuptur sakin bidaha görüşmek isteme ben olsam ilk günden koyardım tepkimi bizde muslumaniz bende kapaliyim ama benim rehberim kurani kerim ben merak ettiğim bişey olursa ona bakıyorm saçma sapan insanların dinle ilgili dusuncelerinede ihtiyacım yok açık arkadaşım da var kapalida herkese saygı duyuyorum kimseyi dis gorunusuyle yargilamiyorum okurken sinir oldum gerçekten ben olsam asla böyle birisiyle arkadaşlık yapmazdim
Yan tarafımızda almanyada kalmış gelmiş gurbetçiler var herkese tepeden bakan, geçenlerde bize bir kağıt getirdiler güvenlik ve temizlik görevlisinin işten çıkarılması için bizde yok biz kimsenin ekmeğiyle oynayamayız dedik imza vermedik diye bana dedi ki niye kocan kolay mı kazanıyor vereceksin bu imzayı dedi bende yok dedim açıkçası sorun yaşarım ben komşu olursam çünkü ilk defa konuşuyorduk üslup sorunu var. Aşure de kayinvalidem yaptı getirdi ben yapmadım komşum yok dağıtamam diye.Kurtulduğunuz iyi olmuş gerçekten tuhaf tiplermiş.
Komşu niye edinmiyorsunuz ki? Malum aşure ayı, yapın götürün vesile olur
Eşimin arkadaşlığına karışmadım eski bir arkadaşıydı. O şekilde saygı duydum sende görüşmeyeceksin diye diretmedim zaten biliyor beni o yüzden gel yine de konuşun demez.Bu tarz tipler hiç şaşmaz, sadece kendilerine saygı duyulmasını isterler. Saygı onlara göre tek taraflıdır. Terbiyesiz tek kelimeyle. Ben eşinize de şaşırdım. Arkadaşımın eşi benim eşime bu şekilde terbiyesizlik yapsa ben de arkadaşımla arama mesafe koyardım.
Muhatap olmayın derim bir daha.
Ya ben zaten insanların düşünce yapısına saygı duyduğum için böyle oluyor ama yani dediğiniz gibi paylaşılacak birşeyimiz yokbu nasıl bi cehalet ya , korkunç zihniyetli insanlarmış ay bi de eve falan davet etmişsinizarkana bakmadan kaç çocuğunun yanına yaklaştırma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?